Ta bort annonsprogrammet DNS Unlocker (Borttagningsinstruktioner) - uppdaterad aug 2018

DNS Unlocker Borttagningsguide för annonsprogram

Vad är Annonsprogrammet DNS Unlocker?

Vad är DNS Unlocker?

DNS Unlocker adware

DNS Unlocker är en gratis applikation som redan har orsakat en rad diskussioner bland internetanvändare. Säkerhetsexperter har därför beslutat att utreda det närmre. Dessvärre så är resultaten inte särskilt upplyftande, eftersom det verkar som att detta verktyg är kategoriserat som ett annonsprogram och en potentiellt oönskad applikation.

Precis som dess klon CloudScout så lovar det att: Avblockera webbsidor och digital media gratis! Vår DNS-tjänst är snabbare än VPN, enklare att använda… Dessvärre så verkar det som att du inte ens bör tänka på att ladda ner detta program till din dator, eftersom det kan dyka upp på den utan ditt direkta medgivande. Detta eftersom det sprids med en lömsk distributionsteknik vid namn 'bundling'.

Säkerhetsexperter har upptäckt att det sprids tillsammans med andra gratisprogram, till exempel nedladdningsassistenter, PDF-skapare, mediaspelare och så vidare. Dessa mjukvarupaket marknadsförs ofta på välkända webbsidor såsom download.com, soft32.com, softonic.com, cnet.com, etc. För att upptäcka annonsprogrammet DNS Unlocker under gratisprograms installationer så måste man dessutom ha uppmärksamhet på varje installationssteg eftersom detta verktyg tenderar att omnämnas på väldigt missvisande sätt. Det är därför det har kategoriserats som ett potentiellt oönskat program (PUP).

DNS Unlocker stödjer alla de mest populära webbläsarna, inklusive Google Chrome, Mozilla Firefox och Internet Explorer. När det kommer in i en dator så kan det försöka kapa alla ovan nämnda webbläsare och starta sin marknadsföringskampanj, som används för att generera annonsintäkter. Det är därför det kan börja visa massvis av annonser som visas i form av textlänkar, banner-annonser, popup-annonser, etc.

Var försiktig med dessa kommersiella erbjudanden eftersom de kan se lockande och bra ut vid första anblick, men i verkligheten skickar dig till förbestämda webbsidor som dessvärre kan vara både pålitliga och osäkra. För att förebygga de risker som omdirigeringar från DNS Unlocker kan utsätta dig för ska du undvika alla dess annonser och annat innehåll. Om du redan har börjat motta missvisande annonser, omdirigeringar, nedsaktningar och andra problem så är det bäst att köra en full systemskanning med ett bra antiskadeprogram, såsom FortectIntego.

DNS Unlocker adware

Hur kan DNS Unlocker kapa min dator?

Som vi nämnde ovan så är infiltrationen av DNS Unlocker nära relaterad till mjukvarupaket. Dess utvecklare använder sig av distributionsmetoden 'bundling', som är ett lurigt sätt att distribuera annonsprogram, webbläsarkapare och andra PUP:s till ovetande människor. Vanligtvis börjar DNS Unlocker-annonser visas direkt efter att du har installerat populära program såsom nedladdningsassistenter eller videoströmningsmjukvara.

Var försiktig eftersom mjukvarupaket vanligtvis består av fler än två program, så det är väldigt troligt att DNS Unlocker kommer tillsammans med andra PUP:s, till exempel YoutubeAdBlocker, Junk Cleaner, CouponScanner och många andra. Om du vill förebygga installationen av sådana och liknande mjukvarupaket så är det bäst att börja installera gratis program försiktigare. Kom alltid ihåg att välja Avancerad eller Anpassad installation, vilket ger dig större möjligheter än Snabb eller Enkel. På så sätt kommer du få förmågan att se och avbocka alla 'valbara nedladdningar'. För detta bör du gå igenom hela installationsprocessen steg för steg och avbocka alternativ som var ibockade i förväg.

Borttagning av DNS Unlocker rekommenderas så fort du upptäcker att denna app har installerats på din maskin. Annars kan du börja drabbas av diverse omdirigeringar, nedsaktningar, annonser, informationsläckade och liknande problem.

Uppdatering om borttagning av viruset DNS Unlocker (1):

Det verkar som att detta annonsprogram kan sabba din dators DNS-inställningar. För att ta bort DNS Unlocker helt och hållet måste du genomföra stegen som ges på nästa sida av detta inläg OCH återställa DNS-inställningarna på din dator. För detta bör du följa denna guide:

 1. Öppna ”Kontrollpanelen” på din dator och gå till ”Nätverk och Internet” -> ”Nätvker och Delningscenter” -> ”Ändra Adapterinställningar”. Du bör se din aktiva internetuppkoppling.
 2. Högerlicka på den, välj ”Egenskaper” och hitta ”Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4)”. Markera den och välj ”Egenskaper” igen. I Egenskapsfönstret ser du till att ”Erhåll IP-adress automatiskt” och ”Erhåll DNS-adress automatiskt” är ibockade. Som vi redan har varnat dig om kan skadeprogrammet DNS Unlocker försöka ändra dessa inställningar för att förhindra sin borttagning!
 3. Klicka ”OK” för att spara ändringarna.

Uppdatering om borttagning av DNS Unlocker (2):

Det är känt att denna annonsapplikation redan har uppdaterats flera gånger. Enligt de senaste nyheterna kan det gömma sina filer på din dator i hopp om att de kommer förbli obemärkta. Om du redan har använt ett antispionprogram för att skanna din dator efter skadliga filer eller följt vår manuella borttagningsguide för DNS Unlocker, men misslyckats med att få bort det, ska du följa dessa steg:

 1. Öppna ”Kontrollpanelen” och gå till ”Utseende och Personalisering” -> ”Mappalternativ”.
 2. Gå till fliken ”Se” och välj ”Visa gömda filer, mappar och diskar” och avbocka ”Göm ändelser för kända filtyper”. Klicka ”Använd” för att spara dessa ändringar.
 3. Välj alla temporära filer som kan ses här och radera dem.

Du bör även kolla mapparna ”Programfiler” och ”Programdata” efter misstänkta filer som kan tillhöra viruset DNS Unlocker. Se till att du inspekterar båda diskarna – C: och D:. Avslutningsvis bör du gå till mappen ”Appdata” om annonser från DNS Unlocker inte slutar visas, och där radera din profil för denna webbläsare.

Andra versioner av DNS Unlocker:

DNS Unlocker Version 1.3: Denna typ av DNS Unlocker är precis likadan som sin föregångare. Den utger sig för att kunna möjliggöra uppkoppling via en allsidig DNS-server, vilket ska ge personer åtkomst till blockerade domäner. Precis som sin moderversion är det dock annonsstött och vill generera inkomster från annonser.

Den kan komma in i din PC via mjukvarupaket och sedan visa sponsrade popups, orsaka omdirigeringar i webbläsaren, installera cookies, samla/dela data, missbruka PC-resurser, korrumpera webbläsarinställningar, blockera försök att ta bort det och andra oönskade aktiviteter.

DNS Unlocker Version 1.4: Kort efter att DNS Unlocker version 1.3 visade sig kom en annan uppdatering till DNS Unlocker. Den kan hittas under namnet DNS Unlocker version 1.4. Trots vissa uppdateringar på den tekniska sidan förblir principen för denna app densamma – att kapa webbläsare och visa sponsrade annonser.

Den är programmerad för att generera webbtrafik till sponsrade webbsidor och öka ranken för tredjepartsdomäner. För att inte glömma att den även används för att samla in personligt icke-identifierbar information utan att be om tillåtelse, samt att den kan negativt påverka webbläsares prestanda.

Du kan bli av med virusskada med hjälp av FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner och Malwarebytes är rekommenderade för att upptäcka potentiellt oönskad programvara och virus samt alla deras filer och registerposter som är relaterade till dem.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Fortect Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Fortect Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Fortect Intego har en gratis begränsad skanner. Fortect Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Fortect, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell DNS Unlocker Borttagningsguide för annonsprogram

Avinstallera från Windows

Följ de här stegen för att ta bort från Windows 10/8 datorer:

 1. Skriv in Kontrollpanelen i Windows sökruta och tryck på Enter eller klicka på sökresultatet.
 2. Under Program, väljer du Avinstallera ett program. Avinstallera från Windows
 3. I listan hittar du register relaterade till (eller något annat nyligen installerat misstänkt program).
 4. Högerklicka på programmet och välj Avinstallera.
 5. Om User Account Control dyker upp, klicka Ja.
 6. Vänta tills avinstallationsprocessen är klar och klicka på OK. Avinstallera från Windows

Om du använder Windows 7/XP följer du nedanstående instruktioner:

 1. Klicka på Windows Start > Kontrollpanelen i den högra rutan (om du är Windows XP-användare klickar du på Lägg till/Ta bort Program).
 2. I Kontrollpanelen väljer du Program > Avinstallera ett program. Avinstallera från Windows
 3. Välj det oönskade programmet genom att klicka på det en gång.
 4. Klicka på Avinstallera/Ändra högst upp.
 5. Välj Ja när du får en bekräftelse.
 6. Klicka på OK när borttagningen är klar.

Ta bort DNS Unlocker från system med Mac OS X

 1. Om du använder OS X så klickar du på knappen Go i det övre högra hörnet och väljer Applications. Klicka på 'Go' och välj 'Applications'
 2. Vänta tills du ser mappen Applications och leta efter DNS Unlocker eller andra misstänkta program i den. Högerklicka nu på alla sådana objekt och välj Move to Trash. Klicka på varje skadligt objekt och välj 'Move to Trash'

Återställ MS Edge/Chromium Edge

Radera oönskade tillägg från MS Edge:

 1. Välj Meny (tre horisontella punkter uppe till höger i webbläsarfönstret) och välj Tillägg.
 2. I listan väljer du tillägget och klickar på ikonen för kugghjulet.
 3. Klicka på Avinstallera längst ner. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Rensa cookies och annan webbläsardata:

 1. Klicka på Menyn (tre horisontella punkter uppe till höger i webbläsarfönstret) och välj Integritet och säkerhet.
 2. Under Rensa webbläsardata väljer du Välj vad som ska rensas.
 3. Markera allt (förutom lösenord, men du kanske vill inkludera medielicenser också, om det är tillämpligt) och klicka på Rensa. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Återställ inställningar för ny flik och startsida:

 1. Klicka på menyikonen och välj Inställningar.
 2. Hitta sedan avsnittet Vid uppstart.
 3. Klicka på Inaktivera om du har hittat någon skum domän.

Återställ MS Edge om ovanstående steg inte fungerade:

 1. Tryck på Ctrl + Shift + Esc för att öppna Aktivitetshanteraren.
 2. Klicka på pilen Mer information längst ner i fönstret.
 3. Välj fliken Detaljer.
 4. Bläddra nu nedåt och leta upp alla poster med Microsoft Edge-namnet. Högerklicka på var och en av dem och välj Avsluta aktivitet för att stoppa MS Edge från att köras. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Om den här metoden inte har hjälpt dig, måste du använda en avancerad metod för att återställa Edge. Observera att du måste säkerhetskopiera din data innan du går vidare.

 1. Leta upp följande mapp på din dator: C:\\Users\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Tryck Ctrl + A på tangentbordet för att välja alla mappar.
 3. Högerklicka på dem och välj Radera Återställ MS Edge/Chromium Edge
 4. Högerklicka nu på Start-knappen och välj Windows PowerShell (Admin).
 5. När det nya fönstret har öppnats, kopiera och klistra in följande kommando och tryck sedan på Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose Återställ MS Edge/Chromium Edge

Instruktioner för Chromium-baserade Edge

Radera tillägg från MS Edge (Chromium):

 1. Öppna Edge och klicka på Inställningar > Tillägg.
 2. Radera oönskade tillägg genom att klicka på Ta bort. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Rensa cache och webbplatsdata:

 1. Klicka på Meny och gå till Inställningar.
 2. Välj Integritet och tjänster.
 3. Under Rensa webbläsardata väljer du Välj vad som ska rensas.
 4. Under Tidsintervall väljer du Alla tidpunkter.
 5. Välj Rensa nu. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Återställ Chromium-baserade MS Edge:

 1. Klicka på Meny och välj Inställningar.
 2. Till vänster sida väljer du Återställ inställningar.
 3. Välj Återställ inställningarna till standardvärdena.
 4. Bekräfta med Återställ. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Ställ om Mozilla Firefox

Ta bort farliga tillägg:

 1. Öppna webbläsaren Mozilla Firefox och tryck på Menyn (tre horisontella linjer längst upp till höger av fönstret).
 2. Välj Add-ons.
 3. Välj plugins som är relaterade till [titel] och klicka på Ta bort. Ställ om Mozilla Firefox

Återställ hemsidan:

 1. Klicka på de tre horisontella linjerna i det övre högra hörnet för att öppna menyn.
 2. Välj Alternativ.
 3. Under Hemalternativ anger du den webbplats du vill ha ska öppnas varje gång du startar Mozilla Firefox.

Rensa cookies och webbplatsdata:

 1. Klicka på Meny och välj Alternativ.
 2. Gå till sektionen Integritet och säkerhet.
 3. Scrolla nedåt för att hitta Cookies och Webbplatsdata.
 4. Klicka på Rensa data…
 5. Välj Cookies och Webbplatsdata samt Lagrat Webbinnehåll och tryck på Rensa

Ställ om Mozilla Firefox

Återställ Mozilla Firefox

Om Annonsprogrammet DNS Unlocker inte har tagits bort efter att du följt instruktionerna ovan, återställ Mozilla Firefox:

 1. Öppna webbläsaren Mozilla Firefox och klicka på Meny.
 2. Gå till Hjälp och välj sedan Information om felsökning. Ställ om Mozilla Firefox
 3. Sedan klickar du på Återställ Firefox…
 4. När popup-fönstret visas bekräftar du åtgärden genom att trycka på Återställ Firefox – detta bör slutföra borttagningen av Annonsprogrammet DNS Unlocker. Ställ om Mozilla Firefox

Återställ Google Chrome

Ta bort skadliga tillägg från Google Chrome:

 1. Öppna Google Chrome, klicka på Menyn (tre vertikala punkter i det övre högra hörnet) och välj Fler verktyg > Tillägg.
 2. I det nyöppnade fönstret ser du alla installerade tillägg. Avinstallera alla skumma tillägg genom att klicka på Ta bort. Återställ Google Chrome

Rensa cache och webbdata från Chrome:

 1. Klicka på Meny och välj Inställningar.
 2. Under Sekretess och säkerhet, välj Rensa webbläsardata.
 3. Välj Webbhistorik, Cookies och annan webbplatsdata samt lagrade bilder och filer.
 4. Klicka på Radera data. Återställ Google Chrome

Ändra din startsida:

 1. Klicka på menyn och välj Inställningar.
 2. Leta efter en skum webbplats sektionen Vid uppstart.
 3. Klicka på Öppna en specifik sida eller en uppsättning av sidor och klicka på de tre punkterna för att hitta alternativet Ta bort.

Återställ Google Chrome:

Om de föregående metoderna inte hjälpte dig, återställ Google Chrome för att eliminera alla komponenter:

 1. Klicka på Meny och välj Inställningar.
 2. I Inställningar, scrolla ner och klicka på Avancerat.
 3. Scrolla nedåt och hitta sektionen Återställ och rensa upp.
 4. Klicka nu på Återställ inställningarna till de ursprungliga standardinställningarna.
 5. Bekräfta med Återställ inställningar för att slutföra borttagningen. Återställ Google Chrome

Återställ Safari

Ta bort oönskade tillägg från Safari:

 1. Klicka på Safari > Inställningar…
 2. I det nya fönstret, välj Tillägg.
 3. Markera det oönskade tillägget som är relaterat till Annonsprogrammet DNS Unlocker och välj Avinstallera. Återställ Safari

Rensa cookies och annan webbplatsdata från Safari:

 1. Klicka på Safari > Rensa Historik…
 2. I rullgardinsmenyn under Radera väljer du all historik.
 3. Bekräfta med Rensa Historik. Återställ Safari

Återställ Safari om ovanstående steg inte hjälpte dig:

 1. Klicka på Safari > Inställningar…
 2. Gå till fliken Avancerat.
 3. Bocka i Visa menyn Utveckla i menyraden.
 4. I menyraden klickar du på Utveckla och väljer sedan Töm cache. Återställ Safari

Efter att ha avinstallerat detta potentiellt oönskade program (PUP) och fixat alla dina webbläsare så rekommenderar vi att du skannar ditt PC-system med ett välrenommerat antispionprogram. Detta kommer hjälpa dig att bli av med DNS Unlocker registerspår och även att identifiera relaterade parasiter och möjliga skadeprogramsinfektioner på din dator. För detta kan du använda vår högt betygsatta skadeprogramsborttagare: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Rekommenderat För Dig

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Geniet

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Ugnius Kiguolis
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk