Allvarlighets skala:  
  (17/100)

Ta bort viruset Yahoo Redirect (Borttagningsguide) - mar 2021 uppdatering

av Olivia Morelli - - | Typ: Webbläsarkapare

Yahoo omdirigeringsvirus är fortsatt aktivt

Yahoo Redirect virus

Om omdirigeringar från Yahoo någonsin har stört dig så vet du hur irriterande de kan vara. På grund av dem kan du skickas till en helt annan sida, som försöker göra sig själv populärare eller vill infektera din dator med skadeprogram.

Vad orsakar omdirigeringar från Yahoo? Till vilka risker kan de leda dig? Hur tar man bort Yahoo-omdirigeringsviruset? Alla dessa detaljer hittar du i detta inlägg.

Distribution av Yahoo-omdirigeringsviruset

Yahoo-omdirigeringsviruset kan inkluderas i kategorierna ”webbläsarkapare” och ”potentiellt oönskade program”. Program som tillhör dessa grupper sprids med tre olika metoder:

 • Traditionell installationsmetod: Du kan installera Yahoo-omdirigeringsviruset eller liknande webbläsarkapare med hjälp av en vanlig installationsteknik, som kräver att du går till den officiella webbsidan, väljer programmet och laddar ner det till systemet. Detta är ett tydligt exempel på att uppmärksamhet och försiktighet behövs när du letar efter mjukvara på internet.
 • Bundling: Yahoo-omdirigeringsproblemet kan även börja störa dig som från ingenstans. I detta fall bör du veta att du lurades att installera en webbläsarkapare på din dator i ett paket med annan mjukvara. Program som ofta är involverade i distributionen av webbläsarkapare inkluderar diverse nedladdningsassistenter, PDF-skapare, videoströmningsmjukvara, videoinspelningsmjukvara och liknande gratis applikationer.
 • Skadeannonsering: Det finns massor av illegala och legitima sidor som påverkas av skadeannonering. Denna term betyder att de fylls med skadlig kod som får missvisande popup-annonser att dyka upp på webbsidorna ifråga. Vanligtvis erbjuder de nedladdning av ”nödvändiga” uppdateringar eller marknadsför undersökningar och tävlingar.

Frågor om Yahoo Redirect virus

Det enklaste sättet att undvika infiltration av webbläsarkapare och skydda dig från Yahoo-omdirigeringsproblem på är att installera ett pålitligt antispionprogram. Om du behöver ett verktyg som kan varna dig om möjlig infiltration av potentiellt oönskade program och virus bör du välja ReimageIntego.

Yahoo Redirect virus

Aktivitet från Yahoo-omdirigeringsviruset i systemet

Detta virus liknar Google Redirect virus och Bing Redirect virus, som har stört PC-användare i nästan fyra år. Så snart något av dessa hot kommer in i systemet orsakar de ändringar i varje webbläsare. Inställningar som främst ändras av Yahoo-omdirigeringsviruset är startsida, förvald sökmotor, sida vid ny flik och bokmärkeslistan.

I de flesta fall kan kaparen ändra dessa inställningar utan att det märks, så att du lägger märke till omdirigeringar från Yahoo när det redan är för sent. Detta hot börjar sedan generera inkomster för sina uvecklare genom att visa ändrade sökresultat i folks sökmotorer och omdirigera dem till förbestämda webbsidor.

Här vill vi varna dig att du efter ett klick på sådana annonser kan omdirigeras till verkligt skadliga webbsidor som används för att sprida allvarliga skadeprogram.

Om du har letat efter avinstallatören för omdirigeringar från Yahoo bör du veta att den kan gömma sig under olika namn. Att fixa omdirigeringar från Yahoo kan endast göras om du vet namnet på virus. I detta fall bör du hitta den webbläsarkapare som gömmer sig i din dator.

För att förebygga alla möjliga faror, såsom att eliminera användbara komponenter från din dator, rekommenderar vi att du väljer Automatisk borttagning. Mer information om borttagning av omdirigeringar från Yahoo hittar du nedan.

Att ta bort Yahoo-omdirigeringsviruset från datorer och webbläsare

Som vi redan har nämnt kan Yahoo-omdirigeringsviruset infiltrera din dator utan att märkas. Detta är bara en av många likheter med andra datorparasiter. Du kan dock förebygga detta med hjälp av ett uppdaterat antispionprogram. Samma sak kan sägas om borttagningen av denna webbläsarkapare.

Snälla skjut INTE fram detta eftersom den kan få dig att besöka skadliga webbsidor. Om du tror att Yahoo-omdirigeringsviruset har infiltrerat din Mac eller Windowsdator ska du använda ett av de verktyg vi tillhandahåller nedan eller följa guiden för manuell borttagning. Om du använder antiskadeprogram ska du se till att uppdatera det innan du genomför en full systemskanning.

Du kan bli av med virusskada med hjälp av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner och Malwarebytes är rekommenderade för att upptäcka potentiellt oönskad programvara och virus samt alla deras filer och registerposter som är relaterade till dem.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.
Yahoo-omdirigeringsviruset ögonblicksbild
Yahoo-omdirigeringsviruset ögonblicksbildYahoo-omdirigeringsviruset ögonblicksbildYahoo-omdirigeringsviruset ögonblicksbildYahoo-omdirigeringsviruset ögonblicksbild
Yahoo-omdirigeringsviruset ögonblicksbild

Manuell Yahoo Redirect Borttagningsguide för virus:

Ta bort Yahoo Redirect från system med Windows

 1. Klicka Start Control Panel Programs and Features (om du är användare av Windows XP, klicka på Add/Remove Programs). Klicka 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (om du är användare av 'Windows XP', klicka på 'Add/Remove Programs').
 2. Om du är en användare av Windows 10 / Windows 8 så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När Quick Access Menu dyker upp, välj Control Panel och Uninstall a Program. Om du är en användare av 'Windows 10 / Windows 8' så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När 'Quick Access Menu' dyker upp, välj 'Control Panel' och 'Uninstall a Program'.
 3. Avinstallera Yahoo Redirect och relaterade program
  Leta här efter Yahoo Redirect eller andra nyligen installerade misstänksamma program.
 4. Avinstallera dem och klicka OK för att spara dessa ändringar. Högerklicka på alla misstänksamma saker och välj 'Uninstall'

Ta bort Yahoo Redirect från system med Mac OS X

 1. Om du använder OS X så klickar du på knappen Go i det övre högra hörnet och väljer Applications. Klicka på 'Go' och välj 'Applications'
 2. Vänta tills du ser mappen Applications och leta efter Yahoo Redirect eller andra misstänkta program i den. Högerklicka nu på alla sådana objekt och välj Move to Trash. Klicka på varje skadligt objekt och välj 'Move to Trash'

Ta bort Yahoo Redirect från Internet Explorer (IE)

 1. Ta bort farliga add-ons
  Öppna Internet Explorer, klicka på Kugghjulsikonen (IE meny) i det övre högra hörnet i webbläsaren och välj Manage Add-ons. Klicka på menyikonen och välj 'Manage add-ons'
 2. Du kommer att se ett Manage Add-ons fönster. Leta här efter Yahoo Redirect och andra misstänksamma insticksprogram. Avaktivera dessa genom att klicka Disable: Högerklicka på varje skadlig sak och välj 'Disable'
 3. Ändra din startsida om den ändrades av detta virus:
  Klicka på kugghjulsikonen (meny) i det övre högra hörnet av webbläsaren och välj Internet Options. Stanna i fliken General.
 4. Ta här bort skadliga URL-adresser och skriv in ett domännamn som du föredrar. Klicka Apply för att spara ändringar. Radera skadliga URL-adresser, skriv in ditt föredragna domännamn och klicka på 'Apply' för att spara ändringar
 5. Återställ Internet Explorer
  Klicka på kugghjulsikonen (meny) igen och välj Internet options. Gå till fliken Advanced.
 6. Välj här Reset.
 7. I det nya fönstret kollar du Delete personal settings och väljer Reset igen för att slutföra borttagning av Yahoo Redirect. Gå till fliken 'Advanced' och klicka på knappen 'Reset'. Välj nu 'Delete personal settings' och klicka på knappen 'Reset' igen

Ta bort Yahoo Redirect-virus från Microsoft Edge

Återställ Microsoft Edge-inställningar (Metod 1):

 1. Öppna Microsoft Edge och klicka på More (tre punkter i det översta högra hörnet av skärmen).
 2. Klicka på Settings för att öppna upp fler alternativ.
 3. Så fort Settings-fönstret visas, klicka på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå till Inställningar och välj 'Choose what to clear'
 4. Här väljer du allt som du vill ta bort och klickar på Clear. Välj 'Clear'-knappen
 5. Högerklicka nu på Start-knappen (Windows-loggan). Här ska du välja Task Manager Öppna startmenyn och välj 'Task Manager'
 6. När du är inne på Processes-fliken, söker du efter Microsoft Edge.
 7. Högerklicka på den och välj alternativet Go to details. Om du inte kan se alternativet Go to details, klickar du på More details och upprepar föregående steg. Högerklicka på 'Microsoft Edge' och välj 'Go to details' Välj 'More details' om alternativet 'Go to details' inte dyker upp
 8. När Details-fliken dyker upp, letar du upp varje post som har namnet Microsoft Edge i sig. Högerklicka på varje sådan post och välj End Task för att radera dessa. Leta upp Microsoft Edge-poster och välj 'End Task'

Att återställa Microsoft Edge-webbläsaren (Metod 2:

Om du inte lyckas med Metod 1, måste du använda en avancerad Edge-återställningsmetod.

 1. Obs: du måste säkerhetskopiera din data innan du använder denna metod.
 2. Hitta denna mapp på din dator: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Välj varje post som är sparad på denna och högerklicka med musen. Sedan alternativ Delete. Gå till Microsoft Edge-mappen på din dator, högerklicka på varje post och klicka på 'Delete'
 4. Klicka på Start-knappen (Windows-loggan) och skriv in window power på raden Search my stuff.
 5. Högerklicka på Windows PowerShell-posten och välj Run as administrator. Leta upp Windows PowerShell, högerklicka på det och välj 'Run as administrator'
 6. Så fort fönstret Administratör: Windows PowerShell dyker upp, klistra in detta meddelande efter PS C:\WINDOWS\system32> och tryck Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopiera och klistra in det begärda kommandot och tryck på 'Enter'

När du gjort dessa steg, bör Yahoo Redirect vara borttagen från din Microsoft Edge-webbläsare.

Ta bort Yahoo Redirect från Mozilla Firefox (FF)

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna Mozilla Firefox, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Add-ons Extensions. Klicka på menyikonen och välj 'Add-ons'
 2. Välj här Yahoo Redirect och andra tvivelaktiga insticksprogram. Klicka Remove för att radera dessa. Välj 'Extensions' och leta efter skadliga saker. Klicka 'Remove' för att göra dig av med dem alla
 3. Återställ Mozilla Firefox
  Klicka på menyn för Firefox i det övre vänstra hörnet och klicka på frågetecknet. Välj här Troubleshooting Information. Klicka på menyikonen och sedan på '?'. Välj 'Troubleshooting Information'
 4. Du kommer nu att se meddelandet Reset Firefox to its default state med knappen Reset Firefox Klicka denna knapp flera gånger för att slutföra borttagningen av Yahoo Redirect. Klicka på knappen 'Reset Firefox' ett par gånger

Ta bort Yahoo Redirect från Google Chrome

 1. Radera skadliga insticksprogram
  Öppna Google Chrome, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Tools Extensions. Klicka på menyikonen. Välj 'Tools' och 'Extensions'
 2. Välj här Yahoo Redirect och andra skadliga insticksprogram, och välj skräpikonen för att radera dessa. Leta efter skadliga saker och radera dem alla genom att klicka på Papperskorgen
 3. Klicka på menyikonen igen och välj Settings Manage Search engines under sektionen Search. När du är i 'Settings', välj 'Manage search engines...'
 4. När du är i Search Engines... så tar du bort skadliga söksidor. Du bör endast lämna Google eller ditt föredragna domännamn. Klicka 'X' för att ta bort skadliga URL-adresser
 5. Återställ Google Chrome
  Klicka på menyikonen i det övre högra hörnet i din Google Chrome och välj Settings.
 6. Skrolla ner till slutet av sidan och klicka på Reset browser settings. När du är i 'Settings', skrolla ner till knappen 'Reset browser settings' och klicka på den
 7. Klicka Reset för att bekräfta denna handling och slutföra borttagningen av Yahoo Redirect. Klicka på knappen 'Reset' för att slutföra borttagningen

Ta bort Yahoo Redirect från Safari

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menyn i det övre vänstra hörnet. När du gjort det, välj Preferences. Klicka på 'Safari' och välj 'Preferences'
 2. Välj här Extensions och leta efter Yahoo Redirect och andra misstänkta objekt. Klicka på knappen Uninstall för att göra dig av med dem. Gå till 'Extensions' och avinstallera skadliga add-ons
 3. Återställ Safari
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menysektionen i det övre vänstra hörnet. Välj här Reset Safari.... Klicka på 'Safari' och välj 'Reset Safari...'
 4. Du kommer nu se ett detaljerat dialogfönster fyllt med återställningsalternativ. Alla dessa alternativ är vanligtivs ibockade, men du kan specificera vilka av dem du vill återställa. Klicka på knappen Reset för att färdigställande borttagningsprocessen för Yahoo Redirect. Välj alla alternativ och klicka på knappen 'Reset'

Efter att ha avinstallerat detta potentiellt oönskade program (PUP) och fixat alla dina webbläsare så rekommenderar vi att du skannar ditt PC-system med ett välrenommerat antispionprogram. Detta kommer hjälpa dig att bli av med Yahoo Redirect registerspår och även att identifiera relaterade parasiter och möjliga skadeprogramsinfektioner på din dator. För detta kan du använda vår högt betygsatta skadeprogramsborttagare: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Olivia Morelli
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk