Allvarlighets skala:  
  (20/100)

Ta bort Unlock this Page to Continue (Borttagningsguide) - uppdaterad jan 2021

av Jake Doevan - - | Typ: Adware

Unlock this Page – en bluff som försöker skrämma sina offer genom att låsa deras enheter

Unlock This Page

Unlock this Page, ”Lås upp den här sidan”, är en bluffkampanj som använder social ingenjörskonst för att omdirigera användare till specifika sidor som är fulla med enkäter och falska erbjudanden. Även om du kanske tror att viruset gör samma som ransomware eftersom den kan låsa din webbläsare så är det en enkät-bluff som har spridits av PUPs. För att låsa upp skärmen behöver du bara avbryta din webbläsare med hjälp av Aktivitetshanteraren. Alternativt kan du avbryta skärmlåset genom att avinstallera alla suspekta appar som blivit installerade på din dator bakom ryggen på dig. Unlock this Page-viruset kan också upptäckas som ett av följande bedrägerier:

 • Complete 1 more offer(s) to unlock this page
 • Complete 2 more offer(s) to unlock this page
 • After completion this page will unlock!
 • Choose 1 offer or install 1 app below 

Kom ihåg att dessa erbjudanden är falska och att allt du behöver göra är att ignorera det falska varningsmeddelandet på din webbläsare. Efter att ha avbrutit det, kolla noggrant efter PUP som vanligtvis sprids genom programpaket med gratisprogram.

Namn Unlock this Page to Continue (Unlock this Page)
Typ PUP/bluff/falsk varning/bedrägeri
Risknivå Hög. Genom sociala tekniker kan viruset stjäla offrets pengar, personliga information, o.s.v.
Distribution Gratisprogram, skadliga webbplatser, falska länkar
Huvudsymptom på infektion
 • Låst webbläsare;
 • Falska varningar som uppstår när du surfar webben;
 • Flertal erbjudanden att kontakta teknikexperter;
 • Omdirigeringar till okända webbsidor.
Eliminationsprocess Du kan ta bort PUP:et ansvarigt för att visa Unlock this Page-alerten med hjälp av ReimageIntego.

Viruset Unlock This Page har mest riktat in sig på Windows OS;men adnra versioner av operativsystem kan också bli påverkade. Vanligtvis använder krypto-malware olika algoritmer för att få tag i offrets information och sedan kräva pengar i utbyte mot att låsa upp skärmen, men även om den här appen kanske verkar som en sådan så beter den sig snarare mer som PORNOGRAPHIC VIRUS ALERT FROM MICROSOFT-bluffen och krypterar inte några dokument eller filer.

På tal om funktionaliteten av ”Unlock this Page to Continue!”-viruset, så låser den inte hela datorn. Dock kan oerfarna användare bli rädda när de inte lyckas komma undan den låsta skärmen. De kanske får panik och börjar tro att datasystemet har blivit allvarligt skadat, vilket egentligen inte är sant. Då kan det hända att de uppfyller hackarnas begäran .

Unlock this Page har flertal varianter av text som kan visas upp på den påverkade datorns skärm. Vanligtvis är detta ett cyberhot som ber användare att slutföra en enkät för att låsa upp sidan. Ett sådant frågeformulär kan tjäna några kronor åt skurkarna, och om de låser hundratals och tusentals datorer kan det bli en riktig mängd pengar. Oavsett så kan informationen som samlas användas för att utföra olagliga handlingar samt relatera till identitetsstöld.

Unlock This Page-bluffUnlock This Page-bluffen är en socialingenjörsteknik som hjälper hackare att tjäna enkla pengar genom att omdirigera användare till enkätwebbsidor.

Dessutom så kan bluffen också omdirigera till osäkra webbsidor, installera olika verktygsfält eller göra liknande handlingar genom att påstå att ”after completion this page will unlock!”, alltså ”efter att detta slutförs kommer sidan låsas upp!”, som till exempel:

Unlock this Page to Continue!
This page will immediately unlock and restore normal access upon your participation in an offer below. Please use valid information!
Your desktop was locked.
Complete an offer below to unlock your desktop.
(…)
Complete an offer to continue.

Den kanske också frestar dig att slutföra enkäten genom att erbjuda rabattkuponger:

Breakfast on Us with a Gift Card!
Receive FREE pair of Headphones!
Go on a shopping spree!
Get FREE Food Delivery!

När du fyller ut enkäten eller installerar verktygsfältet kan du få ytterligare en prompt om att installera en till app för att låsa upp sidan. Sådana meddelanden kommer fortsätta visa sig tills bedragarna får vad de vill ha eller användaren äntligen utför borttagning av PUP:et som är ansvarigt. 

För att komma förbi den låsta skärmen och ta bort Unlock this Page to Continue! så behöver offer starta om sina datorer eller åtminstone avbryta webbläsaren med hjälp av Aktivitetshanteraren. Se sedan till att återställa den påverkade webbläsaren. Om det inte hjälper att stänga sidan med bluffen borde du fortsätta med hjälp av en ansedd programvara för att eliminera skadliga gratisprogram från systemet.

Alternativt kan du skanna systemet med ett ansett anti-malware program som ReimageIntego för att upptäcka skadligt innehåll i systemet och dina webbläsare som Chrome, Firefox, Explorer, Edge och Safari. Sammanfattningsvis kan Unlock this Page-borttagning ske på två sätt.

Unlock This Page to Continue

Bluffar som liknar viruset Unlock this Page to continue 

Unlock this Page är en bluff som används för att skrämma användare på webben. Var medveten om att det finns flertal typer av samma bluff som sprids runt och har skapats och släppts för att övertyga folk att utföra vissa handlingar. Den tidigare nämnda bluffapplikationen likar sådana som:

Complete 1 more offer(s) to unlock this page

Complete 1 more offer(s) to unlock this page, (”Utför 1 till erbjudande för att låsa upp sidan”), är en nästan identisk bluff som relaterar till Unlock this Page. Den verkar låsa användarens skärm eller endast en webbläsare. Den kan störa dig när du besöker en tredjepartswebbsida eller installerar ett potentiellt oönskat program vilket framkallar låsningen av skärmen. Bluffen kanske erbjuder dig att utföra några steg, som t.ex. att ange personlig information, för att låsa upp skärmen. Vänligen ignorera dessa erbjudanden för att skydda dig själv från bedrägeri.

Complete 2 more offer(s) to unlock this page

Complete 2 more offer(s) to unlock this page, (”Utför 2 till erbjudande för att låsa upp sidan”) är relaterat till potentiellt oönskade program. Efter ett sådant program infiltrerar systemet ändrar den inställningar och modifierar webbläsaren till att låsas. Detta resulterar i att offer blir avbrutna av det falska meddelandet som ber dem att fylla ut en enkät eller utföra liknande handlingar för att låsa upp den låsta sidan.

Men den här informationen som erbjuds av Complete 2 more offer(s) to unlock this page-varningen är falsk och  det kommer bara orsaka problem om du bestämmer dig för att ge ut detaljer om dig själv eller din dators system. Fall inte för det bluffen påstår och var medveten om omdirigeringarna som kan ta dig till skadeprogramsfyllda webbsidor.

After completion this page will unlock!

After completion this page will unlock!, ”Efter fulländning kommer sidan låsas upp!”, är en enkätbluff som mest uppstår på iPhones. Skrämselprogrammet är skapat för att lura folk till att ange sin personliga information i ”undersökningen”. Men detta är det enklaste sättet du kan råka ut för identitetsstöld.

För att undvika sådana bluffar, installera en annonsblockerare. Om din Chrome, Firefox eller någon annan typ av webbläsare är låst, stäng ner den med hjälp av Aktivitetshanteraren. Glöm inte att ta bort orsaken (potentiellt oönskade program, som annonsprogram) från systemet för att inte bli besvärad av denna enkätbluffen i framtiden.

PUPs är ansvariga för låsta skärmar och enkäter som uppstår i din webbläsare

Potentiellt oönskade program är nära besläktade med enkätbluffar. Vanligtvis uppstår de på systemet genom programpaket. Av den anledningar är det viktigt att du kommer ihåg att använda Avancerade/Anpassade installationsinställningar istället för Snabbt/Rekommenderat läge. De senare alternativet visar inte tydligt upp de tredjepartsappar som kan vara illvilliga eller ha andra negativa resultat. Under avancerat installationsläge måste du avmarkera alla förvalda checkboxar.

Enligt de teknikexperterna från NoVirus.uk så kan skadligt innehåll också bli injicerad genom tveksamma länkar, annonser och liknande. Genom att hålla dig undan från sådant innehåll hjälper du till att öka din dators säkerhetsnivå och förhindrar olika hot och PUP från att komma in i datasystemet.

Därav behöver du vara uppmärksam även på smådetaljerna när du låter nytt innehåll komma in i systemet eller kör nya applikationer. Dessutom är det en bra idé att hålla dig undan från att besöka olagliga eller potentiellt opålitliga fildelningswebbsidor. Sist men inte minst, skaffa dig ett pålitligt säkerhetsprogram som kommer erbjuda fullständigt skydd för din dator och varna dig innan du besöker en osäker webbsida. 

Eliminera ”Unlock this Page to Continue!”-virus på din PC

Det första steget i ”Unlock this Page to Continue!”-borttagningen är att låsa upp datorn. För att göra detta behöver du starta om datorn och, så fort den startas igen, trycka på F8. Välj sedan Safe Mode with Networking, ”Säkerhetsläge med nätverk”, med hjälp av tangentbordet. Du hittar uttryckliga instruktioner nedan. 

Vi rekommenderar inte att du slösar tid på manuell skadeprogramsborttagning. Det är inte troligt att du kommer lyckas ta bort alla element. Det är visare att ta bort  ”Unlock this Page to Continue!”-viruset automatiskt med ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Du kan bli av med virusskada med hjälp av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner och Malwarebytes är rekommenderade för att upptäcka potentiellt oönskad programvara och virus samt alla deras filer och registerposter som är relaterade till dem.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell Unlock this Page to Continue Borttagningsguide:

Ta bort Unlock this Page to Continue från system med Windows

Bli av med potentiellt oönskat innehåll från din Windowsenhet. Du kan göra det genom att följa instruktionerna som anges nedan:

 1. Klicka Start Control Panel Programs and Features (om du är användare av Windows XP, klicka på Add/Remove Programs). Klicka 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (om du är användare av 'Windows XP', klicka på 'Add/Remove Programs').
 2. Om du är en användare av Windows 10 / Windows 8 så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När Quick Access Menu dyker upp, välj Control Panel och Uninstall a Program. Om du är en användare av 'Windows 10 / Windows 8' så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När 'Quick Access Menu' dyker upp, välj 'Control Panel' och 'Uninstall a Program'.
 3. Avinstallera Unlock this Page to Continue och relaterade program
  Leta här efter Unlock this Page to Continue eller andra nyligen installerade misstänksamma program.
 4. Avinstallera dem och klicka OK för att spara dessa ändringar. Högerklicka på alla misstänksamma saker och välj 'Uninstall'

Ta bort Unlock this Page to Continue från Internet Explorer (IE)

Bli av med suspekta objekt från Internet Explorer genom att hänvisa till guiden nedan och följa vart steg noggrant:

 1. Ta bort farliga add-ons
  Öppna Internet Explorer, klicka på Kugghjulsikonen (IE meny) i det övre högra hörnet i webbläsaren och välj Manage Add-ons. Klicka på menyikonen och välj 'Manage add-ons'
 2. Du kommer att se ett Manage Add-ons fönster. Leta här efter Unlock this Page to Continue och andra misstänksamma insticksprogram. Avaktivera dessa genom att klicka Disable: Högerklicka på varje skadlig sak och välj 'Disable'
 3. Ändra din startsida om den ändrades av detta virus:
  Klicka på kugghjulsikonen (meny) i det övre högra hörnet av webbläsaren och välj Internet Options. Stanna i fliken General.
 4. Ta här bort skadliga URL-adresser och skriv in ett domännamn som du föredrar. Klicka Apply för att spara ändringar. Radera skadliga URL-adresser, skriv in ditt föredragna domännamn och klicka på 'Apply' för att spara ändringar
 5. Återställ Internet Explorer
  Klicka på kugghjulsikonen (meny) igen och välj Internet options. Gå till fliken Advanced.
 6. Välj här Reset.
 7. I det nya fönstret kollar du Delete personal settings och väljer Reset igen för att slutföra borttagning av Unlock this Page to Continue. Gå till fliken 'Advanced' och klicka på knappen 'Reset'. Välj nu 'Delete personal settings' och klicka på knappen 'Reset' igen

Ta bort Unlock this Page to Continue från Microsoft Edge

Återställ Microsoft Edge-inställningar (Metod 1):

 1. Öppna Microsoft Edge och klicka på More (tre punkter i det översta högra hörnet av skärmen).
 2. Klicka på Settings för att öppna upp fler alternativ.
 3. Så fort Settings-fönstret visas, klicka på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå till Inställningar och välj 'Choose what to clear'
 4. Här väljer du allt som du vill ta bort och klickar på Clear. Välj 'Clear'-knappen
 5. Högerklicka nu på Start-knappen (Windows-loggan). Här ska du välja Task Manager Öppna startmenyn och välj 'Task Manager'
 6. När du är inne på Processes-fliken, söker du efter Microsoft Edge.
 7. Högerklicka på den och välj alternativet Go to details. Om du inte kan se alternativet Go to details, klickar du på More details och upprepar föregående steg. Högerklicka på 'Microsoft Edge' och välj 'Go to details' Välj 'More details' om alternativet 'Go to details' inte dyker upp
 8. När Details-fliken dyker upp, letar du upp varje post som har namnet Microsoft Edge i sig. Högerklicka på varje sådan post och välj End Task för att radera dessa. Leta upp Microsoft Edge-poster och välj 'End Task'

Att återställa Microsoft Edge-webbläsaren (Metod 2:

Om du inte lyckas med Metod 1, måste du använda en avancerad Edge-återställningsmetod.

 1. Obs: du måste säkerhetskopiera din data innan du använder denna metod.
 2. Hitta denna mapp på din dator: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Välj varje post som är sparad på denna och högerklicka med musen. Sedan alternativ Delete. Gå till Microsoft Edge-mappen på din dator, högerklicka på varje post och klicka på 'Delete'
 4. Klicka på Start-knappen (Windows-loggan) och skriv in window power på raden Search my stuff.
 5. Högerklicka på Windows PowerShell-posten och välj Run as administrator. Leta upp Windows PowerShell, högerklicka på det och välj 'Run as administrator'
 6. Så fort fönstret Administratör: Windows PowerShell dyker upp, klistra in detta meddelande efter PS C:\WINDOWS\system32> och tryck Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopiera och klistra in det begärda kommandot och tryck på 'Enter'

När du gjort dessa steg, bör Unlock this Page to Continue vara borttagen från din Microsoft Edge-webbläsare.

Ta bort Unlock this Page to Continue från Mozilla Firefox (FF)

Skadliga objekt från Mozilla kan tas bort med hjälp av dessa instruktioner:

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna Mozilla Firefox, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Add-ons Extensions. Klicka på menyikonen och välj 'Add-ons'
 2. Välj här Unlock this Page to Continue och andra tvivelaktiga insticksprogram. Klicka Remove för att radera dessa. Välj 'Extensions' och leta efter skadliga saker. Klicka 'Remove' för att göra dig av med dem alla
 3. Återställ Mozilla Firefox
  Klicka på menyn för Firefox i det övre vänstra hörnet och klicka på frågetecknet. Välj här Troubleshooting Information. Klicka på menyikonen och sedan på '?'. Välj 'Troubleshooting Information'
 4. Du kommer nu att se meddelandet Reset Firefox to its default state med knappen Reset Firefox Klicka denna knapp flera gånger för att slutföra borttagningen av Unlock this Page to Continue. Klicka på knappen 'Reset Firefox' ett par gånger

Ta bort Unlock this Page to Continue från Google Chrome

Om du har upptäckt skadligt innehåll i komponenter i Chrome kan du enkelt terminera dem genom att följa denna guiden:

 1. Radera skadliga insticksprogram
  Öppna Google Chrome, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Tools Extensions. Klicka på menyikonen. Välj 'Tools' och 'Extensions'
 2. Välj här Unlock this Page to Continue och andra skadliga insticksprogram, och välj skräpikonen för att radera dessa. Leta efter skadliga saker och radera dem alla genom att klicka på Papperskorgen
 3. Klicka på menyikonen igen och välj Settings Manage Search engines under sektionen Search. När du är i 'Settings', välj 'Manage search engines...'
 4. När du är i Search Engines... så tar du bort skadliga söksidor. Du bör endast lämna Google eller ditt föredragna domännamn. Klicka 'X' för att ta bort skadliga URL-adresser
 5. Återställ Google Chrome
  Klicka på menyikonen i det övre högra hörnet i din Google Chrome och välj Settings.
 6. Skrolla ner till slutet av sidan och klicka på Reset browser settings. När du är i 'Settings', skrolla ner till knappen 'Reset browser settings' och klicka på den
 7. Klicka Reset för att bekräfta denna handling och slutföra borttagningen av Unlock this Page to Continue. Klicka på knappen 'Reset' för att slutföra borttagningen

Ta bort Unlock this Page to Continue från Safari

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menyn i det övre vänstra hörnet. När du gjort det, välj Preferences. Klicka på 'Safari' och välj 'Preferences'
 2. Välj här Extensions och leta efter Unlock this Page to Continue och andra misstänkta objekt. Klicka på knappen Uninstall för att göra dig av med dem. Gå till 'Extensions' och avinstallera skadliga add-ons
 3. Återställ Safari
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menysektionen i det övre vänstra hörnet. Välj här Reset Safari.... Klicka på 'Safari' och välj 'Reset Safari...'
 4. Du kommer nu se ett detaljerat dialogfönster fyllt med återställningsalternativ. Alla dessa alternativ är vanligtivs ibockade, men du kan specificera vilka av dem du vill återställa. Klicka på knappen Reset för att färdigställande borttagningsprocessen för Unlock this Page to Continue. Välj alla alternativ och klicka på knappen 'Reset'

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Jake Doevan
Jake Doevan - Livet är för kort för att slösa bort tid på virus

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Jake Doevan
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-unlock-this-page-to-continue.html
Borttagning guider på andra språk

Din åsikt om Unlock this Page to Continue