Allvarlighets skala:  
  (99/100)

Ta bort viruset CTB Locker

12

Viruset CTB Locker är det senaste gisslanprogrammet som började attackera PC-användare i mitten av juli 2014. Det är nästan identiskt med Cryptowall virus, CryptolockerCryptorbit, etc. Detta är en väldigt farlööig parasit som används för att kryptera specifika datafiler och sedan få folk att betala för deras avkryptering. I de flesta fall så tvingas personer som vill återfå åtkomst till sina foton, videor och andra filer betala 120 amerikanska dollar. Ibland så kan dock viruset CTB Locker kräva 24 dollar eller andra mängder pengar. Självklart så bör denna lösensumma betalas i form av bitcoins. Om du tror att din PC redan har infekterats av viruset CTB Locker så är det första du märker av att du inte kommer åt dina filer. Utöver det så kan du börja se varningsmeddelanden som förklarar allt och ber dig betalat ett böter. I så fall bör du omedelbart skanna din dator med ett pålitligt antispionprogram eftersom du då kan rädda större filer mängder filer från att krypteras. Dessvärre så märker man knappast av detta virus innan det börjar visa sina notifikationer som rapporterar om krypterad data och ber dig betala lösen. Det är därför du alltid bör ha ett uppdaterat antispionprogram installerat på din dator, som enkelt kan hjälpa dig att förebygga infektioner så som denna. För det så rekommenderar vi starkt att använda SpyHunter.

Hur kan CTB Locker infektera min dator? 

CTB Locker sprids mestadels i missvisande e-postmeddelanden. De kan ställas in på att hävda att du måste bekräfta inköp, godkänna betalningar, etc. Självklart så infekteras offrest PC med detta gisslanprogram så fort denne laddar ner den falska bifogningen. Du bör dessutom vara försiktig med irriterande popups som erbjuder dig att uppdatera program så som Java eller Flash Player eftersom de kan leda till CTB Lockers infiltration. Så fort som detta virus kommer in i systemet så lägger det omedelbart in sina egna filer och skannar sen systemet efter specifika filer. EFter att ha upptäckt de rätta filerna (3fr, accdb, ai, arw, bay, cdr, cer, cr2, crt, crw, dbf, dcr, der, dng, doc, docm, docx, dwg, dxf, dxg, eps, erf, indd, jpe, jpg, kdc, mdb, mdf, mef, mrw, nef, nrw, odb, odm, odp, ods, odt, orf, p12, p7b, p7c, pdd, pef, pem, pfx, ppt, pptm, pptx, psd, pst, ptx, r3d, raf, raw, rtf, rw2, rwl, srf, srw, wb2, wpd, wps, xlk, xls, xlsb, xlsm, xlsx, etc.) så blockerar det dem med elliptisk kurvkryptering. Föresten, det verkar som att detta virus är kapabelt att kommunicera med sin kommando- och kontrollserver över TOR och följa dess kommandon. Om du använder Windows XP, Windows Vista, Windows 7 eller 8 så bör du vara speciellt försiktig eftersom detta virus i dagsläget är kapabelt att infektera dessa operativsystem.  Om du tror att din PC har kapats och dina filer är krypterade så kan du kolla dem genom att öppna filen %MyDocuments%\.html. Du kommer dessvärre inte kunna få tillbaka dessa filer utan att betala lösensumman till utvecklarna av viruset CTB Locker.

Hur tar jag bort viruset CTB Locker?

Om du tror att viruset CTB Locker redan har kapat ditt sysmtem så bör du skanna det med SpyHunter eller STOPzilla och ta bort detta farliga gisslanprogram. För att återställa åtkomsten till dina filer så kan du prova backup- och filräddningsprogram så som R-Studio eller Photorec.

En full systemskanning kan dessvärre inte rädda filerna som krypterades av CTB Locker. Det är därför vi starkt rekommenderar att du tänker på att förebygga såna här infektioner. För det kan du använda tidigare nämna program. Du ska dessutom inte glömma att backa upp (detta bör göras så frekvent som möjligt). Avslutningsvis kan du prova externa USB-hårddiskar, CD:s, DVD:s, Google Drive, Dropbox, Flickr och andra lösningar. Det är även rekommenderat att du ser till att alla dina öppna delningar endast är tillgängliga för nödvändiga användargrupper och autentiska användare.

Vi kan vara anslutna med produkterna vi rekommenderar på sidan. All information finns i vårt Användaravtal Genom att ladda ner någon av Anti-spionprogrammen för att ta bort Viruset CTB Locker, så accepterar du våran integritetspolicy och våra användarvillkor.
SpyHunter rekommenderas för att avinstallera Viruset CTB Locker. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren SpyHunter.

Mer information om detta program kan hittas i recensionen av SpyHunter.

Om du beslutat att välja ett annat antispionprogram ska du avinstallera SpyHunter från din dator.
Webroot SecureAnywhere AntiVirus är det rekommenderade programmet för att avinstallera Viruset CTB Locker. 

Du bör bekräfta med gratisversionen att man hittar den nuvarande versionen av parasiten.
mer än 40 000 000 nedladdningar!
Alternativ Mjukvara
Malwarebytes Anti Malware
Vi har testat Malwarebytes Anti Malware's effektivitet vid brottagning av Viruset CTB Locker (2016-02-19)
Reimage
Vi har testat Reimage's effektivitet vid brottagning av Viruset CTB Locker (2016-02-19)
Viruset CTB Locker ögonblicksbild
Viruset CTB Locker ögonblicksbildViruset CTB Locker ögonblicksbildViruset CTB Locker ögonblicksbild
Manuell CTB Locker Borttagningsguide

Metod 1. Ta bort CTB Locker med Safe Mode with Networking

Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Networking
Windows 7 / Vista / XP
 • Klicka på Start Shutdown Restart OK.
 • När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
 • Välj Safe Mode with Networking från listan
Välj 'Safe Mode with Networking'
Windows 10 / Windows 8
 • Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
 • Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
 • När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Networking i fönstret Startup Settings.
Välj 'Enable Safe Mode with Networking'
Steg 2: Ta bort CTB Locker

Logga in på ditt infekterade konto och starta webbläsaren. Ladda ner SpyHunter eller ett annat legitimt antispionprogram. Uppdatera det innan du kör en full systemskanning och tar bort skadliga filer som tillhör ditt gisslanprogram och slutför borttagningen av CTB Locker

Om ditt gisslanprogram blockerar Safe Mode with Networking så kan du prova en annan metod.


Metod 2. Ta bort CTB Locker med System Restore

Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt
Windows 7 / Vista / XP
 • Klicka på Start Shutdown Restart OK.
 • När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
 • Välj Command Prompt från listan
Välj 'Safe Mode with Command Prompt'
Windows 10 / Windows 8
 • Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
 • Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
 • När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings.
Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
 • När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
 • Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
 • När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av CTB Locker. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
 • Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen

Komplett borttagning av CTB Locker

Efter att ha återställt ditt system så bör du ta bort alla skadliga filer som tillhör CTB Locker, eftersom de fortfarande finns på din dator. För detta laddar du ner SpyHunter och skannar din PC.

Om du har individuella filer att avkryptera så är det nu dags att använda funktionen Windows Previous Versions. För detta väljer du en fil, högerklickar på den och väljer Properties. Gå nu till fliken Previous Versions och leta efter din fils återställningspunkt. Välj den om den finns och klicka på Restore. Notera! Denna metod fungerar endast efter att du har aktiverat funktionen System Restore. Om ditt gisslanprogram är designat för att ta bort Shadow Volume Copies filer så kan det dessutom inte fungera för dig. Om så är fallet, prova Photorec eller R-studio..

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Borttagning guider på andra språkGilla oss på Facebook