Allvarlighets skala:  
  (99/100)

Ta bort viruset Ykcol (Borttagningsguide) - Instruktioner för Virusborttagning

av Alice Woods - - | Typ: Gisslanprogram

Locky sprids för närvarande som Ykcol ransomware – skydda din dator nu!

Ykcol ransomware

Ykcol ransomware är den senaste versionen av det ökända Locky ransomware. Det följer de tidgare versionerna Lukitus och Diablo6 och använder en kombination av algoritmerna RSA-2048 och AES-128 för att låsa offrets filer. Viruset lägger till filändelsen ”.ykcol” på varje krypterad fil och placerar filerna ykcol.bmp och ykcol.htm på skrivbordet. 

Namnet ”Ykcol” är helt enkelt ”Locky” baklänges. Detta ransomware sprids för närvarande via skadlig skräppost i form av en bilaga som innehåller ett skript som laddar ner och aktiverar Ykcol-viruser på datorn. 

Ovannämnda filer fungerar som ransom-meddelande. BMP-filen ställs in som skrivbordsbild medan HTM-filen öppnas via webbläsaren och genererar länkar som leder till användaren personliga betalsida (tillgänglig endast via webbläsaren Tor). För att kunna se innehållet på denna betalsida, måste offret ladda ner denna webbläsare och via denna gå in på webbsidan .onion. 

Betalsidan presenterar “Locky decryptor”, vilket är det dekrypteringsverktyg som erbjuds av  ransomware-utvecklarna. Medan tidigare versioner av viruset begär 0.5 Bitcoin i utbyte mot filerna, begär Ykcol 0.25 Bitcoin. Men då Bitcoin-värdet har ökat, motsvarar detta belopp över 1000 USD vilket är ett högt pris för datadekryptering. 

Nätsäkerhetsexperter rekommenderar att man ignorerar dessa uppmaningar och använder tillgängliga metoder för dataåterställning istället för att betala lösensumman. För närvarande finns det inga nyheter gällande lyckade återställningsförsök, så den enda effektiva metoden för tillfället är att använda en säkerhetskopia. 

NoVirus.uk rekommenderar starkt att du tar bort Ykcol-viruset från din dator så fort som möjligt. En återställning efter en ransomware-attack kräver tid och för att kunna använda din PC igen, måste du först och främst bli av med viruset innan du gör något annat. Använd ett tillförlitligt program såsom Reimage eller Malwarebytes Malwarebytes för att rensa din PC. Sedan måste du starta om din dator i ”Felsäkert läge med nätverk” för att kunna ta bort viruset. 

Börja med att läsa instruktionerna under artikeln. När du vet hur du ska förbereda din PC för denna uppgift, är det bara att sätta igång omedelbart. Starta om din PC i felsäkert läge, skanna den med ett antisabotageprogram för att identifiera skadliga filer och radera dessa. Innan du skannar bör du uppdatera ditt säkerhetsprogram.  

Aktuella spridningsmetoder 

Alla varianter av Locky sprids normalt via skräppost, likaså Ykcol-viruset. Skräppmejlen innehåller falska 7Zip-bilagor med en .vbs-fil inuti. Mejlen maskeras som fakturor; offret uppmanas vänligen att se över den ”bifogade fakturan” (Eng: “attached invoice”) för att kontrollera dess status. 

Namnet på bilagan innehåller några slumpmässiga tecken. När bilagans VBS-fil öppnas, ansluter den till en fjärrserver och laddar ner virusets nyttolast. Om nedladdningen lyckas, aktiveras viruset och offret förlorar omedelbart alla sina filer och möts av ransom-meddelanden.

Utvecklarna av detta virus har använt en rad olika spridningsmetoder, men hittills verkar det som att deras favoritkombination för att lura användare är nätfiske och skadlig skräppost. Locky-utvecklarna ändrar sällan ett lyckat koncept. 

Ta bort Ykcol-viruset nu  

Om Ykcol-viruset har infekterat din PC och krypterat dina filer, måste du först och främst ta bort viruset. Då viruset inte ger sig så lätt, måste du göra borttagningen med hjälp av ett program som är utvecklat av IT-experter. 

Att ta bort Ykcol kan vara komplicerat, eftersom det med professionella metoder försöker undvika att bli upptäckt. Om ditt säkerhetsprogram inte lyckades att stoppa viruset från att kryptera dina filer, måste du uppdatera programmet och ta bort återstoden av viruset omedelbart. Detta kommer att skydda din dator mot ytterligare illegala aktiviteter. 

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage is recommended to remove virus damage. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren Reimage.

Manuell Ykcol Borttagningsguide för virus:

Ta bort Ykcol med Safe Mode with Networking

Om du har infekterats med Ykcol, måste du agera snabbt. Ta bort alla virusspår med hjälp av ett professionellt antisabotageprogram.

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Safe Mode with Networking från listan Välj 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Networking i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Ta bort Ykcol

  Logga in på ditt infekterade konto och starta webbläsaren. Ladda ner Reimage eller ett annat legitimt antispionprogram. Uppdatera det innan du kör en full systemskanning och tar bort skadliga filer som tillhör ditt gisslanprogram och slutför borttagningen av Ykcol

Om ditt gisslanprogram blockerar Safe Mode with Networking så kan du prova en annan metod.

Ta bort Ykcol med System Restore

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av Ykcol. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med Reimage och se till att borttagningen av Ykcol lyckas.

Bonus: Återställ din data

Guiden ovan ska hjälpa dig att ta bort Ykcol från din dator. För att återställa dina krypterade filer, rekommenderar vi dig att använda en detaljerad guide utfärdad av utanvirus.se-säkerhetsexperter

Om din data har skadats av Ykcol ransomware, bör du kunna se filändelsen ”.ykcol” på de krypterade filerna. Dessa filer kan inte återställas utan en säkerhetskopia, men ändå rekommenderar alltid säkerhetsexperter att man testar alternativa metoder för dataåterställning (se nedan).

Om dina filer är krypterade genom Ykcol, finns flera sätt att återställa dem

Återställ filer med hjälp av Data Recovery Pro

Du kan testa att återställa åtminstone några filer som har skadats av Ykcol ransomware med hjälp av programmet Data Recovery Pro. Följ våra enkla instruktioner nedan. OBS: Det finns dessvärre INGEN garanti för att detta program kommer att kunna återställa alla dina filer. Med tanke på virusets komplexitet, kan det vara så att detta program är helt verkningslöst. 

 • Ladda ner Data Recovery Pro;
 • Följ anvisningarna i Installation av Data Recovery och installera programmet på din dator
 • Öppna det och skanna din dator efter filer som är krypterade genom Ykcol-ransomware;
 • Återställ dem

Locky-dekrypteraren

Alla säkerhetsexperter rekommenderar att man inte betalar lösensumman. För det första begär de en enorm summa pengar och för det andra är chansen att få tillbaka sina filer ändå liten. Det finns ingen garanti för att bedragarna kommer att hjälpa dig med att återställa dina filer. Att betala lösensumman motiverar också utpressarna att fortsätta sin olagliga verksamhet.  

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från Ykcol och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom Reimage, SpyHunterCombo Cleaner eller Malwarebytes Malwarebytes

Om utvecklaren

Alice Woods
Alice Woods

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Alice Woods
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-ykcol-ransomware-virus.html

Borttagning guider på andra språk