Allvarlighets skala:  
  (97/100)

UK Police virus. Hur tar man bort? (Avinstallera guide)

| Typ: Program som stjäl

UK Police viruset som även är känt som United Kingdom Police viruset eller Cheshire Police Authority Viruset. Det är ett farligt lösensummekrävande virus som tillhör en stor grupp av virus som aktivt låser offers datorer. När de väl är inne i systemet och blockerar det så visar de en står notis som rapporterar om diverse olika påhittade brott, som tex att du använt piratkopierade program och liknande. Man kan undra varför de gör det för. Svaret är enkelt – viruset är ute efter att ta din dator som gisslan och tvinga dig betala en stor mängd pengar i böter. Vänligen betala aldrig dessa böter, som United Kingdom Police viruset ber dig göra eftersom det är falskt. Programmet är uppenbart utvecklat av hackare, så du kommer bara förlora pengar om du går på det. Om du vill låsa upp ditt system igen så måste du radera UK Police viruset så snart som möjligt.

Hur kan jag bli infekterad med UK Police viruset?

Liknande som Police Central e-crime Unit viruset så sprids UK Police viruset genom att penetrera system utan användarens tillstånd. I de flesta fallen så kan det bli nedladdat tillsammans med annan programvara, falska uppdateringar och media codecs eller helt enkelt av en öppnad bilaga från ett spam mail. När den här skärmlåsaren väl har attackerat systemet så inaktiverar det datorns system och ersätter skrivbordsbakgrunden med ett falskt meddelande från United Kingdom Police. Dessutom så listar det en rad olika artiklar som hävdar att användaren har brutit mot UK’s lagstiftning genom att ha laddat ner, spelat och distribuerat blandat innehåll och programvara. Här är vad det hävdar:

United Kingdom Police
Police Central e-crime Unit ATTENTION! Your PC is blocked due to at least one of the threse reasons specified below.
You have been violating “Copyright and Related Rights Law” (Video, Music, Software) and illegally using or distributing copyrighted content, thus infringing Article 128 of the Criminal Code of Great Britain.
Article 128 of the Criminal Code provides for a fine of 200 to 500 minimal wages or deprivation of liberty for 2 to 8 years.
(…)

Som du kan se så är UK Police viruset ute efter att skrämma personer till att tro att de har att göra med regeringsorganisationer som låser ute personer från internet efter att ha begått brott.

Hur kan jag radera UK Police viruset?

UK Police virus hindrar dig från att radera det genom att blockera systemet med sitt falska meddelande. Så om du vill bli av med denna skadliga kod för gott så måste du låsa upp datorn och sedan köra en full systemsökning med SpyHunterCombo Cleaner eller Reimage. För att låsa upp din PC följ dessa steg:

Flash drive metoden:

  1. Ladda ner Reimage eller annan ansett anti-malware program på en annan dator.
  2. Uppdatera programmet och lägg det på en USB sticka eller vanlig CD skiva.
  3. Starta om din infekterade dator i felsäkert läge med kommandotolken och sätt i USB stickan i den.
  4. Starta om datorn som är infekterad med UK Police viruset igen och kör en full systemsökning.

*Användare som är infekterade med dessa lösensummekrävande hot är oftast tillåtna att logga in på andra konton i deras windowsmiljö. Om någon av dessa har administratörsrättigheter så borde du kunna starta ett anti-malwareprogram.

*Försök neka Flashanimationen så att viruset inte kan fungera som det är tänkt, gå till Macromedia Support och välj “neka” http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/help09.html. Efter att ha gjort det, kör en full systemsökning med anti-malwareprogram.

*Manuell borttagning av UK Police viruset (avancerad nivå)

  1. Starta om din infekterade PC i felsäkert läge med kommandotolken för att inakvtivera viruset (detta borde fungera i alla versioner av hotet).
  2. Kör Regedit
  3. Sök efter WinLogin poster och skriv ner alla filer som inte är explorer.exe eller tomma. Ersätt de med explorer.exe
  4. Sök i registret efter de filer som du skrev ner och radera registerposterna som refererar till de filerna.
  5. Starta om datorn och kör en full systemsökning med en uppdaterad version av Reimage för att radera återstående filer.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage is recommended to remove virus damage. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren Reimage.
UK Police virus ögonblicksbild
UK Police virus ögonblicksbild
Källa: https://www.2-spyware.com/remove-uk-police-virus.html

Borttagning guider på andra språk