Allvarlighets skala:  
  (99/100)

Ta bort TeslaCrypt 2.0

123

Vad betyder gisslanprogram?

Gisslanprogram är farliga virus som kommer in i offrets dator via infekterade e-postmeddelanden med bifogningar. Om användaren öppnar dessa bifogningar kan viruset köras på offrets dator och drabbar personliga filer, inklusive, ljudfiler, videor, bilder och textfiler. Virus av typen gisslanprogram krypterar dessa filer och ber om en lösensuma för att du ska få tillbaka dem. Dessvärre resulterar betalning av lösensumman inte alltid i att användaren får tillbaka de personliga filerna.

TeslaCrypt släpper en ny version av det

TeslaCrypt, som är känt som ett skadligt datorvirus och tillhör kategorin gisslanprogram, har utvecklat en ny version av detta virus – TeslaCrypt 2.0 (den tidigare versionen beskrivs i denna artikel: viruset TeslaCrypt). Den nya versionen skiljer sig från den äldre eftersom viruset TeslaCrypt nu ändrar ändelsen på den krypterade datan till .VVV. När filerna har krypterats placerar TeslaCrypt en html-fil med instruktioner om hur man får tillbaka den förlorade datan. Texten är kopierad från viruset CryptoWalls varningsmeddelande. Viruset ber offret att betala gisslansumman, som vanligtvis ligger på $500, via betalningssystemet bitcoin.

TeslaCrypt 2.0 virus

TeslaCrypt 2.0 krypterar filer med hjälp av algoritmen AES-256-CBC. Detta viruset använder ECHD-algoritmen för att generera en chefsnyckel för varje infekterad dator. Dessvärre hävdar säkerhetsaktörer att det är svårt och till och med omöjligt att få tillbaka de krypterade filerna utan att betala lösensumman. Att betala lösensumman försäkrar dock INTE att du får tillbaka filerna – du kan inte lita på de cyberbrottslingar som stulit din data från dig. Om du ser varningsmeddelandet från TeslaCrypt 2.0 och du inte kan öppna dina personliga filer längre, bör du omedelbart ta bort skadeprogrammet TeslaCrypt 2.0 för att stoppa det från att kryptera dina filer. Du kan göra detta med antiskadeprogrammet SpyHunter.

Hur infekterade TeslaCrypt 2.0 min dator?

Virus av typen gisslanprogram sprids mestadels som trojaner via skadliga e-postmeddelanden. Vidare kan denna nya version av TeslaCrypt rikta sig främst mot spelare, så det sprids ofta i ett paket med diverse datorspel. Detta skadliga virus kan förstöra dina personliga filer permanent, så du måste vara extremt försiktig med det. Här kommer några råd från oss om hur du kan undvika att infekteras av TeslaCrypt 2.0:

  • Surfa inte på misstänkta webbsidor. Detta inkluderar webbsidor som är fyllda med irriterande annonsinnehåll och diverse popups.
  • Ladda inte ner tvivelaktig mjukvara från opålitliga domäner – det finns stora risker att sådana nedladdningar kan innehålla skadliga eller infekterade program och till och med virus.
  • Öppna inte e-postmeddelanden eller bifogningar från okända avsändare – sådana bifogningar kan inkludera skadeprogram.
  • Installera mjukvara på din dator försiktigt. Var uppmärksam på varje installationssteg, läs Användarvillkor och Sekretesspolicy och välj en säker installationsmetod. Säkra installationsmetoder inkluderar Avancerad och Anpassad. Dessa alternativ tillhandahåller dig med en lista av ytterligare program att installera, och om du ser att denna lista är full med okända program ska du avbocka dem alla.

Om du tror att skadeprogrammet TeslaCrypt 2.0 redan har infekterat din dator och den nu håller på att kryptera din afiler, ska du fortsätta till nästa sida för att få borttagningsinstruktioner för TeslaCrypt 2.0 och rekommendationer för hur man avkrypterar filerna.

Vi kan vara anslutna med produkterna vi rekommenderar på sidan. All information finns i vårt Användaravtal Genom att ladda ner någon av Anti-spionprogrammen för att ta bort TeslaCrypt 2.0, så accepterar du våran integritetspolicy och våra användarvillkor.
SpyHunter rekommenderas för att avinstallera TeslaCrypt 2.0. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren SpyHunter.

Mer information om detta program kan hittas i recensionen av SpyHunter.

Om du beslutat att välja ett annat antispionprogram ska du avinstallera SpyHunter från din dator.
Webroot SecureAnywhere AntiVirus är det rekommenderade programmet för att avinstallera TeslaCrypt 2.0. 

Du bör bekräfta med gratisversionen att man hittar den nuvarande versionen av parasiten.
mer än 40 000 000 nedladdningar!
Alternativ Mjukvara
Malwarebytes Anti Malware
Vi har testat Malwarebytes Anti Malware's effektivitet vid brottagning av TeslaCrypt 2.0 (2015-12-05)
Reimage
Vi har testat Reimage's effektivitet vid brottagning av TeslaCrypt 2.0 (2015-12-05)

Borttagning guider på andra språkGilla oss på Facebook