Allvarlighets skala:  
  (70/100)

Ta bort viruset Vanilla Reload (Borttagningsguide) - uppdaterad Jul 2019

av Ugnius Kiguolis - -   Vanilla Reload ransomware | Typ: Sabotageprogram

Vad är Vanilla Reload virus?

Vanilla Reload virus

Vanilla Reload virus är ett farligt gisslanprogram som är nära relaterat till det legitima och välkända betalningssystemet Vanilla Reload. Denna tjänst kan användas för att göra onlineköp och betalningar utan kreditkort. Vi tror att denna funktion är vad som fick cyberbrottslingar att välja denna tjänst för sinna illegala lösensummor.

Om Vanilla Reload virus infekterar ett system så låser det det och börjar visa en stor varning som ber offret att betala en lösensumma via MoneyPak, Vanilla Reload eller RELoadit. Ungefär som FBI virus, Ukash virus, Moneypak virus, REloadit virus och andra gisslanprogram så ger detta virus en anledning till varför det blockerat systemet och avaktiverat åtkomsten till PC´ns skrivbord och startmeny.

I de flesta fall så informerar det sina offer om deras illegala aktiviteter online, så som användning av upphovsrättsskyddat materila, distribution av skadeprogram, besök på illegala webbsidor och liknande. Men ibland så kan gisslanprogram bara infektera datorer, blockera viktiga filer som finns på datorn och be användaren om en lösensumma för att avkryptera dem.

Avslutningsvis så kan det med hjälp av en webbläsarkapare blockera en av dina webbläsare och visa varningsmeddelanden som ber dig att använda Vanilla Reload för att betala ett böter. Om du upptäcker en varning som ber dig betala genom detta betalningssystem så betyder det att din PC har påverkats av ett allvarligt virus.

Snälla betala INTE något böter. Ta bara bort Vanilla Reload virus från systemet. För detta kan du använda guiden som ges nedan.

Vanilla Reload virus
Vanilla Reload virus

Hur kan Vanilla Reload virus infektera min dator?

Vanilla Reload virus kan komma in i din dator med flera olika metoder. Det kan enkelt infiltrera ditt PC-system efter att du laddat ner infekterade bifogningar i e-mail eller efter att ha besök en infekterad webbsida. Vidare så kan detta virus även spridas med falska varningar som vanligtvis ska ´informera´ folk om utdaterade program och sedan erbjuda dem att ladda ner dessa uppdateringar gratis.

Självklart så bör du aldrig klicka på sådana varningar eftersom du aldrig kan veta vilken ´uppdatering´ som kan laddas ner till din dator. Om du tror att några av dina program är utdaterade så kan du gå till deras officiella webbsidor och ladda ner dem därifrån.

Självklart så bör du se till att din dator är skyddad av ett pålitligt och uppdaterat antispionprogram som kan hjälpa dig att förebygga installationen av detta virus. Om gisslanprogrammet Vanilla Reloaded infekterar systemet så kan det antingen avaktivera ditt skrivbord eller blockera dina filer.

Vidare så visar detta virus ett stort varningsmeddelande som ber folk att betala en lösensumma via betalningssystemet Vanilla Reload. Till exempel:

All activities of this computer has been recorded. All your files are encrypted.
Don’t try to unlock your computer! This PC is blocked due to at Least one of the specified below.

Snälla skriv INTE in något PIN-nummer eftersom det kanske inte kommer återge dig åtkomsten till ditt skrivbord eller dina filer. För detta bör du följa guiden nedan och ta bort Vanilla Reload virus från systemet.

Hur tar jag bort Vanilla Reload virus?

Om du tror att din PC påverkats av Vanilla Reload virus så ska du inte slösa td, utan göra dig av med det eftersom det inte finns något annat sätt att återfå åtkomsten till ditt skrivbord och dina filer. För detta bör du först återta kontrollen över din dator och sedan ta bort gisslanprogrammet Vanilla Reload virus med alla dess skadliga filer. Så här gör du detta:

* Metod med USB-minne:

 1. Ta en annan maskin och använd den för att ladda ner Reimage eller ett annat välrenommerat antiskadeprogram.
 2. Uppdatera programmet och lägg in det på ett USB-minne eller en CD-skiva.
 3. Samtidigt startar du om den infekterade maskinen i Felsäkert Läge med Kommandotolk och sätter i USB-minnet.
 4. Starta om datorn som infekterats med Vanilla Reload virus återigen och kör en full systemskanning.

Vanilla Reload virus

* Användare som infekterats med Vanilla Reload virus tillåts åtkomst till andra konton i sina Windows-system. Om ett av dessa konton har administratörrättigheter så kan du lyckas starta antiskadeprogram.

* Försök att neka Flash för att få gisslanprogrammet att sluta fungera som tänkt. För att avaktivera Flash går du till Macromedias support och väljer ´Neka´': http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/help09.html. Efter att ha gjort det kör du en full systemskanning med ett antiskadeprogram.

* Manual Vanilla Reload virus removal:

 1. Reboot you infected PC to 'Safe mode with command prompt' to disable REloadit virus (this should be working with all versions of this threat)
 2. Run Regedit
 3. Search for WinLogon Entries and write down all the files that are not explorer.exe or blank. Replace them with explorer.exe.
 4. Search the registry for these files you have written down and delete the registry keys referencing the files.
 5. Reboot and run a full system scan with updated Reimage to remove remaining Vanilla Reload virus files.

Om gisslanprogrammet Vanilla Reload har blockerat din webbläsare så kan du avblockera den och ta bort detta virus med hjälp av denna guide:

 1. Stäng din kapade webbläsare och öppna Aktivitetshanteraren genom att trycka Ctrl Alt Delete samtidigt.
 2. Avsluta processen för din kapade webbläsare, så som explore.exe, firefox.exe, chrome.exe, Safari.exe, opera.exe eller firefox.exe.
 3. Öppna webbläsaren men tillåt den INTE att öppna den senaste öppna sidan.
 4. Ladda ner Reimage eller ett annat välrenommerat antiskadeprogram och kör en full systemskanning med det för att ta bort skadliga filer.
Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage is recommended to remove virus damage. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren Reimage.

Manuell Vanilla Reload Borttagningsguide för virus:

Ta bort Vanilla Reload med Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Safe Mode with Networking från listan Välj 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Networking i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Ta bort Vanilla Reload

  Logga in på ditt infekterade konto och starta webbläsaren. Ladda ner Reimage eller ett annat legitimt antispionprogram. Uppdatera det innan du kör en full systemskanning och tar bort skadliga filer som tillhör ditt gisslanprogram och slutför borttagningen av Vanilla Reload

Om ditt gisslanprogram blockerar Safe Mode with Networking så kan du prova en annan metod.

Ta bort Vanilla Reload med System Restore

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av Vanilla Reload. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med Reimage och se till att borttagningen av Vanilla Reload lyckas.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från Vanilla Reload och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes

Om utvecklaren

Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Geniet

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Ugnius Kiguolis
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-vanilla-reload-virus.html

Borttagning guider på andra språk