Allvarlighets skala:  
  (96/100)

Viruset CryptoWall 3.0. Hur tar man bort? (Avinstallera guide)

av Linas Kiguolis - - | Typ: Gisslanprogram

Vad är CryptoWall 3.0?

Viruset CryptoWall 3.0 är ett farligt gisslanprogram som enkelt kan ge dig massor av problem. Detta hot kan enkelt blockera dina filer, börja utpressa dig och till och med försöka göra dig pank. Om du vill undvika sådana problem så ska du göra ditt bästa för att undvika CryptoWall 3.0 och dess tidigare versioner, såsom Cryptowall, Cryptolocker, CTB Locker, etc. Annars kan du bli av med viktiga dokument, foton, videofiler och liknande data.

Om något av de tidigare nämnda virusen infiltrerar ditt system så skannar det vanligtvis datorn och krypterar alla de förbestämda filerna. Det är känt att viruset CryptoWall 3.0 letar efter följande filtyper: 3fr, accdb, ai, arw, bay, cdr, cer, cr2, crt, crw, dbf, dcr, der, dng, doc, docm, docx, dwg, dxf, dxg, eps, erf, indd, jpe, jpg, kdc, mdb, mdf, mef, mrw, nef, nrw, odb, odm, odp, ods, odt, orf, p12, p7b, p7c, pdd, pef, pem, pfx, ppt, pptm, pptx, psd, pst, ptx, r3d, raf, raw, rtf, rw2, rwl, srf, srw, wb2, wpd, wps, xlk, xls, xlsb, xlsm, xlsx, etc. Efter att ha hittat alla dessa filer så krypterar viruset dem. Det är känt att detta görs med krypteringsalgoritmen AES CBC 256-bit, vilket betyder att det enda sättet att avkryptera alla krypterade filer är med krypteringsnyckeln. Efter att ha gjort detta så börjar CryptoWall visa ett stort varningsmeddelande som instruerar offret att denne kan avblockera sina krypterade filer. Vanligtvis så ber viruset dig att ladda ner och installera webbläsaren Tor, starta den och sedan besöka dess webbsida. Här ombes offret betala en lösensumma på $500. Om du inte genomför betalningen inom sju dagar så ökas lösensumman till $1000. Vi vill dock uppmana dig att INTE betala summan. Vi säger detta eftersom det inte finns några garantier för att CryptoWalls ägare kommer skicka krypteringsnyckeln som behövs för att avkryptera dina filer efter att du har betalat. I skrivande stund så har gisslanprogrammet blivit ett allvarligt hot för PC-användare, så det finns många utvecklare som har börjat designa specifika verktyg som kan hjälpa drabbade PC-ägare. Om gisslanprogrammet CryptoWall 3.0 precis har dykt upp på din dator så bör du köra en full systemskanning med Reimage och förebygga vidare kryptering. Utöver det så bör du prova dessa program för att avkryptera dina filer: R-Studio, Photorec.

Hur kan CryptoWall 3.0 infektera min dator?

Om du vil undvika gisslanprogram såsom CryptoWall 3.0 så bör du ta preventiva åtgärder. Först av allt så ska du se till att ha ett välrenommerat antispionprogram installerat på din dator. Vidare så ska du försöka hålla det uppdaterat så att det har förmågan att se vilka skadeprogram som försöker ta sig in i ditt PC-system. Du ska dessutom se till att hålla dig borta frå missvisande e-postmeddelanden. Om ett e-postmeddelande ser misstänkt ut, är fullt med stavfel och grammatiska fel eller om du inte är säker på vem avsändaren är, så bör du ignorera det. Du kan försöka kontakta personen som är ansvarig för meddelandet och dubbelkolla denne. Annars kan du luras att klicka på en skadlig länk eller att ladda ner en infekterad bifogning. Om CryptoWall 3.0 kommer in i ditt sytem så tar det flera minuter för det att kolla datorn och välja ut de rätta filerna. Vidare så blockerar det dem och börjar be dig om en lösensumma. Snälla betala den INTE, eftersom det är på det viset du kan drabbas av ytterligare problem! Om du tror att du har infekterats med gisslanprogrammet CryptoWall 3.0 så bör denna guide kunna hjälpa dig:

Hur tar jag bort viruset CryptoWall 3.0?

Om du tittar på ett gigantiskt meddelande som hävdar att dina filer är blockerade på grund av gisslanprogram och att du måste betala en lösensumma för att avblockera dem, så har du infekterats med ett gisslanprogram. För att ta bort viruset CryptoWall 3.0 så bör du använda den detaljerade borttagningsguiden nedan. Om du vill återställa åtkomsten till dina filer så bör du prova att använda deras backuper eller, om du inte har någon backup, prova att köra ett av dessa filräddningsprogram: R-Studio eller Photorec. Kaspersky Lab har även presenterat ett verktyg för att avkryptera krypterade filer, så du bör dessutom prova Kaspesky Ransomware Decryptor. Snälla betala INTE lösensumman eftersom det inte garanterar att du kommer motta den nyckel som krävs för att avkryptera dina filer.

Vi rekommenderar starkt att du tänker på att förebygga infektioner såsom Cryptowall. För detta kan du använda tidigare nämnda program. Du ska dessutom inte glömma bort att tänka på dina filers immunitet och backup. För detta kan du använda externa USB-hårddiskar, CD- och DVD-skivor, eller helt enkelt använda lösningar på internet, såsom Google Drive, Dropbox, Flickr och andra lösningar. Mer information om backups kan hittas i detta inlägg: Varför behöver jag backup och vilka alternativ finns för det?

Vanliga frågor (FAQ)

Fråga: Jag infekterades med gisslanprogrammet CryptoWall 3.0 förra veckan. Det verkar som att alla mina diskar förutom C har drabbats. Finns det något annat än att betala lösensumman för mig att göra för att få tillbaka mina filer?

Svar: Det värsta du kan göra är att betala lösensumman. Att göra det är samma sak som att skänka bort dina pengar till bluffmakare på internet. Vidare så kan du avslöja dina kreditkortsuppgifter och annan personlig information som är relaterad till ditt bankkonto. Istället för att betala lösensumman så ska du istället ta bort CryptoWall 3.0 från din PC och använd ett filräddningsprogram för att avkryptera dina personliga filer. För detta kan du använda guiden som ges nedan.

Fråga: För ett par dagar sedan så infekterade viruset Cryptowall min dator. Som tur är så verkar det bara ha drabbat en mapp på min hårddisk, och den innehöll lyckligtvis ingen viktig data. Självklart så kommer jag inte betala lösensumman till dessa brottslingar, men jag undrar om det räcker med att ta bort den infekterade mappen för att bli av med detta hot?

Svar: NEJ. Gisslanprogram är väldigt lömska och smart designade datorinfektioner som kan gömma sig i datorns minne under långa perioder, för att sedan attackera oväntat. Att ta bort mappen med de krypterade filerna kommer inte hjälpa dig alls. Du kan tvärt om förlora ännu mer data, såsom foton, dokument, musik, videor, etc. i framtiden. Därför är det enda helt säkra lösningen för att skydda din data borttagning av CryptoWall 3.0. Nyligen så har säkerhetsexperterna på Utanvirus förberett en guide som hjälper dig ta bort CryptoWall 3.0. Du kan hitta den nedan.

Fråga: Hur kan jag avkryptera filer efter Cryptowalls infiltration? Hela min disk har krypterats. Jag gjorde en backup på en separat disk, men även den är infekterad. Finns det något sätt att avkryptera mina filer utan att de skadas?

Svar: Det viktigaste att komma ihåg är att INTE betala lösensumman som du krävs på. Annars kan du riskera att förlora kreditkortsinformation till bluffmakare på internet. Vi tvivlar dessutom på att nyckeln du får efter att habetala kommer hjälpa dig avkryptera din data. Så fort som detta gisslanprogram drabbar din maskin så ska du därför skanna den med ett välrenommerat antispionprogram och försöka återfå datan med hjälp av R-Studio, Photorec eller annan mjukvara för filräddning. Alla detaljer ges nedan.

Fråga: Igår så attackerades jag av CryptoWall 3.0. Jag har hittat filen help_decrypt.png .txt .html i varje mapp och tagit bort den, och jag tog dessutom bort den från registret. Trots detta så kan filer av typer såsom .xls, .pdf, .doc, etc. inte öppnas. Vad är problemet? Detta är första gången jag har med ett gisslanprogram att göra, men jag tänker inte betala en krona till dessa lurendrejare. Snälla ge mig råd!

Svar: Manuell borttagning av gisslanprogrammet CryptoWall 3.0 är inte möjligt. Det enda sättet att bli av med denna infektion är med en full systemskanning med hjälp av ett välrenommerat och uppdaterat (!) antispionprogram. Om du vill radera viruset CryptoWall 3.0 från din dator en gång för alla så måste du använda ett av de program som nämns nedan.

Fråga: Snälla hjälp mig att få mina filer och pengar tillbaka! Jag betalade $500 till dessa idioter och fick en falsk nyckel som inte gjorde något med de krypterade filerna. Finns det något sätt att få tillbaka mina pengar? Och vad händer med filerna? Är de förlorade för alltid? All hjälp uppskattas!

Svar: Detta scenario är väldigt vanligt, och anledningen till att vi uppmanar folk att INTE betala lösensumman. Dessvärre så är det inte troligt att du kommer få dina pengar tillbaka. Du kan försöka kontakta banken och be den avbryta betalningen, men detta kommer garanterat inte fungera om du genomförde betalningen via webbläsaren Tor. Angående din krypterade data så har vi bättre nyheter. Innan du påbörjar räddningen av filerna så ska du se till att ta bort viruset CryptoWall 3.0 från systemet med ett pålitligt antispionprogram (listan av rekommenderade program hittar du nedan). Efter det så installerar du ett pålitligt filräddningsverktyg och försöker avkryptera dina filer. Du kan hitta en full guide för borttagning av Cryptowall 3.0 nedan.

Vi kan vara anslutna med produkterna vi rekommenderar på sidan. All information finns i vårt Användaravtal Genom att ladda ner någon av Anti-spionprogrammen för att ta bort Viruset CryptoWall 3.0, så accepterar du våran integritetspolicy och våra användarvillkor.
gör det nu!
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med OS X
Vad ska man göra om det misslyckas?
Om du misslyckades med att ta bort infektionen med Reimage, skicka en fråga, till vår support och beskriv problemet så detaljerat som möjligt.
Reimage rekommenderas för att avinstallera Viruset CryptoWall 3.0. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren Reimage.
Mer information om detta program kan hittas i recensionen av Reimage.
Omnämningar i pressen om Reimage

Manuell CryptoWall 3.0 Borttagningsguide för virus:

Ta bort CryptoWall 3.0 med Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Safe Mode with Networking från listan Välj 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Networking i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Ta bort CryptoWall 3.0

  Logga in på ditt infekterade konto och starta webbläsaren. Ladda ner Reimage eller ett annat legitimt antispionprogram. Uppdatera det innan du kör en full systemskanning och tar bort skadliga filer som tillhör ditt gisslanprogram och slutför borttagningen av CryptoWall 3.0

Om ditt gisslanprogram blockerar Safe Mode with Networking så kan du prova en annan metod.

Ta bort CryptoWall 3.0 med System Restore

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av CryptoWall 3.0. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med Reimage och se till att borttagningen av CryptoWall 3.0 lyckas.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från CryptoWall 3.0 och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus eller Malwarebytes Anti Malware

Om utvecklaren

Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Linas Kiguolis
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk