Ta bort viruset WebHelper (Borttagningsguide) - uppdaterad mar 2021

av Gabriel E. Hall - - | Typ: Sabotageprogram

WebHelper Borttagningsguide för virus

Vad är WebHelper-viruset?

WebHelper och utorentie.exe genererar störande annonser till användare

WebHelper-annonser

WebHelper-viruset är ett annonsbaserat program som opererar på din dator i smyg som en utorrentie.exe-process. Om du använder uTorrent för att ladda ner filer och program, kan du drabbas av Web Helper som genererar annonser. Sådan aktivitet är inte skadlig, men mycket irriterande. Därför är det många användare som försöker hitta sätt att ta bort WebHelper.

För att bli av med viruset för gott, räcker det dock inte med att bara radera de filer som är kopplade till WebHelper. Vanligtvis kommer filerna tillbaka då uTorrent återinstallerar dem.. Detta är ett tilläggsprogram för P2P-fildelarprogrammet som genererar olika annonser baserade på användarens surfaktiviteter och sökningar på nätet.

Det beskrivna annonsprogrammet kan också spela ljudannonser, vilket förvirrar användare då det är svårt att se vilket program eller vilken process det är som gör detta. Ljud från Web Helper kan identifieras genom att öppna Windows Audio Mixer. Att stänga av ljudet på WebHelper hjälper dessvärre bara tillfälligt.

WebHelper virus

Dessa ljudannonser är irriterande, men det värsta är att poppupp- och bannerannonserna innehåller länkar som kan leda till osäkra webbsidor. Dessutom använder utorrentie.exe-processen centralprocessorns resurser i smyg för att kommunicera med partnersidor och ladda deras annonser.

Det största problemet som denna aktivitet orsakar är att den regelbundet saktar ner datorn. Vi är säkra på att detta inte är något som du tycker om, så vi föreslår att du tar bort WebHelper nu.

Om du inte kan ta bort WebHelper med vanliga metoder för borttagning av annonsprogram, kan du ta bort det manuellt. Vi rekommenderar starkt att du använder våra instruktioner för att ta bort WebHelper.

Gör en fullständig systemskanning. Om du inte har ett säkerhetsprogram för att rensa din dator, kan du installera något av följande program: ReimageIntego eller Malwarebytes.

WebHelper-virusetWebHelper är ett program som spelar upp ljudannonser för uTorrent-användare. Det finns ett sätt att bli av med WebHelper för gott.

Spridning av annonsprogram

Även om WebHelper är en del av uTorrent, kan du installera liknande annonsbaserade program utan att själv veta om det, så vi vill ge dig en guide om hur du kan förhindra att detta händer:

 • När du installerar gratisprogram, ska du välja installationsläget ”Anpassat” (Eng: ”Custom”) eller ”Avancerat”. Då har du chansen att se alla tilläggsprogram som ingår i programpaketet och välja bort de som du inte vill ha.
 • Om du istället väljer installationsläget ”Standard” eller ”Grundläggande” (Eng: ”Default”), godkänner du att potentiellt oönskade program installeras.

Bli av med WebHelper-annonser för gott

Det finns ett sätt att bli av med WebHelper-viruset för gott. Kom ihåg att det inte är ett farligt program och det utgör inget hot mot din säkerhet, men Zondervirus.nl-gruppen påpekar att dess aktiviteter är mycket irriterande, minst sagt.

Du kan ta bort WebHelper med hjälp av instruktionerna nedan. Skanna också din dator regelbundet efter annonsprogram och webbläsarkapare med ett antisabotageprogram (se rekommenderade nedan).

Du kan bli av med virusskada med hjälp av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner och Malwarebytes är rekommenderade för att upptäcka potentiellt oönskad programvara och virus samt alla deras filer och registerposter som är relaterade till dem.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell WebHelper Borttagningsguide för virus

Ta bort WebHelper från system med Windows

Ta bort WebHelper (utorrentie.exe) genom att skapa en falsk kopia av dess programfil. Så här gör du: 

 1. Börja med att avsluta uTorrent-processen på din dator. Tryck bara på Ctrl + Alt + Del, leta upp processen och klicka på Avsluta aktivitetnd Task.
 2. Gå till C:\Users\[YOUR COMPUTER NAME]\AppData\Roaming\uTorrent\updates och öppna sedan mappen som är uppkallad efter den uTorrent-version som du använder. I denna mapp hittar du filen   utorrentie.exe. Gör inget med denna. 
 3. Gå tillbaka en mapp och högerklicka var som helst i denna. Välj Nytt > Textdokument och skriv valfritt namnn, t.ex. test.txt. Tryck var som helst i mappen för att spara namnet och öppna sedan textfilen som du precis skapade. Gå till Fil>Spara som.
 4. Välj nu plats för att spara den nya filen. Välj mappen som innehåller filen utorrentie.exe och spara filen under namnet utorrentie.exe. Du måste välja Alla filer i alternativet Spara som typ.
 5. Du kommer att tillfrågas om du vill ersätta den redan befintliga filen. Klicka på Ja.
 6. Du kan nu radera filen test.exe från mappen Uppdateringar. Gå till mappen som innehåller filen utorrentie.exe. Högerklicka på denna fil och välj Egenskaper.
 7. I fliken Allmänt, kryssa i rutan Skrivskydd. Klicka på Verkställ och OK.

TIPS: Vissa datorexperter föreslår att man avaktiverar automatiska uTorrent-uppdateringar för att lösa problemet, men vi menar att detta inte är säkert.

 1. Klicka Start Control Panel Programs and Features (om du är användare av Windows XP, klicka på Add/Remove Programs). Klicka 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (om du är användare av 'Windows XP', klicka på 'Add/Remove Programs').
 2. Om du är en användare av Windows 10 / Windows 8 så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När Quick Access Menu dyker upp, välj Control Panel och Uninstall a Program. Om du är en användare av 'Windows 10 / Windows 8' så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När 'Quick Access Menu' dyker upp, välj 'Control Panel' och 'Uninstall a Program'.
 3. Avinstallera WebHelper och relaterade program
  Leta här efter WebHelper eller andra nyligen installerade misstänksamma program.
 4. Avinstallera dem och klicka OK för att spara dessa ändringar. Högerklicka på alla misstänksamma saker och välj 'Uninstall'

Ta bort WebHelper från system med Mac OS X

 1. Om du använder OS X så klickar du på knappen Go i det övre högra hörnet och väljer Applications. Klicka på 'Go' och välj 'Applications'
 2. Vänta tills du ser mappen Applications och leta efter WebHelper eller andra misstänkta program i den. Högerklicka nu på alla sådana objekt och välj Move to Trash. Klicka på varje skadligt objekt och välj 'Move to Trash'

Ta bort WebHelper-virus från Microsoft Edge

Återställ Microsoft Edge-inställningar (Metod 1):

 1. Öppna Microsoft Edge och klicka på More (tre punkter i det översta högra hörnet av skärmen).
 2. Klicka på Settings för att öppna upp fler alternativ.
 3. Så fort Settings-fönstret visas, klicka på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå till Inställningar och välj 'Choose what to clear'
 4. Här väljer du allt som du vill ta bort och klickar på Clear. Välj 'Clear'-knappen
 5. Högerklicka nu på Start-knappen (Windows-loggan). Här ska du välja Task Manager Öppna startmenyn och välj 'Task Manager'
 6. När du är inne på Processes-fliken, söker du efter Microsoft Edge.
 7. Högerklicka på den och välj alternativet Go to details. Om du inte kan se alternativet Go to details, klickar du på More details och upprepar föregående steg. Högerklicka på 'Microsoft Edge' och välj 'Go to details' Välj 'More details' om alternativet 'Go to details' inte dyker upp
 8. När Details-fliken dyker upp, letar du upp varje post som har namnet Microsoft Edge i sig. Högerklicka på varje sådan post och välj End Task för att radera dessa. Leta upp Microsoft Edge-poster och välj 'End Task'

Att återställa Microsoft Edge-webbläsaren (Metod 2:

Om du inte lyckas med Metod 1, måste du använda en avancerad Edge-återställningsmetod.

 1. Obs: du måste säkerhetskopiera din data innan du använder denna metod.
 2. Hitta denna mapp på din dator: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Välj varje post som är sparad på denna och högerklicka med musen. Sedan alternativ Delete. Gå till Microsoft Edge-mappen på din dator, högerklicka på varje post och klicka på 'Delete'
 4. Klicka på Start-knappen (Windows-loggan) och skriv in window power på raden Search my stuff.
 5. Högerklicka på Windows PowerShell-posten och välj Run as administrator. Leta upp Windows PowerShell, högerklicka på det och välj 'Run as administrator'
 6. Så fort fönstret Administratör: Windows PowerShell dyker upp, klistra in detta meddelande efter PS C:\WINDOWS\system32> och tryck Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopiera och klistra in det begärda kommandot och tryck på 'Enter'

När du gjort dessa steg, bör WebHelper vara borttagen från din Microsoft Edge-webbläsare.

Ta bort WebHelper från Mozilla Firefox (FF)

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna Mozilla Firefox, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Add-ons Extensions. Klicka på menyikonen och välj 'Add-ons'
 2. Välj här WebHelper och andra tvivelaktiga insticksprogram. Klicka Remove för att radera dessa. Välj 'Extensions' och leta efter skadliga saker. Klicka 'Remove' för att göra dig av med dem alla
 3. Återställ Mozilla Firefox
  Klicka på menyn för Firefox i det övre vänstra hörnet och klicka på frågetecknet. Välj här Troubleshooting Information. Klicka på menyikonen och sedan på '?'. Välj 'Troubleshooting Information'
 4. Du kommer nu att se meddelandet Reset Firefox to its default state med knappen Reset Firefox Klicka denna knapp flera gånger för att slutföra borttagningen av WebHelper. Klicka på knappen 'Reset Firefox' ett par gånger

Ta bort WebHelper från Google Chrome

 1. Radera skadliga insticksprogram
  Öppna Google Chrome, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Tools Extensions. Klicka på menyikonen. Välj 'Tools' och 'Extensions'
 2. Välj här WebHelper och andra skadliga insticksprogram, och välj skräpikonen för att radera dessa. Leta efter skadliga saker och radera dem alla genom att klicka på Papperskorgen
 3. Klicka på menyikonen igen och välj Settings Manage Search engines under sektionen Search. När du är i 'Settings', välj 'Manage search engines...'
 4. När du är i Search Engines... så tar du bort skadliga söksidor. Du bör endast lämna Google eller ditt föredragna domännamn. Klicka 'X' för att ta bort skadliga URL-adresser
 5. Återställ Google Chrome
  Klicka på menyikonen i det övre högra hörnet i din Google Chrome och välj Settings.
 6. Skrolla ner till slutet av sidan och klicka på Reset browser settings. När du är i 'Settings', skrolla ner till knappen 'Reset browser settings' och klicka på den
 7. Klicka Reset för att bekräfta denna handling och slutföra borttagningen av WebHelper. Klicka på knappen 'Reset' för att slutföra borttagningen

Ta bort WebHelper från Safari

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menyn i det övre vänstra hörnet. När du gjort det, välj Preferences. Klicka på 'Safari' och välj 'Preferences'
 2. Välj här Extensions och leta efter WebHelper och andra misstänkta objekt. Klicka på knappen Uninstall för att göra dig av med dem. Gå till 'Extensions' och avinstallera skadliga add-ons
 3. Återställ Safari
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menysektionen i det övre vänstra hörnet. Välj här Reset Safari.... Klicka på 'Safari' och välj 'Reset Safari...'
 4. Du kommer nu se ett detaljerat dialogfönster fyllt med återställningsalternativ. Alla dessa alternativ är vanligtivs ibockade, men du kan specificera vilka av dem du vill återställa. Klicka på knappen Reset för att färdigställande borttagningsprocessen för WebHelper. Välj alla alternativ och klicka på knappen 'Reset'

Efter att ha avinstallerat detta potentiellt oönskade program (PUP) och fixat alla dina webbläsare så rekommenderar vi att du skannar ditt PC-system med ett välrenommerat antispionprogram. Detta kommer hjälpa dig att bli av med WebHelper registerspår och även att identifiera relaterade parasiter och möjliga skadeprogramsinfektioner på din dator. För detta kan du använda vår högt betygsatta skadeprogramsborttagare: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Rekommenderat För Dig

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Passionerad virusforskare

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Gabriel E. Hall
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk