CyberGhost recension, gratis nedladdning

CyberGhost – en funktionspackad VPN-tjänst som hjälper att förhindra spårning

CyberGhost VPN är en av de mest pålitliga och integritetsfokuserade Virtuella Privata Nätverk som finns. Baserad i Rumänien och Tyskland så erbjuder den här VPN-klienten sina tjänster för 10 miljoner användare över hela världen. Den erbjuder en stabil koppling till mer är 5,800 servrar över 89 länder och gör inte uppkopplingen långsammare medan du använder den. CyberGhost använder dedikerade servrar för onlineaktiviteter såsom torrenting och videostreaming – detta låter var användare anpassa sin upplevelse till fullo.

När man väljer en VPN att använda är det många som inte bara letar efter en pålitlig uppkopplingshastighet och olika platser att välja från, utan många är också väldigt oroliga över integritet. Många leverantörer påstår att de är där för att säkerställa användares integritet men sedan samlar de själva en stor mängd personlig och opersonlig information för marknadsföringsändamål, och i vissa fall delar de till och med informationen med tredje parter. CyberGhost VPN är inte alls sådan – den respekterar folks integritet och spårar dem inte.

Utöver vanlig VPN-funktionalitet så är CyberGhost också utrustad med en mängd av integritetsfokuserade förmåner som hjälper användare, inte bara att vara anonyma, utan också att hålla sig säkra på nätet. Uppkopplingsfunktioner kan hjälpa till att blockera annonser och trackers, förhindra användare från att besöka skadliga sidor, och se till att en säker HTTPS version av sidan nås för att skydda mot cyberattacker. 

I den här CyberGhost-recensionen kommer vi avslöja den mest relevanta informationen, och svara de vanligaste frågorna, om den här funktionspackade VPN-tjänsten som är så enkel att använda. Om du är intresserad så borde du prova CyberGhosts gratis provperiod och se hur 15 år av erfarenhet i VPN-industrin ser ut!

Namn CyberGhost
Integritet
 • Spårar inte användarrelaterad information
 • Anonym datainsamling kan bli bortvald
 • Erbjuder funktioner som tillåter dig att förhindra spårning från andra källor
Planer Flera tillgängliga: 1 månad/$12.99, 6 månader/$8.49, 18 månader/$3.15, o.s.v.
Protokoll OpenVPN, IKEv2
Plattformar Windows, macOS/Mac OS X, Linux, Android, iOS, FireTV, Chrome, o.s.v.
Anslutningar samtidigt 7
Servrar Nästan 6,000 servrar över 89 länder
Bonusfunktioner Annonsblockerare, skadlig webbsida-blockerare, onlinetracker-blockerare, automatiserade HTTPS omdirigeringar, datakomprimering och mycket mer

Prova CyberGhost gratis för en dag

CyberGhost VPN kan användas på 7 olika enheter samtidigt, inklusive Windows, macOS, iOS, Android, Linux och många mer, vilket innebär att du kan använda klienten säkert på din arbetsdator, personliga telefon, spelkonsol och många andra gadgetar som du använder dagligen. Dessutom erbjuder de flesta VPN bara fem uppkopplingar samtidigt, så du kan använda CyberGhost på många enheter och dessutom dela den med dina hushållsmedlemmar. Notera att dessa fördelar bara är tillgängliga när du köpt en full version av denna VPN.

Du kan ladda ner CyberGhost gratis från den officiella webbsidan och använda dess fulla funktionalitet i 24 timmar efter registreringen. Men du behöver då installera klienten.

Installationsprocessen är rakt på sak, och det tar bara några få minuter:

 • Ladda ner CyberGhost VPN och dubbelklicka på den.
 • Läs igenom Villkor om det krävs.
 • Välj om du vill vara del av en begränsad insamling av anonym data.
 • Vänta en kort stund tills installationen blir klar.
 • När du kommer till skärmen för kontoskapandet, skriv in din mejladress och välj ett säkert lösenord.
 • Kolla din mejl och verifiera ditt konto. Nu kan du börja använda CyberGhost!

Din 24-timmars gratisperiod börjar så snart du skapar ditt konto och trycker på ”Start Trial”-knappen via appen, så tänk på det! Om du använder en Android-enhet har du också rätt till en 7-dagars provperiod, men då måste du registrera dig via appen från början.

CyberGhost pricing

CyberGhost VPN – välj rätt plan för just dig

Precis som andra VPN-leverantörer så varierar CyberGhosts planer i priser. Många andra VPN kostar ungefär  $10-13/månad och, om du väljer att bara köpa för en månad, så kostar CyberGhost dig $12.99. Men priserna sänks ordentligt när du börjar kolla in andra planer, och du kan även stöta på olika CyberGhost erbjudanden.

Andra planer som erbjuds är för olika perioder av tid; till exempel så kan användare skaffa CyberGhost för 6 månader, 1 år och även 3 år – och här finns även exklusiva erbjudanden för 18 månader. Kom ihåg att ju längre planen är, desto billigare blir månadskostnaden. Till exempel så kan du köpa treårsplanen för bara $3.15/månad. Du kan betala för prenumerationen på olika sätt, som genom ditt kreditkort, PayPal, Google Play eller till och med Bitcoin.

CyberGhost VPN kommer också med bra support tillgängligt – användare kan välja att mejla eller chatta som huvudkommunikation. Dessutom så är kunskapsbasen tillgänglig så du kan hitta den mest relevanta informationen och lösningar till problem.

Efter att CyberGhost-nedladdningen och provperioden är över så får användare en väldigt generös 45-dagars återbetalningsperiod. Därför så förlorar du inga pengar om du skulle bestämma dig för att avinstallera CyberGhost inom 45 dagar.

CyberGhost UI

Lättanvänt användargränssnitt är bara en av CyberGhosts många  fördelar

Alla som använt CyberGhost åtminstone en gång kan hålla med om att CyberGhost är enkelt att använda eftersom gränssnittet är okomplicerat och inkluderar en detaljerad förklaring för var funktionalitet. Faktiskt brukar till och med användare som aldrig förut använt en VPN kunna enkelt och automatiskt koppla upp sig till en plats av deras val på bara några få klick!

Från CyberGhosts inloggningspanel kan du välja ett specifikt land du vill att servern ska vara från – Som standard är Frankrike, Tyskland och Förenta Staterna listade. När du trycker på en pil så uppvisas en lista av servrar du kan lägga till favoriter från (dessa länder kommer också dyka upp på huvudskärmens rullgardinsmeny). Du kan nå vart individuellt land och välja servern du vill ha. Distansen mellan er och belastningen på servern visas också – det här är speciellt praktiskt när du vill välja en plats nära dig.

Lås upp Netflix och BBC iPlayer enkelt med optimerade servrar

Även om en del väljer att använda en VPN-tjänst för att skydda sin onlineintegritet så gör andra det för att förbigå restriktioner som sätts på användare från olika länder. Till exempel så erbjuder den populära tjänsten Netflix olika program och annat innehåll för US och EU målgrupper. För att en användare ska kunna nå exklusivt EU material så skulle de behöva använda en VPN. Dessutom så är kanske tjänster som Netflix inte tillgängliga i huvud taget på grund av sträng sensurpolicy; till exempel så kan folk från Kina enkelt förbigå detta med hjälp av CyberGhost.

Men populära leverantörer av videoinnehåll som Netflix och BBC har hundratals svartlistade servrar som tillhör VPN-tjänster – policyn fastställdes för att stoppa användare från att förbigå restriktionerna. CyberGhosts tjänster är inte än svartlistade utan användare kan njuta av uteslutet innehåll, inklusive Netflix, Disney+, BBC iPlayer, Hulu och mycket mer, utan begränsningar.

Välj helt enkelt ”For streaming” och så kommer du se en lista av dedikerade servrar som är optimerade för specifika tjänster. I de flesta fall så specificerar inte VPN-leverantörer vilka servrar som är kompatibla med videostreaming, utan användare måste gå igenom alla servrar själva för att lista ut det. Det är ju riktigt jobbigt. Tack och lov så kan du helt och håller hoppa över denna processen med CyberGhost VPN, vilket sparar massa tid.

CyberGhost streaming

Torrenta fritt med dedikerade servrar

Att torrenta är kontroversiellt på grund av upphovsrättsintrång, eftersom mycket av innehållet som är angivet genom peer-to-peer sidor är piratkopierat. Likväl så är teknologin själv inte olaglig, utan mycket av de nämnda webbsidorna kan också vara värdar för legitimt innehåll, såsom öppna källkods program eller ej upphovsrättsskyddat material. Därför finns det anledning för många att använda torrentsidor utan att bryta lagen.

Men på grund av de nämna anledningarna så är många sidor begränsade. Genom att använda CyberGhost VPN kan du förbigå detta förbud och få fri tillgång till torrentsidor. Genom inställningarna kan du också ställa in appen så att du alltid kopplas genom en säker server så fort du startar uTorrent eller en annan tjänst – ytterligare ett sätt att spara tid.

Kom ihåg att vissa begränsningar fortfarande kan finnas på grund av olika anledningar, som CyberGhost förklarar:

None of the current P2P technologies are illegal per definition, but we have to block P2P protocols on certain servers, either due to strategic (this is traffic that unnecessary slows down other user's traffic) or due to legal reasons in countries where we are forced by providers to block torrent traffic, among them USA, Russia, Singapore, Australia and Hongkong (China).

Men så länge du håller dig till dedikerade servrar bör du inte ha några problem när du försöker koppla upp dig till torrentsidor. 

Bonus: CyberGhost kan skydda dig från skadligt innehåll

CyberGhost VPN gratis kan vara ett bra val när du först provar tjänsten, men kom ihåg att den bara gäller för antingen sju dagar eller 24 timmar om Windows-versionen används. Dessutom så är vissa funktioner (som att välja strömningsorienterade servrar, till exempel) begränsade. Allt det blir avblockerat så fort du köper en CyberGhost-prenumeration – då kan du använda programmet utan begränsningar.

Den fullständiga versionen av CyberGhost tillåter dig också att kraftigt förbättra din onlinesäkerhet. Här är några funktioner som du skulle kunna använda:

 • Annonsblockering. Stoppar de irriterande popup-annonserna och andra påträngande annonser som stör innehållet av sidan och saktar ner den.
 • Skadlig webbsida-blockerare. När det är aktiverat så låter det här filtret CyberGhost VPN stoppa dig från att besöka lurendrejeri, phishing, falska och andra skadliga sidor.
 • Online tracker-blockerare. Onlinetrackers är extremt irriterande (cookies och andra teknologier som används för att spåra ditt beteende online), och de kan bli blockerade genom alla webbläsare och applikationer med användning av det här alternativet.
 • Automatiska HTTPS omdirigeringar. I de fall där det finns en säker uppkoppling so tvingar CyberGhost din uppkoppling att bli till HTTPS istället för den känsliga HTTP.
 • Datukomprimering. Även om den här funktionen inte har något att göra med säkerhet så är den extremt användbar när men har en begränsad bandbredd(till exempel på mobiltelefon) – den komprimerar bilder och annan information för att minska användning av internet i helhet.

CyberGhost extra features

Även om annonsblockeraren har sina downfalls(den presterar lite sämre jämfört med dedikerade appar/tillägg) så kan alla dessa funktioner utan tvivel öka din integritet och säkerhet.

Våran bedömning av CyberGhost VPN

För att komma till slutsatsen av våran CyberGhost VPN recension så vill vi först påpeka vikten av integritet nuförtiden. Företag blir konstant inträngda, likgiltiga cybersäkerhetsåtgärder leder till infektioner av skadeprogram, och alla andra problem i den digitala eran kan påverka folks liv negativt.

Därför så är användning att ytterligare verktyg som CyberGhost VPN, förutom användning av säkerhetsprogram, viktigt. I den förra sektionen så beskrev vi alla extra funktioner som du får tillgång till så fort du betalar för en prenumeration av CyberGhost, även om detta inte är den enda fördelen du skulle få.

CyberGhost är en integritets-fokuserad VPN med flertal val och väldigt många lättanvända funktioner som kommer hjälpa dig spara din dyrbara tid samtidigt som du kan anpassa klieneten baserat på dina behov. En av de största försäljningsargumenten, enligt oss, är genomskinligheten och integriteten som företaget erbjuder. För en förlängd CyberGhost-provtid så rekommenderar vi starkt att du laddar ner iOS eller Android versionen först.

Om utvecklaren
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Geniet

Ugnius Kiguolis är en professionell virusanalytiker och även grundare och ägare av Utanvirus.se. Nu tar han över som chefsredaktör.  Ugnius grundade Utanvirus.se 2004 för att öka den allmänna medvetenheten kring nätkriminalitet.

Kontakta Ugnius Kiguolis
Om företaget Esolutions

Recensioner på andra språk