Allvarlighets skala:  
  (99/100)

Zeus Panda-viruset. Hur tar man bort? (Avinstallera guide)

av Linas Kiguolis - -   Panda Banker | Typ: Trojaner

Zeus Panda-viruset angriper aktivt användare världen över  

Zeus Panda-viruset

Zeus Panda-viruset (även kallat Panda Banker-viruset) är en ny banktrojan som är en uppdaterad version av den ökända Zeus-trojanen. Detta skadliga program sprids normalt via skadlig skräppost och oftast via exploit kits.

Innan det installerar sig själv på datorn, utför det en språkkontroll och avbryter installationen ifall systemet använder ryska, ukrainska, vitryska eller kazakiska som standard. Sedan undersöker trojanen om det finns några analysverktyg som kör på systemet. 

Zeus Panda-banktrojanen ansluter varje infekterad värd till ett botnät och ger varje dator en unik bot-ID. Den skapar också en särskild registernyckel för att göra sig själv som uppstartsprogram (vilket gör det möjligt att aktivera sig själv under varje datoromstart).

Denna banktrojans huvudmål är att: 

 • Stjäla inloggningsuppgifter till offrets bankkonton, konton för sociala medier och övriga nätkonton som offret använder;
 • Utföra bedrägliga överföringar och stjäla pengar från offrets bankkonto. 

För att uppnå dessa mål, använder viruset webbskript som lägger in HTML-koder i en webbläsares nätverkstrafik. Viruset angriper huvudsakligen Firefox, Chrome, Internet Explorer, Microsoft Edge och Panda-processer för att lägga in sig själv.  

Viruset stoppar webbläsarens trafik och modifierar webbsidors innehåll. 

Experter är eniga om att det är en mycket komplicerad uppgift att ta bort Zeus Panda, eftersom detta virus är skapat av mycket erfarna virusutvecklare. Det använder mycket avancerade metoder för att hindra borttagning. Dessutom opererar det på datorn i smyg och kan stjäla personliga uppgifter i månader eller år utan att man märker det. 

Om du misstänker att din dator har angripits av denna version av Zeus-viruset, rekommenderar vi starkt att du tar bort den så fort som möjligt. Annars stjäler viruset så småningom dina bankuppgifter och annan känslig information och skickar denna direkt till nätkriminella, säger Dieviren.de-gruppen. Så ta bort Zeus Panda nu om du vill undvika identitetsstöld och ekonomiska förluster. 

Spridning av Panda-trojanen

Forskare från Proofpoint tror att denna trojan sprids via skadlig skräppost och åtminstone tre exploit kits inklusive Angler EK, Nuclear EK och Neutrino EK. Analytiker påpekar att kriminella bakom trojanen har använt geofiltrering för att angripa banker i huvudsakligen Australien och Storbritannien. 

På tal om de skadliga skräppostkampanjerna, finns det två stycken. Den första sprider ett lurigt Word-dokument som laddar ner en gert.exe-fil från 78.128.92[.]31. Denna kampanj riktas mot massmedia- och tillverkningsföretag och utnyttjar sårbarheterna CVE-2014-1761 och CVE-2012-0158.

Den andra kampanjen sprids också via infekterade Word-dokument. Den har angripit ett fåtal anställda på finansföretag. Den skadliga bilagan laddar ner Godzilla Loader som i sin tur laddar ner Panda Banker (panda.dat).

Nyligen började de kriminella bakom denna trojan att använda BlackHat SEO-tekniker för att placera infekterade webbsidor högst upp bland Googles sökresultat. Därmed får användare som söker efter bank- och finansrelaterad information skadliga webbsidor högst upp bland sökresultaten.

Om användaren klickar på ett sådant sökresultat, omdirigeras denna till bedrägliga sidor som föreslår att man laddar ner ett infekterat Word-dokument som innehåller Zeus Pandas nyttolast. 

Ta bort Zeus Panda Banker

Det är extremt svårt att ta bort Zeus Panda-viruset, så försök dig inte ens på att leta efter trojankomponenterna på egen hand. Det är svårt även för en erfaren IT-expert att upptäcka virusets aktivitet, så du måste skanna din dator med ett antisabotageprogram som kan identifiera och ta bort viruset på ett säkert sätt. 

Vänligen använd instruktionerna nedan för att göra en säker omstart och påbörja borttagningen av Zeus Panda. Ju tidigare du tar bort viruset, desto bättre. Glöm inte att ändra alla dina lösenord och informera din bank om detta virus så att du kan skydda dina konton.  

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage is recommended to remove virus damage. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren Reimage.

Manuell Zeus Panda Borttagningsguide för virus:

Ta bort Zeus Panda med Safe Mode with Networking

För att ta bort Zeus Panda Banker, starta om din dator i ”Felsäkert läge” och följ instruktionerna nedan noggrant. Du måste få bort trojanen fullt ut och säkerställa så att inga av dess komponenter finns kvar på datorn. Om denna metod inte hjälper för att få bort bankviruset, testa med funktionen ”Systemåterställning”.

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Safe Mode with Networking från listan Välj 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Networking i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Ta bort Zeus Panda

  Logga in på ditt infekterade konto och starta webbläsaren. Ladda ner Reimage eller ett annat legitimt antispionprogram. Uppdatera det innan du kör en full systemskanning och tar bort skadliga filer som tillhör ditt gisslanprogram och slutför borttagningen av Zeus Panda

Om ditt gisslanprogram blockerar Safe Mode with Networking så kan du prova en annan metod.

Ta bort Zeus Panda med System Restore

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av Zeus Panda. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med Reimage och se till att borttagningen av Zeus Panda lyckas.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från Zeus Panda och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner eller Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes

Om utvecklaren

Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Linas Kiguolis
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-zeus-panda-virus.html

Borttagning guider på andra språk