FBI föreslår att undvika internetviruse som utger sig för att vara dom.

FBI föreslår att undvika internetviruse som utger sig för att vara dom.När Mary från Atlanta såg en stor varning på sin dataskärm tänkte hon bara en sak: Hon måste ha med FBI att göra. Hon säger att hon verkligen trodde att FBI hade låst henne ute från sin dator på grund av illegal dator användning, och att hon nu måste betala boten på 200$ för att låsa upp den. Men det är bara FBI viruset som i stor skala låser datorn och kräver pengarna. Enligt säkerhetsexperterna har detta virus vuxit mycket de senaste månaderna och kommer inte att uphöra göra så i den närmsta framtiden.

Experterna menar att virus enkelt kan komma in i datorn när man surfar på internet då det är utplacerat lite varstans. Det kan vara en sport eller nöjessida som oupptäckt har blivit hackad och lämnat en infekterad blinkande annons. så fort du klickat på denna annons, så har du laddat hem en trojansk häst till din dator som låser hela systemet och placerar alla funktioner bakom det falska FBI meddelandet. Det finns flera versioner av detta virus (FBI Moneypak virus, FBI Green Dot Moneypak Virus, FBI Virus Black Screen) men alla använder samma hotmeddelande, som hävdar att användaren kommer att hamna i fängelse för att de har begått ett lagbrott. plus att det står att man måste betala 200$ för att låsa upp datorn.

Enligt Steve Emmett, FBI´s representant på Atlanta kontoret, är det här en ren blåsning, och rekommenderar att man INTE betalar denna summa för att det bara är ett säkert sätt att förlora sina pengar. Dessutom, efter lite efterforskningar så kan man konstatera att det inte hjälper för att låsa upp datorn. Säkerhetsexperterna hävdar att FBI viruset är ett avd et svåraste som sprider sig på internet i världen just nu.

Om du också har blivit drabbad av FBI viruset och inte kan hitta en lösning så rekommenderar vi att du läser FBI virus removal guide på 2spyware eller en FBI virus Eliminerings guide på din lokala hemside guide