Allvarlighets skala:  
  (60/100)

Ta bort viruset Facebook Friend Request (Borttagningsguide) - Sep 2019 uppdatering

av Ugnius Kiguolis - - | Typ: Sabotageprogram

Vad är viruset Facebook Friend Request?

Facebook Friend Request virus

Viruset Facebook Friend Request är en term som används för att beskriva en bedräglig metod som nätkriminella tillämpar för att lura oskyldiga användare av sociala medier. Denna bedrägliga metod baseras på falska Facebook-konton som skapas med verkliga foton av en viss Facebook-användare. Bedragarna spårar en person publicerar innehåll offentligt och stjäler dennes privata foton.

De skapar falska konton och publicerar bilder och till och med kopierar och klistrar in offrets statusuppdateringar. Allt detta görs för att skapa en illusion av ett riktigt Facebook-konto, som bedragarna sedan använder för att vilseleda offrets vänner och bedra dessa på pengar. Vanligtvis skapar bedragarna en programvara som skickar ut vänförfrågningar till samtliga av offrets vänner och sedan skickar meddelanden till dem med en förfrågan om att låna pengar.

Vidare, kan viruset Facebook Friend Request skicka en skadlig länk till offrets vänner och be dem att klicka på den för att se något intressant. Denna luriga metod är rätt effektiv eftersom offrets vänner litar på sin vän och vill se vad denna delar.  Men det är hursomhelst farligt att klicka på sådana länkar, eftersom sedda webbsidor kan innehålla skadligt material. Bedrägliga webbsidor försöker att tvinga användare att ge ut känslig information eller installera skadliga program, så var försiktig!

Om din vän skickar dig ett meddelande med en länk till en suspekt webbsida, fråga henne eller honom om denna webbsida är tillförlitlig. Normalt sett får du inget svar från bedragarna, men om du får, föreslår vi att du kontrollerar din väns profil; skriv in din väns namn i sökfältet och se om du får upp en eller två av samma profil.  Det tydligaste tecknet på att du har att göra med Facebook Friend Request, är att den person som precis har skickat dig en vänförfrågning redan har skickat dig länkar till suspekta webbsidor eller frågat efter pengar. 

Vidare, kan också din själva dator infekteras med viruset Facebook Friend Request och ditt Facebook-konto därmed användas för att sprida skadligt innehåll till dina vänner och publicera bedrägligt material på din tidslinje. I sådant fall, vidta åtgärder om dina vänner rapporterar dig om detta. Viruset kan också avblockera kontakter som du har blockerat och lägga till dem bland dina vänner igen. För att åtgärda detta, ska du skanna din dator med ett antisabotageprogram såsom Reimage och ta bort viruset Facebook Friend Request omedelbart med ett annat sabotageprogram såsom SpyHunter 5Combo Cleaner. Efter detta kan du ta bort oönskade kontakter manuellt. 

Facebook Friend Request virus
Viruset Facebook Friend Request

Hur sprids detta Facebook-virus?

Facebook Friend Request angriper Facebook-användare via funktionen för direkt-meddelanden. Du kan komma att få ett vilseledande meddelande som ser ut att komma från en av dina vänner, där du erbjuds att klicka på en länk för att se en bild eller titta på en video. Dessutom kan du infekteras med viruset om du klickar på någon av apparna på Facebook, då dessa ofta hackas av nätkriminella. När viruset är aktiverat, börjar det att skicka ut vänförfrågningar från okända människor och kan även acceptera dem. 

Vi vill också varna dig om att Facebook inte är en helt och hållet säker plats, men det finns en del små justeringar som du kan göra för att skydda dig själv och dina vänner. Först och främst, rekommenderar vi dig starkt att göra din vänlista privat. Om den är offentlig, kan bedragare enkelt komma åt den och skicka bedrägliga meddelanden till dem i ditt namn. Sedan föreslår vi att du håller dina känsliga uppgifter privata och gärna också att du gör dina foton tillgängliga endast för dina vänner. 

Hur tar man bort viruset Facebook Friend Request?

Om du ser att okända människor börjar att dyka upp i din vänlista från ingenstans eller om du ser att något suspekt har publicerats på din vägg utan din vetskap, kan detta vara ett tecken på att du har infekterats med viruset Facebook Friend Request. Vänligen, ändra ditt Facebook-lösenord så fort som möjligt och kör sedan en fullständig systemskanning med ett uppdaterat antispionprogram, såsom Reimage eller SpyHunter 5Combo Cleaner

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage is recommended to remove virus damage. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren Reimage.

Om utvecklaren

Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Geniet

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Ugnius Kiguolis
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-facebook-friend-request-virus.html

Borttagning guider på andra språk