Allvarlighets skala:  
  (95/100)

Ta bort viruset CryptoWall 2.0 (Borttagningsguide) - 2021 uppdatering

av Linas Kiguolis - -   CryptoWall | Typ: Gisslanprogram

Kort information om gisslanprogramsvirus:

Gisslanprogram är en typ av virus. När det infekterat ett offers dator låser det en stor del av offrets filer genom att kryptera dem. Som ett resultat kan offret inte öppna dessa filer, vilket gör dem oanvändbara. Virus lämnar ett meddelande i varje mapp som innehåller krypterade filer. Det kan sparas som en .png, .html eller .txt. Detta meddelande säger att filerna har krypterats och att du måste betala en lösensumma för att få tillbaka dem.

Gisslanprogrammet CryptoWall 2.0 beskrivning:

CryptoWall 2.0 är den andra fasen av det ökända viruset CryptoWall. CryptoWall har släppt flera version av det – CryptoWall, CryptoWall 3.0 och CryptoWall 4.0. Detta virus tillhör kategorin gisslanprogram. Som ett gisslanprogram agerar det som en trojan och infekterar offrets dator samtidigt som det låtsas vara något annat. Det krypterar data som förvaras på datorn med krypteringsmetoden RSA. När filerna krypterats kan det vara väldigt svårt att få tillbaka dem. Denna version av CryptoWall skiljer sig från tidigare versioner eftersom den når sina servrar genom Tor-nätverket, vilket hjälper till att gömma dessa kommando/kontrollkanaler.

Dessa gisslanprogram krypterar filerna och lämnar ett meddelande till dig, som inkluderar instruktioner om hur du återfår dina filer. Det ger dig en tydlig deadline för att betala lösensumman. Om du inte betalar innan detta datum kommer lösensumman ökas. Vanligtvis är den första summan som CryptoWall 2.0 ber om upp till $500 eller €500. Detta virus ber dig betala lösensumman via systemet Bitcoin. I utbyte lovar det att tillhandahålla dig med avkrypteringsnyckeln, som ska låsa upp och återge dig åtkomst till dina filer. Det är dock inte särskilt troligt att cyberbrottslingar kommer hjälpa dig få tillbaka dina filer, så vi rekommenderar starkt att INTE betala lösensumman.

Om din dator har infekterats med CryptoWall 2 bör do omedelbart ta åtgärder för att eliminera denna infektion från ditt system. Du måste ta bort det för att stoppa dess kryptering av dina filer och blockera dess väg mot andra skadliga aktiviteter – detta virus kan installera andra infektioner på datorn, så risken för att din dator ska skadas växer för varje minut som CryptoWall 2.0 är installerat. Vi rekommenderar starkt att du tar bort detta virus med antiskadeprogrammet ReimageIntego.

Message from CryptoWall 2.0

Hur infekterade CryptoWall 2.0 min dator?

CryptoWall 2.0 sprids precis som andra versioner av CryptoWall via infekterade e-postmeddelanden. Det är därför du måste vara extremt försiktig när du öppnar e-post från okända avsändare. Öppna eller installera ALDRIG bifogningar från sådana e-postmeddelanden, oavsett hur säkra de kan se ut. Undvik framförallt att öppna innehåll som hamnat i mapparna Spam eller Skräp i din e-postklient. Vidare ska du undvika att surfa på misstänkta webbsidor som verkar opålitliga eller innehåller stora mängder annonser – det finns en risk att du av misstag laddar ner och installerar ett infekterat program. För att undvika sådana oväntade installationer bör du säkra din dator och köra ett pålitligt säkerhetsprogram på den.

Vad man gör om datorn infekterats av detta virus.

Om du lagt märke till meddelandet från viruset CryptoWall 2.0 bör du ta bort detta gisslanprogram DIREKT. För att göra detta använder du de manuella borttagningsinstruktionerna som tillhandahålls nedanför denna artikel, eller använder automatisk borttagning. CryptoWall 2.0 är ett farligt skadeprogram som raderar offrets filer och endast lämnar kvar en krypterad kopia. Det kan vara väldigt svårt att få tillbaka sina filer – du kan försöka genom att återställa Windows till en tidigare backup eller återställa dina filer om du sparat dem på en extern disk. Vissa antivirusprogram håller även på att skapa avkrypteringsverktyg för offer som drabbats av CryptoWalls attacker.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.
Viruset CryptoWall 2.0 ögonblicksbild
Viruset CryptoWall 2.0 ögonblicksbild

Manuell CryptoWall 2.0 Borttagningsguide för virus:

Ta bort CryptoWall 2.0 med Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Safe Mode with Networking från listan Välj 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Networking i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Ta bort CryptoWall 2.0

  Logga in på ditt infekterade konto och starta webbläsaren. Ladda ner ReimageIntego eller ett annat legitimt antispionprogram. Uppdatera det innan du kör en full systemskanning och tar bort skadliga filer som tillhör ditt gisslanprogram och slutför borttagningen av CryptoWall 2.0

Om ditt gisslanprogram blockerar Safe Mode with Networking så kan du prova en annan metod.

Ta bort CryptoWall 2.0 med System Restore

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av CryptoWall 2.0. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med ReimageIntego och se till att borttagningen av CryptoWall 2.0 lyckas.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från CryptoWall 2.0 och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Linas Kiguolis
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-cryptowall-2-0-virus.html
Borttagning guider på andra språk

Din åsikt om CryptoWall 2.0 virus