Allvarlighets skala:  
  (99/100)

Ta bort TeslaCrypt 4.0 (Förbättrade Instruktioner)

av Linas Kiguolis - - | Typ: Program som stjäl

Fakta om viruset TeslaCrypt 4.0

Nyligen har cyberbrottslingar släppt en ny version av TeslaCrypt, TeslaCrypt 2.0 och TeslaCrypt 3.0 som kallas viruset TeslaCrypt 4.0. Precis som de flesta hoten av denna typ krypterar detta gisslanprogram konfidentiell information och levererar ett meddelande som kräver att man betalar en lösensumma i utbyte mot den krypterade data. Man har rapporterat att skadeprogrammet kommer med uppdaterade egenskaper och fixar. Därför vill vi informera dig om dem och vilka alternativ du har efter att ha blivit infekterad av detta hot. Vi ska även försöka förklara för dig hur du tar bort viruset TeslaCrypt 4.0 från din dator och får tillbaka dina filer. Vänligen notera att det mest effektiva sättet att slå fast att detta hot drabbat dig är att köra en full systemskanning med Reimage Reimage Cleaner .

Hur har TeslaCrypt 4.0 uppdaterats?

Som vi redan har nämnt är gisslanprogrammet TeslaCrypt 4.0 en uppdaterad version av TeslaCrypt 4.0, som upptäcktes för över ett år sedan. Det släpptes dock för bara några veckor sedan, så det råder fortfarande brist på information om detta virus. Oavsett detta verkar det som att skaparna bakom detta virus har beslutat att göra saker värre genom att fixa en bugg som upptäckts i tidigare versioner. TeslaCrypt 4.0 sätter inte längre en ny ändelse på de krypterade filerna, så du vet inte ens vilka av dina filer som har låsts. Vidare siktade tidigare virus in sig på att kryptera filer som var över 4GB stora, men nu krypterar det filer av alla storlekar. När krypteringsprocessen är klar lämnas följande filer på din dator:

%UserProfile%\Desktop\RECOVER[5_chars].html
%UserProfile%\Desktop\RECOVER[5_chars].png
%UserProfile%\Desktop\RECOVER[5_chars].txt
%UserProfile%\Documents\[random].exe
%UserProfile%\Documents\recover_file.txt

Vidare verkar det som att den senaste versionen av TeslaCrypt använder en annorlunda krypteringsalgoritm – RSA 4096, istället för den utbrett använda RSA 2048. Om detta virus redan har påverkat dina filer odh cu letar efter en avkrypteringsmjukvara, kan du prova Photorec eller R-studio. Dessvärre finns det ingen Avkrypteringsmjukvara för TeslaCrypt ännu.

The note revealing TeslaCrypt 4.0

Hur kan jag infekteras?

Man vet att nya funktioner lagts till i detta gisslanprogram, men den grundläggande principen förblir densamma. Du kan infekteras av TeslaCrypt 4.0 via spam som innehåller skadliga bifogningar. När du öppnar dem börjar viruset kryptera dina filer. Senare genererar det två nycklar för den krypterade datan – en allmän och en privat nyckel. Den allmänna nyckeln gör att vem som helst kan avkryptera filer i andra system, men för att få åtkomst till den krävs den privata nyckeln. Därför behöver du två olika nycklar för att få tillbaka din värdefulla information.

Vidare försöker cyberbrottslingar få offret att tappa humöret genom att tillhandahålla till synes enkla lösningar. Alla av dem har dock samma mål – att lura användaren att tro att betalning av lösensumman är det enda sättet att få tillbaka datan. Du ska dock inte agera som de vill, utan överväga borttagning av TeslaCrypt 4.0 istället. Om du har pengar så det räcker och blir över kan du prova att genomföra transaktionen och hoppas på att cyberbrottslingarna kommer vara nådiga. Det är dock inte troligt. Notera även att viruset riktar in sig på datorer via exploit kits, även kända som trojaner. Dessa filer har förmågan att maskera sig som vanliga systemfiler. När de sedan infiltrerar systemet släpper de lös skadliga gisslanprogram. Som du kan se är konsekvenserna väldigt skadliga. Om du är en av de oturliga som har drabbats av gisslanprogrammet TeslaCrypt 4.0 ska du ta en titt på nästa sida för att lära dig om dess borttagning.

Hur kan jag ta bort TeslaCrypt 4.0?

Om du har infekterats vill vi presentera alternativen för eliminering du har. Först och främst måste vi varna dig om att du helt bör hoppa över den manuella borttagningen om du inte är en specialist inom IT-programmering. Vi råder dig starkt att inte använda detta alternativ eftersom manuell borttagning av viruset TeslaCrypt 4.0 kan leda till ytterligare problem. Enligt PC-säkerhetsexperter bör endast automatiskt eliminering övervägas i denna situation, så se till att installera Reimage Reimage Cleaner eller Malwarebytes. Notera att dessa antispionprorgam kan blockeras av viruset när man har att göra med denna version av TeslaCrypt. Därför är den enda effektiva lösningen för att ta bort TeslaCrypt 4.0 att följa guiden som ges nedan och avaktivera gisslanprogrammet först.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Reimage Cleaner Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Reimage Cleaner, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Reimage Cleaner har en gratis begränsad skanner. Reimage Reimage Cleaner erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage Cleaner, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell TeslaCrypt 4.0 Borttagningsguide:

Ta bort TeslaCrypt 4.0 med Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Safe Mode with Networking från listan Välj 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Networking i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Ta bort TeslaCrypt 4.0

  Logga in på ditt infekterade konto och starta webbläsaren. Ladda ner Reimage Reimage Cleaner eller ett annat legitimt antispionprogram. Uppdatera det innan du kör en full systemskanning och tar bort skadliga filer som tillhör ditt gisslanprogram och slutför borttagningen av TeslaCrypt 4.0

Om ditt gisslanprogram blockerar Safe Mode with Networking så kan du prova en annan metod.

Ta bort TeslaCrypt 4.0 med System Restore

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av TeslaCrypt 4.0. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med Reimage Reimage Cleaner och se till att borttagningen av TeslaCrypt 4.0 lyckas.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från TeslaCrypt 4.0 och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom Reimage Reimage Cleaner , SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes

Om utvecklaren

Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Linas Kiguolis
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-teslacrypt-4-0.html

Borttagning guider på andra språk