Allvarlighets skala:  
  (99/100)

Viruset RackCrypt. Hur tar man bort? (Avinstallera guide)

av Jake Doevan - - | Typ: Program som stjäl

Datoranvändare måste vara väldigt försiktiga när de surfar på internet eftersom det är fultl av diverse cyberrisker och hot som sprids runt. Vi behöver knappast säga att cyberbrottslingar arbetar hårt varje dag för att finna personer som kan falla i deras fällor. Nyligen har datorsäkerhetsspecialister upptäckt att antalet attacker från gisslanprogram har ökat avsevärt – cyberbrottslingar har förmodligen lagt märke till att denna typ av virus kan generera gigantiska intäkter på ett illegalt sätt, eftersom folk blir rädda när någon stjäl deras filer och betalar ofta pengar för att få tillbaka dem. Om du någonsin stöter på ett gisslanprogram vill vi uppmana dig att inte betala lösensumman!

Gisslanprogrammet RackCrypt – hur fungerar det?

Viruset RackCrypt, även känt som MVP Locker, är en farlig trojan som kan komma in i dator genom att låtsas vara en säker fil. Väl inne i datorsystemet placerar den filer i mappen Temp, lägger till skadliga registernycklar och ersätter din skrivbordsbakgrund med bilden rack.com, som inkluderar instruktioner för hur du får tillbaka dina personliga filer som krypterats av RackCrypt. Samtidigt aktiverar detta datorhot sitt skadliga program, som skannar datorsysttem och söker efter diverse personliga filer. Det letar efter bilder, dokument, musik, videor, presentationer, arkiv och ett flertal andra filtyper. Det riktar oftast in sig på filer av följande typer:

.doc, .docm, .docx, .jpe, .jpeg, .jpg, .js, .m3u, .m4a, .menu, .mov, .mp4, .mp3, .pptx, .psd, .ptx, .qic, .raw, .sav, .tor, .wmv, .wmo, .zip, .xls, .xlsm, .wall, .srf, .svg, .layout, .txt, .pdf, .mddata and many others.

När det hittar dessa filer använder det den kraftfulla krypteringsalgoritmen AES-256. Du kan känna igen filerna som drabbats av skadeprogrammet RackCrypt på ändelserna som lagts till dem – detta virus lägger till .rack till filnamnen. Till exempel kommer en mp3.fil döpas om till file.mp3.rack. Det är omöjligt att öppna de krypterade filerna utan krypteringsnyckeln, och det är därför gisslanprogrammet RackCrypt kräver att offret ska betala lösensumman för att få nyckeln. Datorsäkerhetsexperter säger dock att cyberbrottslingar knappast kommer ge ut krypteringsnyckeln även om offret faktiskt BETALAR lösensumman.

RackCrypt malware

Hur lyckats gisslanprogrammet RackCrypt komma in i datorsystemet?

Gisslanprogrammet RackCrypt sprids med en trojan. Det distribueras mestadels via skadliga e-postmeddelanden som skickas till utvalda användare. Gisslanprogram siktar oftast in sig på stora företag eftersm viruset enkelt kan kryptera massor av viktiga filer i p2p-nätverken. För att undvika en virusinfektion av RackCrypt rekommenderar vi att du undviker att öppna misstänkta e-postmedelanden som kommer från okända avsändare. Du bör även vara uppmärksam när du laddar ner torrent-filer – cyberbrottslingar sprider ofta infekterade torrent-filer som inkluderar virus, så var försiktig så att du inte laddar ner en. Du bör använda dig enbart av populära och välkända nedaddlningssidor; surfa inte runt på högrisksidor som är fyllda med massor av annonser eller tillhandahåller mer än en nedladdningsknapp. Enligt våra efterforskningar sprider sådana webbsidor tvivelaktiga och till och med infekterade program, så det är bäst att hålla sig borta från dem.

Du kan radera de skadliga filer som tillhör detta virus med hjälp av antiskademjukvaran Reimage; alternativt kan du bli av med skadeprogrammet RackCrypt manuellt. Den manuella borttagningsguiden tillhandahålls på nästa sida.

Borttagningstekniker för RackCrypt:

Du har alternativet att betala cyberbrottslingarna och på så sätt stödja dem, men vi rekommenderar inte att göra detta eftersom det inte finns NÅGRA garantier för att de kommer ge dig krypteringsnyckeln.

Det är viktigt att ta bort viruset RackCrypt så fort du märker av dess närvaro; detta kan stoppa krypteringsprocessen om det inte redan är för sent. Vi har förberett en manuell borttagningsguide nedanför denna text, men det är starkt rekommenderat att INTE hantera detta virus själv. Om du är en oerfaren datoranvändare bör du använda ett professionellt verktyg för borttagning av skadeoprogram.

Hur får man tillbaka filern?

Dessvärre finns det ingen 100% fungerade äg att avkryptera filerna som drabbats av gisslanprogrammet RackCrypt. Du bör ha en säkerhetskopia av dina filer på en extern hårddisk ifall detta virus attackerar dig; vi rekommenderar inte att ha dina filer i en molntjänst på internet, eftersom vissa virus är kapabla att komma åt din internetuppkoppling och löpa amok där också. Om d inte har backat upp dina filer tidigare är chanserna att få tillbaka dem väldigt låga. Du kan dock prova följande program för att avkryptera filerna: Kaspersky virus-fighting utilities, Photorec eller R-Studio.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage is recommended to remove virus damage. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren Reimage.

Manuell RackCrypt Borttagningsguide för virus:

Ta bort RackCrypt med Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Safe Mode with Networking från listan Välj 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Networking i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Ta bort RackCrypt

  Logga in på ditt infekterade konto och starta webbläsaren. Ladda ner Reimage eller ett annat legitimt antispionprogram. Uppdatera det innan du kör en full systemskanning och tar bort skadliga filer som tillhör ditt gisslanprogram och slutför borttagningen av RackCrypt

Om ditt gisslanprogram blockerar Safe Mode with Networking så kan du prova en annan metod.

Ta bort RackCrypt med System Restore

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av RackCrypt. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med Reimage och se till att borttagningen av RackCrypt lyckas.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från RackCrypt och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner eller Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes

Om utvecklaren

Jake Doevan
Jake Doevan - Livet är för kort för att slösa bort tid på virus

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Jake Doevan
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-rackcrypt-virus.html

Borttagning guider på andra språk