Allvarlighets skala:  
  (10/100)

Ta bort WebDiscover Browser (Borttagningsguide) - uppdaterad feb 2021

av Gabriel E. Hall - - | Typ: Adware

WebDiscover-viruset fortsätter att spridas som en användbar webbläsare

WebDiscover Browser

Viruset WebDiscover Browser är utvecklat av det Kanada-baserade företaget Webdiscover Media. Det utgör inget stort näthot, men det betraktas som ett potentiellt oönskat program (PUP) eftersom det har infekterat Windows 10 och andra operativsystem utan användarnas godkänannde. Den senaste versionen heter WebDiscover Browser 2.

När det har tagit sig in i systemet utan tillåtelse, påbörjar det sina aggressiva annonskampnajer vilka syftar till att omdirigera användare till tredjepartssidor. Med tanke på en omfattande mängd ”Ads by WebDiscover” (”Annonser från…”), ”Powered by WebDiscover” (”Genererade av…”) eller ”WebDiscover Ads” samt omdirigeringar till Safestsearches.com, klassificeras programmet som ett annonsprogram.

Utvecklarna av detta PUP har försökt att introducera detta program som en alternativ webbläsare som kan förbättra användarnas surfupplevelse genom att erbjuda användbara tjänster. Dessa funktioner inkluderar snabba länkar till sociela medier och nyhetssidor liksom ett integrerat sökfält högst upp på skrivbordet för bekväm åtkomst.

I själva verket kan detta verktygsfält komma att bli irriterande då det lägger sig framför alla program och hindrar dig från att använda dem ordentligt. Detta är tyvärr inte den enda nackdelen med denna alternativa webbläsare. Det största problemet är dess ständiga omdirigeringar och poppupp-annonser.

Dessa annonser syftar normalt till att dra åt sig användarens uppmärksamhet. Du kan komma att se hyperlänkar för vissa specifika nyckelord samt erbjudas rabatter på de webbsidor som du besöker etc. Dessa annonser kan bli mycket påträngande och det är kanske därför som många användare börjar att leta efter sätt att bli av med WebDiscover bara dagar efter att det har installerats.

Bildexempel på WebDiscover BrowserWebDiscover Browser infekterar datorer och ställer automatiskt in sig själv som standardwebbläsare. Det lägger till ett sökfält överst på skrivbordet och lägger in genvägar i det nedre verktygsfältet.

Fakta om annonsprogram

Om man ser på WebDiscovers design, är det nästan identiskt med Google Chrome. Detta är ingen tillfällighet då denna webbläsare är baserad på Google Chromiums öppna källkod för anpassade inställningar. Det finns dock några skillnader.

Först och främst, när du försöker att använda din webbläsare, utlöser den omdirigeringar till suspekta sökmotorer såsom safestsearches.com och du kommer att kunna se det ovannämnda sökfältet överst på ditt skrivbord. Om du försöker att söka efter något där, kommer du till slut att hamna på sökmotorn Bing. Du bör vara mycket försiktig med WebDiscovers omdirigeringar.

Utöver detta, kommer du även att se annonser som poppar upp lite överallt och som ibland till och med täcker webbsidans innehåll. Dessa annonser är inte bara irriterande, utan saktar även ner systemets prestanda. De kan även orsaka vidare kontaminering av din dator eftersom de vanligtvis marknadsför opålitliga tredjepartssidor, program, verktygsfält och andra produkter.

Istället för att erbjuda dig riktig och användbar information, genererar WebDiscover bara intäkter åt sina utvecklare och detta med hjälp av denna aggressiva annonsering. Virusutvecklare går ofta till och med så långt att de samlar in information om användare och deras surfvanor. Risken är stor att detta program ochså har en integrerad teknologi för spårning .

Den andra versionen av denna ökända sökmotor, WebDiscover 2, är baserad på Chromiums mall och kan dessvärre installeras på datorn utan användarens tillåtelse. Denna annonsbaserade webbläsare går under namnet WebDiscover Media och gör sig själv till standardwebbläsare genom att modifiera datorns inställningar.

Ett problem med denna webbläsare är att antivirusprogram har svårt att upptäcka det och på så sätt ta bort det, så det kan komma att fortsätta att förstöra din surfupplevelse genom otaliga annonser och sponsrade länkar.

Om du märker av annonser och banners på dina besökta sidor, slumpmässig text och hyperlänkar på webbsidor och om du fortsätter att få rekommendationer om att uppdatera eller ladda ner suspekta program, kan det vara tecken på att du har infekterats med detta virus.

Så om du vill surfa säkert och ostört, rekommenderar vi att du tar bort WebDiscover från din dator. Du behöver bara skanna ditt system med ett ansett antisabotageprogram, såsom ReimageIntego, så kommer detta att lösa problemet åt dig.

WebDiscover Browser

Hur blev jag kapad av detta program?

Kapningen äger rum med hjälp av olika metoder. Den vanligaste kallas dock för ”bundling”, vilket innebär att användaren laddar ner ett gratisprogram som även innehåller PUP såsom WebDiscover.

När användare laddar ner gratis program hoppar de ofta över steg i installationsguiden och detta ska du inte göra. Istället ska du välja något av installationslägena ”Avancerat” eller ”Anpassat” (Eng: ”Custom”), för på så sätt kan du se vilka PUP som ligger dolda i programpaketet och därmed avmarkera dessa.

En annan viktig sak att komma ihåg är att du bör undvika att använda nedladdningshanterare och installationerare, eftersom dessa är kända för att distribuera ”bundlade” program till användare som vill installera PDF-konverterare eller andra gratis program. Om möjligt ska du därför alltid ladda ner program från officiella webbsidor.

Bildexempel på programmet WebDiscover Browser

Hur tar man bort WebDiscover?

Som vi redan nämnt, bör WebDiscover avinstalleras med hjälp av ett ansett och tillförlitligt antispionprogram då ett sådant kan skanna ditt system och se om det är infekterat.

Men då viruset är bra på att gömma sig själv, kan det bli nödvändigt att ta bort det manuellt. Tänk dock på att detta kräver mer tid och tekniska färdigheter. Nedan hittar du detaljerade instruktioner för detta.

Du kan bli av med virusskada med hjälp av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner och Malwarebytes är rekommenderade för att upptäcka potentiellt oönskad programvara och virus samt alla deras filer och registerposter som är relaterade till dem.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell WebDiscover Browser Borttagningsguide:

Ta bort WebDiscover Browser från system med Windows

Tänk på att WebDiscover kan försöka att hindra dig från att ta bort det genom att gömma sig. Därför är det viktigt att du vet var du ska leta. Mest troligt är att du kommer att hitta virusets filer i följande filkataloger: 

C:\Program Files\WebDiscoverBrowser\ 
C:\Documents and Settings\Application DataChromium\.

Om du är infekterad, måste du avinstallera samtliga objekt som är kopplade till WebDiscover Media.

 1. Klicka Start Control Panel Programs and Features (om du är användare av Windows XP, klicka på Add/Remove Programs). Klicka 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (om du är användare av 'Windows XP', klicka på 'Add/Remove Programs').
 2. Om du är en användare av Windows 10 / Windows 8 så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När Quick Access Menu dyker upp, välj Control Panel och Uninstall a Program. Om du är en användare av 'Windows 10 / Windows 8' så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När 'Quick Access Menu' dyker upp, välj 'Control Panel' och 'Uninstall a Program'.
 3. Avinstallera WebDiscover Browser och relaterade program
  Leta här efter WebDiscover Browser eller andra nyligen installerade misstänksamma program.
 4. Avinstallera dem och klicka OK för att spara dessa ändringar. Högerklicka på alla misstänksamma saker och välj 'Uninstall'

Ta bort WebDiscover Browser från system med Mac OS X

Om detta annonsprogram har infekterat Mac OS X, ta det lugnt och följ instruktionerna nedan.

 1. Om du använder OS X så klickar du på knappen Go i det övre högra hörnet och väljer Applications. Klicka på 'Go' och välj 'Applications'
 2. Vänta tills du ser mappen Applications och leta efter WebDiscover Browser eller andra misstänkta program i den. Högerklicka nu på alla sådana objekt och välj Move to Trash. Klicka på varje skadligt objekt och välj 'Move to Trash'

Ta bort WebDiscover Browser från Internet Explorer (IE)

För att reparera IE, se till att du tar bort alla suspekta verktygsfält, tilläggsprogram och annan data som är kopplad till detta PUP. Du bör också radera alla ytterligare komponenter och återställa din webbläsare för att bli av med viruset och återfå kontrollen över din dator.

 1. Ta bort farliga add-ons
  Öppna Internet Explorer, klicka på Kugghjulsikonen (IE meny) i det övre högra hörnet i webbläsaren och välj Manage Add-ons. Klicka på menyikonen och välj 'Manage add-ons'
 2. Du kommer att se ett Manage Add-ons fönster. Leta här efter WebDiscover Browser och andra misstänksamma insticksprogram. Avaktivera dessa genom att klicka Disable: Högerklicka på varje skadlig sak och välj 'Disable'
 3. Ändra din startsida om den ändrades av detta virus:
  Klicka på kugghjulsikonen (meny) i det övre högra hörnet av webbläsaren och välj Internet Options. Stanna i fliken General.
 4. Ta här bort skadliga URL-adresser och skriv in ett domännamn som du föredrar. Klicka Apply för att spara ändringar. Radera skadliga URL-adresser, skriv in ditt föredragna domännamn och klicka på 'Apply' för att spara ändringar
 5. Återställ Internet Explorer
  Klicka på kugghjulsikonen (meny) igen och välj Internet options. Gå till fliken Advanced.
 6. Välj här Reset.
 7. I det nya fönstret kollar du Delete personal settings och väljer Reset igen för att slutföra borttagning av WebDiscover Browser. Gå till fliken 'Advanced' och klicka på knappen 'Reset'. Välj nu 'Delete personal settings' och klicka på knappen 'Reset' igen

Ta bort WebDiscover Browser från Microsoft Edge

I händelse av att du måste avinstallera detta virus från Microsoft Edge browser, ska du gå igenom listan över webbläsartillägg och tilläggsprogram och ta bort suspekta komponenter som du inte kan komma ihåg att du har installerat eller som du tror är kopplade till viruset.

Återställ Microsoft Edge-inställningar (Metod 1):

 1. Öppna Microsoft Edge och klicka på More (tre punkter i det översta högra hörnet av skärmen).
 2. Klicka på Settings för att öppna upp fler alternativ.
 3. Så fort Settings-fönstret visas, klicka på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå till Inställningar och välj 'Choose what to clear'
 4. Här väljer du allt som du vill ta bort och klickar på Clear. Välj 'Clear'-knappen
 5. Högerklicka nu på Start-knappen (Windows-loggan). Här ska du välja Task Manager Öppna startmenyn och välj 'Task Manager'
 6. När du är inne på Processes-fliken, söker du efter Microsoft Edge.
 7. Högerklicka på den och välj alternativet Go to details. Om du inte kan se alternativet Go to details, klickar du på More details och upprepar föregående steg. Högerklicka på 'Microsoft Edge' och välj 'Go to details' Välj 'More details' om alternativet 'Go to details' inte dyker upp
 8. När Details-fliken dyker upp, letar du upp varje post som har namnet Microsoft Edge i sig. Högerklicka på varje sådan post och välj End Task för att radera dessa. Leta upp Microsoft Edge-poster och välj 'End Task'

Att återställa Microsoft Edge-webbläsaren (Metod 2:

Om du inte lyckas med Metod 1, måste du använda en avancerad Edge-återställningsmetod.

 1. Obs: du måste säkerhetskopiera din data innan du använder denna metod.
 2. Hitta denna mapp på din dator: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Välj varje post som är sparad på denna och högerklicka med musen. Sedan alternativ Delete. Gå till Microsoft Edge-mappen på din dator, högerklicka på varje post och klicka på 'Delete'
 4. Klicka på Start-knappen (Windows-loggan) och skriv in window power på raden Search my stuff.
 5. Högerklicka på Windows PowerShell-posten och välj Run as administrator. Leta upp Windows PowerShell, högerklicka på det och välj 'Run as administrator'
 6. Så fort fönstret Administratör: Windows PowerShell dyker upp, klistra in detta meddelande efter PS C:\WINDOWS\system32> och tryck Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopiera och klistra in det begärda kommandot och tryck på 'Enter'

När du gjort dessa steg, bör WebDiscover Browser vara borttagen från din Microsoft Edge-webbläsare.

Ta bort WebDiscover Browser från Mozilla Firefox (FF)

För att ta bort WebDiscover och WebDiscover Browser 2 från Firefox, leta efter suspekta och okända tilläggsprogram och webbläsartillägg som kan ha lagts till i din webbläsare och ta bort dessa.

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna Mozilla Firefox, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Add-ons Extensions. Klicka på menyikonen och välj 'Add-ons'
 2. Välj här WebDiscover Browser och andra tvivelaktiga insticksprogram. Klicka Remove för att radera dessa. Välj 'Extensions' och leta efter skadliga saker. Klicka 'Remove' för att göra dig av med dem alla
 3. Återställ Mozilla Firefox
  Klicka på menyn för Firefox i det övre vänstra hörnet och klicka på frågetecknet. Välj här Troubleshooting Information. Klicka på menyikonen och sedan på '?'. Välj 'Troubleshooting Information'
 4. Du kommer nu att se meddelandet Reset Firefox to its default state med knappen Reset Firefox Klicka denna knapp flera gånger för att slutföra borttagningen av WebDiscover Browser. Klicka på knappen 'Reset Firefox' ett par gånger

Ta bort WebDiscover Browser från Google Chrome

Om du vill reparera Chrome, måste du hitta de tilläggsprogram som är kopplade till WebDiscover eller WebDiscover Browser 2. Du bör också kontrollera dina övriga webbläsare och ta bort program som har installerats i smyg.

 1. Radera skadliga insticksprogram
  Öppna Google Chrome, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Tools Extensions. Klicka på menyikonen. Välj 'Tools' och 'Extensions'
 2. Välj här WebDiscover Browser och andra skadliga insticksprogram, och välj skräpikonen för att radera dessa. Leta efter skadliga saker och radera dem alla genom att klicka på Papperskorgen
 3. Klicka på menyikonen igen och välj Settings Manage Search engines under sektionen Search. När du är i 'Settings', välj 'Manage search engines...'
 4. När du är i Search Engines... så tar du bort skadliga söksidor. Du bör endast lämna Google eller ditt föredragna domännamn. Klicka 'X' för att ta bort skadliga URL-adresser
 5. Återställ Google Chrome
  Klicka på menyikonen i det övre högra hörnet i din Google Chrome och välj Settings.
 6. Skrolla ner till slutet av sidan och klicka på Reset browser settings. När du är i 'Settings', skrolla ner till knappen 'Reset browser settings' och klicka på den
 7. Klicka Reset för att bekräfta denna handling och slutföra borttagningen av WebDiscover Browser. Klicka på knappen 'Reset' för att slutföra borttagningen

Ta bort WebDiscover Browser från Safari

Om du har problem med Safari på grund av detta virus, se nedanstående instruktioner:

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menyn i det övre vänstra hörnet. När du gjort det, välj Preferences. Klicka på 'Safari' och välj 'Preferences'
 2. Välj här Extensions och leta efter WebDiscover Browser och andra misstänkta objekt. Klicka på knappen Uninstall för att göra dig av med dem. Gå till 'Extensions' och avinstallera skadliga add-ons
 3. Återställ Safari
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menysektionen i det övre vänstra hörnet. Välj här Reset Safari.... Klicka på 'Safari' och välj 'Reset Safari...'
 4. Du kommer nu se ett detaljerat dialogfönster fyllt med återställningsalternativ. Alla dessa alternativ är vanligtivs ibockade, men du kan specificera vilka av dem du vill återställa. Klicka på knappen Reset för att färdigställande borttagningsprocessen för WebDiscover Browser. Välj alla alternativ och klicka på knappen 'Reset'

Efter att ha avinstallerat detta potentiellt oönskade program (PUP) och fixat alla dina webbläsare så rekommenderar vi att du skannar ditt PC-system med ett välrenommerat antispionprogram. Detta kommer hjälpa dig att bli av med WebDiscover Browser registerspår och även att identifiera relaterade parasiter och möjliga skadeprogramsinfektioner på din dator. För detta kan du använda vår högt betygsatta skadeprogramsborttagare: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Passionerad virusforskare

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Gabriel E. Hall
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk