Allvarlighets skala:  
  (10/100)

Ta bort viruset Mystartsearch

12

Vad är MYSTARTSEARCH?

MyStartSearch må inte var skadligt i sig självt, men dess utvecklare har använt en väldigt missvisande marknadsföringsteknik för att attrahera trafik och därigenom generera inkomster. Så fort denna webbläsarkapare kommer in i datorn så försöker den ändra startsidan och den förvalda sökmotorn till mystartsearch.com [mystartsearch.com]. Vidare så kan den försöka lägga till mystartsearch.com till diverse Windowsgenvägar som ligger på ditt skrivbord och i din Startmeny för Windows.

MyStartSearch kan inledningsvis verka som en bra webbsida att använda eftersom den ha populära länkar till diverse webbsidor och sociala nätverk. Oavsett detta så kommer du efter en tids användning dock lägga märke till att det försöker dirigera din webbtrafik till okända webbsidor. Av denna anledning så vill vi råda dig att inte låta det finnas på din dator. Tvärt om så tycker vi det är bäst om du undviker all potentiell risk och tar bort det med ett pålitligt antispionprogram, såsom SpyHunter. Om du fortfarande tror att det är en användbar sökmotor så bör du veta att dess sökfält använder en skräddarsydd version av Google, vilket betyder att både sökmotorn och den trafikrefererande webbsidan tjänar pengar varje gång du klickar på en sponsrad länk. Det finns inga garantier för att du i framtiden inte kommer omdirigeras till någon potentiellt skadlig webbsida, så vi råder dig att minska risken så snart som möjligt och istället använda en pålitlig sökmotor.

HUR KAN MYSTARTSEARCH KAPA MIN DATOR?

Användare omdirigeras vanligtvis till mystartsearch.com på grund av diverse add-ons, verktygsrader och insticksprogram som är installerade i deras webbläsare. Sagda add-ons installeras vanligtvis när du laddar ner gratis mjukvara från internet som kommer i paket med annan mjukvara som du inte har informerats om. Detta kallas ‘bundling’ och är hur användare vanligtvis laddar ner mjukvara med webbläsarkapare och annonsprogram. Till och med väldigt populära gratisprogram såsom Java, Flash Player och VLC kan komma med webbläsarkaparen MyStartSearch. Detta betyder inte att utvecklarna av dessa program inledningsvis paketerar sin mjukvara med webbläsarkapare. Detta inträffar senare och görs av tredje parter. Användare laddar vanligtvis ner dem med nedladdningsassistenter, nedladdningsklienter och installationsprogram som kommer med dessa program i ett paket. När du till exempel installerar VPlay så kan du även gå med på att ändra din startsida och förvalda sökmotor till mystartsearch.com. Även om du avinstallerar VPlay från din dator så kommer du dock behöva återställa dina webbläsares inställningar manuellt på grund av omdirigeringar från MyStartSearch. För att undvika att installera kaparen MyStartSearch så ska du undvika diverse nedladdningsassistenter, försöka ladda ner program från officiella webbsidor och vara uppmärksam under installationsprocessen. Du ska till exempel välja Avancerad installation och avbocka alla alternativ som du inte känner igen.

HUR TAR JAG BORT viruset MYSTARTSEARCH?

Om MyStartSearch redan har installerats på din dator så finns det ett snabbt och enkelt sätt för dig att ta bort det en gång för alla, och förebygga all skada som det potentiellt kan orsaka. De bästa resultaten kan garanteras av ett välrenommerat antispionprogram, såsom SpyHunter, som kommer kolla, hitta och ta bort alla potentiellt skadliga filer från din dator i fyra enkla steg som vi ger nedan:

Du kan ta bort Mystartsearch automatiskt med hjälp av ett av dessa program: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware. Vi rekommenderar dessa applikationer eftersom de enkelt kan radera potentiellt oönskade program och virus med alla deras filer samt relaterade registerändringar.

Vi kan vara anslutna med produkterna vi rekommenderar på sidan. All information finns i vårt Användaravtal Genom att ladda ner någon av Anti-spionprogrammen för att ta bort Viruset Mystartsearch, så accepterar du våran integritetspolicy och våra användarvillkor.
SpyHunter rekommenderas för att avinstallera Viruset Mystartsearch. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren SpyHunter.

Mer information om detta program kan hittas i recensionen av SpyHunter.

Om du beslutat att välja ett annat antispionprogram ska du avinstallera SpyHunter från din dator.
Webroot SecureAnywhere AntiVirus är det rekommenderade programmet för att avinstallera Viruset Mystartsearch. 

Du bör bekräfta med gratisversionen att man hittar den nuvarande versionen av parasiten.
mer än 40 000 000 nedladdningar!
Alternativ Mjukvara
Malwarebytes Anti Malware
Vi har testat Malwarebytes Anti Malware's effektivitet vid brottagning av Viruset Mystartsearch (2015-07-03)
Reimage
Vi har testat Reimage's effektivitet vid brottagning av Viruset Mystartsearch (2015-07-03)
Viruset Mystartsearch ögonblicksbild
Viruset Mystartsearch ögonblicksbild
Snabbmeny: Manuell Mystartsearch Borttagningsguide för virus
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Ta bort Mystartsearch från system med Windows 7 / Vista / XP

 • Klicka Start Control Panel Programs and Features (om du är användare av Windows XP, klicka på Add/Remove Programs).

Ta bort Mystartsearch från system med Windows 10 / Windows 8

 • Om du är en användare av Windows 10 / Windows 8 så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När Quick Access Menu dyker upp, välj Control Panel och Uninstall a Program.
Avinstallera Mystartsearch och relaterade program
 • Leta här efter Mystartsearch eller andra nyligen installerade misstänksamma program.
 • Avinstallera dem och klicka OK för att spara dessa ändringar.
Högerklicka på alla misstänksamma saker och välj 'Uninstall' Ta bort Mystartsearch från Windows genvägar
 • Högerklicka på genvägen för Mozilla Firefox och välj Properties.
Högerklicka på webbläsarens ikon och välj 'Properties'
 • Gå till fliken för Shortcut och titta i fältet Target. Radera skadliga URL-adresser som är relaterade till ditt virus.
Välj fliken 'Shortcut' och radera 'http://isearch.babylon.com...' eller andra misstänksamma URL-adresser

Upprepa stegen som ges ovan med alla dina webbläsares genvägar, inklusive Internet Explorer och Google Chrome.

WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Ta bort Mystartsearch från system med Mac OS X

Om du använder OS X så klickar du på knappen Go i det övre högra hörnet och väljer Applications.

Klicka på 'Go' och välj 'Applications'

Vänta tills du ser mappen Applications och leta efter Mystartsearch eller andra misstänkta program i den. Högerklicka nu på alla sådana objekt och välj Move to Trash.

Klicka på varje skadligt objekt och välj 'Move to Trash'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Ta bort Mystartsearch från Internet Explorer (IE)

Ta bort farliga add-ons
 • Öppna Internet Explorer, klicka på Kugghjulsikonen (IE meny) i det övre högra hörnet i webbläsaren och välj Manage Add-ons.
Klicka på menyikonen och välj 'Manage add-ons'
 • Du kommer att se ett Manage Add-ons fönster. Leta här efter Mystartsearch och andra misstänksamma insticksprogram. Avaktivera dessa genom att klicka Disable:
Högerklicka på varje skadlig sak och välj 'Disable' Ändra din startsida om den ändrades av detta virus:
 • Klicka på kugghjulsikonen (meny) i det övre högra hörnet av webbläsaren och välj Internet Options. Stanna i fliken General.
 • Ta här bort skadliga URL-adresser och skriv in ett domännamn som du föredrar. Klicka Apply för att spara ändringar.
Radera skadliga URL-adresser, skriv in ditt föredragna domännamn och klicka på 'Apply' för att spara ändringar Återställ Internet Explorer
 • Klicka på kugghjulsikonen (meny) igen och välj Internet options. Gå till fliken Advanced.
 • Välj här Reset.
 • I det nya fönstret kollar du Delete personal settings och väljer Reset igen för att slutföra borttagning av Mystartsearch.
Gå till fliken 'Advanced' och klicka på knappen 'Reset'. Välj nu 'Delete personal settings' och klicka på knappen 'Reset' igen
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Ta bort Mystartsearch från Mozilla Firefox (FF)

Ta bort skadliga tillägg
 • Öppna Mozilla Firefox, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Add-ons Extensions.
Klicka på menyikonen och välj 'Add-ons'
 • Välj här Mystartsearch och andra tvivelaktiga insticksprogram. Klicka Remove för att radera dessa.
Välj 'Extensions' och leta efter skadliga saker. Klicka 'Remove' för att göra dig av med dem alla Ändra din startsida om den ändrades av detta virus:
 • Klicka på menyn (övre högra hörnet), välj Options General.
 • Radera här skadliga URL-adresser och skriv in en föredragen webbsida, eller klicka Restore to default.
 • Klicka OK för att spara dessa ändringar.
När du är i fliken 'General' så ska du radera skadliga URL-adresser från sektionen 'Home Page' eller klicka på knappen 'Restore to Default'. Klicka på 'OK' för att spara ändringarna Återställ Mozilla Firefox
 • Klicka på menyn för Firefox i det övre vänstra hörnet och klicka på frågetecknet. Välj här Troubleshooting Information.
Klicka på menyikonen och sedan på '?'. Välj 'Troubleshooting Information'
 • Du kommer nu att se meddelandet Reset Firefox to its default state med knappen Reset Firefox Klicka denna knapp flera gånger för att slutföra borttagningen av Mystartsearch.
Klicka på knappen 'Reset Firefox' ett par gånger
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Ta bort Mystartsearch från Google Chrome

Radera skadliga insticksprogram
 • Öppna Google Chrome, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Tools Extensions.
Klicka på menyikonen. Välj 'Tools' och 'Extensions'
 • Välj här Mystartsearch och andra skadliga insticksprogram, och välj skräpikonen för att radera dessa.
Leta efter skadliga saker och radera dem alla genom att klicka på Papperskorgen Ändra din startsida och föredragna sökmotor om de ändrats av ditt virus
 • Klicka på menyikonen och välj Settings.
 • Leta här efter Open a specific page or set of pages under alternativet On startup och klicka på Set pages.
Efter att ha klickat på menyn och 'Settings', välj $s
 • Du bör nu se ett annat fönster. Radera här skadliga söksidor och skriv in en som du vill använda som din startsida.
Klicka 'X' för att ta bort skadliga URL-adresser
 • Klicka på menyikonen igen och välj Settings Manage Search engines under sektionen Search.
När du är i 'Settings', välj 'Manage search engines...'
 • När du är i Search Engines... så tar du bort skadliga söksidor. Du bör endast lämna Google eller ditt föredragna domännamn.
Klicka 'X' för att ta bort skadliga URL-adresser Återställ Google Chrome
 • Klicka på menyikonen i det övre högra hörnet i din Google Chrome och välj Settings.
 • Skrolla ner till slutet av sidan och klicka på Reset browser settings.
När du är i 'Settings', skrolla ner till knappen 'Reset browser settings' och klicka på den
 • Klicka Reset för att bekräfta denna handling och slutföra borttagningen av Mystartsearch.
Klicka på knappen 'Reset' för att slutföra borttagningen
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Ta bort Mystartsearch från Safari

Ta bort skadliga tillägg
 • Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menyn i det övre vänstra hörnet. När du gjort det, välj Preferences.
Klicka på 'Safari' och välj 'Preferences'
 • Välj här Extensions och leta efter Mystartsearch och andra misstänkta objekt. Klicka på knappen Uninstall för att göra dig av med dem.
Gå till 'Extensions' och avinstallera skadliga add-ons Ändra din startsida om den ändrades av detta virus:
 • Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menysektionen. Välj här Preferences som den visades tidigare och välj General.
 • Titta här på fältet Homepage. Om det ändrats av Mystartsearch tar du bort den oönskade länken och skriver in en som du vill använda för dina sökningar. Kom ihåg att inkludera "http://" innan du skriver in adressen för sidan.
När du är i 'General' raderar du skadliga URL-adresser och skriver in ditt önskade domännamn Återställ Safari
 • Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menysektionen i det övre vänstra hörnet. Välj här Reset Safari....
Klicka på 'Safari' och välj 'Reset Safari...'
 • Du kommer nu se ett detaljerat dialogfönster fyllt med återställningsalternativ. Alla dessa alternativ är vanligtivs ibockade, men du kan specificera vilka av dem du vill återställa. Klicka på knappen Reset för att färdigställande borttagningsprocessen för Mystartsearch.
Välj alla alternativ och klicka på knappen 'Reset'

Komplett borttagning av Mystartsearch virus

Efter att ha avinstallerat detta potentiellt oönskade program (PUP) och fixat alla dina webbläsare så rekommenderar vi att du skannar ditt PC-system med ett välrenommerat antispionprogram. Detta kommer hjälpa dig att bli av med Mystartsearch registerspår och även att identifiera relaterade parasiter och möjliga skadeprogramsinfektioner på din dator. För detta kan du använda vår högt betygsatta skadeprogramsborttagare: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware.

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Borttagning guider på andra språkGilla oss på Facebook