Allvarlighets skala:  
  (49/100)

Ta bort Zbot

| Typ: Trojaner

Zbot är en farlig trojan som kan användas för att stjäla personlig information, så som lösenord, loginuppgifter eller liknande känslig information. Så fort som detta virus infiltrerar en dator så modifierar det systemet och börjar att spara offrets tangentbordstryck. Detta hot består faktiskt av tre delar: ett verktygsset, en trojan och en kontrollserver. Enligt experter så används den första komponenten för att skapa hotet, den andra för att modifiera den drabbade datorn, och den tredje för att säkerställa full kontroll av viruset. På grund av detta så kan hackare enkelt uppdatera Zbot och till och med få åtkomst till det drabbade systemet.

Hur kan Zbot infektera min dator?

Trojanen Zbot sprids mestadels med hjälp av spam. Du kan luras till att ladda ner detta virus till din dator om du faller för ett falskt meddelande som ser ut att ha skickats av ett pålitligt företag. Sådana falska email rapporterar vanligtvis om icke-existerande flygbiljetter, försvunna leveranser eller postpaket, och liknande saker som potentiellt kan öka nyfikenheten hos personer. Här är ett exempel på ett sådant illasinnat meddelande:

——– Original Message ——–
Subject: Ninja Killed – Postal Tracking #PSGMR64782BY2C2
Date: Wed, 15 Apr 2009 16:32:50 +0900
From: United Parcel Service of America ottorios@ibfd.com
To: recipient.com

Hello!
We were not able to deliver postal package you sent on the 14th of March in time because the recipient’s address is not correct.
Please print out the invoice copy attached and collect the package at our office.
Your United Parcel Service of America

What is more, Trojan-Spy.Win32.Zbot.gen has some backdoor functionality and may even record keystrokes.

Notera att sådana email även är fyllda med länkar eller bifogade filer som är menade att ladda ner trojanen till systemet. Vidare så kan Zbot även distribueras via drabbade webbsidor eller nedladdningsattacker i drive-by stil.

Om du tror att din maskin har drabbats av trojanen Zbot så bör du inte vänta en minut eftersom du kan förlora personlig information och annan viktig data.

How to remove Zbot?

Om du tror att din PC infekterats med Zbot eller annan illasinnad mjukvara så måste du skanna din maskin med uppdaterad antispionmjukvara. I detta fall så rekommenderar vi dessa säkerhetslösningar: Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.
Källa: https://www.2-spyware.com/remove-zbot.html

Borttagning guider på andra språk


Din åsikt om Zbot