Ta bort CryptoDefense

CryptoDefense Borttagningsguide

Vad är CryptoDefense?

CryptoDefense (också känt som HOW_DECRYPT.txt) är en väldigt farlig cyberinfektion som tillhör kategorin gisslanprogram. Det viktigaste med detta virus är att det kan kryptera alla dina textfiler, videos, office-dokument och liknande data. Enligt experter så är CryptoDefense fortfarande inkapabelt att påverka Mac-datorer, men kan enkelt attackera alla Windows-versioner, så som Windows XP, Windows Vista, Windows 8 etc. Liknande tidigare gisslanprogram så visar denna variant en stor varning efter att ha tagit över ett offers PC. Denna varning hävdar att alla filer har krypterats av CryptoDefense, och säger att offret måste få en privat nyckel för att kunna avkryptera dem. Självklart är denna tjänst inte gratis – bluffmakare kräver $500 i bitcoins. Om du inte betalar så lovar de att inom fyra dagar dubbla lösensumman.

Hur kan CryptoDefense infektera min dator?

Olyckligtvis så finns det fortfarande ingen metod för att avkryptera filer som krypterats av CryptoDefense. Även återställning av filerna genom backup misslyckas. Därför är det väldigt viktig att du förstår hur du ska undvika detta gisslanprogram. Den viktigaste saken i denna situation är att ignorera alla okända email, som vanligtvis rapporterar om icke-existerande inköp, betalningar och liknande saker som kan få folk att klicka på den illasinnade länken. Liknande virusen CTB Locker [CTB Locker] och Cryptolocker [CryptoLocker], så kan det komma in din PC i ett paket med falska uppdateringar för Flash och Java, så ignorera alla oväntade meddelanden om att ladda ner dem gratis. Så fort som viruset CryptoDefense kommer in i systemet så krypterar det datafiler och börjar visa denna notifikation.

All files including videos, photos and documents on your computer are encrypted by CryptoDefense Software.

Encryption was produced using a unique public key RSA-2048 generated for this computer. To decrypt files you need to obtain the private key.

The single copy of the private key, which will allow you to decrypt the files, located on a secret server on the Internet;
the server will destroy the key after a month. After that, nobody and never will be able to restore files.

(…)

CryptoDefense instruerar folk hur de kan betala lösensumman och köpa ett verktyg för avkryptering. För detta måste du besöka en specifik sida, slå in en unik nyckel och sedan avslöja hur många bitcoins de måste betala. Som vi sagt så kan summan öka om man väntar, och istället för att betala $500 så måste du betala $1000 i bitcoins.

Hur tar man bort viruset CryptoDefense?

Som vi tidigare nämnt så kan användare inte återställa sina filer genom att använda Systemåterställning när de infekterats av viruset CryptoDefense. De kan enbart förebygga dess infiltration genom att installera pålitliga antiskadeprogramsverktyg som kan hjälpa dem att blocka illasinnade sidor och bluffnedladdningar. Våra rekommenderar applikationer är FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes. För att komma runt systemblockaden kan du prova dessa steg:

  1. Starta om din infekterade PC i ´Felsäkert Läge med Kommandotolken´ för att avaktivera viruset (detta bör fungera med alla versioner av hotet).
  2. Kör Regedit
  3. Sök efter WinLogon Entries och skriv ner alla filer som inte är explorer.exe eller blanka. Ersätt dem med explorer.exe.
  4. Sök i registret efter de filer som du skrev ner och radera registernycklar som refererar till filerna.
  5. Starta om och kör en full systemskanning med uppdaterat antispionprogram.

Men om detta funkar för dig, så funkar det enbart för att avblockera din dator…

Vi rekommenderar starkt att tänka på förebyggning av sådana infektioner. För detta bör du använda tidigare nämnda program. Glöm dessutom inte att tänka på dina filers immunitet och backup. För detta kan du använda externa USB-diskar, CDs, DVDs, eller helt enkelt lita på online-backuper, så som Google Drive, Dropbox, Flickr och andra lösningar.

Avslutningsvis, läs denna post och lär dig fler detaljer om hur du undvika Cryptolocker och andra gisslanprogram.

Trying to avoid ransomware or make it useless? Here are some tips.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Fortect Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Fortect Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Fortect Intego har en gratis begränsad skanner. Fortect Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Fortect, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Rekommenderat För Dig

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Jake Doevan
Jake Doevan - Livet är för kort för att slösa bort tid på virus

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Jake Doevan
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk