Allvarlighets skala:  
  (99/100)

TeslaCrypt 4.2. Hur tar man bort? (Avinstallera guide)

av Olivia Morelli - - | Typ: Gisslanprogram

TeslaCrypt 4.2-viruset: uppdaterat och ännu aggressivare

Om du inte har hört om den senaste versionen av TeslaCrypt-viruset – TeslaCrypt 4.2 – är vi glada att nu kunna informera om denna nya ransomware-variant. Det elakartarade virus är utvecklat för att kryptera personlig data och begära en lösensumma i utbyte mot att datan låses upp. Denna kategori av virus har goda erfarenheter av att kapa datorer, då hackare ständigt utvecklar nya versioner. Det finns inget som talar för att detta virus kommer att vara mindre farligt eller skadligt. Detta virus har endast några små uppdateringar. En av dessa är att ransom-meddelandet har fått en ny utformning. Om du har blivit angripen av TeslaCrypt 4.2, är det viktigt att du tar bort det så fort som möjligt. 

Låt oss ta en titt på virusets historia. Det började som ett rätt litet ransomware, inriktat mot spelanvändare. Dekrypteringsnyckeln kan ha funnits inne i systemet. Således orsakade det inga stora skador. Så småningom, blev de nätkriminella allt skickligare. Den föregående versionen, TeslaCrypt 4.0, använde en avancerad krypteringsalgoritm och då den inte efterlämnade några filändelser, var det svårt att upptäcka viruset. Den nya versionen, TeslaCrypt 4.2, lämnar å andra sidan efter sig följande filer:

%UserProfile%\Desktop\!RecoveR!-[5_characters]++.HTML
%UserProfile%\Desktop\!RecoveR!-[5_characters]++.PNG
%UserProfile%\Desktop\!RecoveR!-[5_characters]++.TXT

The note of TeslaCrypt 4.2 virus

Vidare, har storleken på filen med instruktioner om dataåterställning ändrats från 256 byte till 272 byte. Viruset släpper också ifrån sig C:\Windows\System32\vssadmin.exe. I jämförelse med äldre versioner, raderar den aktuella versionen även kopior av de låsta filerna. 

TeslaCrypt 4.2-virusets spridningsmetoder

Denna version av viruset sprids på samma sätt som de föregående versionerna – via skräppostbilagor. Detta är vad de nätkriminella är särskilt listiga på. De lyckas få sina offer att öppna ett infekterat mejl genom att lura dem med falska fakturor, information som ser ut att komma från statliga institutioner. När användaren öppnar mejlet, aktiveras viruset automatiskt. 

Hackerna har medvetet låtit ransom-meddelandet ha en odramatisk utformning. Filen, som har namnet  -!recover!-!file!-.txt, ser ut som en vanlig texttil av typen Notepad. Den informerar om de låsta filerna och ger instruktioner om hur man kan låsa upp dem. Hackarna förser användaren med länkar till webbläsaren Tor för att där genomföra betalningen. Om din dator har drabbats, ska du inte förvänta dig att du får tillbaka dina filer. Sedan lanseringen av den första versionen av viruset, har de nätkriminella lyckats dra in en skrämmande stor summa pengar. Men i maj 2016 avslutade utvecklarna av TeslaCrypt-viruset sitt projekt och släppte ut en dekrypteringsnyckel, så nu kan du återställa dina filer gratis. Gå till sidan två för att läsa om hur du kan återställa dina filer.  

Vidare bör du känna till att TeslaCrypt 4.2 också kan angripa datorer via ”exploit kits”, såsom trojaner, datormaskar, Javascript-filer. Särskilt trojaner har en förmåga att smyga sig in i systemet utan att upptäckas av ett antivirusprogram. Därför är det väldigt viktigt att man har ett starkt antispionprogram. Du kan ta bort TeslaCrypt 4.2 med Reimage. Läs mer nedan om borttagning av detta virus. 

Guide för borttagning av TeslaCrypt 4.2 

Du ska fokusera på att ta bort TeslaCrypt 4.2-viruset permanent. Den bästa metoden är att installera ett antispionprogram, som är särskilt utformat för att hantera sabotageprogram och ransomware. Det kan också upptäcka trojaner. När du väl har tagit bort TeslaCrypt 4.2, ska du använda TeslaCrypt decryption tool för att återställa dina filer. Du bör också se över lösningar för säkerhetskopiering av dina filer, då den enda anledningen till att du kan låsa upp filerna är att TeslaCrypt har lanserat en dekrypteringsnyckel. Detta betyder att andra ransomware-hot fortfarande är mycket farliga och om någon av dessa tar sig in i ditt datorsystem, kan du förlora dina filer för gott. Bra alternativ för lagring av säkerhetskopior är DVD-skivor, USB-minnen och lagringsdomäner på nätet. Tänk dock på att vissa ransomware också kan infektera datalagringsenheter om de är anslutna till datorn samtidigt som infektionen sker.  Därför måste du hålla dina nätsäkerhetsprogram uppdaterade. 

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage is recommended to remove virus damage. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren Reimage.

Manuell TeslaCrypt 4.2 Borttagningsguide:

Ta bort TeslaCrypt 4.2 med Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Safe Mode with Networking från listan Välj 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Networking i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Ta bort TeslaCrypt 4.2

  Logga in på ditt infekterade konto och starta webbläsaren. Ladda ner Reimage eller ett annat legitimt antispionprogram. Uppdatera det innan du kör en full systemskanning och tar bort skadliga filer som tillhör ditt gisslanprogram och slutför borttagningen av TeslaCrypt 4.2

Om ditt gisslanprogram blockerar Safe Mode with Networking så kan du prova en annan metod.

Ta bort TeslaCrypt 4.2 med System Restore

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av TeslaCrypt 4.2. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med Reimage och se till att borttagningen av TeslaCrypt 4.2 lyckas.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från TeslaCrypt 4.2 och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner eller Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes

Om utvecklaren

Olivia Morelli
Olivia Morelli

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Olivia Morelli
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-teslacrypt-4-2.html

Borttagning guider på andra språk