Ta bort viruset Tech Support Scam (Guide för Virusborttagning) - jan 2021 uppdatering

av Gabriel E. Hall - - | Typ: Adware

Tech Support Scam Borttagningsguide för virus

Vad är Tech Support Scam-viruset?

Vad vet man om Tech Support Scam-viruset?

Tech Support Scam virus

På grund av den tekniska utveckling som sker varje dag, blir vi allt mer involverade i den virtuella världen. De nätkriminella har lärt sig att utnyttja detta och hittar hela tiden nya sätt att lura sina godtrogna offer på. Tusentals, om inte miljontals, användare har redan blivit lurade i form av telefonbedrägerier, men tar denna bedrägliga verksamhet till en helt ny nivå. Denna typ av bedrägeri involverar både dator- och telefonteknik för att lura användare på pengar.

Nätkriminella som sysslar med denna form av bedrägeri utnyttjar kunskap om det mänskliga psyket och använder social ingenjörskonst för att involvera människor i deras bedrägliga aktiviteter. De sårbarheter de inriktar sig mest på är säkerhet och hälsa eller användares datorer. Bedragarna hittar på falska företag eller uppger sig att arbeta för befintliga företag, såsom Microsoft.

De försöker att lura användarna till att skaffa onödiga produkter eller tjänster som kanske inte ens existerar. Om de mot förmodan existerar, handlar det om icke-funktionella eller till och med farliga sådana. Så om du någon gång ser ett meddelande på din dator, som hävdar att ditt system är infekterat med ett sabotageprogram eller att annat systemfel oväntat har påträffats, ska du noggrant granska och utvärdera detta meddelande innan du vidtar några drastiska åtgärder.

Tech Support Scam virus

Hur fungerar Tech Support Scam?

Vi har redan nämnt att Tech Support Scam är relaterat både till telefon- och datorteknik, men allt började med en nätinfektion. Tech Support-bedragarna använder en teknik som liknar den hos annonsprogram. Denna möjliggör för viruset att ta sig in i systemet ihop med andra program och generera poppupp-annonser och andra meddelanden på slumpmässiga webbsidor som du besöker.

Det finns egentligen inga metoder för att indikera vilka webbsidor som du bör undvika. Självklart ska du alltid hålla dig borta från obskyra och osäkra sidor, men tänk på att det inte finns någon garanti för att dessa annonser inte kommer att dyka upp även på dina favoritnyhetssidor eller sociala medier.

Det är svårt att beskriva exakt vad dessa annonser handlar om, då det för närvarande finns en mängd olika Tech Support Scam-virus som cirkulerar på nätet och varenda en utav dem har sina egna tricks för att överlista dig. Bedragarna kan utge sig för att vara ansvariga på Windows Helpdesk, Windows Service Center, Microsoft Support eller liknande ansedda avdelningar.

Vad vi dock vet med säkerhet, är att deras meddelanden kan handla om säkerhetsrelaterade varningar om sabotageinfektioner eller att de uppmanar dig att teckna ett abonnemang för en avlägsen teknisk support som kan hjälpa dig med dina datorproblem. Dessa meddelanden innehåller alltid ett telefonnummer som användaren ska ringa för att ta del av eller köpa dessa tjänster.

Dessvärre kommer du att omedelbart kopplas till en bedragare istället för en teknikexpert eller Microsoft-ansvarig. I ett sådant fall, ska du lägga på direkt och skanna din dator efter det sabotageprogram som ligger bakom dessa varningsmeddelanden.

Hur kan du veta att du är utsatt för bedragare?

Tech Support-bedragarnas huvudsakliga mål är att lura användarna på pengar. Ett stort varningstecken på att du kan vara utsatt för nätkriminalitet är om du får meddelanden med ett insisterande språkbruk. Bedragarna kan uppmuntra dig att låta dem få fjärråtkomst till din dator och lösa de problem som beskrivs i de falska meddelanden.

När de har anslutits, kommer de att imitera en systemskanner och rapportera om stora problem på din enhet, även om det i själva verket inte finns några. Bedragarna kan samtidigt installera ytterligare sabotageprogram själva för att backa upp sina påståenden. Efter denna systemrapportering, uppmanas offret att köpa det ”enda” verktyget som kan ”lösa” de angivna problemen.

Hur lyckas detta sabotageprogram infektera din dator och hur kan du undvika detta?

Tech Support-virus infekterar datorer på liknande sätt som andra potentiellt oönskade program. De kan installeras ihop med andra gratisprogram och spridningsprogram och i smyg utföra sina aktiviteter på den infekterade datorn. För att förhindra detta, ska du ta det försiktigt när du installera ny programvara och alltid välja ”Avancerat” installationsläge. På så sätt kan du avmarkera alla suspekta och onödiga programpaketskomponenter.

Var också försiktig när du surfar på nätet. Håll dig borta från osäkra webbsidor och klicka inte på suspekta länkar eller annonser. Detta gör dig inte immun mot sabotageprogram, men det minskar risken för att bli infekterad. Du bör alltid vara utrustad med verktyg som kan upptäcka och ta bort infektioner.

Vad ska du göra om du har blivit infekterad?

Om du nyligen har blivit infekterad med Tech Support-viruset och börjat märka av varningsmeddelanden, ska du först och främst INTE ringa det angivna numret. Gör inga överföringar och låt inte de nätkriminella få fjärråtkomst till din PC. Om du redan har råkat göra detta och gett ut dina uppgifter och tillåtit fjärråtkomst, kan det fortfarande finnas en chans att förhindra ytterligare skada.

Om de nätkriminella fortfarande har åtkomst till din dator, koppla ifrån nätanslutningen omedelbart. Stäng ner fjärråtkomstprogrammet eller starta om datorn. Efter omstart, skanna din dator efter sabotageprogram, för bedragarna kan ha installerat key-loggers, trojaner eller datormaskar för att spionera på dig i framtiden och stjäla din data. Det tredje steget är att ändra dina systemlösenord, lösenord på sociala medier, e-postinloggningsuppgifter och nätbankslösenord.

Om du till och med gick så långt att du gav ut dina kreditkortsuppgifter till bedragarna, ska du informera kreditkortsbolaget eller relaterad bank om detta och de kommer att instruera dig vidare om vad du måste göra för att skydda ditt konto. Vidare, om nu bedragarna känner till dina personuppgifter, såsom personnummer, hemadress, födelsedatum etc, ska du kontakta Skatteverket och informera dem om den eventuella identitetsstölden.

Du ska också se till att viruset är helt raderat från din dator, så att du inte angrips av liknande hot i framtiden. Även om infektionen själv kan tas bort ganska enkelt, måste du använda ett professionellt antivirusprogram för borttagningen. Du kan aldrig veta vilka ytterligare sabotageprogram som Tech Support-bedragarna kan ha smugit in i din dator.

Du kan bli av med virusskada med hjälp av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner och Malwarebytes är rekommenderade för att upptäcka potentiellt oönskad programvara och virus samt alla deras filer och registerposter som är relaterade till dem.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell Tech Support Scam Borttagningsguide för virus

Ta bort Tech Support Scam från system med Windows

Tänk på att Tech Support-viruset inte benämns så här i Kontrollpanelen. Det kan gömma sig under olika namn, så du behöver kanske göra lite research innan du tar bort det. Undersök noggrant alla suspekta program och sök även upp dem på nätet för att kontollera om de verkar tillförlitliga eller inte.

 1. Klicka Start Control Panel Programs and Features (om du är användare av Windows XP, klicka på Add/Remove Programs). Klicka 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (om du är användare av 'Windows XP', klicka på 'Add/Remove Programs').
 2. Om du är en användare av Windows 10 / Windows 8 så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När Quick Access Menu dyker upp, välj Control Panel och Uninstall a Program. Om du är en användare av 'Windows 10 / Windows 8' så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När 'Quick Access Menu' dyker upp, välj 'Control Panel' och 'Uninstall a Program'.
 3. Avinstallera Tech Support Scam och relaterade program
  Leta här efter Tech Support Scam eller andra nyligen installerade misstänksamma program.
 4. Avinstallera dem och klicka OK för att spara dessa ändringar. Högerklicka på alla misstänksamma saker och välj 'Uninstall'

Ta bort Tech Support Scam från system med Mac OS X

Även om Tech Support-viruset vanligtvis angriper Windows-användare, kan även din Mac OS X vara i fara. Leta efter program med suspekta namn under ”Program”.

 1. Om du använder OS X så klickar du på knappen Go i det övre högra hörnet och väljer Applications. Klicka på 'Go' och välj 'Applications'
 2. Vänta tills du ser mappen Applications och leta efter Tech Support Scam eller andra misstänkta program i den. Högerklicka nu på alla sådana objekt och välj Move to Trash. Klicka på varje skadligt objekt och välj 'Move to Trash'

Ta bort Tech Support Scam från Mozilla Firefox (FF)

 Tech Support-viruset kan skjuta in sina bedrägliga annonser i din webbläsare med hjälp av tilläggsprogram. Räkna inte med att dessa är benämnda ”Tech Support virus”, så gå istället igenom de nyligen installerade tilläggsprogrammen.

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna Mozilla Firefox, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Add-ons Extensions. Klicka på menyikonen och välj 'Add-ons'
 2. Välj här Tech Support Scam och andra tvivelaktiga insticksprogram. Klicka Remove för att radera dessa. Välj 'Extensions' och leta efter skadliga saker. Klicka 'Remove' för att göra dig av med dem alla
 3. Återställ Mozilla Firefox
  Klicka på menyn för Firefox i det övre vänstra hörnet och klicka på frågetecknet. Välj här Troubleshooting Information. Klicka på menyikonen och sedan på '?'. Välj 'Troubleshooting Information'
 4. Du kommer nu att se meddelandet Reset Firefox to its default state med knappen Reset Firefox Klicka denna knapp flera gånger för att slutföra borttagningen av Tech Support Scam. Klicka på knappen 'Reset Firefox' ett par gånger

Ta bort Tech Support Scam från Google Chrome

Tech Support-viruset installerar ofta tilläggsprogram i datorers webbläsare i syfte att generera bedrägliga meddelanden. Du bör lokalisera dessa program och ta bort dem från din webbläsare. Tänk dock på att de inte benämns ”Tech Support virus”, ”Tech Support” eller liknande. Så du måste vara uppmärksam, lokalisera och ta bort de tilläggsprogram som du inte känner igen eller inte själv har installerat.

 1. Radera skadliga insticksprogram
  Öppna Google Chrome, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Tools Extensions. Klicka på menyikonen. Välj 'Tools' och 'Extensions'
 2. Välj här Tech Support Scam och andra skadliga insticksprogram, och välj skräpikonen för att radera dessa. Leta efter skadliga saker och radera dem alla genom att klicka på Papperskorgen
 3. Klicka på menyikonen igen och välj Settings Manage Search engines under sektionen Search. När du är i 'Settings', välj 'Manage search engines...'
 4. När du är i Search Engines... så tar du bort skadliga söksidor. Du bör endast lämna Google eller ditt föredragna domännamn. Klicka 'X' för att ta bort skadliga URL-adresser
 5. Återställ Google Chrome
  Klicka på menyikonen i det övre högra hörnet i din Google Chrome och välj Settings.
 6. Skrolla ner till slutet av sidan och klicka på Reset browser settings. När du är i 'Settings', skrolla ner till knappen 'Reset browser settings' och klicka på den
 7. Klicka Reset för att bekräfta denna handling och slutföra borttagningen av Tech Support Scam. Klicka på knappen 'Reset' för att slutföra borttagningen

Ta bort Tech Support Scam från Safari

Även om Tech Support-viruset oftast drabbar Windows och dess webbläsare, kan även webbläsaren Safari angripas. Se därför över Safaris lista över tilläggsprogram. Om du ser några suspekta program, ska du avinstallera dessa omedelbart.

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menyn i det övre vänstra hörnet. När du gjort det, välj Preferences. Klicka på 'Safari' och välj 'Preferences'
 2. Välj här Extensions och leta efter Tech Support Scam och andra misstänkta objekt. Klicka på knappen Uninstall för att göra dig av med dem. Gå till 'Extensions' och avinstallera skadliga add-ons
 3. Återställ Safari
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menysektionen i det övre vänstra hörnet. Välj här Reset Safari.... Klicka på 'Safari' och välj 'Reset Safari...'
 4. Du kommer nu se ett detaljerat dialogfönster fyllt med återställningsalternativ. Alla dessa alternativ är vanligtivs ibockade, men du kan specificera vilka av dem du vill återställa. Klicka på knappen Reset för att färdigställande borttagningsprocessen för Tech Support Scam. Välj alla alternativ och klicka på knappen 'Reset'

Efter att ha avinstallerat detta potentiellt oönskade program (PUP) och fixat alla dina webbläsare så rekommenderar vi att du skannar ditt PC-system med ett välrenommerat antispionprogram. Detta kommer hjälpa dig att bli av med Tech Support Scam registerspår och även att identifiera relaterade parasiter och möjliga skadeprogramsinfektioner på din dator. För detta kan du använda vår högt betygsatta skadeprogramsborttagare: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Rekommenderat För Dig

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Passionerad virusforskare

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Gabriel E. Hall
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk