Ta bort viruset Ramsomeer (Förbättrad Guide) - Handledning

Ramsomeer Borttagningsguide för virus

Vad är Ramsomeer ransomware?

Hur farligt är Ramsomeer-viruset?

Ramsomeer-viruset tillhör den stora familjen av filkrypteringsvirus. Denna gång härstammar viruset från Turkiet, då ransom-meddelandet är skrivet på turkiska och englska. Detta näthot är fortfarande under granskning och spekuleringarna är många kring dess kapaciteter. Som tur är, handlar det hittills bara om ett relativt litet antal infektioner och endast på landsbygden, men för den skull ska inte användare känna sig lugna. Det är känt att viruset använder en standardmetod för kryptering av data (AES). Sedan har experter upptäckt länkar till det nyligen lanserade Android-baserade sabotageprogrammet DUMB, vilket låser mobiltelefoner och ersätter deras PIN-kod med en slumpmässig kod . Detta ransomware inriktar sig på PC-användare i USA. Vi rekommenderar att du tar bort Ramsomeer omedelbart och detta kan du göra med FortectIntego.

2017 rullar på och hackare är i färd med att tänka ut nya funktioner för att förbättra sina virus. Ett fåtal fall av detta ransomware i år visar att det har gjorts försök att bygga in funktioner som rör teknisk-support-bedrägeri (Eng: ”tech support scam”) i viruset . Andra hackare har funnit metoder för att angripa smart-TV:s . Med hänsyn till att Ramsomeer är relaterat till DUMB-viruset, är det dumt att förvänta sig att få tillbaka sina filer efter att man har betalat lösensumman. Såsom är vanligt när det gäller ransomware, sätter viruset också upp en tidsgräns för betalningen, vanligen 48 timmar. Lösensumman brukar ligga på 0.3 BTC. När denna tid har löpt ut, raderas dekrypteringsnyckeln enligt hackarna. 2016 var ett framgånsrikt år för bedragarna, då de lyckades dra in en enorm summa pengar . Du ska inte lita på dessa utpressare, utan istället ta bort Ramsomeer så fort som möjligt. Vi rekommenderar inte heller att du laddar ner dekrypteraren, då den kan medföra mer skada än nytta. Chansen är liten att du får tillbaka dina filer. Dessutom kan denna dekrypterare plantera skadliga filer på din dator, vilka i framtiden kan återaktivera Ramsomeer. Så, fokusera på att ta bort detta virus.

Hur tar sig detta ransomware in i datorn?

En vanlig spridningsmetod är skräppost. Även om virusforskare varnar användare om att inte öppna bilagor från falska skattemyndigheter eller andra offentliga företag, är metoden fortfarande effektiv. Bedragarna utvecklar ständigt nya, mer övertygande strategier för att övertala användarna om mejlens tillförlitlighet. Virusforskare är engagerade i den blomstrande krypteringsvirusindustrin och publicerar därför en rad nyheter kring olika anti-ransomwareverktyg. Nyligen lanserades ett särskilt verktyg som hjälper småföretag att kämpa emot ransomware . Även om sådana här inventioner är välkomna, bör användare också vidta förbyggande åtgärder. Skadliga mejl innehåller ofta stavfel och grammatiska fel. Deras innehåll och lreferenser speglar inte avsändarens e-postadress. Var uppmärksam och öppna aldrig några suspekta bilagor. Tänk på att vissa krypteringsvirus döljer sig på infekterade webbsidor. Attacken utförs med hjälp av exploit kits eller trojaner. För att avvärja dessa, ska du installera ett antispionprogram.

Finns det en dekrypterare för Ransomeer ransomware?

Det är mycket viktigt att göra en fullständig borttagning av Ransomeer-viruset innan man påbörjar en dataåterställning. Detta kan du göra med ett antispionprogram, såsom FortectIntego eller Malwarebytes. Uppdatera verktygen innan du använder dem. Endast när viruset är helt borttaget, ska du börja med dataåterställningen. Det finns ingen officiell dekrypterare tillgänglig, men nedan hittar du några användbara metoder för dataåterställning. Om du stöter på problem med att ta bort Ransomeer, kan du använda följande instruktioner för att återfå kontrollen över din dator.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Fortect Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Fortect Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Fortect Intego har en gratis begränsad skanner. Fortect Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Fortect, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell Ramsomeer Borttagningsguide för virus

Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Om viruset hindrar dig från att få åtkomst till ditt antisabotageprogram, följ instruktionerna för att fortsätta med borttagningen.

Viktigt! →
Manuell borttagning kan vara för komplicerad för vanliga datoranvändare. Det krävs avancerade IT-kunskaper för att utföras korrekt (om viktiga systemfiler tas bort eller skadas kan det leda till att Windows totalt förstörs), och det kan också ta flera timmar att genomföra. Därför rekommenderar vi starkt att du istället använder den automatiska metoden som visas ovan.

Steg 1. Starta Felsäkert Läge med Nätverk

Manuell borttagning av skadeprogram bör utföras i felsäkert läge. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Klicka på Start > Stäng av > Starta om > OK.
 2. När datorn blir aktiv börjar du trycka på F8-knappen (om det inte fungerar kan du prova F2, F12, Del, osv. – det beror på din moderkortsmodell) flera gånger tills du ser fönstret Avancerade startalternativ.
 3. Välj Felsäkert läge med Nätverk från listan. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Windows 10 / Windows 8

 1. Högerklicka på Start-knappen och välj Inställningar.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 2. Bläddra ner och välj Uppdatering & Säkerhet.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 3. Till vänster i fönstret väljer du Återhämtning.
 4. Bläddra nu nedåt för att hitta sektionen Avancerad start.
 5. Klicka på Starta om nu.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 6. Välj Felsök. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 7. Gå till Avancerade alternativ. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 8. Välj Inställningar för uppstart. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 9. Tryck på Starta om.
 10. Tryck nu på 5 eller klicka på 5) Aktivera felsäkert läge med nätverk. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Steg 2. Stäng av alla skumma processer

Windows Aktivitetshanteraren är ett användbart verktyg som visar alla processer som körs i bakgrunden. Om skadlig kod kör en process måste du stänga av den:

 1. Tryck Ctrl + Shift + Esc på tangentbordet för att öppna Windows Aktivitetshanteraren.
 2. Tryck på Fler detaljer.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 3. Bläddra ner till Bakgrundsprocesser och leta efter något misstänkt.
 4. Högerklicka och välj Öppna filplats.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 5. Gå tillbaka till processen, högerklicka och välj Avsluta aktivitet.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 6. Radera innehållet i den skadliga mappen.

Steg 3. Kontrollera start av programmet

 1. Ctrl + Shift + Esc på tangentbordet för att öppna Windows Aktivitetshanteraren.
 2. Gå till fliken Uppstart.
 3. Högerklicka på det misstänkta programmet och välj Inaktivera.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Steg 4. Radera virusfiler

Malware-relaterade filer kan finnas på olika ställen i din dator. Här finns instruktioner som kan hjälpa dig att hitta dem:

 1. Skriv in Diskrensning i Windows-sökningen och tryck på Enter.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 2. Välj den enhet du vill rensa (C: är din huvudenhet som standard och är troligtvis den enhet som innehåller skadliga filer).
 3. Bläddra i listan Filer som ska raderas och välj följande:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Välj Rensa upp systemfiler.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 5. Du kan också leta efter andra skadliga filer som är gömda i följande mappar (skriv dessa sökord i Windows Sökbar och tryck på Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

När du är klar startar du om datorn i normalt läge.

Ta bort Ramsomeer med System Restore

System Restore är en alternativ metod för att återfå kontrollen över enheten.

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av Ramsomeer. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med FortectIntego och se till att borttagningen av Ramsomeer lyckas.

Bonus: Återställ din data

Guiden ovan ska hjälpa dig att ta bort Ramsomeer från din dator. För att återställa dina krypterade filer, rekommenderar vi dig att använda en detaljerad guide utfärdad av utanvirus.se-säkerhetsexperter

Om dina filer är krypterade genom Ramsomeer, finns flera sätt att återställa dem

Hur användbart är Data Recovery Pro?

Om du saknar säkerhetskopior av dina filer, kan du försöka med detta program för att återställa viktig data. 

 • Ladda ner Data Recovery Pro;
 • Följ anvisningarna i Installation av Data Recovery och installera programmet på din dator
 • Öppna det och skanna din dator efter filer som är krypterade genom Ramsomeer-ransomware;
 • Återställ dem

Bör jag installera ShadowExplorer?

Detta program använder skuggvolymkopior för att återskapa filer. 

 • Ladda ner Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Använd en installationsguide för Shadow Explorer och installera denna applikation på din dator;
 • Öppna programmet och gå igenom rullmenyn i det övre vänstra hörnet för att välja enheten för din krypterade data. Se vilka mappar som finns där;
 • Högerklicka på den mapp som du vill återställa och välj “Export”. Du kan också välja var du vill att den ska lagras.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från Ramsomeer och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes

Rekommenderat För Dig

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Julie Splinters
Julie Splinters - Virus-borttagningsspecialist

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Julie Splinters
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk