Allvarlighets skala:  
  (88/100)

WeChat-viruset. Hur tar man bort? (Avinstallera guide)

av Ugnius Kiguolis - - | Typ: Sabotageprogram

Nätbrottslingar är på jakt efter WeChat-användares pengar och personuppgifter 

WeChat-viruset

WeChat-viruset är en generisk term som används för att beskriva olika virusvarianter isom sprids via ett legitimt direktmeddelandeprogram. De kriminella försöker ofta att skicka skadliga länkar till potentiella offer via olika direktmeddelandeprogram för att lura in dem på infekterade webbsidor och nätfiskesidor i syfte att själa deras pengar och personuppgifter. 

WeChat by Tencent, Ltd. är ett av världens mest populära direktmeddelandeprogram. Det har mer än 889 miljoner aktiva användare varje månad (baserat på rapport från ChinaChannel report) och är dominerande i Kina. Programmet är även känt som Weixin och lanserades först 2011. 

Virus och bedrägerier som sprids via denna kommunikationsplattform kan inte kopplas till den officella utvecklaren av det. Precis som Facebook, Whatsapp, ViberGmail eller eBay, är WeChat/Weixin bara ett populärt kommunikationsverktyg som bedragare använder för att jaga efter potentiella offer, lura dem och hacka deras konton eller övertala dem att installera farliga virus.  

Det finns ett särskilt ”virus” som vi vill nämna. I januari 2016 publicerade Tencent en webbsida – “The Story of Me and WeChat” – som möjliggjorde för användare att se en överblick över sina aktiviteter på plattformen, statistik och liknande.  

Men snart började rykten spridas att webbsidan var infekterad och att användare som besökte den förlorade alla sina pengar på sitt Alipay-konto. Tencent har bekräftat att dessa meddelanden var del av ett bedrägeri och att webbsidan var helt säker att besöka. 

Detta meddelandeprogram angreps också i samband med ett allvarlig attack mot App Store i september 2015. Hackarna skapade en falsk kopia av Xcode, ett program som användes för att skapa iOS-appar. Denna kopia fick namnet XcodeGhost. Den möjliggjorde för hackare att använda utvecklade appar för att stjäla personlig information om användare och skicka denna till kriminellas servrar. En av de infekterade apparna var WeChat. Tencent har avlöjat att det endast var 6.2.5-versionen som angreps. 

App Store har tagit bort det falska programmet och säkerställt att programutvecklarna använder den rätta versionen av Xcode.

Tips på hur skyddar ditt konto:  

 • För att undvika bedragare och fortsätta att använda detta populära meddelandeprogram utan problem, ska du inte lägga till (”adda”) främlingar; 
 • Koppla ditt konto till en tillförlitlig e-postadress eller mobil så att du kan återställa ditt konto ifall du tappar bort din telefon eller om den blir stulen; 
 • Om någon frågar dig efter pengar via detta program, ska du inte lita på dem. Även om det är någon som du känner, ska du ringa dem och fråga om meddelandet kommer från dem; 
 • Ge aldrig ut personlig information via denna plattform, särskilt inte till främlingar; 
 • Håll ditt Weixin-lösenord privat; 
 • Klicka aldrig på länkar från främlingar, även om de utlovar stora rabatter i populära nätbutiker, gratisprover, kuponger eller gratistjänster. Du kan komma att luras in på skadliga och bedrägliga webbsidor. Om du använder WeChat på nätet, kan du till och med infektera din dator med ransomware eller trojaner! 

Spridning av WeChat-virusen

WeChat-programmen finns tillgängliga för Windows PC, Mac, iPhone och Android. Vi rekommenderar att du laddar ner detta program endast från dess officiella sida, www.wechat.com. Lita inte på någon annan sida och gå aldrig med på att ladda ner programmet från dessa, då de kan försöka att packa in andra program i installationen. 

Att ha ett legitimt program skyddar dig inte från bedragare som försöker att lura användare genom att skicka övertalande meddelanden till dem. Men om du följer ovanstående tips, ska det inte vara några problem. Använd säkra lösenord, ge aldrig ut dem till någon, ”adda” inte några främlingar och öppna aldrig suspekta länkar skickade från främlingar eller till och med från släktingar eller vänner. 

Ta bort WeChat-viruset

Om du misstänker att din dator eller mobil har infekterats, måste du ta bort WeChat-viruset omedelbart. Vi rekommenderar att du tar bort det med hjälp av ett antispion- eller anti-sabotageprogram såsom Reimage. Om du använder Mac, kan du använda programmet Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes

Nedanstående guide under artikeln är utarbetad för Windows-användare som har råkat infektera sina datorer med viruset via detta programs webbversion. I händelse av att din Android-enhet har angripits, rekommenderar vi att du ser över denna guide för borttagning av Android-viruset.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage is recommended to remove virus damage. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren Reimage.

Manuell WeChat Borttagningsguide för virus:

Ta bort WeChat med Safe Mode with Networking

Ta bort Weixin-viruset med ett tillförlitligt antisabotageprogram. Men starta först om systemet i ”Felsäkert läge med nätverk”.

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Safe Mode with Networking från listan Välj 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Networking i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Ta bort WeChat

  Logga in på ditt infekterade konto och starta webbläsaren. Ladda ner Reimage eller ett annat legitimt antispionprogram. Uppdatera det innan du kör en full systemskanning och tar bort skadliga filer som tillhör ditt gisslanprogram och slutför borttagningen av WeChat

Om ditt gisslanprogram blockerar Safe Mode with Networking så kan du prova en annan metod.

Ta bort WeChat med System Restore

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av WeChat. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med Reimage och se till att borttagningen av WeChat lyckas.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från WeChat och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner eller Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes

Om utvecklaren

Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Geniet

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Ugnius Kiguolis
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-wechat-virus.html

Borttagning guider på andra språk