Allvarlighets skala:  
  (100/100)

Viruset HydraCrypt. Hur tar man bort? (Avinstallera guide)

av Jake Doevan - - | Typ: Program som stjäl

Datorsäkerhetsexperter uppmanar datoranvändare att vara försiktiga med attacker från gisslanprogram eftersom dessa virus aktivt sprids varje dag. En ökning av mängden attacker från gisslanprogram skedde under 2015, och det verkar som att dessa virus kommer fortsätta att frodas under 2016.

HydraCrypt översikt:

HydraCrypt är namnet på ett fruktat datorvirus som är kapabelt att hita och kryptera alla offrets personliga filer. När viruset kommer in i offrets PC börjar det söka efter video-, bild-, text- och musikfiler, och låser dem med hjälp av en skadlig krypteringsalgoritm. Du kan märka att din dator har infekterats av detta virus på filändelserna som läggs till i krypterade filer. Det lägger till .hydracrypt_ID_[kod med 8 symboler] i slutet av filnamnet.

Vidare är detta farliga virus kapabelt att kryptera inställningar för program, filer som förvaras i Papperskorgen och även i mappen för Systemåterställning. Filerna som påverkas av detta gisslanprogramsvirus blir värdelösa eftersom du inte kan komma åt dem längre. Du kan inte öppna eller manipulera dem på något sätt. Tänk dig vad som händer när detta virus infekterar din dator – PC:n blir nästan helt värdelös eftersom du inte kan komma åt varken filer eller program. Detta virus lägger sedan in ett lösenbrev (README_DECRYPT_HYDRA_ID[8 symbol code]) på din dator, som säger att det inte finns någon chans att avkryptera dina filer utan den speciella krypteringsnyckeln. Det erbjuder dig att köpa en speciell mjukvara som kan avkryptera dina filer, och det verkar vara det enda sättet att få tillbaka dem på.

Screenshot of HydraCrypt ransom note and infected files

Vi rekommenderar dock inte att du betalar lösensumman. Det finns INGA garantier för att cyberbrottslingarna som skapat gisslanprogrammet HydraCrypt kommer ge dig en mjukvara för avkryptering, och det är dessutom inte rekommenderat att stödja såna här bluffar. Vi rekommenderar att du tar bort skadeprogrammet HydraCrypt med ett profesionellt verktyg för borttagning av skadeprogram – Reimage.

Vilka metoder använder cyberbrottslingar för att infektera datorer med viruset HydraCrypt?

HydraCrypt sprids precis som de flesta andra datorhot som en trojan. Det betyder att det kan slinka in i din dator genom att låtsas vara en säker fil; den lkan skickas till dig via e-post eller kanske komma in i datorsystemet tillsammans med andra bluffappar som du laddar ner och installerar i tron att de är säkra. För att undvika att installera HydraCrypt ska du inte öppna misstänkta e-postmeddelanden från okända avsändare, inte surfa på högrisksidor och inte installera mjukvara från okända webbkällor. Du måste vara extremt försiktig eftersom skaparna av viruset HydraCrypt använder sig av flertalet kreativa sätt att attackera datoranvändare. Det är starkt rekommenderat att hålla din dator säkrad med ett välrenommerat program för datorsäkerhet för att undvika virusattacker.

För att lära dig hur man tar bort gisslanprogrammet HydraCrypt, fortsätt till sida 2.

Borttagningsinstruktioner för HydraCrypt

När vi talar om gisslanprogram är det rätt att säga att förebyggning är bättre än läkning. Dessvärre är viruset HydraCrypt ett katastrofalt högriskhot som professionellt programmerats för att ta dina filer som gisslan. I skrivande stund finns det inga sätt att avkryptera filer som krypterats av detta virus. Du kan bara få tillbaka förlorade filer om du har en extern hårddisk med säkerhetskopior. Innan du importerar filer från denna disk MÅSTE du dock eliminera hotet HydraCrypt; annars kommer det nå den externa disken när du kopplar in den och omedelbart kryptera även kopiorna. Vi rekommenderar STARKT att ta bort viruset HydraCrypt automatiskt, speciellt om du är en oerfaren datornanvändare. Du har att göra med ett allvarligt datorvirus, så det måste hanteras på rätt sätt. Om du vill kan du dock försöka ta bort detta virus manuellt. Både manuell och automatisk borttagning av HydraCrypt beskrivs nedan.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage is recommended to remove virus damage. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren Reimage.

Manuell HydraCrypt Borttagningsguide för virus:

Ta bort HydraCrypt med Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Safe Mode with Networking från listan Välj 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Networking i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Ta bort HydraCrypt

  Logga in på ditt infekterade konto och starta webbläsaren. Ladda ner Reimage eller ett annat legitimt antispionprogram. Uppdatera det innan du kör en full systemskanning och tar bort skadliga filer som tillhör ditt gisslanprogram och slutför borttagningen av HydraCrypt

Om ditt gisslanprogram blockerar Safe Mode with Networking så kan du prova en annan metod.

Ta bort HydraCrypt med System Restore

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av HydraCrypt. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med Reimage och se till att borttagningen av HydraCrypt lyckas.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från HydraCrypt och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner eller Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes

Om utvecklaren

Jake Doevan
Jake Doevan - Livet är för kort för att slösa bort tid på virus

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Jake Doevan
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-hydracrypt-virus.html

Borttagning guider på andra språk