Allvarlighets skala:  
  (10/100)

Ta bort viruset Cold Search

123

Vad bör jag veta om distributionen av Cold Search?

Cold Search är inte en vanlig söksida som du kan ladda ner från internet. Det är en webbläsarkapare som sprids runt med hjälp av ‘bundling’. Efter att ha infiltrerat PC-systemet kan det enkelt lägga in sina egna komponenter, vilka hjälper det att ta över startsidan, den förvalda sökmotorn och sida vid ny flik i alla webbläsare som är installerade på offrets dator. Som ett resultat får detta tvivelaktiga verktyg förmågan att genomföra omdirigeringar till förbestämda webbsidor, nedsaktningar och webbläsarkrascher, bevakning av användarens surfning på webben och liknande oönskade aktiviteter. Om du precis har hittat ColdSearch.com istället för din startsida eller förvalda sökmotor, bör du läsa detta inlägg väldigt noggrant eftersom du måste fixa din dator direkt. Oavsett hur harmlös denna sökmotor kan verka ska du inte lita på den.

Att undvika att kapas av Cold Search är inte en komplicerad uppgift. Du måste bara vara försiktig med gratisprogram och spridprogram, som används för att sprida denna webbläsarkapare. Det är känt att det aktivt marknadsförs med hjälp av nedladdningsassistenter, PDF-skapare, videoströmningsmjukvara och liknande program. Vi kan dock inte säga exakt vilka program som är involverade i dess distribution, så se till att du alltid har ett pålitligt antispionprogram installerat på din dator för att undvika viruset Cold Search. Glöm heller inte bort att bevaka installationen av gratisprogram genom att välja något av följande installationsalternativ:

  • Anpassad;
  • Avancerad.

När du valt en av dessa installationsmetoder måste du avbocka alla redan ibockade alternativ som tillåter installation av ytterligare komponenter. Vanligtvis inkluderar dessa komponenter add-ons, tillägg, insticksprogram, verktygsrader och sökmotorer.

The main page of Cold Search and fake ads promoting sales

Min dator har kapats. Vad kan jag vänta mig?

Cold Search presenterar sig självt som ett pålitligt sökverktyg. De annonser det orsakar bör dock undvikas eftersom de kan leda till att skadeprogram infiltrerar dig. Vidare kan denna sökmotor visa ändrade sökresultat med länkar till farliga webbsidor. När det lurat ett offer att klicka på en popup-notifikation (det är enkelt att falla för Cold Search-annonser eftersom de utlovar diverse rabatter) så omdirigeras denne till förbestämda webbsidor. Dessvärre finns det inga garantier för att alla dessa sidor är säkra. Vi rekommenderar starkt att du undviker notifikationer som är för bra för att vara sanna. Experter från Utanvirus har dessutom avslöjat att skadeprogrammet Cold Search kan användas för att bevaka användare och samla personligt icke-identifierbar information. De flesta av dessa program samlar in folks söktermer, mest besökta webbsidor, data de lagt till när de besökt sina favoritsidor, etc. Det verkar dessutom som att de känner till IP-adressen hos de datorer de lyckas kapa, samt dess plats och offrets e-postadress. Om du inte vill motta massor av spam bör du hålla dig borta från Cold Search och liknande sökmotorer som inte anses vara säkra.

Vi kan vara anslutna med produkterna vi rekommenderar på sidan. All information finns i vårt Användaravtal Genom att ladda ner någon av Anti-spionprogrammen för att ta bort Viruset Cold Search, så accepterar du våran integritetspolicy och våra användarvillkor.
SpyHunter rekommenderas för att avinstallera Viruset Cold Search. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren SpyHunter.

Mer information om detta program kan hittas i recensionen av SpyHunter.

Om du beslutat att välja ett annat antispionprogram ska du avinstallera SpyHunter från din dator.
Webroot SecureAnywhere AntiVirus är det rekommenderade programmet för att avinstallera Viruset Cold Search. 

Du bör bekräfta med gratisversionen att man hittar den nuvarande versionen av parasiten.
mer än 40 000 000 nedladdningar!
Alternativ Mjukvara
Malwarebytes Anti Malware
Vi har testat Malwarebytes Anti Malware's effektivitet vid brottagning av Viruset Cold Search (2015-12-23)
Reimage
Vi har testat Reimage's effektivitet vid brottagning av Viruset Cold Search (2015-12-23)

Borttagning guider på andra språkGilla oss på Facebook