Allvarlighets skala:  
  (10/100)

Ta bort EasyDirectionsFinder Toolbar (Borttagningsguide) - Gratis Instruktioner

av Lucia Danes - - | Typ: Adware

EasyDirectionsFinder Toolbars verkliga syfte

EasyDirectionsFinder Toolbar-viruset

EasyDirectionsFinder Toolbar är ett legitimt navigationsprogram utvecklat av företaget Mindspark Interactive Network. Programmet kan verka som ett användbart verktyg för människor som reser mycket och vill navigera sig fram, men på grund av att det helt plötsligt och obehörigt kan dyka upp på datorn, får programmet inga positiva omdömen på nätet.

Vissa användare går till och med så långt och kallar denna webbläsarassistent för ett virus, eller mer specifikt ett annonsprogram , eftersom dess närvaro ofta ökar antalet nätannonser. Det handlar dock endast om ett potentiellt oönskat program (PUP), som kan ta sig in i datorn i samband med att du installerar gratis- eller spridprogram.

Om du upptäcker detta verktygsfält på din PC, var inte orolig. Det är inget sabotageprogram och du ska kunna ta bort det utan att behöva använda ett antisabotageprogram såsom ReimageIntego. Följ bara instruktionerna i slutet av denna artikel för manuell borttagning av EasyDirectionsFinder Toolbar.

När programmet har installerats, lägger det sig inte bara högst upp i ditt webbläsarfönster, utan ändrar också webbläsarinställningarna och ersätter din standardsökmotor och startsida med Mindsparks sökmotor Hp.myway.com.

Sökningar via Easy Directions Finder kommer att omdirigeras via http://int.search.myway.co eller hp.myway.com och när du hamnar på den slutgiltiga sidan med sökresultat kommer du att se ett ovanligt stort antal sponsrade annonser och sökförslag. Detta behöver inte vara något dåligt, utan det kan till och med vara användbart om du till exempel är ute efter en ny bil.

Det kan dock bli mycket irriterande att få upp en massa irrelevanta erbjudanden som inte är kopplade till det som du söker på. Därför bör du ta bort EasyDirectionsFinder Toolbar och dess relaterade sökmotor.

Programmet är för närvarande mest aktivt i USA, Australien och Sydafrika, men dess nedladdningssida besöks även i Storbritannien .

Bildexempel på EasyDirectionsFinder ToolbarOvan ser du en bild på EasyDirectionsFinder Toolbars officiella nedladdningssida och sökmotorn My Way som detta verktygsfält ställer in som din startsida.

Tvivelaktiga spridningsmetoder

Alla Mindsparks produkter, inklusive EasyDirectionsFinder Toolbar, har sina egna officiella webbsidor där användare kan ladda ner, installera och läsa mer om de olika programmen. Det finns dock en mer suspekt sida av hur programmen sprids som företaget inte talar öppet om.

EasyDirectionsFinder Toolbar sprids också via ”bundling”-metoden (program inpackade i programpaket), vilket är en laglig men inte så ärlig metod för att sprida program. ”Bundlade” program presenteras sällan explicit, så användare kan råka installera programmet ihop med andra gratis- eller spridprogram utan att veta om det. Detta kan förhindras på följande sätt:

 • Genom att undvika att ladda ner gratis- och spridprogram från oansedda webbsidor
 • Genom att skanna nedladdade programpaket med ett antivirusprogram innan de öppnas
 • Genom att installera programmet i installationsläget ”Avancerat” eller ”Anpassat” (Eng: ”Custom”)

Borttagning av EasyDirectionsFinder Toolbar

Du kan ta bort EasyDirectionsFinder Toolbar manuellt eller automatiskt. Det senare är perfekt om du har bråttom. Programmet ReimageIntego eller SpyHunter 5Combo Cleaner bör identifiera EasyDirectionsFinder Toolbar som ett PUP och ta bort det från din enhet inom bara några minuter.

Men då detta program inte är ett virus, kan det hända att inte alla säkerhetsprogram upptäcker det. Då bör du också göra en manuell borttagning, men tänk på att följa instruktionerna mycket noggrant.

Nyligen kontaktade utvecklaren av detta program oss och bad oss att ta bort denna artikel från 2-spyware.com. Vi menar att vi inte borde göra det så länge våra föreslagna säkerhetsprogram inte kan upptäcka EasyDirectionsFinder Toolbar och hjälpa användare att ta bort det. Som det står skrivet under samtliga nedladdningsknappar, är vi partner till dessa antisabotageprogram; vissa av dem är gratis, medan andra måste köpas för att kunna ta bort ett virus. Sammantaget följer detta samtliga av FTC:s krav.

Hursomhelst, bestämde vi nyligen att revidera denna artikel och andra artiklar som är kopplade till denna utvecklare. Vi hävdar att samtliga är korrekt skrivna.

Du kan bli av med virusskada med hjälp av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner och Malwarebytes är rekommenderade för att upptäcka potentiellt oönskad programvara och virus samt alla deras filer och registerposter som är relaterade till dem.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell EasyDirectionsFinder Toolbar Borttagningsguide:

Ta bort EasyDirectionsFinder Toolbar från system med Windows

Du bör kunna ta bort EasyDirectionsFinder Toolbar manuellt med hjälp av nedanstående instruktioner.

 1. Klicka Start Control Panel Programs and Features (om du är användare av Windows XP, klicka på Add/Remove Programs). Klicka 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (om du är användare av 'Windows XP', klicka på 'Add/Remove Programs').
 2. Om du är en användare av Windows 10 / Windows 8 så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När Quick Access Menu dyker upp, välj Control Panel och Uninstall a Program. Om du är en användare av 'Windows 10 / Windows 8' så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När 'Quick Access Menu' dyker upp, välj 'Control Panel' och 'Uninstall a Program'.
 3. Avinstallera EasyDirectionsFinder Toolbar och relaterade program
  Leta här efter EasyDirectionsFinder Toolbar eller andra nyligen installerade misstänksamma program.
 4. Avinstallera dem och klicka OK för att spara dessa ändringar. Högerklicka på alla misstänksamma saker och välj 'Uninstall'

Ta bort EasyDirectionsFinder Toolbar från system med Mac OS X

 1. Om du använder OS X så klickar du på knappen Go i det övre högra hörnet och väljer Applications. Klicka på 'Go' och välj 'Applications'
 2. Vänta tills du ser mappen Applications och leta efter EasyDirectionsFinder Toolbar eller andra misstänkta program i den. Högerklicka nu på alla sådana objekt och välj Move to Trash. Klicka på varje skadligt objekt och välj 'Move to Trash'

Ta bort EasyDirectionsFinder Toolbar från Internet Explorer (IE)

 1. Ta bort farliga add-ons
  Öppna Internet Explorer, klicka på Kugghjulsikonen (IE meny) i det övre högra hörnet i webbläsaren och välj Manage Add-ons. Klicka på menyikonen och välj 'Manage add-ons'
 2. Du kommer att se ett Manage Add-ons fönster. Leta här efter EasyDirectionsFinder Toolbar och andra misstänksamma insticksprogram. Avaktivera dessa genom att klicka Disable: Högerklicka på varje skadlig sak och välj 'Disable'
 3. Ändra din startsida om den ändrades av detta virus:
  Klicka på kugghjulsikonen (meny) i det övre högra hörnet av webbläsaren och välj Internet Options. Stanna i fliken General.
 4. Ta här bort skadliga URL-adresser och skriv in ett domännamn som du föredrar. Klicka Apply för att spara ändringar. Radera skadliga URL-adresser, skriv in ditt föredragna domännamn och klicka på 'Apply' för att spara ändringar
 5. Återställ Internet Explorer
  Klicka på kugghjulsikonen (meny) igen och välj Internet options. Gå till fliken Advanced.
 6. Välj här Reset.
 7. I det nya fönstret kollar du Delete personal settings och väljer Reset igen för att slutföra borttagning av EasyDirectionsFinder Toolbar. Gå till fliken 'Advanced' och klicka på knappen 'Reset'. Välj nu 'Delete personal settings' och klicka på knappen 'Reset' igen

Ta bort EasyDirectionsFinder Toolbar från Microsoft Edge

För att få tillbaka din vanliga sökmotor och startsida, måste du återställa din webbläsare och välja önskad domän manuellt. Se instruktionerna nedan.

Återställ Microsoft Edge-inställningar (Metod 1):

 1. Öppna Microsoft Edge och klicka på More (tre punkter i det översta högra hörnet av skärmen).
 2. Klicka på Settings för att öppna upp fler alternativ.
 3. Så fort Settings-fönstret visas, klicka på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå till Inställningar och välj 'Choose what to clear'
 4. Här väljer du allt som du vill ta bort och klickar på Clear. Välj 'Clear'-knappen
 5. Högerklicka nu på Start-knappen (Windows-loggan). Här ska du välja Task Manager Öppna startmenyn och välj 'Task Manager'
 6. När du är inne på Processes-fliken, söker du efter Microsoft Edge.
 7. Högerklicka på den och välj alternativet Go to details. Om du inte kan se alternativet Go to details, klickar du på More details och upprepar föregående steg. Högerklicka på 'Microsoft Edge' och välj 'Go to details' Välj 'More details' om alternativet 'Go to details' inte dyker upp
 8. När Details-fliken dyker upp, letar du upp varje post som har namnet Microsoft Edge i sig. Högerklicka på varje sådan post och välj End Task för att radera dessa. Leta upp Microsoft Edge-poster och välj 'End Task'

Att återställa Microsoft Edge-webbläsaren (Metod 2:

Om du inte lyckas med Metod 1, måste du använda en avancerad Edge-återställningsmetod.

 1. Obs: du måste säkerhetskopiera din data innan du använder denna metod.
 2. Hitta denna mapp på din dator: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Välj varje post som är sparad på denna och högerklicka med musen. Sedan alternativ Delete. Gå till Microsoft Edge-mappen på din dator, högerklicka på varje post och klicka på 'Delete'
 4. Klicka på Start-knappen (Windows-loggan) och skriv in window power på raden Search my stuff.
 5. Högerklicka på Windows PowerShell-posten och välj Run as administrator. Leta upp Windows PowerShell, högerklicka på det och välj 'Run as administrator'
 6. Så fort fönstret Administratör: Windows PowerShell dyker upp, klistra in detta meddelande efter PS C:\WINDOWS\system32> och tryck Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopiera och klistra in det begärda kommandot och tryck på 'Enter'

När du gjort dessa steg, bör EasyDirectionsFinder Toolbar vara borttagen från din Microsoft Edge-webbläsare.

Ta bort EasyDirectionsFinder Toolbar från Mozilla Firefox (FF)

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna Mozilla Firefox, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Add-ons Extensions. Klicka på menyikonen och välj 'Add-ons'
 2. Välj här EasyDirectionsFinder Toolbar och andra tvivelaktiga insticksprogram. Klicka Remove för att radera dessa. Välj 'Extensions' och leta efter skadliga saker. Klicka 'Remove' för att göra dig av med dem alla
 3. Återställ Mozilla Firefox
  Klicka på menyn för Firefox i det övre vänstra hörnet och klicka på frågetecknet. Välj här Troubleshooting Information. Klicka på menyikonen och sedan på '?'. Välj 'Troubleshooting Information'
 4. Du kommer nu att se meddelandet Reset Firefox to its default state med knappen Reset Firefox Klicka denna knapp flera gånger för att slutföra borttagningen av EasyDirectionsFinder Toolbar. Klicka på knappen 'Reset Firefox' ett par gånger

Ta bort EasyDirectionsFinder Toolbar från Google Chrome

Nedan finner du instruktioner för du hur återställer Google Chrome och tar bort sökmotorn My Way från standardsökmotorn.

 1. Radera skadliga insticksprogram
  Öppna Google Chrome, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Tools Extensions. Klicka på menyikonen. Välj 'Tools' och 'Extensions'
 2. Välj här EasyDirectionsFinder Toolbar och andra skadliga insticksprogram, och välj skräpikonen för att radera dessa. Leta efter skadliga saker och radera dem alla genom att klicka på Papperskorgen
 3. Klicka på menyikonen igen och välj Settings Manage Search engines under sektionen Search. När du är i 'Settings', välj 'Manage search engines...'
 4. När du är i Search Engines... så tar du bort skadliga söksidor. Du bör endast lämna Google eller ditt föredragna domännamn. Klicka 'X' för att ta bort skadliga URL-adresser
 5. Återställ Google Chrome
  Klicka på menyikonen i det övre högra hörnet i din Google Chrome och välj Settings.
 6. Skrolla ner till slutet av sidan och klicka på Reset browser settings. När du är i 'Settings', skrolla ner till knappen 'Reset browser settings' och klicka på den
 7. Klicka Reset för att bekräfta denna handling och slutföra borttagningen av EasyDirectionsFinder Toolbar. Klicka på knappen 'Reset' för att slutföra borttagningen

Ta bort EasyDirectionsFinder Toolbar från Safari

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menyn i det övre vänstra hörnet. När du gjort det, välj Preferences. Klicka på 'Safari' och välj 'Preferences'
 2. Välj här Extensions och leta efter EasyDirectionsFinder Toolbar och andra misstänkta objekt. Klicka på knappen Uninstall för att göra dig av med dem. Gå till 'Extensions' och avinstallera skadliga add-ons
 3. Återställ Safari
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menysektionen i det övre vänstra hörnet. Välj här Reset Safari.... Klicka på 'Safari' och välj 'Reset Safari...'
 4. Du kommer nu se ett detaljerat dialogfönster fyllt med återställningsalternativ. Alla dessa alternativ är vanligtivs ibockade, men du kan specificera vilka av dem du vill återställa. Klicka på knappen Reset för att färdigställande borttagningsprocessen för EasyDirectionsFinder Toolbar. Välj alla alternativ och klicka på knappen 'Reset'

Efter att ha avinstallerat detta potentiellt oönskade program (PUP) och fixat alla dina webbläsare så rekommenderar vi att du skannar ditt PC-system med ett välrenommerat antispionprogram. Detta kommer hjälpa dig att bli av med EasyDirectionsFinder Toolbar registerspår och även att identifiera relaterade parasiter och möjliga skadeprogramsinfektioner på din dator. För detta kan du använda vår högt betygsatta skadeprogramsborttagare: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Lucia Danes
Lucia Danes - Virusforskare

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Lucia Danes
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk