Allvarlighets skala:  
  (88/100)

Ukash virus. Hur tar man bort? (Avinstallera guide)

| Typ: Program som stjäl

Ukash Virus är en farlig grupp av virus som använder sig av hot för att få lösensummor, dessa virus måste ignoreras oberoende av hur äkta de ser ut. Vanligtvis så visar ett sånt här virus en stor varning som ser ut som om det kommer ifrån ett officiellt institution, tillexempel polisen. Denna varning försöker få offret att tro att den specifika institutionen i ditt land är informerad om att du har kollat på olagligt nedladdat upphovsrättsskyddat material, spridit skadlig programvara eller utfört andra olagliga aktiviteter. Precis som Police viruset så låser den ditt system så att du inte kan öppna webläsare eller göra någonting på skrivbordet. Som du kan förstå så är Ukash virus ett serriöst cyber hot som inte kan elimineras utan hjälp ifrån en expert.

HUR KAN JAG BLI INFEKTERAD AV UKASH VIRUS?

Alla “ransomwares” som tillhör Ukash virus familjen sprids med hjälp av trojaner som kan komma antingen med infekterade nedladdningar eller genom spam emails och deras bifogade filer. Användaren har vanligtvis ingen aning om Ukash virus och upptäcker det bara när viruset låser ner datorn. Offret kan även gå ett välkomstmedelande som säger “Varning! Olaglig aktivitet upptäcktes” och sa datorn hittat serriösa olagliga aktiviteter. Den största anledningen varför cyber-kriminella har skapat Ukash virus är för pengarna som de begär ifrån användaren som “böter”. Böterna betalas igenom Ukash’s förbetalda system. Men du borde vara vaksam då det inte finns någon sådan officiell organisation som skulle ge ut böter genom ett system liknande Ukash. Förutom det så låser sådana institutioner ALDRIG ner datorer och lämnar användare utan tillgång till internet.

HUR KAN JAG TA BORT UKASH VIRUS?

Om du också har blivit attackerad av Ukash virus ska du följa dessa steg för att eliminera detta hot ifrån din dator:

  1. Starta om datorn i “Felsäkert läge med nätverk” med hjälp av F8 knappen.
  2. Starta MSConfig och stäng av alla startup program rundll32 som sätter på en applikation ifrån Application Data.
  3. Starta om datorn igen.
  4. Skanna din dator med Reimage eller annat anti-spyware program för att ta bort infekterade filer från ditt system.
Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage is recommended to remove virus damage. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren Reimage.
Ukash virus ögonblicksbild
Ukash virus ögonblicksbild
Källa: https://www.2-spyware.com/remove-ukash-virus.html

Borttagning guider på andra språk