Allvarlighets skala:  
  (99/100)

Ta bort viruset Redshitline (Guide för Enkel Borttagning)

av Olivia Morelli - - | Typ: Program som stjäl

Hur agerar viruset Redshitline?

Gisslanprogrammet Redshitline är ett nytt datorvirus som faller under kategorin gisslanprogram. Dessa virus är extremt populära i dagsläget eftersom cyberbrottslingar märkt att datoranvändare skräms av tanken på att förlora sina personliga filer. Om du inte käner till hur virus av typen gisslanprogram agerar, föreslår vi att du läser informationen som tillhandahålls nedan.

Viruset Redshitline agerar precis som andra gisslanprogram. För att vara mer exakt har det stulit tekniken från gisslanprogrammet Locky. Precis som detta extremt framgångsrika datorvirus kommer gisslanprogrammet Redshitline till offrets e-post, maskerat som ett Word-dokument. Detta dokument innehåller dock en farlig kod som kan köras om Word Macros är aktiverade. Denna kod laddar sedan ner den körbara filenf ör Redshitline och kör denna. Skadeprogrammet Redshitline skannar sedan datorn och krypterar offrets personliga filer, inklusive dokument, presentationer, musik, videofiler, arkiv – kort sagt så krypterar den allt. Efter krypteringen lägger viruset till .IDB[random symbols].redshitline@india.com.xtbl till varje filnamn. Krypteringen görs med krypteringsalgoritmen RSA-2048, som är komplex och nästan omöjlig att knäcka. Som en konsekvens blir offrets filer oåtkomliga, och viruset informerar sedan om att du måste köpa tillbaka dem. Den ändrar skrivbordsbakgrunden till en bild med ett meddelande och lägger även in gisslanbrev (med titeln How to decrypt your files.txt) i datormappar som innehåller krypterade filer. Meddelandet på skrivbordet matchar informationen som tillhandahålls i gisslanbrevet – viruset uppger att filerna har krypterats och att offret måste skicka en krypterad fil via e-post till redshitline@india.com, eller redshitline@aol.com om den första inte fungerar, om denne vill återställa dem.

Redshitline virus

Detta gisslanprogram berättar inte hur mycket pengar man måste överföra för att få krypteringsnyckeln. Det betyder att bluffmakarna bakom detta virus troligtvis är öppna för förhandling eller kanske sätter olika priser för varje offer. Innan du beslutar dig för att betala bör du dock komma ihåg några saker. Först och främst finns det inga garantier för att dessa cyberbrottslingar kommer ge dig krypteringsnyckeln. Därför riskerar du att förlora både dina filer OCH dina pengar. Vidare ska du komma ihåg att du stödjer cyberbrottslingarna och deras kriminella aktiviteter genom att skicka pengar till dem. Om du inte planerar att betala bör du ta bort gisslanprogrammet Redshitline med hjälp av Reimage Reimage Cleaner Intego eller ett annat antiskadeprogram.

Hur förebygger man att gisslanprogram infekterar?

Gisslanprogram är på uppgång och vi hör talas om nya varianter av gisslanprogram varje vecka. Var försiktig, för det finns många farliga virus som släppts nyligen – Locky, KeRanger, Maktub Locker, Alpha Crypt och många fler.

 • Oftast skickas de direkt till offrets dator via e-post, och de kommer i form av bifogningar som maskerats som säkjra filer. Oavsett hur nyfiken du är ska du komma ihåg att nyckeln till säkerhet är att ignorera e-post som kommer från okända avsändare. Kom ihåg att cyberbrottslingar ofta låtsas vara officiella partners till välkända företag; fall inte för deras trick!
 • Gisslanprogram kan laddas ner till en dator om användaren av misstag installerar en trojan. För att förebygga dessa hot råder vi dig att ha ett pålitligt antiskadeprogram installerat i systemet, eftersom sådana skadliga datorvirus vanligtvis kommer in i datorn tyst medan de låtsas vara säkra program eller filer. De kör skadliga processer i bakgrunden, så det är svårt att upptäcka dem.
 • Undvik att besöka högrisksidor. Försök att hålla dig borta från påträngande och irriterande popup-annonser och banners, eftersom de ofta vill få användaren att klicka på dem och sedan omdirigera denne till luriga webbplatser. Om du lägger märke till sådana annonser när du surfar på nätet, bör du skanna din dator med Reimage Reimage Cleaner Intego eller ett pålitligt antiskadeprogram.
 • Istället för att öppna filer du laddar ner från webben ska du spara dem på systemet. På så sätt kommer du ge datorns säkerhetsmjukvara tid att kolla om filen är pålitlig.
 • Säkerhetskopiera viktiga filer på en extern disk regelbundet. Att utöva denna teknik håller viktig data säker om ett gisslanprogram skulle lyckas ta sig in i din dator. Håll säkerhetsdisken urkopplad ur datorn!

Om du har infekterats av viruset How to decrypt your files.txt utan att ha skapat säkerhetskopior innan du infekterades, finns det knappt något du kan göra. Datorexperter jobbar på att hitta ett avkrypteringsverktyg, men inga framsteg har gjorts.

Borttagning av Redshitline

Som vi redan har nämnt är det bäst att ta bort viruset Redshitline med ett professionellt skadeprogramsverktyg. Det kan hitta och eliminera alla komponenter från sådana virus. Det är svåt att göra detta manuellt. Om du dock anser dig vara tillräckligt erfaren för att ta bort Redshitline manuellt, kan du följa instruktionerna som tillhandahålls nedan. Vänligen skicka dina frågor till oss om du skulle få problem med att ta bort skadeprogrammet Redshitline.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell Redshitline Borttagningsguide för virus:

Ta bort Redshitline med Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Safe Mode with Networking från listan Välj 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Networking i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Ta bort Redshitline

  Logga in på ditt infekterade konto och starta webbläsaren. Ladda ner Reimage Reimage Cleaner Intego eller ett annat legitimt antispionprogram. Uppdatera det innan du kör en full systemskanning och tar bort skadliga filer som tillhör ditt gisslanprogram och slutför borttagningen av Redshitline

Om ditt gisslanprogram blockerar Safe Mode with Networking så kan du prova en annan metod.

Ta bort Redshitline med System Restore

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av Redshitline. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med Reimage Reimage Cleaner Intego och se till att borttagningen av Redshitline lyckas.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från Redshitline och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Datoranvändare kan drabbas av olika typer av förluster på grund av cyberinfektioner eller egna misstag. Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption. Det är viktigt att förlita sig på sådan och göra säkerhetskopieringar dagligen eller åtminstone varje vecka.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Olivia Morelli
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-redshitline-virus.html
Borttagning guider på andra språk

Din åsikt om Redshitline virus