Ta bort WowMovix (Gratis Guide) - uppdaterad jan 2021

av Jake Doevan - - | Typ: Webbläsarkapare

WowMovix Borttagningsguide

Vad är WowMovix?

Är det säkert att använda webbläsartilläggen WowMovix Chrome?

Om man plötsligt ser WowMovix-webbläsartilläg i sina webbläsare, börjar man definitivt tänka att man kanske har drabbats av WowMovix-viruset. Dessa tillägg syftar till att ändra webbläsarens inställningar och gör oftast detta i smyg. WowMovix är ett suspekt företag som framställer sig som en utvecklare av olika underhållsmässiga verktyg för webbläsaren Chrome. Dessvärre verkar det som att det endast skapar irriterande och nervpåfrestande parasiter snarare än användbara program. Dessutom marknadsför det sina produkter via ”bundling”-tekniken (programpaket) och på så sätt kan ouppmärksamma användare råka installera ett eller alla dessa verktyg utan att ens veta om det. Säkerhetsexperter definierar vanligtvis varje WowMovix-program som ett potentiellt oönskat program (PUP) och kategoriserar det som en “webbläsarkapare”. Det behöver knappt nämnas att det finns allvarliga skäl till denna kategorisering.

Användare som har installerat ett WowMovix-program, till exempel WowMovix Start eller Search by WowMovix kommer att märka av att deras Chrome-webbläsare beter sig märkligt. Om datorn infekteras av det förstnämnda programmet, kommer webbläsaren att ladda WowMovix:s sökmotor istället för din standardstartsida. Denna sökmotor kommer också att laddas varje gång som användaren öppnar en ny flik. Syftet med en sådan här modifiering är att få den icke ont anande användaren att använda den nya sökmotorn utan att inse att genererar modifierade sökresultat. Vi rekommenderar starkt att du undviker att använda denna sökmotor, eftersom den troligen kommer att tvinga på dig sökresultat och ersätta de riktiga sökresultaten med sponsrade sådana, vilket betyder att dessa resultat automatiskt inte kommer att svara mot dina sökord. Det andra programmet, Search by WowMovix, ändrar webbläsarens standardsökmotor men inte dess startsida. Denna är svårare att upptäcka och orsakar omdirigeringar till sin egen sökmotor varje gång som användaren försöker att söka på något genom att skriva in ett sökord i adressfältet. WowMovix-programVår forskare visar den nya hemsidan som WowMovix-program marknadsför. Denna sökmotor ersätter tidigare inställda startsidor direkt efter att WowMovix har installerats på datorn.

Slutligen menar vissa användare att de, efter att ha installerat det ena eller båda programmen, snart märkt av en massa annonser märkta “brought to you by WowMovix” (”presenterad av…”) eller “powered by WowMovix” (”genererad av…”) på sin datorskärm. Dessa annonser är inte bara irriterande, utan också bedrägliga. Tänk på att vissa av dem kan vara falska, så om du klickar på dem kan du omdirigeras till suspekta webbsidor. Därför kan nästan varenda program som drivs av detta företag definieras som en WowMovix-webbläsarkapare då, oavsett hur tillförlitliga eller användbara de verkar, deras enda syfte är att marknadsföra partnersidor och deras produkter och tjänster. Dessa program skapar och driver missvisande annonser, vilka döljer bedrägliga länkar som går till förutbestämda partnersidor. Förutom att dessa annonser är störande, kan de också utsätta dig för osäkert webbinnehåll. Så innan du bestämmer dig för att ha kvar WowMovix Start, Search by WowMovix eller WowDownload Search i din Chrome-webbläsare, bör du fundera på om du önskar att ta emot vilseledande innehåll såsom falska annonser eller modifierade sökresultat och om du vill omdirigeras till suspekta tredjepartssidor som kan vara farliga. Om du vill återställa din Chrome-webbläsare och ta bort WowMovix-viruset, bör du avinstallera det med hjälp av ett ansett antispionprogram, såsom ReimageIntego.

Hur tog sig dessa program in i min PC?

Om du inte kan dra dig till minnes att du har installerat detta PUP på din dator, försök att komma ihåg om du nyligen har installerat något annat gratisprogram. PUP:s sprids nämligen ofta ihop med andra gratisprogram och användare råkar ofta installera dessa då de väljer installationsläget ”Standard” eller ”Grundläggande” (Eng: ”Default”). Istället ska du välja ”Avancerat” eller ”Anpassat” (Eng: ”Custom”) varje gång du installerar ett nytt program, för då kan du avmarkera valfria program som du inte vill installera (ofta benämnda ”rekommenderade nedladdningar” eller liknande). Du bör också läsa på om programmet före installation och läsa dess användarvillkor och integritetspolicy. Fortsätt sedan installationen som vanligt. Om du har drabbats av WowMovix, rekommenderar vi att du tar bort det; instruktioner för manuell borttagning finns nedan.

Borttagning av WowMovix-program

Vi är säkra på att detta annonsprogram har gått dig på nerverna. Som tur är, kan det enkelt tas bort. Det är inget kritiskt datorprogram och om du vill, kan du ta bort det manuellt. Om du inte vet hur du tar bort WowMovix på rätt sätt, vänligen följ nedanstående instruktioner. Du kan också göra en automatisk borttagning; installera då ett starkt antisabotageprogram och skanna din dator med det för att upptäcka och undanröja WowMovix-viruset och andra eventuella infektioner. Genom att installera ett antisabotageprogram, skyddar du också din dator mot liknande kapningar i framtiden.

Du kan bli av med virusskada med hjälp av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner och Malwarebytes är rekommenderade för att upptäcka potentiellt oönskad programvara och virus samt alla deras filer och registerposter som är relaterade till dem.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell WowMovix Borttagningsguide

Ta bort WowMovix från system med Windows

Skanna ditt system efter suspekta program som har installerats utan ditt godkännande och radera dessa. Nedanstående guide hjälper dig att finna listan över nyligen installerade program och förklarar hur du avinstallerar dem.

 1. Klicka Start Control Panel Programs and Features (om du är användare av Windows XP, klicka på Add/Remove Programs). Klicka 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (om du är användare av 'Windows XP', klicka på 'Add/Remove Programs').
 2. Om du är en användare av Windows 10 / Windows 8 så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När Quick Access Menu dyker upp, välj Control Panel och Uninstall a Program. Om du är en användare av 'Windows 10 / Windows 8' så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När 'Quick Access Menu' dyker upp, välj 'Control Panel' och 'Uninstall a Program'.
 3. Avinstallera WowMovix och relaterade program
  Leta här efter WowMovix eller andra nyligen installerade misstänksamma program.
 4. Avinstallera dem och klicka OK för att spara dessa ändringar. Högerklicka på alla misstänksamma saker och välj 'Uninstall'

Ta bort WowMovix från system med Mac OS X

Leta i mappen ”Program” och försök att hitta program som verkar suspekta. Om du hittar något som är relaterat till WowMovix, radera det.

 1. Om du använder OS X så klickar du på knappen Go i det övre högra hörnet och väljer Applications. Klicka på 'Go' och välj 'Applications'
 2. Vänta tills du ser mappen Applications och leta efter WowMovix eller andra misstänkta program i den. Högerklicka nu på alla sådana objekt och välj Move to Trash. Klicka på varje skadligt objekt och välj 'Move to Trash'

Ta bort WowMovix från Microsoft Edge

Återställ Microsoft Edge-inställningar (Metod 1):

 1. Öppna Microsoft Edge och klicka på More (tre punkter i det översta högra hörnet av skärmen).
 2. Klicka på Settings för att öppna upp fler alternativ.
 3. Så fort Settings-fönstret visas, klicka på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå till Inställningar och välj 'Choose what to clear'
 4. Här väljer du allt som du vill ta bort och klickar på Clear. Välj 'Clear'-knappen
 5. Högerklicka nu på Start-knappen (Windows-loggan). Här ska du välja Task Manager Öppna startmenyn och välj 'Task Manager'
 6. När du är inne på Processes-fliken, söker du efter Microsoft Edge.
 7. Högerklicka på den och välj alternativet Go to details. Om du inte kan se alternativet Go to details, klickar du på More details och upprepar föregående steg. Högerklicka på 'Microsoft Edge' och välj 'Go to details' Välj 'More details' om alternativet 'Go to details' inte dyker upp
 8. När Details-fliken dyker upp, letar du upp varje post som har namnet Microsoft Edge i sig. Högerklicka på varje sådan post och välj End Task för att radera dessa. Leta upp Microsoft Edge-poster och välj 'End Task'

Att återställa Microsoft Edge-webbläsaren (Metod 2:

Om du inte lyckas med Metod 1, måste du använda en avancerad Edge-återställningsmetod.

 1. Obs: du måste säkerhetskopiera din data innan du använder denna metod.
 2. Hitta denna mapp på din dator: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Välj varje post som är sparad på denna och högerklicka med musen. Sedan alternativ Delete. Gå till Microsoft Edge-mappen på din dator, högerklicka på varje post och klicka på 'Delete'
 4. Klicka på Start-knappen (Windows-loggan) och skriv in window power på raden Search my stuff.
 5. Högerklicka på Windows PowerShell-posten och välj Run as administrator. Leta upp Windows PowerShell, högerklicka på det och välj 'Run as administrator'
 6. Så fort fönstret Administratör: Windows PowerShell dyker upp, klistra in detta meddelande efter PS C:\WINDOWS\system32> och tryck Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopiera och klistra in det begärda kommandot och tryck på 'Enter'

När du gjort dessa steg, bör WowMovix vara borttagen från din Microsoft Edge-webbläsare.

Ta bort WowMovix från Google Chrome

WowMovix angriper endast Chrome-användare. Därför finns det ingen anledning att leta efter WowMovix-program i andra webbläsare. Du bör hitta ett fåtal webbläsartillägg i Chrome och dessa heter WowMovix Start och Search by WowMovix. Du kan också hitta några ”by WowMovix”-tillägg. Radera samtliga enligt nedanstående instruktioner.  

How to remove WowMovix

 1. Radera skadliga insticksprogram
  Öppna Google Chrome, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Tools Extensions. Klicka på menyikonen. Välj 'Tools' och 'Extensions'
 2. Välj här WowMovix och andra skadliga insticksprogram, och välj skräpikonen för att radera dessa. Leta efter skadliga saker och radera dem alla genom att klicka på Papperskorgen
 3. Klicka på menyikonen igen och välj Settings Manage Search engines under sektionen Search. När du är i 'Settings', välj 'Manage search engines...'
 4. När du är i Search Engines... så tar du bort skadliga söksidor. Du bör endast lämna Google eller ditt föredragna domännamn. Klicka 'X' för att ta bort skadliga URL-adresser
 5. Återställ Google Chrome
  Klicka på menyikonen i det övre högra hörnet i din Google Chrome och välj Settings.
 6. Skrolla ner till slutet av sidan och klicka på Reset browser settings. När du är i 'Settings', skrolla ner till knappen 'Reset browser settings' och klicka på den
 7. Klicka Reset för att bekräfta denna handling och slutföra borttagningen av WowMovix. Klicka på knappen 'Reset' för att slutföra borttagningen

Efter att ha avinstallerat detta potentiellt oönskade program (PUP) och fixat alla dina webbläsare så rekommenderar vi att du skannar ditt PC-system med ett välrenommerat antispionprogram. Detta kommer hjälpa dig att bli av med WowMovix registerspår och även att identifiera relaterade parasiter och möjliga skadeprogramsinfektioner på din dator. För detta kan du använda vår högt betygsatta skadeprogramsborttagare: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Rekommenderat För Dig

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Jake Doevan
Jake Doevan - Livet är för kort för att slösa bort tid på virus

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Jake Doevan
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk