Allvarlighets skala:  
  (67/100)

Ta bort viruset WhatsApp (Borttagningsinstruktioner) - jan 2021 uppdatering

av Ugnius Kiguolis - - | Typ: Sabotageprogram

WhatsApp-virusens och -bedrägeriernas mångfald 

WhatsApp virus

WhatsApp-viruset är en typ av program som har utvecklats för att dra nytta av WhatsApp-användare. Appen i själv är INGET virus, men dess namn och plattform används av skadliga tredjeparter för att lura användare till att ladda ner en trojan eller ge ut känslig information. 

Normalt sett installeras dessa program som valfria komponenter på den infekterade enheten. Det räcker därför inte med att bara ta bort programmet WhatsApp.

WhatsApp är en populär applikation för att skicka gratis meddelanden. Det är kompatibelt med iPhone, Android, BlackBerry, Windows och andra mobiloperatörssystem. För närvarande har programmet över 1,2 miljarder användare , så det är inte konstigt att bedragare och virusutvecklare försöker komma upp med nya metoder för att utnyttja det.

Situationen blir inte bättre av att programmets kod innehåller säkerhetsbrister.

I början av det här året upptäckte forskaren Tobias Boalter vid University of California en bakdörr som möjliggjorde obehörig åtkomst till appen. Denna säkerhetsbrist gjorde att hackare kunde dekryptera den obrutna krypteringen (end-to-end) och på så sätt läsa användares konversationer .

Denna säkerhetsbrist upptäcktes dock snabbt, men det finns ingen garanti för att sådana här saker inte kommer att inträffa igen i framtiden.

Även om WhatsApp arbetar med sina säkerhetsbrister, finns det många andra sätt att använda denna app i skadliga syften. 
I denna artikel vill vi introducera några av de aktuella hoten, försöka avgöra hur de infiltrerar enheter och, slutligen, diskutera hur man kan bli av med WhatsApp-viruset. Det finns även en borttagningsguide för dig som använder Android. 

Bildexempel på WhatsApp-virusetWhatsApp-viruset kommer i flera olika former och storlekar. På ovanstående bild kan du se ett par exempel på olika virusversioner.

Versioner av WhatsApp-viruset:

WhatsApp GhostCtrl-viruset

GhostCtrl är en trojan som kan gömma sig bakom många olika program, inklusive WhatsApp. När denna installeras, kommer den falska WhatsApp-appen att ta kontroll över enheten. Sedan kan hackarna börja att samla in vilken information som helst, t.ex. samtalshistorik, textmeddelanden, kontakter, telefonens GPS-position eller surfhistorik.  

Vidare kan GhostCtrl aktivera/avaktivera telefonens mikrofon och kamera, vilket betyder att du kan spioneras på, både online och offline. 

Den falska appen ser precis ut som den riktiga WhatsApp-appen. Därför är den svår att upptäcka. Sammanfattningsvis, bör du alltid ladda ner appar från tillförlitliga källor. 

WhatsApps röstmeddelandetrojan 

Om du har fått ett röstmeddelande från WhatsApp i din inkorg, handlar det sannolikt om ett virus. Dessa skräpmejl har ämnesraden “Missat röstmeddelande”, medan själva mejlet innehåller påhittad information om när meddelandet togs emot och en länk för att spela upp det.  

Denna länk leder dessvärre till en skadlig webbsida som försöker lura dig till att installera skadliga program, såsom Browser 6.5.

Dessa program är sannolikt infekterade med ransomware eller liknande virus, så du måste vara mycket försiktig!

WhatsApp Gold-bedrägeriet 

WhatsApp virus

Detta är ytterligare en metod för att lura användare till att ladda ner ett skadligt program som är förklätt som en ny WhatsApp-funktion.  

Bedragarna har framför allt spridit meddelanden som uppmanar användare att uppgradera sina konton till premiumversionen WhatsApp Gold. Problemet är att denna version inte existerar.  

När användare klickar på den länken som finns i meddelandet, omdirigeras de direkt till webbsidor som innehåller virus. Risken att få sina enheter infekterade är därför mycket stor. 

WhatsApps testversionsbedrägeri  

I stil med ovanstående bedrägeri, går WhatsApps testversionsbedrägeri ut på att skicka falska meddelanden till användare om att deras ettåriga testversion av WhatsApp har löpt ut och att de måste förlänga sin prenumeration.  

För att få användarna att nappa på detta falska erbjudande, uppmanar bedragarna offren att ansluta sig till en ”kundportal” genom att registrera sig med sina WhatsApp-inloggningsuppgifter.  

Sedan uppmanas offren att ange sina bankuppgifter för att köpa en månads- eller årsprenumeration av tjänsten. 

Den angivna informationen hamnar naturligtvis i händerna på hackarna, som kommer att debitera en stor summa pengar för tjänsten, en tjänst som inte existerar. 

WhatsApp virus

Virusspridning 

Det finns olika sätt att bli infekterad med WhatsApp-viruset:

 • Klick på en infekterad annons eller länk på nätet
 • Nedladdning av skadliga applikationer från inofficella app-butiker 
 • Mottagande av en skadlig länk inne i själva WhatsApp-appen
 • Mottagande av ett skräpmejl som innehåller en skadlig länk

För att hålla dig säker, måste du bli mer skeptisk till saker som du stöter på. Klicka inte på suspekta länkar, håll dig borta från bedrägliga annonser, var försiktig med att öppna e-postbilagor och kom ihåg att WhatsApp aldrig kommer att kontakta dig utanför appen. Om de gör det, handlar det troligtvis om ett bedrägeri. 

Borttagning av WhatsApp-viruset

Beroende på vilken virusvariant, måste du kanske använda olika metoder för att ta bort  WhatsApp-viruset från din enhet.  
I vissa fall räcker det med att ta bort viruset ed hjälp av ett antivirusprogram såsom ReimageIntego, medan du i andra fall måste återställa telefonens standardinställningar och återinstallera applikationen. 

Leta efter användbara tips för att ta bort viruset i artikeln om Android-viruset, som du hittar på vår webbsida.

Du kan bli av med virusskada med hjälp av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner och Malwarebytes är rekommenderade för att upptäcka potentiellt oönskad programvara och virus samt alla deras filer och registerposter som är relaterade till dem.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.
WhatsApp-viruset ögonblicksbild
WhatsApp-viruset ögonblicksbild

Manuell WhatsApp Borttagningsguide för virus:

Ta bort WhatsApp från system med Windows

 1. Klicka Start Control Panel Programs and Features (om du är användare av Windows XP, klicka på Add/Remove Programs). Klicka 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (om du är användare av 'Windows XP', klicka på 'Add/Remove Programs').
 2. Om du är en användare av Windows 10 / Windows 8 så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När Quick Access Menu dyker upp, välj Control Panel och Uninstall a Program. Om du är en användare av 'Windows 10 / Windows 8' så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När 'Quick Access Menu' dyker upp, välj 'Control Panel' och 'Uninstall a Program'.
 3. Avinstallera WhatsApp och relaterade program
  Leta här efter WhatsApp eller andra nyligen installerade misstänksamma program.
 4. Avinstallera dem och klicka OK för att spara dessa ändringar. Högerklicka på alla misstänksamma saker och välj 'Uninstall'

Ta bort WhatsApp från system med Mac OS X

 1. Om du använder OS X så klickar du på knappen Go i det övre högra hörnet och väljer Applications. Klicka på 'Go' och välj 'Applications'
 2. Vänta tills du ser mappen Applications och leta efter WhatsApp eller andra misstänkta program i den. Högerklicka nu på alla sådana objekt och välj Move to Trash. Klicka på varje skadligt objekt och välj 'Move to Trash'

Ta bort WhatsApp från Internet Explorer (IE)

 1. Ta bort farliga add-ons
  Öppna Internet Explorer, klicka på Kugghjulsikonen (IE meny) i det övre högra hörnet i webbläsaren och välj Manage Add-ons. Klicka på menyikonen och välj 'Manage add-ons'
 2. Du kommer att se ett Manage Add-ons fönster. Leta här efter WhatsApp och andra misstänksamma insticksprogram. Avaktivera dessa genom att klicka Disable: Högerklicka på varje skadlig sak och välj 'Disable'
 3. Ändra din startsida om den ändrades av detta virus:
  Klicka på kugghjulsikonen (meny) i det övre högra hörnet av webbläsaren och välj Internet Options. Stanna i fliken General.
 4. Ta här bort skadliga URL-adresser och skriv in ett domännamn som du föredrar. Klicka Apply för att spara ändringar. Radera skadliga URL-adresser, skriv in ditt föredragna domännamn och klicka på 'Apply' för att spara ändringar
 5. Återställ Internet Explorer
  Klicka på kugghjulsikonen (meny) igen och välj Internet options. Gå till fliken Advanced.
 6. Välj här Reset.
 7. I det nya fönstret kollar du Delete personal settings och väljer Reset igen för att slutföra borttagning av WhatsApp. Gå till fliken 'Advanced' och klicka på knappen 'Reset'. Välj nu 'Delete personal settings' och klicka på knappen 'Reset' igen

Ta bort WhatsApp-virus från Microsoft Edge

Återställ Microsoft Edge-inställningar (Metod 1):

 1. Öppna Microsoft Edge och klicka på More (tre punkter i det översta högra hörnet av skärmen).
 2. Klicka på Settings för att öppna upp fler alternativ.
 3. Så fort Settings-fönstret visas, klicka på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå till Inställningar och välj 'Choose what to clear'
 4. Här väljer du allt som du vill ta bort och klickar på Clear. Välj 'Clear'-knappen
 5. Högerklicka nu på Start-knappen (Windows-loggan). Här ska du välja Task Manager Öppna startmenyn och välj 'Task Manager'
 6. När du är inne på Processes-fliken, söker du efter Microsoft Edge.
 7. Högerklicka på den och välj alternativet Go to details. Om du inte kan se alternativet Go to details, klickar du på More details och upprepar föregående steg. Högerklicka på 'Microsoft Edge' och välj 'Go to details' Välj 'More details' om alternativet 'Go to details' inte dyker upp
 8. När Details-fliken dyker upp, letar du upp varje post som har namnet Microsoft Edge i sig. Högerklicka på varje sådan post och välj End Task för att radera dessa. Leta upp Microsoft Edge-poster och välj 'End Task'

Att återställa Microsoft Edge-webbläsaren (Metod 2:

Om du inte lyckas med Metod 1, måste du använda en avancerad Edge-återställningsmetod.

 1. Obs: du måste säkerhetskopiera din data innan du använder denna metod.
 2. Hitta denna mapp på din dator: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Välj varje post som är sparad på denna och högerklicka med musen. Sedan alternativ Delete. Gå till Microsoft Edge-mappen på din dator, högerklicka på varje post och klicka på 'Delete'
 4. Klicka på Start-knappen (Windows-loggan) och skriv in window power på raden Search my stuff.
 5. Högerklicka på Windows PowerShell-posten och välj Run as administrator. Leta upp Windows PowerShell, högerklicka på det och välj 'Run as administrator'
 6. Så fort fönstret Administratör: Windows PowerShell dyker upp, klistra in detta meddelande efter PS C:\WINDOWS\system32> och tryck Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopiera och klistra in det begärda kommandot och tryck på 'Enter'

När du gjort dessa steg, bör WhatsApp vara borttagen från din Microsoft Edge-webbläsare.

Ta bort WhatsApp från Mozilla Firefox (FF)

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna Mozilla Firefox, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Add-ons Extensions. Klicka på menyikonen och välj 'Add-ons'
 2. Välj här WhatsApp och andra tvivelaktiga insticksprogram. Klicka Remove för att radera dessa. Välj 'Extensions' och leta efter skadliga saker. Klicka 'Remove' för att göra dig av med dem alla
 3. Återställ Mozilla Firefox
  Klicka på menyn för Firefox i det övre vänstra hörnet och klicka på frågetecknet. Välj här Troubleshooting Information. Klicka på menyikonen och sedan på '?'. Välj 'Troubleshooting Information'
 4. Du kommer nu att se meddelandet Reset Firefox to its default state med knappen Reset Firefox Klicka denna knapp flera gånger för att slutföra borttagningen av WhatsApp. Klicka på knappen 'Reset Firefox' ett par gånger

Ta bort WhatsApp från Google Chrome

 1. Radera skadliga insticksprogram
  Öppna Google Chrome, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Tools Extensions. Klicka på menyikonen. Välj 'Tools' och 'Extensions'
 2. Välj här WhatsApp och andra skadliga insticksprogram, och välj skräpikonen för att radera dessa. Leta efter skadliga saker och radera dem alla genom att klicka på Papperskorgen
 3. Klicka på menyikonen igen och välj Settings Manage Search engines under sektionen Search. När du är i 'Settings', välj 'Manage search engines...'
 4. När du är i Search Engines... så tar du bort skadliga söksidor. Du bör endast lämna Google eller ditt föredragna domännamn. Klicka 'X' för att ta bort skadliga URL-adresser
 5. Återställ Google Chrome
  Klicka på menyikonen i det övre högra hörnet i din Google Chrome och välj Settings.
 6. Skrolla ner till slutet av sidan och klicka på Reset browser settings. När du är i 'Settings', skrolla ner till knappen 'Reset browser settings' och klicka på den
 7. Klicka Reset för att bekräfta denna handling och slutföra borttagningen av WhatsApp. Klicka på knappen 'Reset' för att slutföra borttagningen

Ta bort WhatsApp från Safari

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menyn i det övre vänstra hörnet. När du gjort det, välj Preferences. Klicka på 'Safari' och välj 'Preferences'
 2. Välj här Extensions och leta efter WhatsApp och andra misstänkta objekt. Klicka på knappen Uninstall för att göra dig av med dem. Gå till 'Extensions' och avinstallera skadliga add-ons
 3. Återställ Safari
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menysektionen i det övre vänstra hörnet. Välj här Reset Safari.... Klicka på 'Safari' och välj 'Reset Safari...'
 4. Du kommer nu se ett detaljerat dialogfönster fyllt med återställningsalternativ. Alla dessa alternativ är vanligtivs ibockade, men du kan specificera vilka av dem du vill återställa. Klicka på knappen Reset för att färdigställande borttagningsprocessen för WhatsApp. Välj alla alternativ och klicka på knappen 'Reset'

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Geniet

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Ugnius Kiguolis
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-whatsapp-virus.html
Borttagning guider på andra språk

Din åsikt om WhatsApp virus