Allvarlighets skala:  
  (88/100)

Ukash virus. Hur tar man bort? (Avinstallera guide)

| Typ: Program som stjäl
12

Ukash Virus är en farlig grupp av virus som använder sig av hot för att få lösensummor, dessa virus måste ignoreras oberoende av hur äkta de ser ut. Vanligtvis så visar ett sånt här virus en stor varning som ser ut som om det kommer ifrån ett officiellt institution, tillexempel polisen. Denna varning försöker få offret att tro att den specifika institutionen i ditt land är informerad om att du har kollat på olagligt nedladdat upphovsrättsskyddat material, spridit skadlig programvara eller utfört andra olagliga aktiviteter. Precis som Police viruset så låser den ditt system så att du inte kan öppna webläsare eller göra någonting på skrivbordet. Som du kan förstå så är Ukash virus ett serriöst cyber hot som inte kan elimineras utan hjälp ifrån en expert.

HUR KAN JAG BLI INFEKTERAD AV UKASH VIRUS?

Alla “ransomwares” som tillhör Ukash virus familjen sprids med hjälp av trojaner som kan komma antingen med infekterade nedladdningar eller genom spam emails och deras bifogade filer. Användaren har vanligtvis ingen aning om Ukash virus och upptäcker det bara när viruset låser ner datorn. Offret kan även gå ett välkomstmedelande som säger “Varning! Olaglig aktivitet upptäcktes” och sa datorn hittat serriösa olagliga aktiviteter. Den största anledningen varför cyber-kriminella har skapat Ukash virus är för pengarna som de begär ifrån användaren som “böter”. Böterna betalas igenom Ukash’s förbetalda system. Men du borde vara vaksam då det inte finns någon sådan officiell organisation som skulle ge ut böter genom ett system liknande Ukash. Förutom det så låser sådana institutioner ALDRIG ner datorer och lämnar användare utan tillgång till internet.

HUR KAN JAG TA BORT UKASH VIRUS?

Om du också har blivit attackerad av Ukash virus ska du följa dessa steg för att eliminera detta hot ifrån din dator:

 1. Starta om datorn i “Felsäkert läge med nätverk” med hjälp av F8 knappen.
 2. Starta MSConfig och stäng av alla startup program rundll32 som sätter på en applikation ifrån Application Data.
 3. Starta om datorn igen.
 4. Skanna din dator med Reimage eller annat anti-spyware program för att ta bort infekterade filer från ditt system.
Vi kan vara anslutna med produkterna vi rekommenderar på sidan. All information finns i vårt Användaravtal Genom att ladda ner någon av Anti-spionprogrammen för att ta bort Ukash virus, så accepterar du våran integritetspolicy och våra användarvillkor.
gör det nu!
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med OS X
Vad ska man göra om det misslyckas?
Om du misslyckades med att ta bort infektionen med Reimage, skicka en fråga, till vår support och beskriv problemet så detaljerat som möjligt.
Reimage rekommenderas för att avinstallera Ukash virus. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren Reimage.
Mer information om detta program kan hittas i recensionen av Reimage.
Omnämningar i pressen om Reimage
Ukash virus ögonblicksbild
Ukash virus ögonblicksbild
Källa: https://www.2-spyware.com/remove-ukash-virus.html

Borttagning guider på andra språk


 • saadi

  thank you

 • Marcus Svadling

  Du kan även logga in som en annan användare och skanna datorn med antivirusprogram. För mig fungerade Telia säker surf som hittade virus och tog bort det. En ny användare kan du skapa i felsäkert läge, har du redan en ny användare tryck Ctrl alt Delite och byt användare.

 • oskar

  Jag använder Microsoft security essentials och har skapat en ny användare och allt men virus skyddet hittar ändå inte problemet , när jag loggar in på min standard inloggning så kommer viruset upp och vägrar få bort , hur ska jag göra ?

 • anonym

  Vad händer om man har betalat för en kupong?

 • Janne

  Punkterna 1-4 funkade inte för mig.
  Jag har bara mig själv som användare så jag kan inte logga in som annan användare.
  Jag har win7 home edition

 • Anonym

  Men på min data så har den inte låst ner jag startade om den o då funkade den som vanligt… Har jag viruset då eller har brandväggen stoppat viruset ?

 • Ukash is easy to delete

  Jag har fått bort detta virus på 3 av min polares datorer… kanska simpelt, om inte något av dom alternativen som är nämda funkar, pröva någe av detta! 1. 1. att starta i felsäkert läge, (håll in F8 innan windows har startat för att göra detta) gör en ny användare med hjälp av CMD > Net user ”ett namn” /add
  Gå in på den nya användaren och gör en virus scan.
  2. Gå in i felsäkert läge, leta efter trojanens katalog.. den kan ligga vart som hällst på datorn tog ett tag för mig att hitta den. När du väl har hittat den går du in i katalogen och gör en ny fil som heter ”pinok.txt” den ska vara to och bara heta det! pröva starta om datorn och logga in som vanligt, om det fungerar är det bara att deleta det manuellt, glöm ej att ta bort attributet, CMD >> CD >> Attrib (om det är flera en 4-5 filer där är det oftast en skadilg fil som jävlas)
  vi säger att en av filerna heter SHI ransomware.exe den vill vi ha bort skriv därför attrib -S -H -I ransomeware.exe för att ta bort krypteringen, sen är det bara att deleta den på vilket sätt dom hällst med CMD!
  3. DET ENKLASTE, Detta virus är som sagt en UKASH, dom brukar ha en ”defaul-code” som du skriver in i Ukash fältet (lösen summan fältet) pröva skriva in 1029384756 i det fältet det kan stänga av viruset och då är det bara att starta en virus scan eller ta bort vúkashen manuellt!
  Hoppas något av det här fungerar!

 • hjälp nu!!!

  Hur ska man få bort viruset från en skoldator som man har bara en loggnings uppgift på. Va ute på liveleak och sen så pluppade de där upp. Snälla hjälp mig.

 • Marina

  hur gör jag om det är en låst dator och jag inte kan använda mig av msconfig eftersom jag inte kommer åt admin kontot??

 • Amanda

  Har fått detta virus för andra gången. Nu kan jag inte ens starta datan i felsäkert läge, det kommer upp direkt att datorn är blockerad. Någon som kan hjälpa mig?

 • Fint

  Går det inte bara att ladda ner ukash remover…måste man göra punkt 1-4?

 • Hehe

  Kill fire with fire!

 • Anders H

  Jag drabbades i morse. Efter lite googlande (på en annan dator) gjorde jag så här. Startade i felsäkert läge med nätacces. Laddade hem hitman.pro och lät detta program scanna discarna. Programmet hittade 3 fientliga filer som sedan raderades. Efter omstart fungerar allt normalt.

 • Chrille

  När jag går in felsäker läge så loggar den automatisktbut och stänger ner datorn.
  Får inte rätt på ngt av sätten som delges.. Vad gör jag???

 • Adde

  Va ute i godan ro å kolla lite porr vilket e fullt normalt då skiten poppa upp. Böter för vad,?? Inte blir jag bötfälld för att jag köpte en Hustler i affären. Jag körde en återställningspunkt…..sen kolla jag igenom med spyhunter för å va säker.

 • Jonas

  Hejsan, försöker gå in på windows, felsäkert läge med nätverk, men just då jag loggar in så startas datorn om.
  Det känns lite surt att inte kunna använda detta tips som finns här på hemsidan.
  Vet någon hur man kan göra annars?
  enda som funkar är felsäkert läge med kommandotolken.

  Jag blir väldigt taksam om ni vet hur jag ska göra.

  Mvh
  Jonas

 • Ola

  Har samma problem som nr.16

 • Göran

  Jag gick in i kommandotolken och skrev msconfig, sen enter och gick sen till återställ till tidigare … Funkade fint för mig!

 • Hjälp mig

  Råkade ut för samma sak som nr 15 men jag kan inte på något sätt lösa problemet. Kommer inte in i start menyn efter jag gjort steg ett.

 • ricke

  Jag gjorde som nr 18 å det funkade

 • Windows 8

  Jag var inne på några hemsidor när det vart helt blåt på skärmen, efter den hade laddat lite kom det upp något om polisen och it nummer och mitt användarnamn. Jag vart rädd och det kom upp videokamran jag har på min Windows 8 och filmade när jag läste då jag tog papper och hållde upp så jag inte skulle synas. Det var ukash och det stog jag skulle betala pengar eller fängelsestraff i 2-8 år. Vart livrädd och så. Eftersom jag har en Windows 8 händer inget om jag trycker på f8 knappen så kan inte gå in på felsöks läge eller något. Nu när jag loggar in går det bra men sen när jag är inne är skärmen svart. Är tacksam för svar för datorn är inte så gammal. Är det sant att polisen har den sidan och ja kommer få betala pengar? Kan man ta bort om det är virus? Ville inte prata med föräldrarna

 • Lars

  Jag har gjort en fullständig skanning på min dator med Malwarebytes. Kan jag vara säker på att allt är borta?

 • Henrik

  Hur kommer man in i kommandotolken?? Lyckas inte heller starta i felsäkert läge…

  Tacksam för hjälp!

 • Mackan

  Hallå. Jag råkar ut för samma sak som nr 16. jag startar i felsäkert läge med nätverk men just som den loggar in så startar datorjäveln om. ad ska jag göra? Har testat felsäkert läge med kommandotolk men det funkar inte heller. Jag behöver hjälp och helst snabbt.

 • Jens

  Alla som inte kan göra dom här stegen testa med Ctrl + Alt + Delete och stäng ner datorn, är du snabb nog kan du avbryta nerstänningen och viruset är borta. Scanna sen med något bra scanning/antivirus program, funkade för mig hoppas någon fick hjälp med att ta bort viruset. // Jens

 • Peter

  Har hjälpt 2 olika personer med detta.
  En körde Windows 7 och genom F8-knappen kunde man köra felsäkert läge med kommandoprompt.

  Körde sedan msconfig och under fliken Autostart tog jag bort

  – NCSOFT Company / NCSOFT Company (Startobjekt/Tillverkare)
  – PrivitizeVPNInstaller / OOO Industry (Startobjekt/Tillverkare)

  Sen funkade Windows 7 datorn igen. (Körde givetvis också ett par olika virusscanningar därefter.)

  På Windows 8 var det totalt omöjligt att med komma åt felsäkert läge.
  Efter 20-talet försök fick jag byta strategi. Jag laddade hem AVG’s rescue disk (=gratis), brände
  den på en CD och bootade upp den infekterade maskinen med CD’n. Sen körde jag scanning
  och hittade en trojan med kryptiskt namn som AVG tog bort. Därefter omboot igen.

  Nu visade det sig att jobbet inte var helt klart eftersom man vid uppstart fick upp
  kommandofönstret istället för Windows 8. Det är förvisso bara att skriva ”Explorer” i
  kommandofönstret följt av så kommer man in i Windows men det vill man ju inte göra
  varje gång. Jag löste detta genom att gå in registret (med kommandot ”regedit”) och tog bort
  följande nycklar/innehåll:

  \Software\Microsoft\Command Processor – där tog jag bort raden med ”Autostart” av virusprogrammet
  \software\Microsoft\Windows NT\Winlogon – där tog jag bort raden med ”shell” (möjligen kan man sätta värdet på Shell till Explorer.exe” här?)

  Sen funkade Windows 8 datorn igen.
  (Innan man ändrar i registret är det lämpligt att göra en backup av registret)

 • Fixadedet!

  Det gick också att låta Windows reparera sig själv till en tidigare tidpunkt, ni vet som Windows alltid vill göra om man slår av och på den för mycket genom tt trycka på on/off knappen! Sen kan man lugnt gå in med sitt vanliga inlogg och köra lite anti virus program.