Allvarlighets skala:  
  (10/100)

Ta bort viruset Workno.ru (Borttagningsguide) - uppdaterad jan 2021

av Ugnius Kiguolis - - | Typ: Webbläsarkapare

Vad vet vi om Workno.ru?

Workno.ru virus

Workno.ru-viruset är en webbläsarkapare som har spridits mestadels i rysktalande länder. Det kan dock infiltrera de flesta datorer, eftersom det sprids som en valfri komponent till ett gratisprogram. För att hitta dessa komponenter, måste du vara väldigt uppmärksam när du laddar ner nya gratisprogram såsom nedladdningsprogram, PDF-läsare, videoströmningsprogram och liknande program. I denna artikels andra avsnitt kan du hitta steg-för-steg-instruktioner för hur du kan undvika Workno.ru, liksom hur du kan ta bort denna webbläsarkapare.

När detta potentiellt oönskade program (PUP) har tagit sig in i datorn, modifierar det några av sina inställningar för sina egna behov. Till exempel ställer det in sig själv att laddas automatiskt när datorn startar samt att det lägger till sina registerfiler för att förhindra att man ska kunna ta bort det. När användaren startar datorn och öppnar sin webbläsare, aktiveras skadliga processer som får Workno.ru att öppnas.

En intressant sak är att när kapningen har skett och viruset har modifierat webbläsarinställningarna, lägger den inte till sin egen webbadress som startsida eller ny flik, utan använder istället andra adresser (t.ex. dcubege.ru eller iztiwe.ru) som automatiskt omdirigerar användaren till en viss sida. Om du har erfait dessa omdirigeringar under en tid nu, kan du bli av med dem genom att ta bort Workno.ru med hjälp av ReimageIntego.

Workno.ru virus

Vid första anblick, kan det verka som att denna söksida erbjuder olika artiklar, nyheter, väderprognoser och också en sökmotor. Men vi rekommenderar starkt att du inte använder denna sida för dina sökningar, då man tror att den innehåller otillförlitliga länkar.

Du ska inte heller använda sökmotorn, då den kan utlösa omdirigeringar till suspekta webbsidor som eventuellt innehåller skadligt material och därför kan försätta din dator i stora säkerhetsrisker. Farliga webbsidor kan marknadsföra sabotageprogram eller uppmana dig att ange personlig information.

Det luriga är att farliga webbsidor är utformade för att verka tillförlitliga och oerfarna användare har svårt att förstå vilka sidor man kan och inte kan lita på. Om du tror att du har blivit infekterad med Workno.ru, rekommenderar vi starkt att du tar bort denna webbläsare så fort som möjligt. Som redan nämnt, kan du göra detta med hjälp av ett antisabotageprogram. Du behöver bara installera det och sedan skanna din PC efter näthot.

Hur sprids viruset?

Att försöka förstå hur webbläsarkapare, såsom Workno.ru, sprids är inte så lätt. Detta avsnitt kan hjälpa dig med att skydda din dator och undvika oönskade program i framtiden. Den vanligaste metoden för att sprida oönskade program kallas ”bundling”, vilken innebär att PUPs och liknande suspekta program ligger inpackade i andra programpaket som laddas ner och på sätt inte upptäcks.

Trots att de benämns som ”rekommenderade nedladdningar” ska du hålla dig borta från dessa. Detta gör du genom att välja ”Avancerat” eller ”Anpassat” (eng: Custom”) installationsläge och sedan avmarkerar alla valfria komponenter.

Hur tar jag bort Workno.ru?

Du ska vara medveten om att tredjepartsprogram kan göra godtyckliga ändringar av ditt datorsystem utan ditt godkännande. Så om du märker av några suspekta aktiviteter på din dator, ska du skanna den med ett tillförlitligt antisabotageprogram såsom ReimageIntego för att se efter vilka sabotage- eller spionprogram som finns i ditt system.

Workno.ru-viruset är ett något mer avancerat program i jämförelse med andra webbläsarkapare. Om du inte tidigare har gjort en manuell borttagning av ett PUP, kan en sådan verka svår. Men var inte för snabb med att döma dig själv – det finns många andra datoranvändare som inte vet hur man gör och det är därför som vi har utarbetat denna guide för hur man tar bort Workno.ru.

Denna innehåller också illustrerade instruktioner, som du kan finna användbara när det kommer till att försöka hitta alla komponenter som är releterade till denna webbläsarkapare. Om du dock inte vill slösa någon tid på att försöka förstå dessa instruktioner, kan du göra en automatiskt borttagning med hjälp av ett antisabotageprogram.

Du kan bli av med virusskada med hjälp av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner och Malwarebytes är rekommenderade för att upptäcka potentiellt oönskad programvara och virus samt alla deras filer och registerposter som är relaterade till dem.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell Workno.ru Borttagningsguide för virus:

Ta bort Workno.ru från system med Windows

Som nämndes tidigare, omdirigerar Workno.ru-viruset sina användare till dcubege.ru, iztiwe.ru och liknande sidor. Dessa måste också avinstalleras om du vill bli av med viruset för gott. Därför rekommenderar vi starkt att du går igenom alla nyligen installerade program och avinstallerar de som verkar suspekta.

 1. Klicka Start Control Panel Programs and Features (om du är användare av Windows XP, klicka på Add/Remove Programs). Klicka 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (om du är användare av 'Windows XP', klicka på 'Add/Remove Programs').
 2. Om du är en användare av Windows 10 / Windows 8 så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När Quick Access Menu dyker upp, välj Control Panel och Uninstall a Program. Om du är en användare av 'Windows 10 / Windows 8' så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När 'Quick Access Menu' dyker upp, välj 'Control Panel' och 'Uninstall a Program'.
 3. Avinstallera Workno.ru och relaterade program
  Leta här efter Workno.ru eller andra nyligen installerade misstänksamma program.
 4. Avinstallera dem och klicka OK för att spara dessa ändringar. Högerklicka på alla misstänksamma saker och välj 'Uninstall'

Ta bort Workno.ru från system med Mac OS X

För att ta bort Workno.ru utan att lämna kvar några restifiler, måste du också avinstallera dcubege.ru, iztiwe.ru och liknande suspekta program/webbadresser.

 1. Om du använder OS X så klickar du på knappen Go i det övre högra hörnet och väljer Applications. Klicka på 'Go' och välj 'Applications'
 2. Vänta tills du ser mappen Applications och leta efter Workno.ru eller andra misstänkta program i den. Högerklicka nu på alla sådana objekt och välj Move to Trash. Klicka på varje skadligt objekt och välj 'Move to Trash'

Ta bort Workno.ru från Internet Explorer (IE)

 1. Ta bort farliga add-ons
  Öppna Internet Explorer, klicka på Kugghjulsikonen (IE meny) i det övre högra hörnet i webbläsaren och välj Manage Add-ons. Klicka på menyikonen och välj 'Manage add-ons'
 2. Du kommer att se ett Manage Add-ons fönster. Leta här efter Workno.ru och andra misstänksamma insticksprogram. Avaktivera dessa genom att klicka Disable: Högerklicka på varje skadlig sak och välj 'Disable'
 3. Ändra din startsida om den ändrades av detta virus:
  Klicka på kugghjulsikonen (meny) i det övre högra hörnet av webbläsaren och välj Internet Options. Stanna i fliken General.
 4. Ta här bort skadliga URL-adresser och skriv in ett domännamn som du föredrar. Klicka Apply för att spara ändringar. Radera skadliga URL-adresser, skriv in ditt föredragna domännamn och klicka på 'Apply' för att spara ändringar
 5. Återställ Internet Explorer
  Klicka på kugghjulsikonen (meny) igen och välj Internet options. Gå till fliken Advanced.
 6. Välj här Reset.
 7. I det nya fönstret kollar du Delete personal settings och väljer Reset igen för att slutföra borttagning av Workno.ru. Gå till fliken 'Advanced' och klicka på knappen 'Reset'. Välj nu 'Delete personal settings' och klicka på knappen 'Reset' igen

Ta bort Workno.ru-virus från Microsoft Edge

Återställ Microsoft Edge-inställningar (Metod 1):

 1. Öppna Microsoft Edge och klicka på More (tre punkter i det översta högra hörnet av skärmen).
 2. Klicka på Settings för att öppna upp fler alternativ.
 3. Så fort Settings-fönstret visas, klicka på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå till Inställningar och välj 'Choose what to clear'
 4. Här väljer du allt som du vill ta bort och klickar på Clear. Välj 'Clear'-knappen
 5. Högerklicka nu på Start-knappen (Windows-loggan). Här ska du välja Task Manager Öppna startmenyn och välj 'Task Manager'
 6. När du är inne på Processes-fliken, söker du efter Microsoft Edge.
 7. Högerklicka på den och välj alternativet Go to details. Om du inte kan se alternativet Go to details, klickar du på More details och upprepar föregående steg. Högerklicka på 'Microsoft Edge' och välj 'Go to details' Välj 'More details' om alternativet 'Go to details' inte dyker upp
 8. När Details-fliken dyker upp, letar du upp varje post som har namnet Microsoft Edge i sig. Högerklicka på varje sådan post och välj End Task för att radera dessa. Leta upp Microsoft Edge-poster och välj 'End Task'

Att återställa Microsoft Edge-webbläsaren (Metod 2:

Om du inte lyckas med Metod 1, måste du använda en avancerad Edge-återställningsmetod.

 1. Obs: du måste säkerhetskopiera din data innan du använder denna metod.
 2. Hitta denna mapp på din dator: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Välj varje post som är sparad på denna och högerklicka med musen. Sedan alternativ Delete. Gå till Microsoft Edge-mappen på din dator, högerklicka på varje post och klicka på 'Delete'
 4. Klicka på Start-knappen (Windows-loggan) och skriv in window power på raden Search my stuff.
 5. Högerklicka på Windows PowerShell-posten och välj Run as administrator. Leta upp Windows PowerShell, högerklicka på det och välj 'Run as administrator'
 6. Så fort fönstret Administratör: Windows PowerShell dyker upp, klistra in detta meddelande efter PS C:\WINDOWS\system32> och tryck Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopiera och klistra in det begärda kommandot och tryck på 'Enter'

När du gjort dessa steg, bör Workno.ru vara borttagen från din Microsoft Edge-webbläsare.

Ta bort Workno.ru från Mozilla Firefox (FF)

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna Mozilla Firefox, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Add-ons Extensions. Klicka på menyikonen och välj 'Add-ons'
 2. Välj här Workno.ru och andra tvivelaktiga insticksprogram. Klicka Remove för att radera dessa. Välj 'Extensions' och leta efter skadliga saker. Klicka 'Remove' för att göra dig av med dem alla
 3. Återställ Mozilla Firefox
  Klicka på menyn för Firefox i det övre vänstra hörnet och klicka på frågetecknet. Välj här Troubleshooting Information. Klicka på menyikonen och sedan på '?'. Välj 'Troubleshooting Information'
 4. Du kommer nu att se meddelandet Reset Firefox to its default state med knappen Reset Firefox Klicka denna knapp flera gånger för att slutföra borttagningen av Workno.ru. Klicka på knappen 'Reset Firefox' ett par gånger

Ta bort Workno.ru från Google Chrome

 1. Radera skadliga insticksprogram
  Öppna Google Chrome, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Tools Extensions. Klicka på menyikonen. Välj 'Tools' och 'Extensions'
 2. Välj här Workno.ru och andra skadliga insticksprogram, och välj skräpikonen för att radera dessa. Leta efter skadliga saker och radera dem alla genom att klicka på Papperskorgen
 3. Klicka på menyikonen igen och välj Settings Manage Search engines under sektionen Search. När du är i 'Settings', välj 'Manage search engines...'
 4. När du är i Search Engines... så tar du bort skadliga söksidor. Du bör endast lämna Google eller ditt föredragna domännamn. Klicka 'X' för att ta bort skadliga URL-adresser
 5. Återställ Google Chrome
  Klicka på menyikonen i det övre högra hörnet i din Google Chrome och välj Settings.
 6. Skrolla ner till slutet av sidan och klicka på Reset browser settings. När du är i 'Settings', skrolla ner till knappen 'Reset browser settings' och klicka på den
 7. Klicka Reset för att bekräfta denna handling och slutföra borttagningen av Workno.ru. Klicka på knappen 'Reset' för att slutföra borttagningen

Ta bort Workno.ru från Safari

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menyn i det övre vänstra hörnet. När du gjort det, välj Preferences. Klicka på 'Safari' och välj 'Preferences'
 2. Välj här Extensions och leta efter Workno.ru och andra misstänkta objekt. Klicka på knappen Uninstall för att göra dig av med dem. Gå till 'Extensions' och avinstallera skadliga add-ons
 3. Återställ Safari
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menysektionen i det övre vänstra hörnet. Välj här Reset Safari.... Klicka på 'Safari' och välj 'Reset Safari...'
 4. Du kommer nu se ett detaljerat dialogfönster fyllt med återställningsalternativ. Alla dessa alternativ är vanligtivs ibockade, men du kan specificera vilka av dem du vill återställa. Klicka på knappen Reset för att färdigställande borttagningsprocessen för Workno.ru. Välj alla alternativ och klicka på knappen 'Reset'

Efter att ha avinstallerat detta potentiellt oönskade program (PUP) och fixat alla dina webbläsare så rekommenderar vi att du skannar ditt PC-system med ett välrenommerat antispionprogram. Detta kommer hjälpa dig att bli av med Workno.ru registerspår och även att identifiera relaterade parasiter och möjliga skadeprogramsinfektioner på din dator. För detta kan du använda vår högt betygsatta skadeprogramsborttagare: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Geniet

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Ugnius Kiguolis
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk