Allvarlighets skala:  
  (10/100)

Ta bort Traffic Exchange-annonser (Borttagningsguide) - jan 2021 uppdatering

av Gabriel E. Hall - - | Typ: Adware

Traffic Exchange-viruset stör ditt surfande genom att översvämma din webbläsare med annonser  

Bildexmpel på Traffic Exchange-annonser

Traffic Exchange är en nätannonseringsplattform som genererar annonser till användare över hela världen och omdirigerar dem till olika webbsidor. Säkerhetsexperter varnar dock för att det handlar om ett annonsprogram som är starkt kopplat till andra suspekta annonsbaserade program såsom traffic.io och online.io. Detta potentiellt oönskade program  (PUP) översvämmar Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla Firefox och andra wbbläsare med irriterande annonser. 

Programmet sprids ihop med olika gratisprogram som användare kan ladda ner från torrentsidor, P2P-nätverk eller via andra sidor för nedladdning av gratisprogram. Efter att Traffic Exchange har tagit sig in i datorn, installerar det ett webbläsartillägg och spårningscookies för att spionera på användares nätaktiviteter.

Typiskt sett, samlar det in information om sökord, klickningar, besökta sidor, geografisk position och IP-adress. Denna data används sedan för att generera anpassade annonser och lockerbjudanden. 

Traffic Exchange-annonserna dyker upp i nya flikar och fönster i webbläsaren eller som banners på webbsidor som användaren besöker. Det är viktigt att känna till att dessa annonser inte är kopplade till den specifika webbsidan, utan de dyker upp för att annonsprogrammet har genererat dem. Det rekommenderas starkt att du INTE klickar på dessa annonser, eftersom de kan innehålla länkar som leder till potentiellt farliga tredjepartssidor. 

Vissa otillförlitliga webbsidor genererar korrupta länkar eller virussmittade annonser som kan skada datorn om användaren klickar på dem.  Traffic Exchange-annonser kan sluta med att du angrips av ett utpressningsvirus,, en banktrojan eller att du blir bestulen på känslig data.  

Även om Traffic Exchange-annonser kanske inte alltid märks med “powered by”, “brought to you by” (”genererad av”) eller liknande, kan du ta reda på vilket program det är som genererar dessa påträngande annonser genom att göra en systemskanning med ett ansett antispionprogram såsom ReimageIntego eller ett antisabotageprogram. Gör detta så fort du märker av att nätannonser börjar ploppa upp på dina favoritwebbsidor. 

Du kan också bli av med dessa annonser med hjälp av guiden som du hittar under denna artikel. Om du har några frågor angående borttagning av Traffic Exchange, tveka inte att höra av dig till vår supportgrupp. 

Bildexempel på annonsprogrammet Traffic ExchangeTraffic Exchange-viruset översvämmar webbläsaren med irriterande och potentiellt farliga annonser.

Annonsprogram kan smyga sig in i datorn via gratisprogram 

Annonsprogram sprids legitimt och kan endast installeras med användarens tillåtelse. Många användare blir förvånade när de märker att de har infekterats med detta annonsprogram, då de inte har en aning om hur och när det tog sig in i datorn. För att förhindra en Traffic Exchange-kapning och andra PUP-infektioner, bör du rikta mer uppmärksamhet åt installationsguiden när du installerar nya program. 

Vi rekommenderar starkt att du väljer installationsläget ”Anpassat” (Eng: ”Custom”) eller ”Avancerat”, för då har du möjlighet att se alla tilläggsprogram som ingår i programpaket och avmarkera de som du inte vill ha. Välj alltså inte installationsläget ”Standard” eller ”Default”!

Guide för borttagning av Traffic Exchange 

I slutet av artikeln hittar du en guide för manuell borttagning av Traffic Exchange, men först ber vi dig uppmärksamma de tre centrala stegen för manuell borttagning: 

 1. Avinstallera suspekta program, filer och andra komponenter.
 2. Se över dina webbläsartillägg och ta bort okända tilläggsprogram, insticksprogram och verktygsfält. 
 3. Återställ alla webbläsare på din PC. 

Om annonserna återkommer eller du vill snabba på borttagningsprocessen, ska du ta bort f Traffic Exchange med hjälp av ett antisabotageprogram. Säkerhetsexperter från Ungern påminner oss om att om man har ett säkerhetsprogram installerat, minimerar detta risken att drabbas av annonsprogram i framtiden. 

Du kan bli av med virusskada med hjälp av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner och Malwarebytes är rekommenderade för att upptäcka potentiellt oönskad programvara och virus samt alla deras filer och registerposter som är relaterade till dem.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell Traffic Exchange Borttagningsguide för annonser:

Ta bort Traffic Exchange från system med Windows

Använd nedanstående guide för att ta bort allt som är relaterat till Traffic Exchange och traffic.io eller online.io.

 1. Klicka Start Control Panel Programs and Features (om du är användare av Windows XP, klicka på Add/Remove Programs). Klicka 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (om du är användare av 'Windows XP', klicka på 'Add/Remove Programs').
 2. Om du är en användare av Windows 10 / Windows 8 så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När Quick Access Menu dyker upp, välj Control Panel och Uninstall a Program. Om du är en användare av 'Windows 10 / Windows 8' så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När 'Quick Access Menu' dyker upp, välj 'Control Panel' och 'Uninstall a Program'.
 3. Avinstallera Traffic Exchange och relaterade program
  Leta här efter Traffic Exchange eller andra nyligen installerade misstänksamma program.
 4. Avinstallera dem och klicka OK för att spara dessa ändringar. Högerklicka på alla misstänksamma saker och välj 'Uninstall'

Ta bort Traffic Exchange från system med Mac OS X

Radera tvivelaktiga program på din Mac. Leta efter allt som är relaterat till traffic.io, online.io eller Traffic Exchange.

 1. Om du använder OS X så klickar du på knappen Go i det övre högra hörnet och väljer Applications. Klicka på 'Go' och välj 'Applications'
 2. Vänta tills du ser mappen Applications och leta efter Traffic Exchange eller andra misstänkta program i den. Högerklicka nu på alla sådana objekt och välj Move to Trash. Klicka på varje skadligt objekt och välj 'Move to Trash'

Ta bort Traffic Exchange från Internet Explorer (IE)

 1. Ta bort farliga add-ons
  Öppna Internet Explorer, klicka på Kugghjulsikonen (IE meny) i det övre högra hörnet i webbläsaren och välj Manage Add-ons. Klicka på menyikonen och välj 'Manage add-ons'
 2. Du kommer att se ett Manage Add-ons fönster. Leta här efter Traffic Exchange och andra misstänksamma insticksprogram. Avaktivera dessa genom att klicka Disable: Högerklicka på varje skadlig sak och välj 'Disable'
 3. Ändra din startsida om den ändrades av detta virus:
  Klicka på kugghjulsikonen (meny) i det övre högra hörnet av webbläsaren och välj Internet Options. Stanna i fliken General.
 4. Ta här bort skadliga URL-adresser och skriv in ett domännamn som du föredrar. Klicka Apply för att spara ändringar. Radera skadliga URL-adresser, skriv in ditt föredragna domännamn och klicka på 'Apply' för att spara ändringar
 5. Återställ Internet Explorer
  Klicka på kugghjulsikonen (meny) igen och välj Internet options. Gå till fliken Advanced.
 6. Välj här Reset.
 7. I det nya fönstret kollar du Delete personal settings och väljer Reset igen för att slutföra borttagning av Traffic Exchange. Gå till fliken 'Advanced' och klicka på knappen 'Reset'. Välj nu 'Delete personal settings' och klicka på knappen 'Reset' igen

Ta bort Traffic Exchange-annonser från Microsoft Edge

Återställ Microsoft Edge-inställningar (Metod 1):

 1. Öppna Microsoft Edge och klicka på More (tre punkter i det översta högra hörnet av skärmen).
 2. Klicka på Settings för att öppna upp fler alternativ.
 3. Så fort Settings-fönstret visas, klicka på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå till Inställningar och välj 'Choose what to clear'
 4. Här väljer du allt som du vill ta bort och klickar på Clear. Välj 'Clear'-knappen
 5. Högerklicka nu på Start-knappen (Windows-loggan). Här ska du välja Task Manager Öppna startmenyn och välj 'Task Manager'
 6. När du är inne på Processes-fliken, söker du efter Microsoft Edge.
 7. Högerklicka på den och välj alternativet Go to details. Om du inte kan se alternativet Go to details, klickar du på More details och upprepar föregående steg. Högerklicka på 'Microsoft Edge' och välj 'Go to details' Välj 'More details' om alternativet 'Go to details' inte dyker upp
 8. När Details-fliken dyker upp, letar du upp varje post som har namnet Microsoft Edge i sig. Högerklicka på varje sådan post och välj End Task för att radera dessa. Leta upp Microsoft Edge-poster och välj 'End Task'

Att återställa Microsoft Edge-webbläsaren (Metod 2:

Om du inte lyckas med Metod 1, måste du använda en avancerad Edge-återställningsmetod.

 1. Obs: du måste säkerhetskopiera din data innan du använder denna metod.
 2. Hitta denna mapp på din dator: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Välj varje post som är sparad på denna och högerklicka med musen. Sedan alternativ Delete. Gå till Microsoft Edge-mappen på din dator, högerklicka på varje post och klicka på 'Delete'
 4. Klicka på Start-knappen (Windows-loggan) och skriv in window power på raden Search my stuff.
 5. Högerklicka på Windows PowerShell-posten och välj Run as administrator. Leta upp Windows PowerShell, högerklicka på det och välj 'Run as administrator'
 6. Så fort fönstret Administratör: Windows PowerShell dyker upp, klistra in detta meddelande efter PS C:\WINDOWS\system32> och tryck Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopiera och klistra in det begärda kommandot och tryck på 'Enter'

När du gjort dessa steg, bör Traffic Exchange vara borttagen från din Microsoft Edge-webbläsare.

Ta bort Traffic Exchange från Mozilla Firefox (FF)

Leta efter suspekta tilläggsprogram i Firefox och avinstallera dem.

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna Mozilla Firefox, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Add-ons Extensions. Klicka på menyikonen och välj 'Add-ons'
 2. Välj här Traffic Exchange och andra tvivelaktiga insticksprogram. Klicka Remove för att radera dessa. Välj 'Extensions' och leta efter skadliga saker. Klicka 'Remove' för att göra dig av med dem alla
 3. Återställ Mozilla Firefox
  Klicka på menyn för Firefox i det övre vänstra hörnet och klicka på frågetecknet. Välj här Troubleshooting Information. Klicka på menyikonen och sedan på '?'. Välj 'Troubleshooting Information'
 4. Du kommer nu att se meddelandet Reset Firefox to its default state med knappen Reset Firefox Klicka denna knapp flera gånger för att slutföra borttagningen av Traffic Exchange. Klicka på knappen 'Reset Firefox' ett par gånger

Ta bort Traffic Exchange från Google Chrome

Avinstallera suspekta tilläggsprogram och återställ Google Chrome för att bli av med Traffic Exchange-annonser.

 1. Radera skadliga insticksprogram
  Öppna Google Chrome, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Tools Extensions. Klicka på menyikonen. Välj 'Tools' och 'Extensions'
 2. Välj här Traffic Exchange och andra skadliga insticksprogram, och välj skräpikonen för att radera dessa. Leta efter skadliga saker och radera dem alla genom att klicka på Papperskorgen
 3. Klicka på menyikonen igen och välj Settings Manage Search engines under sektionen Search. När du är i 'Settings', välj 'Manage search engines...'
 4. När du är i Search Engines... så tar du bort skadliga söksidor. Du bör endast lämna Google eller ditt föredragna domännamn. Klicka 'X' för att ta bort skadliga URL-adresser
 5. Återställ Google Chrome
  Klicka på menyikonen i det övre högra hörnet i din Google Chrome och välj Settings.
 6. Skrolla ner till slutet av sidan och klicka på Reset browser settings. När du är i 'Settings', skrolla ner till knappen 'Reset browser settings' och klicka på den
 7. Klicka Reset för att bekräfta denna handling och slutföra borttagningen av Traffic Exchange. Klicka på knappen 'Reset' för att slutföra borttagningen

Ta bort Traffic Exchange från Safari

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menyn i det övre vänstra hörnet. När du gjort det, välj Preferences. Klicka på 'Safari' och välj 'Preferences'
 2. Välj här Extensions och leta efter Traffic Exchange och andra misstänkta objekt. Klicka på knappen Uninstall för att göra dig av med dem. Gå till 'Extensions' och avinstallera skadliga add-ons
 3. Återställ Safari
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menysektionen i det övre vänstra hörnet. Välj här Reset Safari.... Klicka på 'Safari' och välj 'Reset Safari...'
 4. Du kommer nu se ett detaljerat dialogfönster fyllt med återställningsalternativ. Alla dessa alternativ är vanligtivs ibockade, men du kan specificera vilka av dem du vill återställa. Klicka på knappen Reset för att färdigställande borttagningsprocessen för Traffic Exchange. Välj alla alternativ och klicka på knappen 'Reset'

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Passionerad virusforskare

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Gabriel E. Hall
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-traffic-exchange-ads.html
Borttagning guider på andra språk

Din åsikt om Traffic Exchange ads