Allvarlighets skala:  
  (99/100)

Ta bort viruset Zepto (Borttagningsguide) - 2021 uppdatering

av Olivia Morelli - -   zepto ransomware | Typ: Gisslanprogram

Zepto-viruset är en ny version av Locky ransomware

Zepto virus

Zepto ransomware är det nya Locky-viruset och är även besläktat med det nyligen lanserade Bart malware. Zepto krypterar filer med RSA-2048- och AES-128-chiffer, vilka gör filerna oåtkomliga. I slutet av krypteringsprocessen ersätter viruset skrivbordsbilden med en bild med information om viruset och vilka aktiviteter det har utfört på datorn.

Under krypteringsprocessen ersätter viruset filnamnen med långa koder som inleds med offrets ID-nummer och slutar med slumpmässiga tecken samt filändelsen .zepto. Så om offrets ID-nummer är A4E2H02F74165D00, kommer den krypterade filen få namnet A4E2H02F-7416-5D00-[4 slumpmässiga tecken]-[12 slumpmässiga tecken].zepto.

Precis som andra ransomware, lämnar detta virus ransom-meddelanden, i detta fall under filnamnen _[2 tecken]_HELP_instructions.html och _[2 tecken]_HELP_instructions.txt. Dessa går att hitta på flera mappar och innehåller information om dekrypteringen. Däri hävdas att man måste betala en lösensumma för att få en personlig nyckel och ett dekrypteringsprogram.

Sedan följer instruktioner om hur man kommer till Zeptos betalningssida, vilken kan nås via webbläsaren Tor. Vi har upptäckt att betalningssidan marknadsför Locky decryptor och att den kan köpas för 4 Bitcoins (runt 2 541 USD). Det verkar som att bedragarna har höjt lösensumman enligt hur många offer som har betalat lösensummor efter att de har upptäckt Locky-viruset på sin dator.  

Zepto virusZepto-viruset

Hur tar man bort Zepto ransomware?

Att ta bort Zepto är en komplicerad process, så du bör INTE försöka att ta bort det manuellt. Även professionella virusforskare finner det svårt att radera detta sabotageprogram, så vi föreslår att du använder ett antisabotageprogram (t.ex. ReimageIntego) som har utvecklats av professionella forskare på sabotageprogram.

Viruset kommer dock med all säkerhet att försöka stoppa denna automatiska borttagning, så följ nedanstående instruktioner om hur du får igång antisabotageprogrammet: 

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.
Zepto-viruset ögonblicksbild
Zepto-viruset ögonblicksbildZepto-viruset ögonblicksbildZepto-viruset ögonblicksbildZepto-viruset ögonblicksbildZepto-viruset ögonblicksbild
Zepto-viruset ögonblicksbild

Manuell Zepto Borttagningsguide för virus:

Ta bort Zepto med Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Safe Mode with Networking från listan Välj 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Networking i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Ta bort Zepto

  Logga in på ditt infekterade konto och starta webbläsaren. Ladda ner ReimageIntego eller ett annat legitimt antispionprogram. Uppdatera det innan du kör en full systemskanning och tar bort skadliga filer som tillhör ditt gisslanprogram och slutför borttagningen av Zepto

Om ditt gisslanprogram blockerar Safe Mode with Networking så kan du prova en annan metod.

Ta bort Zepto med System Restore

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av Zepto. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med ReimageIntego och se till att borttagningen av Zepto lyckas.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från Zepto och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Olivia Morelli
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-zepto-virus.html
Borttagning guider på andra språk

Din åsikt om Zepto virus