Allvarlighets skala:  
  (45/100)

Ta bort Win32.CoinMiner (Borttagningsguide) - Jan 2018 uppdatering

av Linas Kiguolis - -   CoinMiner | Typ: Sabotageprogram

CoinMiner-viruset är fortfarande aktivt  

Bildexempel på Win32.CoinMiner

CoinMiner-viruset fungerar som ett kommandoprogram för att minera bitcoins på en användares dator. Programmet i sig är inte skadligt, men det kan betraktas som det eftersom det tar ofta tar sig in i datorn utan användarens godkännande förklätt som ett annat program. CoinMiner har cirkulerat på nätet sedan 2011.

Som tur är, kan CoinMiner upptäckas med hjälp av de flesta säkerhetsprogram, inklusive  Windows Defender. Normalt sett rapporteras det som trojan:win32/coinminer!bit or win32/coinminer!bit. Om detta sabotageprogram tar sig in i ditt operativsystem, ska det blockeras omedelbart. Men om du bara vill skanna din dator för att säkerställa att det inte gömmer sig i systemet, kan du använda andra tredjepartsprogram, såsom Reimage eller Malwarebytes, vilka även kan hjälpa till med borttagning av CoinMiner. 

Viruset har genom åren dykt upp i flera olika versioner. Följande är endast några av dem: 

  • Win32/CoinMiner.EE
  • Win32/CoinMiner.DV
  • Win32/CoinMiner.BB

Mineraren kan också aktivera kommandot cgminer.exe på datorn. Även om programmet inte lämna några synliga spår efter sig, bör du ana oråd när du märker att datorn och dess systemprogram börjar gå långsammare. Du kan också hitta CoinMiner i ”Aktivitetshanteraren”. Ibland använder det mer än 40 % av centralprocessorns energiresurser.

Långsamma datorsystem är ett av de vanligaste problemen som är kopplade till kryptovalutaminerare. För att förbättra din dators prestanda till sin tidigare nivå, måste du ta bort CoinMiner-viruset utan att slösa på datorns resurser. Om du är intresserad av hur det tog sig in i din dator, vänligen fortsätt läs.  

Minereare – förtäckta som webbläsartillägg 

Minering av kryptovaluta är en ny våg bland virusutvecklare. Ett tydligt tecken på detta är alla de webbläsartillägg i Chrome Web-butiken och appar i Google Play- och Apple-butiker som har upptäckts. Som tur är, kan du undvika sådana oönskade program genom att använda specifika antimineringsprogram, men välj med omsorg innan du installerar ett.  

Dessutom kan du blockera minerare genom att uppdatera ditt antivirusprogram. Då vissa hackare fokuserar på minerare istället för vanliga virus, vore det ett ödesdigert misstag att ignorera risken att minerare kan ligga inpackade i utpressningsvirus (detta dubblar hackarnas intäkter). 

Därför är det av yttersta vikt att du håller din dator uppdaterad. Var också försiktig med vad och vart ifrån du laddar ner nya program. Tänk på att gratis ljudredigerare, mediaspelare och filkonverterare ofta innehåller oönskade tilläggsprogram under installationsläget ”Rekommenderat” eller till och med ”Anpassat”. Gå noggrant igenom installationsstegen innan du klickar på knappen ”Installera”. 

Bild som visar hur mycket Win32.CoinMiner förbrukar av centralprocessorns resurser
Win32.CoinMiner påverkar direkt din PC-prestanda.

Borttagning av Win32.CoinMiner 

Ett uppdaterat antivirusprogram kan blockera hotet innan det tar sig in i systemet. Enligt vissa användare, har det inte gått att ta bort CoinMiner med Windows Defender och andra tredjepartsprogram. Isåfall kan du skanna din dator med ett antisabotageprogram.  

Ifall mineraren har tagit sig in datorn ihop med en annan trojan eller bakdörr, starta om datorn i ”Felsäkert läge” och skanna den med ditt antivirus- och antisabotageprogram. Du kan också upprepa denna procedur i normaIläge. På så sätt ska du bli av med CoinMiner removal.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage is recommended to remove virus damage. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren Reimage.

Om utvecklaren

Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Linas Kiguolis
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-win32-coinminer.html

Borttagning guider på andra språk