Allvarlighets skala:  
  (88/100)

Ta bort viruset Ukash

| Typ: Program som stjäl

Ukash Virus är en farlig grupp av virus som använder sig av hot för att få lösensummor, dessa virus måste ignoreras oberoende av hur äkta de ser ut. Vanligtvis så visar ett sånt här virus en stor varning som ser ut som om det kommer ifrån ett officiellt institution, tillexempel polisen. Denna varning försöker få offret att tro att den specifika institutionen i ditt land är informerad om att du har kollat på olagligt nedladdat upphovsrättsskyddat material, spridit skadlig programvara eller utfört andra olagliga aktiviteter. Precis som Police viruset så låser den ditt system så att du inte kan öppna webläsare eller göra någonting på skrivbordet. Som du kan förstå så är Ukash virus ett serriöst cyber hot som inte kan elimineras utan hjälp ifrån en expert.

HUR KAN JAG BLI INFEKTERAD AV UKASH VIRUS?

Alla “ransomwares” som tillhör Ukash virus familjen sprids med hjälp av trojaner som kan komma antingen med infekterade nedladdningar eller genom spam emails och deras bifogade filer. Användaren har vanligtvis ingen aning om Ukash virus och upptäcker det bara när viruset låser ner datorn. Offret kan även gå ett välkomstmedelande som säger “Varning! Olaglig aktivitet upptäcktes” och sa datorn hittat serriösa olagliga aktiviteter. Den största anledningen varför cyber-kriminella har skapat Ukash virus är för pengarna som de begär ifrån användaren som “böter”. Böterna betalas igenom Ukash’s förbetalda system. Men du borde vara vaksam då det inte finns någon sådan officiell organisation som skulle ge ut böter genom ett system liknande Ukash. Förutom det så låser sådana institutioner ALDRIG ner datorer och lämnar användare utan tillgång till internet.

HUR KAN JAG TA BORT UKASH VIRUS?

Om du också har blivit attackerad av Ukash virus ska du följa dessa steg för att eliminera detta hot ifrån din dator:

 1. Starta om datorn i “Felsäkert läge med nätverk” med hjälp av F8 knappen.
 2. Starta MSConfig och stäng av alla startup program rundll32 som sätter på en applikation ifrån Application Data.
 3. Starta om datorn igen.
 4. Skanna din dator med Reimage Reimage Cleaner Intego eller annat anti-spyware program för att ta bort infekterade filer från ditt system.
Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.
Ukash virus ögonblicksbild
Ukash virus ögonblicksbild

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Datoranvändare kan drabbas av olika typer av förluster på grund av cyberinfektioner eller egna misstag. Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption. Det är viktigt att förlita sig på sådan och göra säkerhetskopieringar dagligen eller åtminstone varje vecka.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-ukash-virus.html
Borttagning guider på andra språk

 1. saadi säger:
  oktober 5th, 2012 at 10:50 e m

  thank you

 2. Marcus Svadling säger:
  oktober 12th, 2012 at 6:33 e m

  Du kan även logga in som en annan användare och skanna datorn med antivirusprogram. För mig fungerade Telia säker surf som hittade virus och tog bort det. En ny användare kan du skapa i felsäkert läge, har du redan en ny användare tryck Ctrl alt Delite och byt användare.

 3. oskar säger:
  december 6th, 2012 at 7:59 e m

  Jag använder Microsoft security essentials och har skapat en ny användare och allt men virus skyddet hittar ändå inte problemet , när jag loggar in på min standard inloggning så kommer viruset upp och vägrar få bort , hur ska jag göra ?

 4. anonym säger:
  december 19th, 2012 at 10:26 f m

  Vad händer om man har betalat för en kupong?

 5. Janne säger:
  december 30th, 2012 at 3:20 e m

  Punkterna 1-4 funkade inte för mig.
  Jag har bara mig själv som användare så jag kan inte logga in som annan användare.
  Jag har win7 home edition

 6. Anonym säger:
  januari 8th, 2013 at 11:17 e m

  Men på min data så har den inte låst ner jag startade om den o då funkade den som vanligt… Har jag viruset då eller har brandväggen stoppat viruset ?

 7. Ukash is easy to delete säger:
  januari 20th, 2013 at 11:02 f m

  Jag har fått bort detta virus på 3 av min polares datorer… kanska simpelt, om inte något av dom alternativen som är nämda funkar, pröva någe av detta! 1. 1. att starta i felsäkert läge, (håll in F8 innan windows har startat för att göra detta) gör en ny användare med hjälp av CMD > Net user ”ett namn” /add
  Gå in på den nya användaren och gör en virus scan.
  2. Gå in i felsäkert läge, leta efter trojanens katalog.. den kan ligga vart som hällst på datorn tog ett tag för mig att hitta den. När du väl har hittat den går du in i katalogen och gör en ny fil som heter ”pinok.txt” den ska vara to och bara heta det! pröva starta om datorn och logga in som vanligt, om det fungerar är det bara att deleta det manuellt, glöm ej att ta bort attributet, CMD >> CD >> Attrib (om det är flera en 4-5 filer där är det oftast en skadilg fil som jävlas)
  vi säger att en av filerna heter SHI ransomware.exe den vill vi ha bort skriv därför attrib -S -H -I ransomeware.exe för att ta bort krypteringen, sen är det bara att deleta den på vilket sätt dom hällst med CMD!
  3. DET ENKLASTE, Detta virus är som sagt en UKASH, dom brukar ha en ”defaul-code” som du skriver in i Ukash fältet (lösen summan fältet) pröva skriva in 1029384756 i det fältet det kan stänga av viruset och då är det bara att starta en virus scan eller ta bort vúkashen manuellt!
  Hoppas något av det här fungerar!

 8. hjälp nu!!! säger:
  januari 30th, 2013 at 1:05 f m

  Hur ska man få bort viruset från en skoldator som man har bara en loggnings uppgift på. Va ute på liveleak och sen så pluppade de där upp. Snälla hjälp mig.

 9. Marina säger:
  februari 3rd, 2013 at 7:25 e m

  hur gör jag om det är en låst dator och jag inte kan använda mig av msconfig eftersom jag inte kommer åt admin kontot??

 10. Amanda säger:
  februari 5th, 2013 at 11:36 e m

  Har fått detta virus för andra gången. Nu kan jag inte ens starta datan i felsäkert läge, det kommer upp direkt att datorn är blockerad. Någon som kan hjälpa mig?

 11. Fint säger:
  februari 9th, 2013 at 6:23 e m

  Går det inte bara att ladda ner ukash remover…måste man göra punkt 1-4?

 12. Hehe säger:
  februari 10th, 2013 at 5:41 e m

  Kill fire with fire!

 13. Anders H säger:
  februari 14th, 2013 at 7:45 e m

  Jag drabbades i morse. Efter lite googlande (på en annan dator) gjorde jag så här. Startade i felsäkert läge med nätacces. Laddade hem hitman.pro och lät detta program scanna discarna. Programmet hittade 3 fientliga filer som sedan raderades. Efter omstart fungerar allt normalt.

 14. Chrille säger:
  mars 4th, 2013 at 5:14 e m

  När jag går in felsäker läge så loggar den automatisktbut och stänger ner datorn.
  Får inte rätt på ngt av sätten som delges.. Vad gör jag???

 15. Adde säger:
  mars 9th, 2013 at 11:12 e m

  Va ute i godan ro å kolla lite porr vilket e fullt normalt då skiten poppa upp. Böter för vad,?? Inte blir jag bötfälld för att jag köpte en Hustler i affären. Jag körde en återställningspunkt…..sen kolla jag igenom med spyhunter för å va säker.

 16. Jonas säger:
  mars 13th, 2013 at 11:11 e m

  Hejsan, försöker gå in på windows, felsäkert läge med nätverk, men just då jag loggar in så startas datorn om.
  Det känns lite surt att inte kunna använda detta tips som finns här på hemsidan.
  Vet någon hur man kan göra annars?
  enda som funkar är felsäkert läge med kommandotolken.

  Jag blir väldigt taksam om ni vet hur jag ska göra.

  Mvh
  Jonas

 17. Ola säger:
  april 1st, 2013 at 10:04 e m

  Har samma problem som nr.16

 18. Göran säger:
  maj 20th, 2013 at 2:26 e m

  Jag gick in i kommandotolken och skrev msconfig, sen enter och gick sen till återställ till tidigare … Funkade fint för mig!

 19. Hjälp mig säger:
  juni 3rd, 2013 at 5:45 e m

  Råkade ut för samma sak som nr 15 men jag kan inte på något sätt lösa problemet. Kommer inte in i start menyn efter jag gjort steg ett.

 20. ricke säger:
  juli 2nd, 2013 at 11:14 f m

  Jag gjorde som nr 18 å det funkade

 21. Windows 8 säger:
  juli 3rd, 2013 at 1:50 e m

  Jag var inne på några hemsidor när det vart helt blåt på skärmen, efter den hade laddat lite kom det upp något om polisen och it nummer och mitt användarnamn. Jag vart rädd och det kom upp videokamran jag har på min Windows 8 och filmade när jag läste då jag tog papper och hållde upp så jag inte skulle synas. Det var ukash och det stog jag skulle betala pengar eller fängelsestraff i 2-8 år. Vart livrädd och så. Eftersom jag har en Windows 8 händer inget om jag trycker på f8 knappen så kan inte gå in på felsöks läge eller något. Nu när jag loggar in går det bra men sen när jag är inne är skärmen svart. Är tacksam för svar för datorn är inte så gammal. Är det sant att polisen har den sidan och ja kommer få betala pengar? Kan man ta bort om det är virus? Ville inte prata med föräldrarna

 22. Lars säger:
  juli 3rd, 2013 at 5:05 e m

  Jag har gjort en fullständig skanning på min dator med Malwarebytes. Kan jag vara säker på att allt är borta?

 23. Henrik säger:
  juli 9th, 2013 at 10:48 e m

  Hur kommer man in i kommandotolken?? Lyckas inte heller starta i felsäkert läge…

  Tacksam för hjälp!

 24. Mackan säger:
  juli 28th, 2013 at 5:51 e m

  Hallå. Jag råkar ut för samma sak som nr 16. jag startar i felsäkert läge med nätverk men just som den loggar in så startar datorjäveln om. ad ska jag göra? Har testat felsäkert läge med kommandotolk men det funkar inte heller. Jag behöver hjälp och helst snabbt.

 25. Jens säger:
  juli 29th, 2013 at 10:17 f m

  Alla som inte kan göra dom här stegen testa med Ctrl + Alt + Delete och stäng ner datorn, är du snabb nog kan du avbryta nerstänningen och viruset är borta. Scanna sen med något bra scanning/antivirus program, funkade för mig hoppas någon fick hjälp med att ta bort viruset. // Jens

 26. Peter säger:
  augusti 26th, 2013 at 12:26 e m

  Har hjälpt 2 olika personer med detta.
  En körde Windows 7 och genom F8-knappen kunde man köra felsäkert läge med kommandoprompt.

  Körde sedan msconfig och under fliken Autostart tog jag bort

  – NCSOFT Company / NCSOFT Company (Startobjekt/Tillverkare)
  – PrivitizeVPNInstaller / OOO Industry (Startobjekt/Tillverkare)

  Sen funkade Windows 7 datorn igen. (Körde givetvis också ett par olika virusscanningar därefter.)

  På Windows 8 var det totalt omöjligt att med komma åt felsäkert läge.
  Efter 20-talet försök fick jag byta strategi. Jag laddade hem AVG’s rescue disk (=gratis), brände
  den på en CD och bootade upp den infekterade maskinen med CD’n. Sen körde jag scanning
  och hittade en trojan med kryptiskt namn som AVG tog bort. Därefter omboot igen.

  Nu visade det sig att jobbet inte var helt klart eftersom man vid uppstart fick upp
  kommandofönstret istället för Windows 8. Det är förvisso bara att skriva ”Explorer” i
  kommandofönstret följt av så kommer man in i Windows men det vill man ju inte göra
  varje gång. Jag löste detta genom att gå in registret (med kommandot ”regedit”) och tog bort
  följande nycklar/innehåll:

  \Software\Microsoft\Command Processor – där tog jag bort raden med ”Autostart” av virusprogrammet
  \software\Microsoft\Windows NT\Winlogon – där tog jag bort raden med ”shell” (möjligen kan man sätta värdet på Shell till Explorer.exe” här?)

  Sen funkade Windows 8 datorn igen.
  (Innan man ändrar i registret är det lämpligt att göra en backup av registret)

 27. Fixadedet! säger:
  september 4th, 2013 at 8:59 f m

  Det gick också att låta Windows reparera sig själv till en tidigare tidpunkt, ni vet som Windows alltid vill göra om man slår av och på den för mycket genom tt trycka på on/off knappen! Sen kan man lugnt gå in med sitt vanliga inlogg och köra lite anti virus program.

Din åsikt om Ukash virus