Allvarlighets skala:  
  (99/100)

Ta bort viruset UmbreCrypt (Guide för Enkel Borttagning)

av Olivia Morelli - - | Typ: Program som stjäl

Vad bör du veta om viruset UmbreCrypt?

Först av allt bör du inte drabbas av panik om du infekterats av viruset UmbreCrypt. Trots att det är ett extremt farliga skadeprogram finns det fortfarande en chans för dig att få filerna tillbaka. Detta virus fungerar liknande andra gisslanprogram som kräver en avgift för att dina filer ska avkrypteras, såsom Locky virus, Cryptowall, CTB Locker och många andra. Till skillnad från dessa andra program är det dock möjligt att avkryptera de låsta filerna utan att betala lösensumman efter att du infekterats med UmbreCrypt. Se även till att du raderar detta lurendrejeriprogram från din dator för att bli av med det inledande hotet.

Du måste vara medveten om att så fort UmbreCrypt kommer in i din dator, börjar det genomföra sina skadliga aktiviteter och orsaka massor av problem. Alla sätt som detta program använder för att attackera ditt system är designade för att generera snabb och enkelt inkomst åt utvecklarna bakom detta virus. Väl inne i systemet skannar UmbreCrypt det efter olika videor, ljudklipp, textfiler, arkiv och annat. Listan av filtyper som detta virus kan påverka inkluderar: .dim, .diy, .dna, .dov, .dpb, .dsb, .fbc, .fbf, .fbk, .fbu, .fbw, .fh , .fhf, .flka, .flkb, .fpsx, .ftmb, .ful, .fwbackup, .fza, .fzb, .gb1, .gb2, .gbp, .ghs, .ibk, .icbu, .icf, .inprogress, .ipd, .iv2i, .jbk, .jdc, .kb2, .lcb, .llx, .mbf, .mbk, .mbw, .mdinfo med flera. Dessa dokument krypteras med en AES-algoritm, vilket är en symmetrisk metod för kryptering som medför att filerna kan avkrypteras med samma nyckel som de krypterades med. Gisslanrpogram krypterar dock själva krypteringsnyckeln med hjälp av kryptosystemet RSA, så det är i stort sett omöjligt för offret att själv avkryptera filerna. Efter att filerna har krypterats mottar offret ett meddelande där denne ombes att kontakta utvecklaren bakom detta gisslanprogram. Endast efter att gärningsmännen har notifierats delges man med vilken summa pengar man måste betala. Offret får även en deadline på tre dagar för att notifiera virusskaparna.

Oavsett hur desperat situationen är så rekommenderar vi inte att betala lösensumman. Eftersom viruset inte tillhandahåller en säker serveruppkoppling kanske de även inte kommer kunna skicka avkrypteringsnyckeln till dig. Därför råder vi dig att försöka avkryptera filerna med en expertframtagen avkrypteringsnyckel, men innan dess ska du se till att helt ta bort viruset UmbreCrypt från systemet. Du kan göra detta med hjälp av ett välrenommerat antiskadeprogram, såsom Reimage Reimage Cleaner Intego.

UmbreCrypt Ransomware screenshot example

Hur infekterades min dator med detta virus?

Eftersom borttagning av UmbreCrypt och filräddning är en lång och svår procedur, är det bättre att skydda sig själv från infektion i förväg. Det finns vissa saker du måste veta för att undvika risken att drabbas av virus. Först av allt är detta gisslanprogram i samarbete med gruppen HydraCrypt. Därför sprids det liknande virus från denna familj, via utnyttjningskit. Det betyder att du måste undvika att besöka okända webbplatser eller sidor om du vill undvika dessa skadliga program, eftersom de kan vara fyllda med infekterat innehåll. Du bör även vara medveten om att det är relativt enkelt att infekteras med detta virus. Du måste bara klicka på en flash-annons för att omdirigeras till nån tredjepartssida där ditt system infiltreras. Datorsäkerhetsexperter hävdar att det är möjligt för detta virus att spridas genom fjärrstyrd skrivbordsuppkoppling. Med andra ord kan gisslanprogrammet Umbrecrypt sprids direkt. Så länge dessa påståenden inte är helt bekräftade bör ens fulla uppmärksamhet ligga på att ta till förebyggande åtgärder mot denna infektion.

Hur bör jag ta bort viruset Umbrecrypt?

Det är inte ovanligt att höra folk säga att borttagning av UmbreCrypt måste vara oerhört svårt. Det må inte var lika enkelt som att radera mindre skadliga program, men det ÄR möjligt. Du kommer dock behöva undvara lite tid och noggrant följa instruktionerna som ges nedan. Notera att guiden kräver att du har lite kunskaper om datorer, så om du inte känner dig tillräckligt kompetent bör du kontakta vårt supportlag för hjälp med att ta bort UmbreCrypt. Instruktionerna för manuell och automatisk borttagning avd etta virus tillhandahålls i stegvis guide nedan. Det sista du bör inse är att de är framtagna för borttagning av viruset. Om du vill försöka avkryptera dina filer bör du använda mjukvara som Photorec, Kaspersky virus-fighting utilities eller R-Studio. Det finns dock inga garantier för att du kommer få dina filer tillbaka. Glöm dock inte bort att först ta bort viruset.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell UmbreCrypt Borttagningsguide för virus:

Ta bort UmbreCrypt med Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Safe Mode with Networking från listan Välj 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Networking i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Ta bort UmbreCrypt

  Logga in på ditt infekterade konto och starta webbläsaren. Ladda ner Reimage Reimage Cleaner Intego eller ett annat legitimt antispionprogram. Uppdatera det innan du kör en full systemskanning och tar bort skadliga filer som tillhör ditt gisslanprogram och slutför borttagningen av UmbreCrypt

Om ditt gisslanprogram blockerar Safe Mode with Networking så kan du prova en annan metod.

Ta bort UmbreCrypt med System Restore

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av UmbreCrypt. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med Reimage Reimage Cleaner Intego och se till att borttagningen av UmbreCrypt lyckas.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från UmbreCrypt och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes

Om utvecklaren

Olivia Morelli
Olivia Morelli

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Olivia Morelli
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-umbrecrypt-virus.html

Borttagning guider på andra språk


Din åsikt om UmbreCrypt virus