Allvarlighets skala:  
  (94/100)

Viruset Dyzap. Hur tar man bort? (Avinstallera guide)

av Lucia Danes - - | Typ: Trojaner

Vad är viruset Dyzap?

Viruset Dyzap är en farlig trojansk häst som används för att stjäla bankdata och annan känslig information. Enligt våra säkerhetsexperter så är detta hot speciellt intresserat av folks inloggningsuppgifter och lösenord, cryptovaluta, avlöningstjänster, privata nycklar och liknande information. Det mest intressanta med det är att det även har använts för att sprida Gameover, CryptoLocker och andra virus. Så om denna trojan lyckas komma in i systemet så kan den inte bara orsaka förlust av data, utan även ladda ner ett virus som är kapabelt att kryptera dina viktiga filer och sedan kräva en lösensumma för att du ska tillbaka dem. Enligt de senaste rapporterna så sprids detta virus mestadels via infekterad e-post som lyder som följande: ”Snälla titta på det bifogade dokumentet”. Självklart så luras offret att öppna bifogningen så att deras datorer infekteras av Dyzap. Man tror att denna trojan mestadels sprids i engelsktalande länder (USA, Kanada, Storbritannien, etc). Oavsett om du inte bor i dessa länder så ska du vara väldigt försiktig och dubbelkolla ditt antispionprogram. Om det är utdaterat så bör du uppdatera det till den senaste versionen. Om du inte redan har något sådant så bör du installera Reimage.

Hur kan Dyzap kapa min dator?

Som vi redan nämnt så kan Dyzap laddas ner till systemet genom ett infekterat e-postmeddelande som lyder: ”Snälla kolla i det bifogade dokumentet”. Självklart kan hackare enkelt ändra texten i detta meddelande och få det att se mer pålitligt ut än det för tillfället gör. Notera att du enkelt kan informeras om diverse köp, betalningar och liknande saker som enkelt kan lura dig till att ladda ner en infekterad bifogning. Utöver det så bör du alltid hålla dig borta från illegala webbsidor när du försöker undvika viruset Dyzap eftersomde ofta är fyllda med popup-annonser som dyker upp från ingenstans och erbjuder dig att uppdatera diverse program eller kolla din dator med en mystisk ´gratis skannare´.

Hur tar jag bort viruset Dyzap?

Om du vill dubbelkolla din dator och se till att den inte är infekterad med Dyzap så bör du köra en full systemskanning med Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner eller andra välrenommerade antispionprogram. Se till att använda uppdaterade versioner för att hitta alla filer som tillhör detta farliga virus. Om du tror att denna trojan redan har laddat ner viruset Cryptolocker till din dator så bör du följa dessa steg:

  1. Starta Om din infekterade PC i ´Felsäkert Läge med Kommandotolk´ för att avaktivera viruset (detta bör fungera med alla versioner av detta hot).
  2. Kör Regedit
  3. Sök efter WinLogon Entries och skriv ner alla filer som inte är explorer.exe eller blanka. Ersätt dem med explorer.exe.
  4. Sök i registret efter de filer du skrev ner och radera registernycklarna som refererar till filerna.
  5. Starta Om och kör en full systemskanning med uppdaterat Reimage.
Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage is recommended to remove virus damage. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren Reimage.

Om utvecklaren

Lucia Danes
Lucia Danes - Virusforskare

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Lucia Danes
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-dyzap-virus.html

Borttagning guider på andra språk