Allvarlighets skala:  
  (80/100)

Viruset Facebook Activation Pages Service. Hur tar man bort? (Avinstallera guide)

av Lucia Danes - - | Typ: Sabotageprogram

Huvudegenskaper hos viruset Facebook Activation Pages Service:

Nyligen dök ett nytt bedrägligt virus upp på Facebook – Facebook Activation Pages Service. Detta är en ny version av Facebook-viruset. Denna bluff är baserad på en falsk säkerhetssida från Facebook, vilken används av bedragare för att skicka ut falska meddelanden till användare om att deras konto håller på att avaktiveras på grund av någon olämplig aktivitet på sidan. Bedrägeriet börjar med ett Activation Pages Service-inlägg på offrets vägg. Meddelandet lyder som följer:  

Meddelande till användare: ditt konto kommer att avaktiveras. 
För mer information, vänligen klicka på nedanstående länk:
[Facebook-sidans länk är raderad]

För att gånga användarens uppmärksamhet, kommenterar bedragarna ett utropstecken precis under detta inlägg, vilket gör att varningen dyker upp i Facebook-flödet. Länken omdirigerar användaren till en Activation Pages Service-sida, där bedragarna nämner möjliga orsaker till att kontot måste blockeras – bedrägligt innehåll, olämpligt uppförande eller hot eller att Facebook-sidan används för marknadsföring:

Meddelande om att ditt konto kommer att stängas ner !
ACTIVATION PAGES SERVICE
För att hjälpa dig att förstå varför ditt konto stängs ner, har vi listat de vanligaste orsakerna till varför ett konto stängs ner: 
». Olämplig profil eller publicering av grova foton, 
». Förolämpning av eller hot mot andra (användare) 
». Användning av facebook-kontot endast för marknadsföring
Vänligen, bekräfta ditt konto genom att klicka på nedanstående länk:
=> Bekräfta ditt konto genom att klicka här 

Obs:
Konton som inte har bekräftats inom 24 timmar kommer att tas bort från vår databas och användarna kommer inte längre att kunna komma åt dem.
Facebooks säkerhetsgrupp 2016/2017.
© The Facebook Safety Team Inc. 7811 Menlo Park, California, CA, 94043,

Facebook Activation Pages Service virus illustration
En intressant sak är att Facebooks sökfunktion visar hundratals olika obskyra Activation Pages Service-sidor som inte verkar ha någon aktivitet överhuvudtaget. På några av dessa sidor har användare helt enkelt bara kommenterat att sidan är falsk eller bedräglig. Experter vet ännu inte vad det är som utlöser Facebook Activation Pages Service-viruset. Det kan vara så att viruset endast cirkulerar på sidan själv och att inga ytterligare tilläggsprogram är installerade på datorn. Hur det än ligger till, är huvudsyftet med dessa falska meddelanden att skicka ut ”kontobekräftelse”-länken, som kan leda till nätfiskesidan “FACEBOOK PAGE DISABLE” (”FACEBOOK-SIDA AVAKTIVERAD”). På denna sida uppmanar bedragarna det potentiella offret att omedelbart fylla i formuläret om kontobekräftelse, annars hotar de med att kontot automatiskt kommer att avaktiveras permanent av säkerhetssystemet. Uppgifter som de vill att användaren fyller i är: 

 • Telefonnummer eller e-postadress 
 • Facebook-konto
 • Födelsedatum
 • För- och efternamn
 • Kreditkortsnummer
 • Korttyp
 • Kreditkortets utgångsdatum
 • Säkerhetskod (CVV)
 • Fakturaadress
 • Hemadress
 • Postnummer
 • Land.

Som du kan se, handlar allt detta om känslig information som inte bör delas med tredjeparter. Kom ihåg att inga legitima program eller tjänster begär sådan information utan anledning eller uppmanar dig att bekräfta kontot. Om du råkar bli drabbad av sådant här bedrägeri, ska du ta bort viruset Facebook Activation Pages Service och dess meddelanden från din inkorg och tidslinje och informera folk i din kontaktlista att inte öppna bilagor eller länkar som de kanske kommer att få eller har fått från Facebook Activation Pages Service. Om du har gett ut dina bankuppgifter eller annan känslig information till bedragarna, ska du omedelbart kontakta din bank eller kreditkortsföretag för att blockera kontot. 

Hur tog sig detta virus in på din Facebook?

Det kan vara så att en av dina vänner blev infekterad med detta virus och viruset har använt hans/hennes dator som en bot för att skicka ut dessa meddelanden till folk på kontaktlistan. Användaren kanske inte ens är medveten om att en Facebook Activation Pages Service-kapning har ägt rum. Därför måste du skydda din dator genom att regelbundet köra systemskannningar, hålla dig borta från suspekta webbsidor och undvika att ladda ner tvivelaktiga program. Facebook Activation Pages Service är oberäkneligt och kan gömma sig var som helst, så var uppmärksam!

Hur tar man bort viruset Facebook Activation Pages Service?

Som redan nämnt, är viruset Facebook Activation Pages Service främst en webbaserad infektion. Det är knappast troligt att det lämnar några spår på ditt datorsystem. För att undvika konsekvenserna av en Facebook Activation Pages Service-infektion, kan du byta ditt kontolösenord. Om något av dina andra konton har samma lösenord och e-postadrss, ska du ändra dessa med. Den säkraste borttagningsmetoden för Facebook Activation Pages Service är dock att göra en fullständig systemskanning med ett tillförlitligt antivirusprogram. 

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage is recommended to remove virus damage. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren Reimage.

Manuell Facebook Activation Pages Service Borttagningsguide för virus:

Ta bort Facebook Activation Pages Service med Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Safe Mode with Networking från listan Välj 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Networking i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Ta bort Facebook Activation Pages Service

  Logga in på ditt infekterade konto och starta webbläsaren. Ladda ner Reimage eller ett annat legitimt antispionprogram. Uppdatera det innan du kör en full systemskanning och tar bort skadliga filer som tillhör ditt gisslanprogram och slutför borttagningen av Facebook Activation Pages Service

Om ditt gisslanprogram blockerar Safe Mode with Networking så kan du prova en annan metod.

Ta bort Facebook Activation Pages Service med System Restore

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av Facebook Activation Pages Service. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med Reimage och se till att borttagningen av Facebook Activation Pages Service lyckas.

Bonus: Återställ din data

Guiden ovan ska hjälpa dig att ta bort Facebook Activation Pages Service från din dator. För att återställa dina krypterade filer, rekommenderar vi dig att använda en detaljerad guide utfärdad av utanvirus.se-säkerhetsexperter

Om dina filer är krypterade genom Facebook Activation Pages Service, finns flera sätt att återställa dem

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från Facebook Activation Pages Service och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner eller Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes

Om utvecklaren

Lucia Danes
Lucia Danes - Virusforskare

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Lucia Danes
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-facebook-activation-pages-service-virus.html

Borttagning guider på andra språk