Allvarlighets skala:  
  (99/100)

Ta bort viruset Cerber (Borttagningsinstruktioner) - Jun 2018 uppdatering

av Ugnius Kiguolis - -   Cerber Ransomware | Typ: Gisslanprogram

Viruset Cerber låser dina filer och kräver att du betalar

Cerber virus

Cerber är ett skadligt datorvirus som använder krypteringsalgoritmen AES för att koda offrets filer. Precis som alla andra 'gisslanprogram' kan en användare ladda ner det från skadliga spam-mail som bär på skadliga bifogningar. En väldigt intressant detalj om detta vrus är att det inte attackerar datorer som befinner sig i följande länder – Azerbaijan, Armenien, Georgien, Vitryssland, Kyrggyzstan, Kazakstan, Moldavien, Turkmenistan, Tajikistan, Ryssland, Uzbekistan och Ukraina.

Om du inte bor i ett av desssa länder kan viruset dessvärre drabba din dator. Det ställer in sig självt på att köras automatiskt vid nästa datorstart. När datorn blir aktiv skickar detta virus slumpmässiga felmeddelanden och startar sedan om datorn i Felsäkert Läge med Nätverk. Viruset startar sedan om datorn igen, denna gång normalt, och startar sedan krypteringsprocessen.

Cerber ransomware

När krypteringsprocessen är klar lägger gisslanprogrammet Cerber in lösenbrev i alla mappar som innehåller infekterade filer. Dessa lösenbrev från Cerber är döpta till DECRYPT MY FILES. Filändelserna kan variera, men inkluderar .html, .txt och .vbs. vbs-filen kan även spela upp ett ljudmeddelande som lyder:

Attention. Attention. Attention. Your documents, photos, databases and other important files have been encrypted!

Hotbrevet förklarar vad som hänt till din dator och tillhandahåller instruktioner för hur man återfår filerna. Kort sagt ber viruset dig att ladda ner webbläsaren Tor för att anonymt koppla upp dig mot en webbplats där du betalar lösensumman. Den ber dig att betala 1,25 bitcoins, vilket är uppskattningsvis $512. Det hotar dig även med att lösensumman kommer dubblas om du inte betalar den inom sju dagar. Om offret betalar lösensumman kommer gisslanprogrammet tillhandahålla en unik nedladdningslänk för att få krypteringsverktyget. Dessvärre är det omöjligt att avkryptera filerna utan att betala.

Cerber virus

Finns det ett sätt att avkryptera filerna utan att betala lösensumman?

Dessvärre är det omöjligt att avkryptera de krypterade filerna utan att betala lösensumman. Vi rekommenderar dock inte att du betalar eftersom det uppmuntrar cyberbrottslingarna att fortsätta med sina bedrägerier och skapa fler datorvirus. Ha även i åtanke att det INTE finns några garantier för att du faktiskt kommer få tillbaka dina filer. Du kan endast få tillbaka din dator genom att importera dem från en säkerhetskopia.

Vi rekommenderar starkt att du INTE har kopiorna av d ina filer förvarade hos internettjänster, eftersom vissa virus kan få åtkomst till dem via din internetuppkoppling och korrumpera dem. Om du inte har en säkerhetskopia kan du prova på följande verktyg – Photorec, Kaspersky virus-fighting utilities eller R-Studio. Kom ihåg att du måste eliminera gisslanprogrammet helt innan du försöker återfå dina filer. Du kan göra detta med hjälp av antiskademjukvara som Reimage.Cerber virus

Hur sprider sig gisslanprogrammet Cerber?

Enligt rapporter låter skadeprogrammet Cerber andra cyberbrottslingar gå med i dess samarbetsnätverk, vilket låter dem disitrbuera detta virus som de vill. Originalutvecklarna bakom Derber tar en del av intäkterna och låter samarbetspartnerna behålla resten. Notera att cyberbrottslingar mestadels distribuerar detta virus via spam, så se till att inte öppna misstänkta meddelanden från okända avsändare, och öppna framförallt inte bifogningar som kommer med skumma mail. Håll dig även borta från opålitliga webbplatser eftersom du kan råka ladda ner en infekterad fil som kommer med detta skadliga virus. Vi behöver nog inte påpeka att du ska hålla dig borta från högrisksidor. Cerber virus
Viruset Cerber

Hur tar jag bort viruset Cerber?

Det råder inga tvivel om att gisslanprogrammet Cerber är ett av de farligaste virusen idag. Datorexperter arbetar fortfarande på att skapa ett avkrypteringsverktyg för att hjälpa Cerbers offer få tillbaka sina filer, men i skrivande stund finns det inga sätt att avkryptera krypterade filer utan att betala lösensumman. Om du inte är villig att betala råder vi dig ändå att ta bort viruset Cerber så fort som möjligt. Det är ett farligt och välkonstruerat hot, och därför rekommenderar säkerhetsexperter att man använder ett professionellt verktyg för skadeprogramsborttagning för att eliminera det från drabbade datorer. Om du dock är besluten att förgöra detta virus manuellt ska du följa den manuella borttagningsguiden för Cerber som tillhandahålls nedan:

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage is recommended to remove virus damage. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren Reimage.
Viruset Cerber ögonblicksbild
Viruset Cerber ögonblicksbildViruset Cerber ögonblicksbild

Manuell Cerber Borttagningsguide för virus:

Ta bort Cerber med Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Safe Mode with Networking från listan Välj 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Networking i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Ta bort Cerber

  Logga in på ditt infekterade konto och starta webbläsaren. Ladda ner Reimage eller ett annat legitimt antispionprogram. Uppdatera det innan du kör en full systemskanning och tar bort skadliga filer som tillhör ditt gisslanprogram och slutför borttagningen av Cerber

Om ditt gisslanprogram blockerar Safe Mode with Networking så kan du prova en annan metod.

Ta bort Cerber med System Restore

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av Cerber. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med Reimage och se till att borttagningen av Cerber lyckas.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från Cerber och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes

Om utvecklaren

Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Geniet

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Ugnius Kiguolis
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-cerber-virus.html

Borttagning guider på andra språk