Allvarlighets skala:  
  (10/100)

Ta bort viruset Snjsearch.com (Borttagningsinstruktioner)

av Jake Doevan - - | Typ: Webläsar plugins

Webbläsarkapare är program som vanligtvis kommer in i datorsystem tyst för at ta över offrets webbläsare (alla som finns installerade på maskinen, inklusive Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera, Safari eller Internet Explorer) utan att be om tillåtelse. I denna artikel ska vi beskriva webbläsarkaparen Snjsearch.com. Denna applikation är bara ytterligare ett potentiellt oönskat program (PUP) som inte bör få vara kvar i datorsystemet.

Har Snjsearch.com ersatt din startsida? Var försiktig!

Akta dig för Snjsearch.com eftersom det är en klassisk webbläsarkapare. Så här fungerar den:

 • Vanligtvis kommer den in i systemet via metoden ’bundling’ och ersätter där filer i systemet utan att meddela om detta.
 • Efter det installerar denna tvivelaktiga mjukvara sitt tillägg i alla webbläsare och byter ut den tidigare startsidan med Snjsearch.com. Trots att den verkar harmlös är det en lurig webbsida som levererar ändrade (och opålitliga!) sökresultat från Yahoo.
 • Dessa sökresultat innehåller vanligtvis farliga hyperlänkar som kan leda dig till tredjepartssidor. Var försiktig med dem och klicka inte på dessa korrupta sökresultat!

Kom ihåg att opålitliga tredje parter sponsrar kaparen Snjsearch.com i utbyte mot att få sina webbsidor marknadsföra och få ökad trafik till dem. Dessvärre kan vissa av dessa sidor komma med infekterat eller till och med skadligt innehåll, och det är därför du bör akta dig för att surfa på dem. Vårt efterforskningslag har utrett några av Snjsearch.coms relaterade länkar och upptäckt att vissa av dem marknadsför misstänkt mjukvara, vilket kan leda till katastrofala effekter på din dator.

Snjsearch.com hijack screenshot

Notera att sådana webbsidor på missvisande sätt kan pressa dig till att ladda ner misstänkta filer genom att presentera dem på ett oskyldigt sätt. Vanligtvis presenteras de tvivelaktiga programmen som ”extremt användbara appar för dig”. Detta är bara vaga löften som du inte bör tro på! För att undvika att infektera din dator av misstag och hålla ditt system säkert rekommenderar vi starkt att du tar bort Snjsearch.com PUP från systemet så snart som möjligt. Efter det kommer du få möjlighet att ersätta din startsida med en du vill ha. För att ta bort kaparen Snjsearch.com föreslår vi att du använder ett kraftfullt antispionprogram/antiskadeprogram, såsom ReimageIntego. Skanna din dator med det och eliminera alla farliga appar från systemet utan svårigheter!

Hur kapade Snjsearch.com mitt system?

Vissa användare är omedvetna om det faktum att misstänkta program kan komma in i deras arbetsdatorer utan deras vetskap. Det huvudsakliga problemet som majoriteten är att majoriteten av alla datoranvändare ignorerar vissa viktiga steg när de installerar nya program på sina datorer.

Om du är en datoranvändare som gillar att ladda ner gratis program från internet bör du vara väldigt uppmärksam varje gång du ska installera ny mjukvara på maskinen. Problemet är att Snjsearch.com och andra PUP:s vanligtvis sprider sig med hjälp av ’bundling’. Bundling är en lurig distributionsmteod som tillåter grupper av flera applikationer att spridas i ett mjukvarupaket tillsammans. Dessvärre kan sådana mjukvarupaket se ut som ett individuellt program. Vänligen ta en titt på dessa råd från vårt supportlag för att lära dig hur man tar reda på om en utvald applikation kommer med andra program eller inte:

 • Det enda sättet att avslöja närvaron av misstänkta bifogningar är att läsa Användaravtalet när du installerar ny mjukvara på din PC. Leta efter ledtrådar om spridning av ’tredjepartsmjukvara’.
 • Du bör även noggrant kolla igenom programmets installationsinställningar – se till att välja Avancerad eller Anpassad installation.
 • Du bör därefter se hur installationsfönstret utökas till att inkludera en lista över ”valbara nedladdningar” som kommer med det utvalda programmet. Avbocka alla alternativ som säger att du vill installera dessa.

Om webbläsarkaparen Snjsearch.com redan har invaderat din dator bör du ta bort det. För att få reda på hur du gör detta ska du fortsätta till sida 2.

Hur tar jag bort denna PC-inkräktare från mitt system?

Viruset Snjsearch.com kan avinstalleras med två olika metoder.

 • Manuell borttagningsmetod;
 • Automatisk borttagningsmetod.

Vi har tagit fram manuella borttagningsinstruktioner för användare som vill ta bort Snjsearch.com själva. Alternativt kan du ta bort viruset Snjsearch.com automatiskt. Vi rekommenderar denna borttagningsmetod eftersom den inte bara tar bort just denna datorparasit, utan även hittar och avinstallerar annan riskabel spionmjukvara och skadeprogram från din PC.

Du kan bli av med virusskada med hjälp av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner och Malwarebytes är rekommenderade för att upptäcka potentiellt oönskad programvara och virus samt alla deras filer och registerposter som är relaterade till dem.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell Snjsearch.com Borttagningsguide för virus:

Ta bort Snjsearch.com från system med Windows

 1. Klicka Start Control Panel Programs and Features (om du är användare av Windows XP, klicka på Add/Remove Programs). Klicka 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (om du är användare av 'Windows XP', klicka på 'Add/Remove Programs').
 2. Om du är en användare av Windows 10 / Windows 8 så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När Quick Access Menu dyker upp, välj Control Panel och Uninstall a Program. Om du är en användare av 'Windows 10 / Windows 8' så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När 'Quick Access Menu' dyker upp, välj 'Control Panel' och 'Uninstall a Program'.
 3. Avinstallera Snjsearch.com och relaterade program
  Leta här efter Snjsearch.com eller andra nyligen installerade misstänksamma program.
 4. Avinstallera dem och klicka OK för att spara dessa ändringar. Högerklicka på alla misstänksamma saker och välj 'Uninstall'

Ta bort Snjsearch.com från system med Mac OS X

 1. Om du använder OS X så klickar du på knappen Go i det övre högra hörnet och väljer Applications. Klicka på 'Go' och välj 'Applications'
 2. Vänta tills du ser mappen Applications och leta efter Snjsearch.com eller andra misstänkta program i den. Högerklicka nu på alla sådana objekt och välj Move to Trash. Klicka på varje skadligt objekt och välj 'Move to Trash'

Ta bort Snjsearch.com-virus från Microsoft Edge

Återställ Microsoft Edge-inställningar (Metod 1):

 1. Öppna Microsoft Edge och klicka på More (tre punkter i det översta högra hörnet av skärmen).
 2. Klicka på Settings för att öppna upp fler alternativ.
 3. Så fort Settings-fönstret visas, klicka på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå till Inställningar och välj 'Choose what to clear'
 4. Här väljer du allt som du vill ta bort och klickar på Clear. Välj 'Clear'-knappen
 5. Högerklicka nu på Start-knappen (Windows-loggan). Här ska du välja Task Manager Öppna startmenyn och välj 'Task Manager'
 6. När du är inne på Processes-fliken, söker du efter Microsoft Edge.
 7. Högerklicka på den och välj alternativet Go to details. Om du inte kan se alternativet Go to details, klickar du på More details och upprepar föregående steg. Högerklicka på 'Microsoft Edge' och välj 'Go to details' Välj 'More details' om alternativet 'Go to details' inte dyker upp
 8. När Details-fliken dyker upp, letar du upp varje post som har namnet Microsoft Edge i sig. Högerklicka på varje sådan post och välj End Task för att radera dessa. Leta upp Microsoft Edge-poster och välj 'End Task'

Att återställa Microsoft Edge-webbläsaren (Metod 2:

Om du inte lyckas med Metod 1, måste du använda en avancerad Edge-återställningsmetod.

 1. Obs: du måste säkerhetskopiera din data innan du använder denna metod.
 2. Hitta denna mapp på din dator: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Välj varje post som är sparad på denna och högerklicka med musen. Sedan alternativ Delete. Gå till Microsoft Edge-mappen på din dator, högerklicka på varje post och klicka på 'Delete'
 4. Klicka på Start-knappen (Windows-loggan) och skriv in window power på raden Search my stuff.
 5. Högerklicka på Windows PowerShell-posten och välj Run as administrator. Leta upp Windows PowerShell, högerklicka på det och välj 'Run as administrator'
 6. Så fort fönstret Administratör: Windows PowerShell dyker upp, klistra in detta meddelande efter PS C:\WINDOWS\system32> och tryck Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopiera och klistra in det begärda kommandot och tryck på 'Enter'

När du gjort dessa steg, bör Snjsearch.com vara borttagen från din Microsoft Edge-webbläsare.

Ta bort Snjsearch.com från Mozilla Firefox (FF)

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna Mozilla Firefox, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Add-ons Extensions. Klicka på menyikonen och välj 'Add-ons'
 2. Välj här Snjsearch.com och andra tvivelaktiga insticksprogram. Klicka Remove för att radera dessa. Välj 'Extensions' och leta efter skadliga saker. Klicka 'Remove' för att göra dig av med dem alla
 3. Återställ Mozilla Firefox
  Klicka på menyn för Firefox i det övre vänstra hörnet och klicka på frågetecknet. Välj här Troubleshooting Information. Klicka på menyikonen och sedan på '?'. Välj 'Troubleshooting Information'
 4. Du kommer nu att se meddelandet Reset Firefox to its default state med knappen Reset Firefox Klicka denna knapp flera gånger för att slutföra borttagningen av Snjsearch.com. Klicka på knappen 'Reset Firefox' ett par gånger

Ta bort Snjsearch.com från Google Chrome

 1. Radera skadliga insticksprogram
  Öppna Google Chrome, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Tools Extensions. Klicka på menyikonen. Välj 'Tools' och 'Extensions'
 2. Välj här Snjsearch.com och andra skadliga insticksprogram, och välj skräpikonen för att radera dessa. Leta efter skadliga saker och radera dem alla genom att klicka på Papperskorgen
 3. Klicka på menyikonen igen och välj Settings Manage Search engines under sektionen Search. När du är i 'Settings', välj 'Manage search engines...'
 4. När du är i Search Engines... så tar du bort skadliga söksidor. Du bör endast lämna Google eller ditt föredragna domännamn. Klicka 'X' för att ta bort skadliga URL-adresser
 5. Återställ Google Chrome
  Klicka på menyikonen i det övre högra hörnet i din Google Chrome och välj Settings.
 6. Skrolla ner till slutet av sidan och klicka på Reset browser settings. När du är i 'Settings', skrolla ner till knappen 'Reset browser settings' och klicka på den
 7. Klicka Reset för att bekräfta denna handling och slutföra borttagningen av Snjsearch.com. Klicka på knappen 'Reset' för att slutföra borttagningen

Ta bort Snjsearch.com från Safari

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menyn i det övre vänstra hörnet. När du gjort det, välj Preferences. Klicka på 'Safari' och välj 'Preferences'
 2. Välj här Extensions och leta efter Snjsearch.com och andra misstänkta objekt. Klicka på knappen Uninstall för att göra dig av med dem. Gå till 'Extensions' och avinstallera skadliga add-ons
 3. Återställ Safari
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menysektionen i det övre vänstra hörnet. Välj här Reset Safari.... Klicka på 'Safari' och välj 'Reset Safari...'
 4. Du kommer nu se ett detaljerat dialogfönster fyllt med återställningsalternativ. Alla dessa alternativ är vanligtivs ibockade, men du kan specificera vilka av dem du vill återställa. Klicka på knappen Reset för att färdigställande borttagningsprocessen för Snjsearch.com. Välj alla alternativ och klicka på knappen 'Reset'

Efter att ha avinstallerat detta potentiellt oönskade program (PUP) och fixat alla dina webbläsare så rekommenderar vi att du skannar ditt PC-system med ett välrenommerat antispionprogram. Detta kommer hjälpa dig att bli av med Snjsearch.com registerspår och även att identifiera relaterade parasiter och möjliga skadeprogramsinfektioner på din dator. För detta kan du använda vår högt betygsatta skadeprogramsborttagare: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Jake Doevan
Jake Doevan - Livet är för kort för att slösa bort tid på virus

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Jake Doevan
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk