Vad är DNSLockington.exe? Ska jag bort det?

Vad bör du veta om filen DNSLockington.exe?

Filen DNSLockington.exe är en av komponenterna i DNS Unlocker. DNS Unlocker är en ökänd, annonsstödd datorparasit som skapar och visar ostoppbara annonser varje gång datoranvändaren surfar på nätet. Därför är programmet DNSLockington.exe en komplicerad mjukvara som utvecklar dessa annonser. Vid första anblick verkar det som att annonser från DNS Unlocker är användbara, eftersom de vanligtvis tillhandahåller bra erbjudanden, prisjämföresler och andra saker som kan verka användbara när man shoppar på internet. Dessvärre har dessa annonser skapats på ett specifikt sätt som tvingar datoranvändare att besöka förbestämda webbplatser när de klickar på dem. Givetvis irriteras datoranvändare när de utsätts för kontinuerliga omdirigeringar, vilket är varför de börjar leta efter information om dessa annonser och varifrån de kommer.

Du bör inte klicka på annonser som drivs av DNSLockington.exe, eftersom de kan leda dig till högrisksidor som kan vara fyllda med tvivelaktigt eller till och med skadligt innehåll. Var medveten om det faktum att webbplatserna ifråga ofta ser pålitliga ut – detta för att uppmuntra dig att installera innehållet de tillhandahåller. Generellt sett bör du hålla dig borta från annonser som markerats med ”Brought to you by…”, ”Ads by…” och ”Powered by…”, eftersom de mest troligt har skapats av annonsprogram. Som vi redan nämnt kan ett klick på sådana annonser leda dig till ljusskygga webbkällor, och som ett resultat kan du kontaminera din dator med ytterligare datorparasiter.

Hur smög sig DNSLockington.exe in i mitt datorsystem?

Vanligtvis kapar DNSLockington.exe datorer genom att utnyttja deras vårdslöshet. Denna process kan komma in i datorsystemet tillsammans med andra gratis program eftersom den tenderar att spridas i mjukvarupaket. Ouppmärksamma användare riskerar att installera denna process när de väljer Enkel eller Rekommenderad installation; datorsäkerhetsexperter undviker dock dessa lägen eftersom de gömmer i förväg ibockade alternativ som säger att du vill installera andra applikationer utöver det primära programmet. Användare bör välja Anpassad eller Avancerad installation eftersom dessa alternativ ger dem möjlighet att se över mjukvarans komponenter och välja bort dem som är onödiga.

Användare bör även hålla sig borta från misstänkt e-post som kommer från okända avsändare. Vi råder dig att inte öppna sådan e-post alls; den kan innehålla skadliga länkar eller leverera infekterade bifogningar som kan kontaminera din dator med annonsprogram eller andra potentiellt oönskade program.

Vad gör man om processen DNSLockington.exe redan körs på datorn?

Som vi redan nämnt är DNSLockington.exe ett komplicerat program, och det krävs datorfärdigheter för att ta bort det på rätt sätt. Om du vill ta saken i egna händer och ta bort DNSLockington.exe manuellt, ska du navigera till detta inlägg: How to remove DNS Unlocker virus? (Avinstallationsguide). Där finner du en omfattande borttagningsguide för DNS Unlocker och DNSLockington.exe. Vi rekommenderar dock starkt att du använder ett kraftfullt verktyg för borttagning av skadeprogram, såsom FortectIntego, och eliminerar denna farliga fil automatiskt.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Fortect Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Fortect Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Fortect Intego har en gratis begränsad skanner. Fortect Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Fortect, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.
Om utvecklaren
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Geniet

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Ugnius Kiguolis
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk