Allvarlighets skala:  
  (26/100)

Ta bort viruset YahLover.worm (Teknisk-support-bedrägeri) - jan 2021 uppdatering

av Gabriel E. Hall - - | Typ: Sabotageprogram

Vad ligger bakom YahLover.worm-meddelandena?

YahLover.worm virus

När YahLover.worm-viruset har tagit sig in i datorn, försöker det att övertala offren att deras webbläsare har angripts av ett virus. Detta är typiskt för ett så kallat tekniskt-bedrägeri-virus (tech support scam). Ett annat poppupp-meddelande med namnet “RDN/YahLover.worm!055BCCAC9FEC infection” föreslår att man ska ringa ett nummer för att få teknisk hjälp.

Bedragarna har gjort ett bra jobb med att ha lyckats lägga in ett varningsmeddelande i en legitim webbläsare. Intressant är också att telefonnumret varierar varje gång, vilket säger en del om bedrägeriets omfattning. Det kan handla om numrena 1-844-592-9882 eller 1-800-214-7440.

Dessutom kan viruset förhindra dig från att lämna denna sida. Dock kan du stänga ner sidan genom att välja ”Förhindra att den här sidan öppnar ytterligare dialogrutor”. Därefter bör du ta bort YahLover.worm-viruset.

Trots att viruset utger sig för att vara en datormask, handlar det om ett annonsprogram med egenskaper av ett tekniskt-support-bedrägeri. Denna typ av nätbedrägerier har fått ett uppsving den senaste tiden. Så du bör vara uppmärksam när du är ute och surfar. Du kan ta bort viruset med hjälp av ReimageIntego.

Nätsäkerhet blir allt mer relevant. I en tid av informationsteknologier, har personlig data blivit en av de mest värdefulla sakerna och tanken på att denna hamnar i orätta händer är mycket skrämmande. Det är just denna känsla som inspirerar nätbedragare. Utvecklarna av YahLover.worm skrämmer användarna med ett virus som infekterar deras system och stjäler deras personliga information.

RDN/YahLover.worm!055BCCAC9FEC Infection
*************************************************
Ring Teknisk Support Omedelbart på 1-800-214-7440
Följande data kommer att äventyras om du fortsätter:
1. Lösenord
2. Sökhistorik
3. Kreditkortsuppgifter
Detta virus är väl känt för sina identitets- och kreditkortsstölder. Ytterligare åtgärder via denna dator eller annan dator i nätverket kommer att äventyra personlig information och innebära allvarliga risker.
Ring Teknisk Support Omedelbart på 1-800-214-7440

Mindre kunniga datoranvändare blir kanske mycket rädda av ett sådant meddelande och tar beslutet att ringa numret. I så fall kommer en person, som utger sig för att vara en teknisk expert, att försöka att vinna ditt förtroende genom att förse sig med värdelös teknisk information och öppna kommandotolken eller Powershell-program för att visa sin kompetens.

Även erfarna nätanvändare kan råka i fällan och överföra pengar för den falska tekniska supporten. Medan vissa bedragare raderar ”viruset” och försvinner med pengarna, tackar andra dig med en ”avskedsgåva” – ransomware. YahLover.worm är kanske inte så aggressivt, men det bör inte ignoreras.

Exempel på YahLover.wormYahLover.worm uppmanar offren att ringa numret omedelbart.

Virusets spridningsmetoder

De flesta teknisk-support-bedrägerier sprids via skadliga och dåligt skyddade webbsidor. Du kan också drabbas om du ofta laddar ner program och använder tjänster som marknadsförs på piratsidor; då kan du omdirigeras till den webbsida som opereras av bedragarna och sedan kapas av YahLover.worm.

Som tur är, är inte detta annonsprogram särskilt avancerat tekniskt sett, så det är inte svårt att bli av med det men du måste ändå vara uppmärksam under borttagningsprocessen.

Hur vet jag att viruset är borttaget?

Ett antispionprogram kan ta bort YahLover.worm åt dig. Kolla först om programmet är uppdaterat och gör sedan en skanning. Det tar mellan 5 och 20 minuter för programmet att skanna din enhet och ta bort YahLover.worm-viruset. Även om det handlar om ett annonsprogram, ska du inte försöka dig på en manuell borttagning.

Använd istället en kombination av manuella och automatiska metoder. Guiden nedan förklarar hur du återställer webbläsaren. Du kan också förhindra att drabbas av YahLover.worm genom att vidta mer försiktighet när du surfar.

Du kan bli av med virusskada med hjälp av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner och Malwarebytes är rekommenderade för att upptäcka potentiellt oönskad programvara och virus samt alla deras filer och registerposter som är relaterade till dem.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell YahLover.worm Borttagningsguide för virus:

Ta bort YahLover.worm från system med Windows

 1. Klicka Start Control Panel Programs and Features (om du är användare av Windows XP, klicka på Add/Remove Programs). Klicka 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (om du är användare av 'Windows XP', klicka på 'Add/Remove Programs').
 2. Om du är en användare av Windows 10 / Windows 8 så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När Quick Access Menu dyker upp, välj Control Panel och Uninstall a Program. Om du är en användare av 'Windows 10 / Windows 8' så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När 'Quick Access Menu' dyker upp, välj 'Control Panel' och 'Uninstall a Program'.
 3. Avinstallera YahLover.worm och relaterade program
  Leta här efter YahLover.worm eller andra nyligen installerade misstänksamma program.
 4. Avinstallera dem och klicka OK för att spara dessa ändringar. Högerklicka på alla misstänksamma saker och välj 'Uninstall'

Ta bort YahLover.worm från system med Mac OS X

Mac OS-användare ska inte tro att de sitter säkra, då flera Mac-versioner av YahLover.worm-viruset cirkulerar på nätet.

 1. Om du använder OS X så klickar du på knappen Go i det övre högra hörnet och väljer Applications. Klicka på 'Go' och välj 'Applications'
 2. Vänta tills du ser mappen Applications och leta efter YahLover.worm eller andra misstänkta program i den. Högerklicka nu på alla sådana objekt och välj Move to Trash. Klicka på varje skadligt objekt och välj 'Move to Trash'

Ta bort YahLover.worm från Internet Explorer (IE)

 1. Ta bort farliga add-ons
  Öppna Internet Explorer, klicka på Kugghjulsikonen (IE meny) i det övre högra hörnet i webbläsaren och välj Manage Add-ons. Klicka på menyikonen och välj 'Manage add-ons'
 2. Du kommer att se ett Manage Add-ons fönster. Leta här efter YahLover.worm och andra misstänksamma insticksprogram. Avaktivera dessa genom att klicka Disable: Högerklicka på varje skadlig sak och välj 'Disable'
 3. Ändra din startsida om den ändrades av detta virus:
  Klicka på kugghjulsikonen (meny) i det övre högra hörnet av webbläsaren och välj Internet Options. Stanna i fliken General.
 4. Ta här bort skadliga URL-adresser och skriv in ett domännamn som du föredrar. Klicka Apply för att spara ändringar. Radera skadliga URL-adresser, skriv in ditt föredragna domännamn och klicka på 'Apply' för att spara ändringar
 5. Återställ Internet Explorer
  Klicka på kugghjulsikonen (meny) igen och välj Internet options. Gå till fliken Advanced.
 6. Välj här Reset.
 7. I det nya fönstret kollar du Delete personal settings och väljer Reset igen för att slutföra borttagning av YahLover.worm. Gå till fliken 'Advanced' och klicka på knappen 'Reset'. Välj nu 'Delete personal settings' och klicka på knappen 'Reset' igen

Ta bort YahLover.worm-virus från Microsoft Edge

Återställ Microsoft Edge-inställningar (Metod 1):

 1. Öppna Microsoft Edge och klicka på More (tre punkter i det översta högra hörnet av skärmen).
 2. Klicka på Settings för att öppna upp fler alternativ.
 3. Så fort Settings-fönstret visas, klicka på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå till Inställningar och välj 'Choose what to clear'
 4. Här väljer du allt som du vill ta bort och klickar på Clear. Välj 'Clear'-knappen
 5. Högerklicka nu på Start-knappen (Windows-loggan). Här ska du välja Task Manager Öppna startmenyn och välj 'Task Manager'
 6. När du är inne på Processes-fliken, söker du efter Microsoft Edge.
 7. Högerklicka på den och välj alternativet Go to details. Om du inte kan se alternativet Go to details, klickar du på More details och upprepar föregående steg. Högerklicka på 'Microsoft Edge' och välj 'Go to details' Välj 'More details' om alternativet 'Go to details' inte dyker upp
 8. När Details-fliken dyker upp, letar du upp varje post som har namnet Microsoft Edge i sig. Högerklicka på varje sådan post och välj End Task för att radera dessa. Leta upp Microsoft Edge-poster och välj 'End Task'

Att återställa Microsoft Edge-webbläsaren (Metod 2:

Om du inte lyckas med Metod 1, måste du använda en avancerad Edge-återställningsmetod.

 1. Obs: du måste säkerhetskopiera din data innan du använder denna metod.
 2. Hitta denna mapp på din dator: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Välj varje post som är sparad på denna och högerklicka med musen. Sedan alternativ Delete. Gå till Microsoft Edge-mappen på din dator, högerklicka på varje post och klicka på 'Delete'
 4. Klicka på Start-knappen (Windows-loggan) och skriv in window power på raden Search my stuff.
 5. Högerklicka på Windows PowerShell-posten och välj Run as administrator. Leta upp Windows PowerShell, högerklicka på det och välj 'Run as administrator'
 6. Så fort fönstret Administratör: Windows PowerShell dyker upp, klistra in detta meddelande efter PS C:\WINDOWS\system32> och tryck Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopiera och klistra in det begärda kommandot och tryck på 'Enter'

När du gjort dessa steg, bör YahLover.worm vara borttagen från din Microsoft Edge-webbläsare.

Ta bort YahLover.worm från Mozilla Firefox (FF)

Efter att du har skannat datorn med ett säkerhetsprogram, måste du se till att återställa din Firefox-webbläsare. Inga virusrelaterade element får finnas kvar.

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna Mozilla Firefox, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Add-ons Extensions. Klicka på menyikonen och välj 'Add-ons'
 2. Välj här YahLover.worm och andra tvivelaktiga insticksprogram. Klicka Remove för att radera dessa. Välj 'Extensions' och leta efter skadliga saker. Klicka 'Remove' för att göra dig av med dem alla
 3. Återställ Mozilla Firefox
  Klicka på menyn för Firefox i det övre vänstra hörnet och klicka på frågetecknet. Välj här Troubleshooting Information. Klicka på menyikonen och sedan på '?'. Välj 'Troubleshooting Information'
 4. Du kommer nu att se meddelandet Reset Firefox to its default state med knappen Reset Firefox Klicka denna knapp flera gånger för att slutföra borttagningen av YahLover.worm. Klicka på knappen 'Reset Firefox' ett par gånger

Ta bort YahLover.worm från Google Chrome

 1. Radera skadliga insticksprogram
  Öppna Google Chrome, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Tools Extensions. Klicka på menyikonen. Välj 'Tools' och 'Extensions'
 2. Välj här YahLover.worm och andra skadliga insticksprogram, och välj skräpikonen för att radera dessa. Leta efter skadliga saker och radera dem alla genom att klicka på Papperskorgen
 3. Klicka på menyikonen igen och välj Settings Manage Search engines under sektionen Search. När du är i 'Settings', välj 'Manage search engines...'
 4. När du är i Search Engines... så tar du bort skadliga söksidor. Du bör endast lämna Google eller ditt föredragna domännamn. Klicka 'X' för att ta bort skadliga URL-adresser
 5. Återställ Google Chrome
  Klicka på menyikonen i det övre högra hörnet i din Google Chrome och välj Settings.
 6. Skrolla ner till slutet av sidan och klicka på Reset browser settings. När du är i 'Settings', skrolla ner till knappen 'Reset browser settings' och klicka på den
 7. Klicka Reset för att bekräfta denna handling och slutföra borttagningen av YahLover.worm. Klicka på knappen 'Reset' för att slutföra borttagningen

Ta bort YahLover.worm från Safari

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menyn i det övre vänstra hörnet. När du gjort det, välj Preferences. Klicka på 'Safari' och välj 'Preferences'
 2. Välj här Extensions och leta efter YahLover.worm och andra misstänkta objekt. Klicka på knappen Uninstall för att göra dig av med dem. Gå till 'Extensions' och avinstallera skadliga add-ons
 3. Återställ Safari
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menysektionen i det övre vänstra hörnet. Välj här Reset Safari.... Klicka på 'Safari' och välj 'Reset Safari...'
 4. Du kommer nu se ett detaljerat dialogfönster fyllt med återställningsalternativ. Alla dessa alternativ är vanligtivs ibockade, men du kan specificera vilka av dem du vill återställa. Klicka på knappen Reset för att färdigställande borttagningsprocessen för YahLover.worm. Välj alla alternativ och klicka på knappen 'Reset'

Efter att ha avinstallerat detta potentiellt oönskade program (PUP) och fixat alla dina webbläsare så rekommenderar vi att du skannar ditt PC-system med ett välrenommerat antispionprogram. Detta kommer hjälpa dig att bli av med YahLover.worm registerspår och även att identifiera relaterade parasiter och möjliga skadeprogramsinfektioner på din dator. För detta kan du använda vår högt betygsatta skadeprogramsborttagare: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Passionerad virusforskare

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Gabriel E. Hall
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk