Ta bort viruset Youtube (Gratis Guide) - Borttagningsinstruktioner

av Lucia Danes - - | Typ: Sabotageprogram

Youtube Borttagningsguide för virus

Vad är Youtube-viruset?

YouTube-viruset växer

Bildexempel på falsk Youtube-sida

YouTube-viruset är en term som omfattar olika sabotageprogram som använder namnet bakom denna videoplattform på olika sätt. Låt oss klargöra att den officiella YouTube-sidan inte är kopplad till något virus överhuvudtaget. Vanligtvis möts användare av en identisk, men bedräglig, YouTube-sida. Förutom detta, är det andra sabotageprogram som missbrukar denna tjänst, såsom:

 • Annonsprogram
 • Skärmlåsare (falska utpressningsvirus)
 • Falska Flash Player-uppdateringar på falska YouTube-sidor
 • Webbläsarkapare

Notera att den officiella webbsidan innehåller en HTTPS-indikator och inte ber dig att uppdatera Flash Player eller installera ytterligare program. Om du är övertygad om att du är inne på en fel version av den officiella sidan, ska du ta bort YouTube-viruset. Ta hjälp av ReimageIntego eller Malwarebytes för att göra detta. Innan vi börjar diskutera olika borttagningsmetoder, ska vi se över några vanliga YouTube-virus.

Annonsprogram på falska YouTube-sidor

De kanske mest illustrerande exemplen på denna virustyp är Facebook-meddelande- och videovirus. Även om dessa virus återkommer varje år, verkar användare fortfarande inte ha lärt sig läxan.

I båda fallen handlar det om en bedräglig videolänk som sprids på Facebook. För att få användare att öppna länken, innehåller meddelandet en “[mottagarens namn]-video” och en kommentar. Senare fall av viruset inkluderar mottagarens profilbild.

Efter att användaren har klickat på länken som indikerar en slumpmässig webbsida eller ibland YouTube, omdirigeras denna till en falsk YouTube-sida. För att kunna spela videon, ombes användaren att tillåta ett visst tilläggsprogram eller ladda ner ett skript. Vissa virus ber användaren att installera tvivelaktiga program. Detta leder sammantaget till att annonsprogram, eller ännu allvarligare virus, laddas ner till datorn.

Youtube ransomware?

Hur osannolikt det än låter, har det funnits fall av det så kallade YouTube ransomware, ett utpressningsvirus. I juni 2017, till exempel, upptäcktes en skärmlåsare som påstods vara YouTube-krypteringsviruset. Det varnade användare om att de hade brutit mot YouTubes regler.

För att kunna återfå tillträde till webbsidan och även datorn, skulle de ange en kod. Som tur är, lyckades experter hitta koden – law725. Hotet visade sig dock vara en ren bluff och inte ett allvarligt virus. Men på grund av YouTubes popularitet, ska man inte utesluta att ett riktigt utpressningsvirus kan komma i framtiden. Bildexempel på Youtube-virusetYoutube-viruset angriper användare i nya former.

Falska Flash Player-poppuppfönster

Detta är den absolut vanligaste formen av YouTube-viruset. Fallen har varit många där användare har stött på ett poppupp-meddelande som uppmanar att de ska uppdatera Flash Player för att kunna spela en video på sidan.

Då meddelandet verkar övertygande, finns det dessvärre godtrogna användare som installerar den falska uppdateringen och till följd av detta drabbas av irriterande annonsprogram, trojaner som stjäler data eller till och med krypteringsvirus. Tänk på att ditt operativsystem varnar om ditt utdaterade Flash Player så fort du loggar in på datorn.

YouTube-bedragare

Varje populär webbsida har sin elaka tvilling, så även YouTube. Virusutvecklare har skapat dussintals falska webbsidor som baserar sig på ett enkelt trick – felstavning av ordet “youtube”. Då det är vanligt att användare stavar fel på en domän, råkar de ofta hamna på en nätfiskesida.

Man kan också erbjudas att installera ett tvivelaktigt tilläggsprogram. Annars är dessa domäner perfekta för att utvinna kryptovaluta (crypto-coin miner). Dessa är inte synliga för vanliga användare. Medan de tittar på videor på en falska webbsida, utvinner viruset bitcoins eller annan kryptovaluta. Snart märker de att webbsidan utnyttjar en stor mängd av centralprocessorns resurser.

Isåfall är det läge att ta bort Youtube-viruset så fort som möjligt. För att undvika att drabbas av dessa ”crypto-coin miners”, ska du installera ett anti-miner-program såsom AdBlock eller No Coin or , en var försiktig för det finns också bedrägliga varianter av dessa tilläggsprogram.

Spridningsmetoderna varierar

Beroende på vilket Youtube-virus det handlar om, skiljer sig metoderna för borttagning och förebyggande åtgärder. För att undvika annonsprogram eller skadliga YouTube-virusomdirigeringar, se till att installera några programuppdateringar från slumpmässiga sidor.

Angående Facebook-meddelandeviruset, klicka inte på några videolänkar eller ladda ner några bildfiler som påstås ha skickats från din vän. Be avsändaren ett verifiera innehållet i meddelandet. Tänk på att en riktig videolänk ofta inkluderar en bild med en skärmdump av videoinnehållet.

Om du råkar stava fel på Youtube-adressen och hamnar på en suspekt sida, stäng ner sidan omedelbart och skanna webbläsaren. Du bör också uppdatera din webbläsare då exploit kits, vilka utnyttjar vissa sårbarheter i webbläsaren, också kan generera poppupp-meddelanden om falska YouTube-sidor.

Borttagning av Youtube-viruset

Oavsett om du har att göra med ett YouTube-virus av typen omdirigeringsvirus eller kommit till en falsk webbsida, ska du skanna webbläsaren och datorn med ett antisabotageprogram. Uppdatera detta innan du påbörjar skanningen. Denna metod rekommenderas också om du har att göra med en skärmlåsare.

För att återfå tillgången till centrala systemfunktioner, klicka på ALT+F4. Starta sedan om datorn i ”Felsäkert läge” om nödvändigt och skanna datorn igen. Slutligen bör du återställa webbläsarinställningarna; då tar du bort YouTube-virusskript, cookies och andra webbkomponenter. Tänk på att Youtube-virus kan drabba alla användare, oavsett om man är britt, portugis eller kines.

Du kan bli av med virusskada med hjälp av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner och Malwarebytes är rekommenderade för att upptäcka potentiellt oönskad programvara och virus samt alla deras filer och registerposter som är relaterade till dem.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell Youtube Borttagningsguide för virus

Ta bort Youtube från system med Windows

Youtube-viruset letar efter sårbarheter i salla webbläsare.

 1. Klicka Start Control Panel Programs and Features (om du är användare av Windows XP, klicka på Add/Remove Programs). Klicka 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (om du är användare av 'Windows XP', klicka på 'Add/Remove Programs').
 2. Om du är en användare av Windows 10 / Windows 8 så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När Quick Access Menu dyker upp, välj Control Panel och Uninstall a Program. Om du är en användare av 'Windows 10 / Windows 8' så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När 'Quick Access Menu' dyker upp, välj 'Control Panel' och 'Uninstall a Program'.
 3. Avinstallera Youtube och relaterade program
  Leta här efter Youtube eller andra nyligen installerade misstänksamma program.
 4. Avinstallera dem och klicka OK för att spara dessa ändringar. Högerklicka på alla misstänksamma saker och välj 'Uninstall'

Ta bort Youtube från system med Mac OS X

Mac OS-användare bör också passa sig för Youtube-virus, då virusutvecklarna oftare angriper dem.

 1. Om du använder OS X så klickar du på knappen Go i det övre högra hörnet och väljer Applications. Klicka på 'Go' och välj 'Applications'
 2. Vänta tills du ser mappen Applications och leta efter Youtube eller andra misstänkta program i den. Högerklicka nu på alla sådana objekt och välj Move to Trash. Klicka på varje skadligt objekt och välj 'Move to Trash'

Ta bort Youtube-virus från Microsoft Edge

Återställ Microsoft Edge-inställningar (Metod 1):

 1. Öppna Microsoft Edge och klicka på More (tre punkter i det översta högra hörnet av skärmen).
 2. Klicka på Settings för att öppna upp fler alternativ.
 3. Så fort Settings-fönstret visas, klicka på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå till Inställningar och välj 'Choose what to clear'
 4. Här väljer du allt som du vill ta bort och klickar på Clear. Välj 'Clear'-knappen
 5. Högerklicka nu på Start-knappen (Windows-loggan). Här ska du välja Task Manager Öppna startmenyn och välj 'Task Manager'
 6. När du är inne på Processes-fliken, söker du efter Microsoft Edge.
 7. Högerklicka på den och välj alternativet Go to details. Om du inte kan se alternativet Go to details, klickar du på More details och upprepar föregående steg. Högerklicka på 'Microsoft Edge' och välj 'Go to details' Välj 'More details' om alternativet 'Go to details' inte dyker upp
 8. När Details-fliken dyker upp, letar du upp varje post som har namnet Microsoft Edge i sig. Högerklicka på varje sådan post och välj End Task för att radera dessa. Leta upp Microsoft Edge-poster och välj 'End Task'

Att återställa Microsoft Edge-webbläsaren (Metod 2:

Om du inte lyckas med Metod 1, måste du använda en avancerad Edge-återställningsmetod.

 1. Obs: du måste säkerhetskopiera din data innan du använder denna metod.
 2. Hitta denna mapp på din dator: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Välj varje post som är sparad på denna och högerklicka med musen. Sedan alternativ Delete. Gå till Microsoft Edge-mappen på din dator, högerklicka på varje post och klicka på 'Delete'
 4. Klicka på Start-knappen (Windows-loggan) och skriv in window power på raden Search my stuff.
 5. Högerklicka på Windows PowerShell-posten och välj Run as administrator. Leta upp Windows PowerShell, högerklicka på det och välj 'Run as administrator'
 6. Så fort fönstret Administratör: Windows PowerShell dyker upp, klistra in detta meddelande efter PS C:\WINDOWS\system32> och tryck Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopiera och klistra in det begärda kommandot och tryck på 'Enter'

När du gjort dessa steg, bör Youtube vara borttagen från din Microsoft Edge-webbläsare.

Ta bort Youtube från Mozilla Firefox (FF)

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna Mozilla Firefox, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Add-ons Extensions. Klicka på menyikonen och välj 'Add-ons'
 2. Välj här Youtube och andra tvivelaktiga insticksprogram. Klicka Remove för att radera dessa. Välj 'Extensions' och leta efter skadliga saker. Klicka 'Remove' för att göra dig av med dem alla
 3. Återställ Mozilla Firefox
  Klicka på menyn för Firefox i det övre vänstra hörnet och klicka på frågetecknet. Välj här Troubleshooting Information. Klicka på menyikonen och sedan på '?'. Välj 'Troubleshooting Information'
 4. Du kommer nu att se meddelandet Reset Firefox to its default state med knappen Reset Firefox Klicka denna knapp flera gånger för att slutföra borttagningen av Youtube. Klicka på knappen 'Reset Firefox' ett par gånger

Ta bort Youtube från Google Chrome

 1. Radera skadliga insticksprogram
  Öppna Google Chrome, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Tools Extensions. Klicka på menyikonen. Välj 'Tools' och 'Extensions'
 2. Välj här Youtube och andra skadliga insticksprogram, och välj skräpikonen för att radera dessa. Leta efter skadliga saker och radera dem alla genom att klicka på Papperskorgen
 3. Klicka på menyikonen igen och välj Settings Manage Search engines under sektionen Search. När du är i 'Settings', välj 'Manage search engines...'
 4. När du är i Search Engines... så tar du bort skadliga söksidor. Du bör endast lämna Google eller ditt föredragna domännamn. Klicka 'X' för att ta bort skadliga URL-adresser
 5. Återställ Google Chrome
  Klicka på menyikonen i det övre högra hörnet i din Google Chrome och välj Settings.
 6. Skrolla ner till slutet av sidan och klicka på Reset browser settings. När du är i 'Settings', skrolla ner till knappen 'Reset browser settings' och klicka på den
 7. Klicka Reset för att bekräfta denna handling och slutföra borttagningen av Youtube. Klicka på knappen 'Reset' för att slutföra borttagningen

Ta bort Youtube från Safari

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menyn i det övre vänstra hörnet. När du gjort det, välj Preferences. Klicka på 'Safari' och välj 'Preferences'
 2. Välj här Extensions och leta efter Youtube och andra misstänkta objekt. Klicka på knappen Uninstall för att göra dig av med dem. Gå till 'Extensions' och avinstallera skadliga add-ons
 3. Återställ Safari
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menysektionen i det övre vänstra hörnet. Välj här Reset Safari.... Klicka på 'Safari' och välj 'Reset Safari...'
 4. Du kommer nu se ett detaljerat dialogfönster fyllt med återställningsalternativ. Alla dessa alternativ är vanligtivs ibockade, men du kan specificera vilka av dem du vill återställa. Klicka på knappen Reset för att färdigställande borttagningsprocessen för Youtube. Välj alla alternativ och klicka på knappen 'Reset'

Efter att ha avinstallerat detta potentiellt oönskade program (PUP) och fixat alla dina webbläsare så rekommenderar vi att du skannar ditt PC-system med ett välrenommerat antispionprogram. Detta kommer hjälpa dig att bli av med Youtube registerspår och även att identifiera relaterade parasiter och möjliga skadeprogramsinfektioner på din dator. För detta kan du använda vår högt betygsatta skadeprogramsborttagare: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Rekommenderat För Dig

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Lucia Danes
Lucia Danes - Virusforskare

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Lucia Danes
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk