Allvarlighets skala:  
  (98/100)

Viruset Coin Locker. Hur tar man bort? (Avinstallera guide)

av Alice Woods - - | Typ: Program som stjäl

Vad är viruset Coin Locker?

Coin Locker (kan även hittas som skadeprogrammet CoinLocker or Coin Locker) är det senaste gisslanprogrammet som inte kan undvikas att märkas av om det infiltrerar ett PC-system. Vi säger detta av den enkla anledning att detta skadeprogram direkt skannar systemet och krypterar filer, så som:3fr, accdb, ai, arw, bay, cdr, cer, cr2, crt, crw, dbf, dcr, der, dng, doc, docm, docx, dwg, dxf, dxg, eps, erf, indd, jpe, jpg, kdc, mdb, mdf, mef, mrw, nef, nrw, odb, odm, odp, ods, odt, orf, p12, p7b, p7c, pdd, pef, pem, pfx, ppt, pptm, pptx, psd, pst, ptx, r3d, raf, raw, rtf, rw2, rwl, srf, srw, wb2, wpd, wps, xlk, xls, xlsb, xlsm, xlsx, etc. Det kan även lägga in det krypterade tilläget .encrypted till alla dessa filer och lämna användaren utan möjlighet att komma åt dem. För detta så erbjuds folk vanligtvis att köpa en speciell nyckel som ska användas för att avkryptera de blockerade filerna. Det viktigaste när man har med såna här virus att göra är att denna avkrypteringsnyckel nästan alltid är det enda sättet att få tillbaka sina blockerade filer. Ja, det faktum att alla filer blockeras med Ceasarchiffret (en metod som bara behöver byta bokstäver i en specifik ordning) kanske gör dig lugn, men kan du tänka dig hur lång tid det tar att avkryptera dina filer manuellt? Oavsett detta så vill vi ändå rekommendera att du försöker undvika att betala denna lösensumma, som kan ligga på antingen $50 eller $500. Först och främst kan du inte vara säker på om det kommer hjälpa dig att återfå dina filer eller inte. Vidare så kommer du stöda bluffmakare och deras framtida brott. I detta fall så bör du försöka återställa dina filer från en backup eller helt enkelt använda programmen som ges i slutet av detta inlägg för att avblockera filerna. Om du fortfarande kan använda alla dina filer så bör du börja tänka på deras säkerhet. Till att börja med behöver du ett kraftfullt antispionprogram som kan hjälpa dig skydda din dator från skadeprogrammet Coin Locker. Du bör även göra kopior av dina viktigaste filer och ha dem på ett säkrare ställe än din dator. För mer information om de, läs nästa paragraf.

Hur kan Coin Locker infektera min dator?

Liknande Cryptowall virus [Cryptowall virus], CTB Locker [CTB Locker], Cryptolocker [Cryptolocker] och många andra hot så sprids Coin Locker med hjälp av infekterade e-postmeddelanden. Dessa meddelanden fylls vanligtvis med infekterade bifogningar som vill lura folk att ladda ner dem till systemet. Snälla ha i åtanke att de flesta missvisande e-postmeddelanden vill lura folk att tro att de ser ett meddelande från ett pålitligt företag. Vidare så kan de aktivt försöka få folk att ladda ner en infekterad bifogning som kan presenteras som en faktura, räkning, foto eller annat dokument. Om du inte känner avsändaren eller om du ser att meddelanden är fulla av grammatiska fel eller stavfel så bör du vara väldigt försiktig och ta bort sådana meddelanden från din inkorg. Annars kan du enkelt drabbas av detta meddelande när du försöker öppna en av dina filer:

You have been infected with the Coin Locker malware.
All files on this system have been encrypted.
To regain access to your files you will need the Coin Locker decryption software.
To obtain our software you will need to access the deep web with TOR, download TOR here:

Launch TOR and navigate to our website:

Follow the steps on the site to use the decryption software and your files will be unlocked.

Om du för tillfället ser denna varning så bör du inte vänta längre eftersom varje minut räknas. För att minska mängden krypterade filer ska du köra en full systemskanning med ett välrenommerat antispionprogram.

Hur tar jag bort Coin Locker?

Om du vill bli av med viruset Coin Locker så ska du skanna din dator med Reimage, Malwarebytes Malwarebytes eller Plumbytes Anti-MalwareNorton Internet Security. Dessa program kommer hjälpa dig ta bort detta farliga gisslanprogram. För att återställa åtkomsten till dina filer bör du försöka genomföra en backup eller använda filräddningsprogram så som R-Studio eller Photorec.

Avslutningsvis så måste vi tilläga att du ska börja tänka på förebyggning av såna här infektioner eftersom deras distribution har nått nya höjder. För det kan du använda tidigare nämnda program. Glöm dessutom inte att göra en backup (bör göras så frekvent som möjligt). Avslutningsvis kan du du prova externa USB-hårddiskar, CD-skivor, DVD-skivor, Google Drive, Dropbox, Flickr och andra lösningar. Det är även rekommenderat att du se till att alla dina öppna utdelningar endast är tillgängligt för nödvändiga grupper eller bekräftade användare.

Vi kan vara anslutna med produkterna vi rekommenderar på sidan. All information finns i vårt Användaravtal Genom att ladda ner någon av Anti-spionprogrammen för att ta bort Viruset Coin Locker, så accepterar du våran integritetspolicy och våra användarvillkor.
gör det nu!
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med OS X
Vad ska man göra om det misslyckas?
Om du misslyckades med att ta bort infektionen med Reimage, skicka en fråga, till vår support och beskriv problemet så detaljerat som möjligt.
Reimage rekommenderas för att avinstallera Viruset Coin Locker. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren Reimage.
Mer information om detta program kan hittas i recensionen av Reimage.
Omnämningar i pressen om Reimage
Alternativ Mjukvara
Malwarebytes
Alternativ Mjukvara
Malwarebytes
Viruset Coin Locker ögonblicksbild
Viruset Coin Locker ögonblicksbild

Om utvecklaren

Alice Woods
Alice Woods

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Alice Woods
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-coin-locker-virus.html

Borttagning guider på andra språk