Ta bort viruset Web-start.org (2021 uppdatering)

av Julie Splinters - - | Typ: Webbläsarkapare

Ska man använda sökmotorn Web-start.org?

Till att börja med, gömmer sig Web-start.org-viruset och det enda tecknet på att det kan ligga i datorsystemet är en ny hemsida som dyker upp som startsida varje gng som offret öppnar webbläsaren. Denna sökmotor är i själva verket inget annat än en webbläsarkapare. Detta betyder att den tar över användarens dator och ändrar webbläsarinställningarna utan användarens godkännande. Vidare, orsakar viruset störande annonser och omdirigeringar till andra webbsidor. Därför ska du ta bort Web-start.org-viruset omedelbart. Det kan också spionera på dina surfvanor och samla in en stor mängd personlig information som senare kan användas i olika syften. Om du bryr dig om nätsäkerhet, ska du se till att göra en borttagning av Web-start.org.

Denna webbläsarkapare är ett nytt program inom Plus-nätverket. Nyligen analyserade vi ett annat relaterat program – loadstart.com. Dessa potentiellt oönskade program (PUP) använder alla liknande webbadresser och identiska hemsidor. Denna webbläsare erbjuder också snabb åtkomst till Twitter, Facebook och Gmail, liksom till webbsidorna Amazon och Ebay. Vidare, kan du också skanna din enhet eller installera ett tilläggsprogram för Skype direkt på startsidan. Tänk på att sådana tjänster kan ha en negativ påverkan på inte bara din dator, utan också på flera systemprogram. Även om detta PUP marknadsför skanningsverktyget ReimageIntego, ska du hålla dig borta från att använda detta via webbläsarkaparens webbsida. PUPs erbjuder ofta skanningsverktyg, men deras tillförlitlighet kan ifrågasättas. Även om de föreslagna programmen är välkända, kan de marknadsförda versionerna vara utfärade av okända utgivare, vilket ökar risken för korrupta program. Detta sammantaget, ska du fokusera på att göra dig av med detta PUP och inte använda dess tjänster igen.

The picture displaying Web-start.org

Vidare, samlar WebStart in information om dina surfaktiviteter, d.v.s. den lagrar information om dina besöka sidor och surffrekvens, IP-adresser och geografisk position. Men till skillnad från andra hackare, samlar utvecklarna av detta PUP in din personliga information. Därmed kan din Inkorg komma att fyllas med olika personliga erbjudanden och dina personliga uppgifter kan missbrukas i marknadsföringssyften. Få användare uppskattar sådana integritetsintrång. Vidare orsakar virusets omdirigeringar stor irritation. När du letar efter en viss webbsida, kan du plötsligt ledas in på en shoppingsida. Dessa omdirigeringar är ingenting som legitima sökverktyg sysslar med.

Spridningsmetoder

Vanligtvis tar sig denna kapare in i datorn i smyg. Den tar tillfället i akt att infektera datorn när användaren skyndar igenom installationen av ett program. PUPs ligger ofta inpackade i gratisprogram och det är vanligt att man inte lägger någon större uppmärksamhet på installationsprocessen. Därmed kan man missa de tilläggsprogram som eventuellt döljer webbläsarkaparen. För att förhindra detta PUP, ska du följa dessa råd. Först och främst ska du välja installationsläget ”Anpassat” (eng: Anpassat”) eller ”Avancerat”. På så sätt kan du få en överblick över valfria tilläggsprogram som medföljer nedladdningen. Avmarkera de som du finner onödiga och fortsätt med installationen av det önskade programmet. Tänk på att om du väljer installationsläget ”Grundläggande” (eng: ”Default”) eller ”Standard”, ger du automatiskt tillstånd till installation av tilläggsprogram. Välj alltså inte dessa installationslägen!

Guide för borttagning av Web-start.org

Det finns två metoder för att ta bort denna webbläsarkapare. Om du vill spara tid, är en automatisk borttagning ett lämpligt val. Innan du skannar enheten med ett antispionprogram, se till att det är uppdaterat. Annars kan det inte identifiera alla filer som är relaterade till webbläsarkaparen. Du kan också ta bort Web-start.org-viruset genom att använda guiden för manuell borttagning. Slutligen, kan du också bidra till din datorsäkerhet genom att vara försiktig med vilka program som du laddar ner.

Du kan bli av med virusskada med hjälp av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner och Malwarebytes är rekommenderade för att upptäcka potentiellt oönskad programvara och virus samt alla deras filer och registerposter som är relaterade till dem.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell Web-start.org Borttagningsguide för virus:

Ta bort Web-start.org från system med Windows

Denna webbläarkapare angriper främst Windows system. Vårt forskningslag har upptäckt att denna webbläsarkapare, till skillnad från andra, inte bara installerar program och lägger till suspekta tilläggsprogram i användarens webbläsare, utan också modifierar webbläsarens genvägar så att Web-start.org laddas som startsida. För att göra en fullständig borttagning av viruset, ska du göra följande: 

 • Först och främst, ska du göra samma sak med genvägen för samtliga av dina webbläsare. Vi kommer att använda Google Chrome browser som exempel.
 • Om du har genvägar till Internet Explorer, Chrome, Firefox eller andra webbläsare på ditt skrivbord, gå dit. Högerklicka på Chromes genväg och välj Egenskaper.
 • Gå sedan till fliken Genväg. Leta där reda på fältet Mål.
 • Radera allt som står skrivet efter …application\chrome.exe”. Du bör se en lång webbadress som börjar med Web-start.org/….
 • Klicka på Verkställ och OK.
 • Följ nedanstående instruktioner och ta sedan bort alla suspekta program och tilläggsprogram från dina webbläsare.

  1. Klicka Start Control Panel Programs and Features (om du är användare av Windows XP, klicka på Add/Remove Programs). Klicka 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (om du är användare av 'Windows XP', klicka på 'Add/Remove Programs').
  2. Om du är en användare av Windows 10 / Windows 8 så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När Quick Access Menu dyker upp, välj Control Panel och Uninstall a Program. Om du är en användare av 'Windows 10 / Windows 8' så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När 'Quick Access Menu' dyker upp, välj 'Control Panel' och 'Uninstall a Program'.
  3. Avinstallera Web-start.org och relaterade program
   Leta här efter Web-start.org eller andra nyligen installerade misstänksamma program.
  4. Avinstallera dem och klicka OK för att spara dessa ändringar. Högerklicka på alla misstänksamma saker och välj 'Uninstall'

  Ta bort Web-start.org från Internet Explorer (IE)

  1. Ta bort farliga add-ons
   Öppna Internet Explorer, klicka på Kugghjulsikonen (IE meny) i det övre högra hörnet i webbläsaren och välj Manage Add-ons. Klicka på menyikonen och välj 'Manage add-ons'
  2. Du kommer att se ett Manage Add-ons fönster. Leta här efter Web-start.org och andra misstänksamma insticksprogram. Avaktivera dessa genom att klicka Disable: Högerklicka på varje skadlig sak och välj 'Disable'
  3. Ändra din startsida om den ändrades av detta virus:
   Klicka på kugghjulsikonen (meny) i det övre högra hörnet av webbläsaren och välj Internet Options. Stanna i fliken General.
  4. Ta här bort skadliga URL-adresser och skriv in ett domännamn som du föredrar. Klicka Apply för att spara ändringar. Radera skadliga URL-adresser, skriv in ditt föredragna domännamn och klicka på 'Apply' för att spara ändringar
  5. Återställ Internet Explorer
   Klicka på kugghjulsikonen (meny) igen och välj Internet options. Gå till fliken Advanced.
  6. Välj här Reset.
  7. I det nya fönstret kollar du Delete personal settings och väljer Reset igen för att slutföra borttagning av Web-start.org. Gå till fliken 'Advanced' och klicka på knappen 'Reset'. Välj nu 'Delete personal settings' och klicka på knappen 'Reset' igen

  Ta bort Web-start.org-virus från Microsoft Edge

  Återställ Microsoft Edge-inställningar (Metod 1):

  1. Öppna Microsoft Edge och klicka på More (tre punkter i det översta högra hörnet av skärmen).
  2. Klicka på Settings för att öppna upp fler alternativ.
  3. Så fort Settings-fönstret visas, klicka på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå till Inställningar och välj 'Choose what to clear'
  4. Här väljer du allt som du vill ta bort och klickar på Clear. Välj 'Clear'-knappen
  5. Högerklicka nu på Start-knappen (Windows-loggan). Här ska du välja Task Manager Öppna startmenyn och välj 'Task Manager'
  6. När du är inne på Processes-fliken, söker du efter Microsoft Edge.
  7. Högerklicka på den och välj alternativet Go to details. Om du inte kan se alternativet Go to details, klickar du på More details och upprepar föregående steg. Högerklicka på 'Microsoft Edge' och välj 'Go to details' Välj 'More details' om alternativet 'Go to details' inte dyker upp
  8. När Details-fliken dyker upp, letar du upp varje post som har namnet Microsoft Edge i sig. Högerklicka på varje sådan post och välj End Task för att radera dessa. Leta upp Microsoft Edge-poster och välj 'End Task'

  Att återställa Microsoft Edge-webbläsaren (Metod 2:

  Om du inte lyckas med Metod 1, måste du använda en avancerad Edge-återställningsmetod.

  1. Obs: du måste säkerhetskopiera din data innan du använder denna metod.
  2. Hitta denna mapp på din dator: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
  3. Välj varje post som är sparad på denna och högerklicka med musen. Sedan alternativ Delete. Gå till Microsoft Edge-mappen på din dator, högerklicka på varje post och klicka på 'Delete'
  4. Klicka på Start-knappen (Windows-loggan) och skriv in window power på raden Search my stuff.
  5. Högerklicka på Windows PowerShell-posten och välj Run as administrator. Leta upp Windows PowerShell, högerklicka på det och välj 'Run as administrator'
  6. Så fort fönstret Administratör: Windows PowerShell dyker upp, klistra in detta meddelande efter PS C:\WINDOWS\system32> och tryck Enter:
   Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
   Kopiera och klistra in det begärda kommandot och tryck på 'Enter'

  När du gjort dessa steg, bör Web-start.org vara borttagen från din Microsoft Edge-webbläsare.

  Ta bort Web-start.org från Mozilla Firefox (FF)

  1. Ta bort skadliga tillägg
   Öppna Mozilla Firefox, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Add-ons Extensions. Klicka på menyikonen och välj 'Add-ons'
  2. Välj här Web-start.org och andra tvivelaktiga insticksprogram. Klicka Remove för att radera dessa. Välj 'Extensions' och leta efter skadliga saker. Klicka 'Remove' för att göra dig av med dem alla
  3. Återställ Mozilla Firefox
   Klicka på menyn för Firefox i det övre vänstra hörnet och klicka på frågetecknet. Välj här Troubleshooting Information. Klicka på menyikonen och sedan på '?'. Välj 'Troubleshooting Information'
  4. Du kommer nu att se meddelandet Reset Firefox to its default state med knappen Reset Firefox Klicka denna knapp flera gånger för att slutföra borttagningen av Web-start.org. Klicka på knappen 'Reset Firefox' ett par gånger

  Ta bort Web-start.org från Google Chrome

  1. Radera skadliga insticksprogram
   Öppna Google Chrome, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Tools Extensions. Klicka på menyikonen. Välj 'Tools' och 'Extensions'
  2. Välj här Web-start.org och andra skadliga insticksprogram, och välj skräpikonen för att radera dessa. Leta efter skadliga saker och radera dem alla genom att klicka på Papperskorgen
  3. Klicka på menyikonen igen och välj Settings Manage Search engines under sektionen Search. När du är i 'Settings', välj 'Manage search engines...'
  4. När du är i Search Engines... så tar du bort skadliga söksidor. Du bör endast lämna Google eller ditt föredragna domännamn. Klicka 'X' för att ta bort skadliga URL-adresser
  5. Återställ Google Chrome
   Klicka på menyikonen i det övre högra hörnet i din Google Chrome och välj Settings.
  6. Skrolla ner till slutet av sidan och klicka på Reset browser settings. När du är i 'Settings', skrolla ner till knappen 'Reset browser settings' och klicka på den
  7. Klicka Reset för att bekräfta denna handling och slutföra borttagningen av Web-start.org. Klicka på knappen 'Reset' för att slutföra borttagningen

  Ta bort Web-start.org från Safari

  1. Ta bort skadliga tillägg
   Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menyn i det övre vänstra hörnet. När du gjort det, välj Preferences. Klicka på 'Safari' och välj 'Preferences'
  2. Välj här Extensions och leta efter Web-start.org och andra misstänkta objekt. Klicka på knappen Uninstall för att göra dig av med dem. Gå till 'Extensions' och avinstallera skadliga add-ons
  3. Återställ Safari
   Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menysektionen i det övre vänstra hörnet. Välj här Reset Safari.... Klicka på 'Safari' och välj 'Reset Safari...'
  4. Du kommer nu se ett detaljerat dialogfönster fyllt med återställningsalternativ. Alla dessa alternativ är vanligtivs ibockade, men du kan specificera vilka av dem du vill återställa. Klicka på knappen Reset för att färdigställande borttagningsprocessen för Web-start.org. Välj alla alternativ och klicka på knappen 'Reset'

  Efter att ha avinstallerat detta potentiellt oönskade program (PUP) och fixat alla dina webbläsare så rekommenderar vi att du skannar ditt PC-system med ett välrenommerat antispionprogram. Detta kommer hjälpa dig att bli av med Web-start.org registerspår och även att identifiera relaterade parasiter och möjliga skadeprogramsinfektioner på din dator. För detta kan du använda vår högt betygsatta skadeprogramsborttagare: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Julie Splinters
Julie Splinters - Virus-borttagningsspecialist

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Julie Splinters
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk