Ta bort viruset Locker

Locker Borttagningsguide för virus

Vad är Viruset Locker?

Vad är viruset Locker?

Viruset Locker (kan även hittas som Locker v1.7, Locker V2.16, Locker v2.60, Locker v3.5.3, Locker v.3.49 och Locker V5.52) är ett allvarligt cyberhot som agerar i enlighet med sitt namn. När det infiltrerar en dator så kollar det systemet efter förbestämda filer och ’låser’ dem. När du försöker öppna dessa filer så visar det även ett varningsmeddelande som ber dig om en betalning i utbyte mot en specifik avkrypteringsnyckel. Vanligtvis så behövs den när du försöker avblockera dessa utsatta filer för att få kontroll över dem igen. Locker tillhör kategorierna ’gisslanprogram’ och ’krypto-gisslanprogram’, vilket betyder att det försöker pressa folk att betala en lösensumma. Det är faktiskt inte svårt att göra eftersom Locker krypterar följande populära filer innan det ber om en lösensumma på 0.1 BTC (bitcoins):

3fr, .accdb, .ai, .arw, .bay, .cdr, .cer, .cr2, .crt, .crw, .dbf, .dcr, .der, .dng, .doc, .docm, .docx, .dwg, .dxf, .dxg, .eps, .erf, .indd, .jpe, .jpg, .kdc, .mdb, .mdf, .mef, .mrw, .nef, .nrw, .odb, .odm, .odp, .ods, .odt, .orf, .p12, .p7b, .p7c, .pdd, .pef, .pem, .pfx, .ppt, .pptm, .pptx, .psd, .pst, .ptx, .r3d, .raf, .raw, .rtf, .rw2, .rwl, .srf, .srw, .wb2, .wpd, .wps, .xlk, .xls, .xlsb, .xlsm, .xlsx

Som du kan se så kan detta hot enkelt leda till förlust av dina foton, musikfiler, konstfiler och andra dokument. För att få förmågan att avkryptera dessa filer så måste du genomföra betalningen inom 72 timmar. Om offret inte betalar lösensumma så kommer gisslanprogrammet Locker höja den till 1.0 BTC.

Vad kan man göra för att hantera detta problem? Förstav allt så bör du ta bort viruset Locker från systemet innan det lyckas kryptera fler av dina filer. Vidare så bör du leta efter extra kopior av dina blockerade filer. Om du fortfarande inte vet hur du kan göra backups av dina viktiga filer så bör du läsa detta inlägg: Varför måste jag göra backups och vilka alternativ finns för detta? Om du inte har backups så kan du även försöka använda dessa verktyg: R-Studio, Photorec. Om dessa program inte fungerade för dig så betyder det dessvärre att dina filer är fördömda.

För att ta bort viruset Locker så rekommenderar vi starkt FortectIntego, vilket har visat goda resultat med att ta itu med detta gisslanprogram.

Locker virus

Hur kan viruset Locker infektera min dator?

Det finns massor av liknande gisslanprogram som sprids runt i skrivande stund, inklusive det berömda Cryptolocker, CTB locker, Cryptobot, Cryptographic Locker och liknande. De använder sig alla av samma distributionsteknik som har använts av massvis av andra virus, såsom bluff-antispionprogram, trojaner och andra hot. Om du vill undvika dem alla så är det huvudsakliga du måste komma ihåg att de aktivt marknadsförs med hjälp av spam. Spam är oönskad e-post som antingen är fyllda med infekterade bifogningar eller skadliga länkar. När de vill försöka få folk att ladda ner dessa skadliga bifogningar eller klicka på dessa länkar så rapporterar de om luriga saker, såsom betalningar som fattas, varningar från statliga myndigheter och liknande påhittade saker som folk vanligtvis är rädda för. Snälla fall INTE för sådana meddelanden och kolla alltid avsändaren och själva meddelandet. Om det är fullt av stavningsfel och grammatiska fel så är risken stor att det är falskt. Vidare så kan viruset Locker även infiltrera datorer efter att man har klickat på missvisande popup-annonser som kan störa dig när du surfar. Snälla hålla dig borta från alla annonser som rapporterar om uppdateringar som fattas, inklusive för Java, Flash Player och liknande.

Hur tar jag bort viruset Locker?

Om du är ett av gisslanprogrammet Lockers offer så bör du inte ödsla tid, utan ta bort det från din dator. För detta kan du använda dessa applikationer: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes.

Om du vill återställa åtomsten till dina filer så bör du prova att använda deras backuper eller, om du inte har dessa, försöka att köra filräddningsprogram såsom R-Studio och Photorec. Kaspersky Labs har dessutom tagit fram ett verktyg för att avkryptera krypterade filer, så du kan även testa Kaspesky Ransomware Decryptor. Snälla fall INTE för att betala lösensumman eftersom det inte finns några garantier för att du kommer fåp en nyckel för att avkryptera dina filer.

Vi rekommenderar starkt att tänka på förebyggning av infektioner såsom Locker. För detta kan du använda tidigare nämnda program. Glöm heller inte att tänka på immuniteten för dina filer samt backup. För detta kan du använda externa USB-hårddiskar, CD- och DVD-skivor eller helt enkelt använda online-backup, såsom Google Drive, Dropbox, Flickr och andra lösningar. Mer information om backups kan hittas i detta inlägg: Varför behöver jag backup och vilka alternativ finns för detta?

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Fortect Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Fortect Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Fortect Intego har en gratis begränsad skanner. Fortect Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Fortect, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Rekommenderat För Dig

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Geniet

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Ugnius Kiguolis
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk