Allvarlighets skala:  
  (99/100)

Viktigt! Din webbläsaren blev blockerad. Hur tar man bort? (Avinstallera guide)

| Typ: Program som stjäl

‘Viktigt! Din webbläsaren blev blockerad’ är en illasinnad varning som tillhör kategorin gisslanprogram. Det nya med denna är att den inte blockerar datorer. Istället låser den webbläsare och tvingar offret att endast titta på dess falska notifikation. Om ditt Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox eller andra webbläsare blockeras av ‘Viktigt! Din webbläsaren blev blockerad’, så bör du ignorera den eftersom den inte har något att göra med den svenska polisen eller andra myndigheter. Oavsett att den visar din IP-adress, plats och annan känslig data, så bör du aldrig följa dess missvisande instruktioner. Annars så kommer du att förlora dina pengar.

Hur kan ‘Viktigt! Din webbläsaren blev blockerad’ dyka upp på min dator?

‘Viktigt! Din webbläsaren blev blockerad’ är nästan identiskt med Kriminalpolisenheten virus. Men, det sprids med andra metoder som är nära relaterade till ett illasinnat Javascript som visar varning i enlighet med var offret befinner sig. Vanligtvis så hävdar denna varning att offret har upphovsrättsskyddat material, ser på pornografiskt material, distribuerar spam eller begår andra brott. För att se mer trovärdigt ut så visar den även datorns IP-adress. I de flesta av fallen så ser det ut så här:

VIKTIGT! Din webbläsaren blev blockerad av säkerhetsskäl. Detaljer ansivas.
Alla aktiviteter i den här datorn har registrerats.
Alla dina filer är krypterade.
Artikel 161 i Brottsbalken av Konungariket Sverige föreskriver en påföljd på fängelse från 5 till 11 år.
Du är också misstänkt för brott mot “Lagen oro upphovsrätt och närstående rättigheter fnedladdning av piratkopierad musik, video, olicensierad programvaror) samt användning och/ eller distribution av innehåll som skyddas av upphovsrätten. Det betyder att du år misstänkt för brott mot artikel 148 i Brottsbalken av Konungariket Sverige.
Artikel 148 i Brottsbalken av Konungariket Sverige föreskriver en påföljd på 150 till 550 dagsböter eller fängelse från 3 till 7 år.
(…)
Böterna skall betalas inom 48 timmar efter brott. Efter denna period börjar vi en 48-timmars automatisk insamling av information om dig och du kan vara åtalad. Du behöver betala SEK 1000 kronor i påföljd. Du får använda voucher PaySafeCard eller Ukash för betalningen.
Efter du betalar böterna och staten får pengarna, kommer din dator avblockeras inom 24 timmar.
Efter detta måste du eliminera alla förseelser som var förknippade med din dator inom 7 dagar. Annars blir datorn blockerad igen och du kommer åtalas (utan möjlighet att betala böter).
Var uppmärksam på att du måste ange giltiga voucherkoder vid betalning av böterna och att du inte ska få ersättning för de koderna du redan använt. Om du skriver in en fel voucherkod eller försöker avbryta betalningen kommer du också anklagas för bedrägeri (artikel 377 i Brottsbalken av Konungariket Sverige som föreskriver fängelse från 1 till 3 år) och du blir åtalad.

Om du upptäcker att viruset ‘Viktigt! Din webbläsaren blev blockerad’ påverkar din webbläsare så kan du vara säker på att det inte har något att göra med någon regeringsmyndighet. Det är bara en falsk varning som vill svindla dig på pengar. För att fixa din dator, följ denna guide:

Hur tar man bort ‘Viktigt! Din webbläsaren blev blockerad’?

‘Viktigt! Din webbläsaren blev blockerad’ betyder bara en sak – att din maskin drabbats av gisslanprogram. För att ta bort det, stäng din webbläsare och skanna din maskin med pålitlig antispionmjukvara. Så här gör du det:

  1. Öppna Windows Task Manager genom att trycka Ctrl+Alt+Del eller Ctrl+Shift+Esc.
  2. Öppna fliken Processer och välj ´Visa processer från alla användare´.
  3. Hitta din webbläsares process och vänsterklicka på den. Om du använde Internet Explorer, stäng iexplore.exe, Mozilla Firefox – firefox.exe, Google Chrome- chrome.exe, Safari – safari.exe, Opera – opera.exe.
  4. Klicka nu ´Avsluta Process´ och glöm inte att bekräfta att du verkligen vill göra det.

När du stängt din påverkade webbläsare, ladda ner ett av dessa program: Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner, Reimage, Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes. Glöm inte att uppdatera dem innan du kör en full systemskanning.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage is recommended to remove virus damage. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren Reimage.
Källa: https://www.2-spyware.com/remove-viktigt-din-webbl-saren-blev-blockerad.html

Borttagning guider på andra språk