Allvarlighets skala:  
  (80/100)

Webpass-annonser. Hur tar man bort? (Avinstallera guide)

av Ugnius Kiguolis - - | Typ: Sabotageprogram

Vad är Webpass?

Webpass är ett annonsprogram som aktivt har spridits runt på internet sedan 2013. Säkerhetsexperer varnar dock att det nyligen har uppdaterats och återigen aktivt sprids på internet via mjukvarupaket. Det verkar som att det vanligtvis distribueras via installationsprogrammen InstallRex, Amonetize och Vittalia. Du ska därför vara försiktiga med dem. Som tur är så gömmer sig inte viruset Webpass i systemet utan att avslöja sin närvaro. När det kommer in i systemet så kan det negativt påverka webbläsarnas prestanda och börja generera popup-annonser, banner-annonser, textlänkar fyllda med kommersiella erbjudanden och annat när du surfar. ‘Ads by Webpass’ är det enda tydliga tecknet på att detta lömska annonsprogram gömmer sig i din dator. Du bör dock hålla dig borta från detta ‘tecken’ eftersom det presenteras för dig med flit. I verkligheten så visas Webpass-annonser för att marknadsföra tredje parter, affilierade webbsidor, samla klick och så vidare. Om du inte är säker på att dessa erbjudanden är pålitliga eller att du inte kommer drabbas av virus om du besöker dessa webbsidor så är det bäst att ignorera dem. Om din sekretess är viktig för dig så bör du dessutom inte underskatta det faktum att viruset Webpass kan installera cookies i alla dina webbläsare och börja samla in personligt icke-identifierbar information om dig (såsom IP-adress, PC:ns plats, e-postadress, söktermer, klick, webbläsartyp och språk, etc.). Cyberbrottslingar kan dock enkelt utnyttja cookies som annonsprogram installerar och använda dem för att samla in känslig data. För att förhindra annonser, informationsläckage och omdirigeringar från Webpass så bör du eliminera detta annonsprogram utan att dröja. För detta kan du använda Reimage (Windows OS) eller Webroot SecureAnywhere AntiVirus (Mac OS X).

Hur kan Webpass kapa min dator?

Liknande andra annonsprogram och PUP:s så distribueras Webpass vanligtvis i ett paket med annan gratis mjukvara. Det kan komma med diverse nedladdningsassistenter, spel, mediaspelare, PDF-skapare, etc. Det är väldigt viktigt att installera gratis program väldigt försiktig eftersom sådana och liknande appar kan omnämnas på väldigt missvisande sätt. De kan omnämnas som ‘rekommenderade installationer’, ‘ytterligare komponenter’, ‘valbara nedladdningar’, etc. någonstans i botten av sidan eller i väldigt liten skrift. Detta är självklart inte schysst, men ‘bundling’ behandlas som en legitim distributionsmetod och användas utbrett. Därför ligger det i dina händer att skydda din dator. För att förhindra att installera mjukvarupaket istället för det enda program du är ute efter så bör du alltid se till att göra efterforskingar om det och se till att det inte är misstänkt. Du ska dessutom välja Avancerad eller Anpassad installation och följa hela processen steg för steg. Om du hittar alternativ som hävdar att du går med på att installera add-ons, insticksprogram eller att du accepterar att sätta XXX som din startsida/sökmotor, så ska du se till att avbocka sådana förslag och enbart efter det slutföra installationen.

Hur tar jag bort viruset Webpass?

Om du redan har lurats att installera viruset Webpass på din dator så rekommenderar vi starkt att du gör dig av med det med hjälp av denna guide:

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage is recommended to remove virus damage. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren Reimage.
Webpass-annonser ögonblicksbild
Webpass-annonser ögonblicksbild

Om utvecklaren

Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Geniet

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Ugnius Kiguolis
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-webpass-ads.html

Borttagning guider på andra språk