Ta bort viruset AES-NI (mar 2017 uppdatering) - Bonus: Dekryptering – steg för steg

AES-NI Borttagningsguide för virus

Vad är AES-NI ransomware?

Hur farligt är AES-NI ransomware?

AES-NI ransomware stammar från samma familj som AES256 ransomware. Dessa ransomware är avancerade virus som utövar utpressning mot PC-användare att infektera sina vänner för att kunna få tillbaka sina personliga filer . Namnet ”AES-NI” betyder att viruset använder en AES-256-algoritm för att kryptera .doc-, .jpg- och .mp4-filer samt andra viktiga filer. Sedan lägger det till filändelsen .aes256 . Även om situationen kan verka desperat, finns det en lösning. Först måste du ta bort AES-NI. Detta kan du göra med hjälp av FortectIntego, ett antispionprogram utvecklat för att bekämpa virtuella infektioner.

Om du inte är särskilt bekant med olika krypteringstekniker, räcker det att känna till att det finns en symmetrisk AES-kryptering och en assymetrisk RSA-metod. AES kan använda ett 128- eller 256-bit-chiffer för att låsa filerna. Naturligt sett, innehåller 256-bit-algoritmen längre och mer avancerade chifferkoder än 128-bit-algoritmen. Därför genererar AES-NI-viruset en mer komplex krypteringsnyckel som, teoretiskt sett, knapp går att knäcka. Detta betyder inte att du ska börja sörja över förlorade filer. Bedragarna anger i sitt ransom-meddelande två e-postadresser som de vill att offren ska kontakta dem på: aes-ni@protonmail.com och aes-ni@tuta.io. Även om lösensumman inte verkar särskilt stor, ska du tänka på att du har att göra med nätkriminella. De är inte skyldiga att skicka dig dekrypteringsnyckeln, även om du har överfört pengarna. Sannolikheten är också rätt stor att de inte kommer att göra det, om man ser till historien med CryptoWall . Så lita inte på bedragarna, utan se istället till att ta bort AES-NI så fort du kan. Bildexempel på AES-NI ransomwareAES-NI ransomware täcker datorskrivbordet med ett ransom-meddelande med titeln "YOUR FILES ARE ENCRYPTED" ("DINA FILER HAR KRYPTERATS"). För att lura sina offer att betala lösensumman, rekommenderar också virusutvecklarna att inte använda något "dekrypteringsverktyg".

Spridningsmetoder och virusförebyggande

AES-NI har dykt upp ganska nyligen och misstänks använda populära spridningsmetoder, särskilt skräppost. Även om dessa metoder redan har diskuterats (särskilt hackares tendens att gömma virus bakom falska skatterapporter eller fakturor), är det fortfarande en rad användare som går i fällan. AES-NI kan också spridas via ett falskt mejl från Office of Personnel Management (OPM, ett amerikanskt förvaltningsorgan med ansvar för personaladministration). Då Locky ransomware föredrar att gömma sig bakom denna institution, på grund av förra året dataläcka, kan även andra bedragare komma att följa i samma spår. I allmänhet innehåller mejl som bär på skadliga bilagor ett antal stavfel och grammatiska fel, särskilt mejl från ”officiella institutioner”. Frånvaro av specifika siffer- och PIN-koder kan också vara ett tydligt tecken . Var också uppmärksam på trojaner, vilka är de element som utlöser krypteringsvirus. Säkerhetsprogram skyddar mot dessa.

Borttagning av AES NI-viruset

När du har märkt att alla dina filer har krypterats, ska du ta bort AES-NI omedelbart. Gör en fullständig borttagning med FortectIntego eller Malwarebytes. Tänk på att antisabotageprogram inte dekrypterar filerna; för att göra detta behöver du ett annat verktyg eller en säkerhetskopia. De senaste Windows OS-versionerna säkerhetskopierar automatiskt alla dina filer på regelbunden basis. Dock måste den första kopian skapas manuellt och det är mycket viktigt att du gör dett med tanke på den senaste vågen av ransomware-attacker . Även om du saknar kopior, kan våra ytterligare rekommendationer komma till användning. Men se först till att ta bort AES-NI-viruset.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Fortect Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Fortect Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Fortect Intego har en gratis begränsad skanner. Fortect Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Fortect, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell AES-NI Borttagningsguide för virus

Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Vid borttagning av AES-Ni ransomware, kan viruset komma att blockera ditt säkerhetsprogram. För att lösa detta problem, kan du testa att starta om din dator i ”Felsäkert läge med nätverk”.

Viktigt! →
Manuell borttagning kan vara för komplicerad för vanliga datoranvändare. Det krävs avancerade IT-kunskaper för att utföras korrekt (om viktiga systemfiler tas bort eller skadas kan det leda till att Windows totalt förstörs), och det kan också ta flera timmar att genomföra. Därför rekommenderar vi starkt att du istället använder den automatiska metoden som visas ovan.

Steg 1. Starta Felsäkert Läge med Nätverk

Manuell borttagning av skadeprogram bör utföras i felsäkert läge. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Klicka på Start > Stäng av > Starta om > OK.
 2. När datorn blir aktiv börjar du trycka på F8-knappen (om det inte fungerar kan du prova F2, F12, Del, osv. – det beror på din moderkortsmodell) flera gånger tills du ser fönstret Avancerade startalternativ.
 3. Välj Felsäkert läge med Nätverk från listan. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Windows 10 / Windows 8

 1. Högerklicka på Start-knappen och välj Inställningar.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 2. Bläddra ner och välj Uppdatering & Säkerhet.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 3. Till vänster i fönstret väljer du Återhämtning.
 4. Bläddra nu nedåt för att hitta sektionen Avancerad start.
 5. Klicka på Starta om nu.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 6. Välj Felsök. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 7. Gå till Avancerade alternativ. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 8. Välj Inställningar för uppstart. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 9. Tryck på Starta om.
 10. Tryck nu på 5 eller klicka på 5) Aktivera felsäkert läge med nätverk. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Steg 2. Stäng av alla skumma processer

Windows Aktivitetshanteraren är ett användbart verktyg som visar alla processer som körs i bakgrunden. Om skadlig kod kör en process måste du stänga av den:

 1. Tryck Ctrl + Shift + Esc på tangentbordet för att öppna Windows Aktivitetshanteraren.
 2. Tryck på Fler detaljer.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 3. Bläddra ner till Bakgrundsprocesser och leta efter något misstänkt.
 4. Högerklicka och välj Öppna filplats.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 5. Gå tillbaka till processen, högerklicka och välj Avsluta aktivitet.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 6. Radera innehållet i den skadliga mappen.

Steg 3. Kontrollera start av programmet

 1. Ctrl + Shift + Esc på tangentbordet för att öppna Windows Aktivitetshanteraren.
 2. Gå till fliken Uppstart.
 3. Högerklicka på det misstänkta programmet och välj Inaktivera.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Steg 4. Radera virusfiler

Malware-relaterade filer kan finnas på olika ställen i din dator. Här finns instruktioner som kan hjälpa dig att hitta dem:

 1. Skriv in Diskrensning i Windows-sökningen och tryck på Enter.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 2. Välj den enhet du vill rensa (C: är din huvudenhet som standard och är troligtvis den enhet som innehåller skadliga filer).
 3. Bläddra i listan Filer som ska raderas och välj följande:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Välj Rensa upp systemfiler.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 5. Du kan också leta efter andra skadliga filer som är gömda i följande mappar (skriv dessa sökord i Windows Sökbar och tryck på Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

När du är klar startar du om datorn i normalt läge.

Ta bort AES-NI med System Restore

Om ”Felsäkert läge med nätverk” inte hjälper, kan du testa funktionen ”Systemåterställning”.

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av AES-NI. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med FortectIntego och se till att borttagningen av AES-NI lyckas.

Bonus: Återställ din data

Guiden ovan ska hjälpa dig att ta bort AES-NI från din dator. För att återställa dina krypterade filer, rekommenderar vi dig att använda en detaljerad guide utfärdad av utanvirus.se-säkerhetsexperter

Om dina filer är krypterade genom AES-NI, finns flera sätt att återställa dem

Data Recovery Pro för återställning av filer krypterade av AES-NI ransomware

Om du saknar säkerhetskopior av dina krypterade filer, kan du testa att använda detta program för filåterställning. Det är ett praktiskt verktyg när du inte kan hitta saknade filer. 

 • Ladda ner Data Recovery Pro;
 • Följ anvisningarna i Installation av Data Recovery och installera programmet på din dator
 • Öppna det och skanna din dator efter filer som är krypterade genom AES-NI-ransomware;
 • Återställ dem

Windows-funktionen ”Återställ från tidigare versioner” för återställning av filer krypterade av AES-NI ransomware

Om funktionen ”Systemåterställning” var aktiverad på din dator före AES-NI-attacken, kan du testa att följa dessa steg: 

 • Hitta den krypterade filen som du vill återställa och högerklicka på den;
 • Välj “Properties” och gå till fliken “Previous versions”;
 • Här ska du kontrollera varje tillgänglig kopia av filen i “Folder versions”. Välj den version som du vill återställa och klicka på “Restore”.

ShadowExplorers fördelar

Det är sällan som filkrypteringsvirus ger sig på skuggvolymkopior och osäkert huruvida AES-NI ransomware raderar dem eller inte. Om inte, kan detta program återskapa skadade filer från dessa. 

 • Ladda ner Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Använd en installationsguide för Shadow Explorer och installera denna applikation på din dator;
 • Öppna programmet och gå igenom rullmenyn i det övre vänstra hörnet för att välja enheten för din krypterade data. Se vilka mappar som finns där;
 • Högerklicka på den mapp som du vill återställa och välj “Export”. Du kan också välja var du vill att den ska lagras.

Än så länge finns ingen officiell dekrypterare för AES-NI ransomware tillgänglig

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från AES-NI och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes

Rekommenderat För Dig

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Julie Splinters
Julie Splinters - Virus-borttagningsspecialist

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Julie Splinters
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk